Gå til innhold

Pion_

Medlemmer
  • Innlegg

    363
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pion_

  1. Jeg er ute etter en bærbar med HDMI/DVI utgang, som er kraftig nok til å servere de heftigste actionscenene fra BluRay filmer. Trenger ikke ha intern bluray spiller, kan godt være uten optisk drev.

     

    Jeg skal bytte ut en Core2 Duo 2.8Ghz, som har to GeForce 7950X i SLI. Dette oppsettet klarer ikke spille av BluRay. (Hakker og stopper opp ved actionscener)

     

    Andre kriterier er støy, strømforbruk, varme, størrelse, vekt, pris

     

     

    Noen erfaringer, anbefalinger?

  2. Jeg ønsker å lagre filer (0-200mb) på servere med fysisk forskjellig plassering. Ønsker mellom 2 or 3 kopier av hver fil. Når jeg requester filen, vil jeg treffe en direktelink til filen uten behov for mapreduce. Jeg ønsker logikk for å distribuere last, og detektere server som er nede, samt omfordele filer hvis en server har vært nede i lengre tid.

     

    Jeg ønsker noe som ligner på drftpd, men over http protokoll.

     

    Finnes det noe åpne/frie/gratis system for dette?

  3. Jeg har nå forsøkt meg på bacula i noen dager, men får det ikke til å fungere. Makan til ulogisk system skal du lete lenge etter..

     

    Linux innstallasjonen gikk for såvidt greit, 8-10 timer gikk med til å hente fram, kompilere og innstallere diverse dependencies og få alle servicene til å kjøre. Windows client installasjonen var gjort på 1 min..

     

    Default config på linux maskinen ser ut til å fungere fint, får kontakt med alle services.

     

    Så forsøker jeg å sette opp windows clienten.. mappene jeg vil ta backup av må jeg visst definere på linux serveren. Det samme må jeg ang. volume shadow copy, og andre helt klient spesifikke ting. Men ok. Jeg forsøker så å koble til clienten - Authorization error. Jeg forsøker å bytte på passord både her og der uten hell. Jeg har også forsøkt å kopiere default config, lik den som er på serveren (bare med windows filstruktur, og et annet vertsnavn i config) får å få alle passord til å matche. Ingen hell. Når jeg starter file daemon clienten i windows, og får se status, så står det 'Director connected', i et par-tre sekunder når jeg forsøker å koble til, så der er noen form for kontakt. Men hvordan i alle dager kan authorization være feil, med 1:1 kopi av den interne file daemon?

  4. Jeg har forsøkt meg på Cobian et par-tre dager nå, men er ikke fornøyd.

     

    Jeg prøver ta backup til ftp. Test av ftp ble gjennomført med hell.

     

    Det er et par filer som er i bruk, som jeg prøver å ta backup av. Første filen gir meg en feilmelding, om at filen er i bruk. Greit nok. Jeg aktiverer shadow copy. Shadow copy klarer ikke lese en eneste fil. Feilmeldingen sier 'timeout' på lesing av alle filer. (etter 1-2 minutter) Jeg skrur av igjen shadow copy, og kjører backup igjen. Nå fryser den på første fil den prøver på. Det viser seg at denne filen var i bruk/timer ut, uten at det kom opp noe beskjed om det. Men nå er den filen låst, slik at jeg ikke kan bruke den i den opprinnelige applikasjonen. Og det virker som at Cobian fortsatt prøver å lese fra shadow copy. Selv etter en komplett restart av service.

     

    Jeg fjerner alle gamle backup set. Jeg legger disse filene til på exclude listen.

    Passer på at shadow copy er av, og prøver igjen. Nå ser backup ut til å kjøre, som jeg kan bekrefte ved å skjekke at filene kommer opp til ftp'en. Opplastningen går vesentlig tregere enn ved manuell opplastning med en annen klient, men ikke avskrekkende tregt. (Ingen max hastighet på ftp er satt i Cobian)

     

    Jeg avbryter backupen, da jeg vil legge til flere plasser å ta backup fra. Følgende skjer:

    Cobian vil nå lagre på samme sted som tidligere, men den gir en feilmelding på alle filene som finnes på ftp'en fra før. Den overskriver ikke, hopper ikke over, men kommer med en feilmelding om at backup feilet, siden der er en fil der fra før. Disse filene gir feilmelding på samtlige forsøkt på å kjøre backupsettet. Selv om det kjører helt ferdig. Jeg har forsøkt å bytte på innstillinger som, overskriv, ikke lagre med timestamp. Uten hell.

     

    Mitt siste forsøk idag besto i å stoppe services, gå ut av gui'et. Og prøve på nytt. Timeout på første fil, som den prøver lese fra et shadow copy set! Enda jeg aldri har bedt den om å forsøke shadow copy på dette backup settet.

     

     

    Programmet har de funksjonene jeg leter etter, og på overflaten ser det ut som det dekker alle mine behov. Men jeg vil ikke si dette er noen robust form for backup...

