Gå til innhold

FunC

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FunC

  1. At det er en kvinne burde ikke være et tema i hele tatt. At en person "tvinges" til å gjøre en ting den ikke vil kan godt diskuteres. Men siden dette er en kvinne så blåses det latterlig mye opp..

    Om jeg som mann hadde nektet på samme sak, for min intimgrense sier meg at det er ikke greit å kle seg naken forran 30 andre mannfolk, så hadde det aldri havnet i media og blitt en sak av.

    Nei, likestilling skal det være, men likebehandling er visst ikke kult.

    • Liker 7
  2. 32 eller 64 bit? Finner begge deler når jeg søker etter "Broadcom 57xx Gigabit Controller" på Dell sine sider. Riktignok står det ikke at det er kompatibelt med en OptiPlex 745, men Dell er generelt sett lite flinke til å inkludere eldre modeller i beskrivelsen av nye drivere. Men så lenge det er samme brikkesett fungerer det som regel.

     

    Ellers kan du jo også se på http://www.broadcom.com

  3. Hehe, det kan nok være. Men til hvilken hensikt gjør man det, egentlig? Bortsett fra tryllekunst, da :)

     

    En hver båt har Zalo med seg i tilfelle olje/drivstoffsøl. Når man har fyllt diesel feks på båten og glemt å slå av kranen før det renner over spruter man bare litt Zalo på "oljeflaket" utfor båten så løser det seg opp og man ser ikke at du har drevet miljøkriminalitet :p

  4. Nei, men når du kommenterte min påstand om liten sannsynlighet med "Hehe, joda. Men Sannsynligheten for at man tilfeldigvis skulle kjøre på en terrorist er igjen ufattelig mye mindre enn at en sykkellist fører til en alvorlig ulykke når han kommer trampende i svime og kun tenker på å holde magen inne i den alt for trange sykkeldrakten. " Så er det verd å påpeke at det ikke var dette sceneriot vi snakket om sannsynligheten av.

     

    Alt må ses i sammenheng ja, og da må man også sammenlikne sannsynlighet. Noe annet er lite rasjonelt.

     

    AtW

     

    Hehe, nå ser jeg hva du mente. Jeg var sikker på at jeg skrev at han i den trange sykkeldrakten kom trampende forbi et rødt lys :)

    Slik kan det gå når det plutselig blir sommer ute og det er like mye avkjøling på kontoret som i en stekeovn :)

  5. Nå var innlegget jeg kommenterte et scenario der man kjørte på rødt med sykkel, og det førte til at en trailer mistet kontroll og kjøprte på en barnehageflokk :) Ikke at syklisten fører til en ulykke.

    Så sykkelisten som kjørte på rødt og fikk traileren som prøvde å unngå sykkelisten til å kjøre ned barnehageflokken førte ikke til en ulykke? :)

     

    Hva som er liten og stor sannsynlighet er jo en definsjonssak i utgangspunktet. Det som er hevet over enhver tvil er at de fleste regelbrudd blant syklister har vesentlig mindre sannsynlighet for å gjøre stor skade enn feks en vil eller en trailer. Om denne mindre sannsynligheten er en liten sannsynlighet blir en dfinisjonssak.

    Selvsagt, alt må ses i sammenheng.

     

    Skal man ikke ta hensyn til sannsynlighet, så blir det helt umulig å differensiere straffereaksjoner, da enhver handling i ytterste fullstendig usannsynlige konsekvens kan føre til jordas undergang.

     

    AtW

    Men muligheten er der ;) Men som sagt, alt må ses i sammenheng.

  6.  

    Igjen, dette er elementær risikovurdering. Det er alltid en mulighet for alvorlige konsekvenser, men når man vurderer alvorlighetsgrad så tar man sannsynlighet*konsekvens (av naturlig grunner, å ikke gjøre det er helt meningsløst). Det kan hende det er tryggere å kjøre i 100 i en 30-sone enn 40 også, fordi om du kjører i 100 så rekker du ikke å stoppe for en fotgjenger som tilfeldigvis er en terrorist på vei for å drepe hundrevis. Men sannsynligheten er lav. Derfor er det jevnt over mer alvorlig å kjøre i 100.