     

     

    Så jeg vil fraråde folk fra å bruke Cobian v9. :)

  5. Serverene står fysisk adskilte, så delt lagring er ikke en reell mulighet. (Vil spise båndbredden jeg ønsker skalere for). Kan cluster brukes da?

     

    Tilgjengeligheten må forsinkes på enkelte deler av applikasjonen, men langt ifra alle. Det må lages en egen løsning på den delen som må forsinkes går jeg ut ifra. Men kan bli trøbbel hvis samme database blir brukt?

     

    Multisite høres riktig ut. :) Det er enkelte store filer som tar opp mye båndbredde. Men jeg ønsker fortsatt redundans, om en server skulle kvelde helt.

     

    Oppdateringer vil si nye versioner av applikasjonen. Om det finnes et lettvinn distribueringsmetode.

     

    Backup vil si mot en dedikert lagringsserver som kjører kun backup.

     

    Hvordan vil sessions og server logging fungere på multisite?

     

    Takker for svar så langt. :)

  6. Det er hovedsaklig ytelse jeg er ute etter. Det er snakk om web servere med begrenset båndbredde, som kjører samme web applikasjon. Jeg trenger også å synkronisere de forskjellige serverene, som nødvendigvis kommer til å ta en del båndbredde når de holder på. Er det hensiktsmessig å ta hensyn til dette?

     

    Sikring begrenser seg til at nedetid skal være unødvendig. Ingen krav til absolutt oppetid.

     

    Jeg leter etter en løsning som vil være relativt enkel å ekspandere med flere servere, til å ta unna mer last med hensyn til båndbredde.

  7. Det er til et web prosjekt. MySQL og Apache kjører på windows server. Både filer og database får forandringer hver dag. Jeg ønsker også å synkronisere forandringer fra en server til en annen, med tanke på load balancing. Mulig det finnes løsninger som synkroniserer, og tar backup til en dedikert backup server (kun lagring) i samme slengen?

     

    Jeg ønsker inkrementel backup, da det er snakk om relativt store datamengder. (~100GB)

     

    Ingen av serverene er i samme nettverk.

  8. Jeg er ute etter en robust måte å fordele last over flere web servere.

     

    Jeg har flere ulike web servere, med ulik båndbredde kapasitet. De kjører mysql, og apache. Et av problemene er at de også tar imot opplastete filer.

     

    Hvordan kan jeg lage en sømløs load balancer, som tar hensyn til forskjellige serveres kapasitet? Hvordan replikere sql og opplastede filer slik at sql ikke replikeres før filene er kommet over på alle serverene?

     

    Er det mulig å sette opp en robust system for oppdateringer? Backup løsninger?

     

    Hvordan kan det lages en backup løsning som tar hensyn til at en server går ned, og en annen tar over som load balancer? evt. resyncer en server som har vært nede over lengre tid?

     

    Evt. andre tips? :)

  9. Jeg har et Nikon S1 kompaktkamera, og et Canon EOS 400 spelreflekskamera.

     

    Jeg har tatt bilde av det samme motivet med begge, og begge bildene ser ganske like ut på pc'en.

     

    Når jeg printer ut bilde tatt med kompaktkameraet blir det helt perfekt, mens når jeg printer ut bildet fra speilreflekskameraet, så kommer det altfor mye farge på arket, og bildet blir helt ubrukelig. Jeg har forsøkt å bytte på papirtype (begge ytterpunkter). Testet å bytte fargeprofil. Jeg har til og med prøvd å resample hele bildet uten hell. Utskriften forblir ubrukelig. Dette gjelder nesten uansett motiv. Spesielt ille blir det for bilder av ansikt. Da blir hele ansiktet skarpt rødt, med farger som flyter ut og går i hverandre. Men alle bildene fra kompaktkameraet blir helt perfekt, slik som de ser ut på pc skjermen! Jeg printet et bilde fra speilrefleksen, så et bilde fra kompaktkamera, så fra speilrefleksen igjen. Men samme resultat.. selv når de kom rett etter hverandre.

     

    Jeg har en HP laser printer

     

     

    Hvordan kan jeg få skikkelige utskrifter?

  10. Finnes det programvare som kan forandre størrelsen til en partisjon over 2TB?

     

    evt. forandre cluster size.

     

    Har et raid6 array, som det nylig er lagt til disker på. Å migrere raided på kontrolleren var ikke noe problem. Men sliter med å øke størrelsen på NTFS partisjonen.. den er på 10TB, og skal økes til 11.

  11. Jeg forsøker å nedgradere bios på mitt ASUS A8N SLI Deluxe kort. Siden awdflash.exe v1.16 så nekter den å legge inn bios som er eldre enn den som er der. v1.08 og v1.09 som finnes på asus sin side kommer bare opp med en feilmelding når jeg forsøker.. (årsaken til nedgradering er forandring på den nye i oppsettet på raid kontrolleren som gjør den inkompatibel med vmware)

     

    Noen som har awdflash.exe v1.15 som kunne posta den her? :)

     

     

    Jeg har også forsøkt afudos, men den gir meg beskjed om at den må kjøres fra MS-Dos.. som er ganske rart når jeg booter et win98 dos image..

×
×
  • Opprett ny...