     

    AtW

     

    Hehe, joda. Men Sannsynligheten for at man tilfeldigvis skulle kjøre på en terrorist er igjen ufattelig mye mindre enn at en sykkellist fører til en alvorlig ulykke når han kommer trampende i svime og kun tenker på å holde magen inne i den alt for trange sykkeldrakten.

     

    Tror du at sannsynligheten for at sykkellister skal kunne skape situasjoner der en alvorlig ulykke er utfallet er liten bør du sette deg i en bil og komme deg ut i trafikken. Sykkellister som tror de er udødelige og hevet over alle lover og regler fordi de sitter på en sykkel irriterer meg! :) Selv om sykkelen er liten, lett og i seg selv gjør liten skade i forhold til en bil, så må man klare å huske at det skjer ting rundt seg som blir påvirket av det man gjør i trafikken. Og det gjelder selvsagt uansett om man går sykler eller kjører.

     

    Men for all del, jeg er enig i at sannsynligheten for at en bil som feks kjører på rødt skal føre til en større ulykke enn om en sykkel gjør det. Men så lenge mulighetene for samme konsekvens er til stede ser jeg ingen grunn til at man skal se mindre alvorlig på det.

  7.  

    Samme konsekvens, men vesentlig mindre sannsynlighet.

     

    AtW

     

    Hva har det å si? Muligheten for at det kan bli slike konsekvenser er der, uansett om du sykler eller kjører på rødt lys. Når konsekvensene faktisk inntreffer er umulig å si før det skjer.

  8. Neida, ikke like ille når en sykkellist sykler på rødt og traileren som kommer på grønt reagerer med å gjøre en manøver som til slutt fører til at traileren meier ned hele barnehagen som står ved fotgjengerfeltet og venter..

  9. Neivel, hvem er det som lager og gir ut drivere da? At de ikke klarer å gi ut medie med drivere som fungerer på et gitt os er da ikke os'et sin skyld?

    Du må jo gjerne forklare oss hvorfor alle andre OS enn Vista stort sett har fungerende drivere?

    Det er vel ikke slik at fabrikantene setter seg rundt et bord og avtaler at de skal sambotere sine egne produkter?

     

    Men når noen går ut og sier at nå skal vi lage et nytt OS. Skal de da fokusere på å støtte allverdens gammel hw og sw? Eller skal man være litt dristig og prøve å satse nytt? Personlig mener jeg man innimellom må satse nytt når man skal lage noe nytt.. Så får det være opp til hw og sw produsentene å eventuelt sørge for at deres produkter kan fungere med det nye OS'et Selvsagt krever jo det at det er et samarbeid mellom partene. Men å skylde på MS fordi noe som ikke er deres produkt ikke fungerer som det skal blir feil i mine øyne. Det er jo som sagt ikke de som lager hardwaren, det er ikke de som lager driverene..

     

    Det som er saken er jo at 11n produkter stort sett har blitt lansert rundt og etter Vista kom på markedet.

    Det er jo heller ikke slik at andre OS er helt problemfri, men Vista synes jeg har vært 'unik' på dette området.

     

    En annen ting er at det også har vært problematisk å få full hastighet på LAN med Vista.

    Skal man f.eks blande Vista og XP i nettverk så blir det fort krøll. Ikke det at jeg har så mye erfaring med dette selv, men man leser jo om andre som sliter og må google opp undergrunnsløsninger.

     

    Krysser fingre for at Windows 7 blir et bedre OS. Spørsmålet blir om MS krever en ny runde med drivere og 2 nye år hvor man river av seg håret ;)

     

    Jepp, for å si meg selv i mot på en måte :) så får man håpe at MS lager et såpass godt "grensesnitt"/interface at utviklerene gidder å lage gode drivere som fungerer skikkelig :) For det er jo som sagt avhengig av at det er et samarbeid mellom partene for at det skal bli bra.

  10. Neivel, hvem er det som lager og gir ut drivere da? At de ikke klarer å gi ut medie med drivere som fungerer på et gitt os er da ikke os'et sin skyld?

    Du må jo gjerne forklare oss hvorfor alle andre OS enn Vista stort sett har fungerende drivere?

    Det er vel ikke slik at fabrikantene setter seg rundt et bord og avtaler at de skal sambotere sine egne produkter?

     

    Mener da bestemmt jeg svarte her før i dag. Men mulig jeg aldri kom så langt at jeg trykka svar.

    Men ja i noen tilfeller setter nok hw produsentene og programutviklere seg ned på bakbeina og vil ikke lage støtte for "gamle" produkter til for heller å få pushet ut nye produkter. Dette vet jeg med sikkerhet har skjedd.

     

    At alle andre OS en Vista har fungerende drivere er jeg ikke helt enig i. Hvordan var det med XP den første tiden? Hvordan var det med Linux for ikke alt for mange årene siden? Linux også er i en helt annen situasjon enn MS. Hvis en produsent ikke gidder lage driverstøtte feks til Linux, så har Linux miljøet flust av flinke ildsjeler som ordner opp i det selv..

     

    Men når noen går ut og sier at nå skal vi lage et nytt OS. Skal de da fokusere på å støtte allverdens gammel hw og sw? Eller skal man være litt dristig og prøve å satse nytt? Personlig mener jeg man innimellom må satse nytt når man skal lage noe nytt.. Så får det være opp til hw og sw produsentene å eventuelt sørge for at deres produkter kan fungere med det nye OS'et Selvsagt krever jo det at det er et samarbeid mellom partene. Men å skylde på MS fordi noe som ikke er deres produkt ikke fungerer som det skal blir feil i mine øyne. Det er jo som sagt ikke de som lager hardwaren, det er ikke de som lager driverene..

     

    Forøvrig er jeg ingen fan av Vista. Det er alt for mye irritasjonsmomenter. Hadde hadde det ikke vært for jobben hadde jeg muligens holdt meg unna Vista. Men men.

  11. Ikke så mye hjelp i dette programmet om det ikke jobbes mere med å skaffe fungerende drivere til (trådløs)nettverk.

    Når det fortsatt er store problemer med 11n klientprodukter fra både Intel og D-link m.fl etter snart 2 år med Vista så kan en begynne å lure på hvilket fokus MS har. Kvalitet kan det umulig være.

     

    Det er ikke mulig at kanskje Intel og D-link osv burde gjøre en jobb da? Hvis du kjøper dårlige dekk til bilen din, er det bilprodusentens feil?

     

    Måtte faktisk installere D-Link utstyr jeg pluga inn på Vistaen min. Den fant ikke drivere og sa: "CD eller dette virker ikke".

    På Linux derimot, plugin og den virket rett i hubben. Kom ikke engang noen storstygt pop-opp om "noe er pluget i, skal se om drivere som er standard.... existerer".

    Så det er ikke hardware produsentene sin feil der i garden nei.

     

    Neivel, hvem er det som lager og gir ut drivere da? At de ikke klarer å gi ut medie med drivere som fungerer på et gitt os er da ikke os'et sin skyld?

  12. Ikke så mye hjelp i dette programmet om det ikke jobbes mere med å skaffe fungerende drivere til (trådløs)nettverk.

    Når det fortsatt er store problemer med 11n klientprodukter fra både Intel og D-link m.fl etter snart 2 år med Vista så kan en begynne å lure på hvilket fokus MS har. Kvalitet kan det umulig være.

     

    Det er ikke mulig at kanskje Intel og D-link osv burde gjøre en jobb da? Hvis du kjøper dårlige dekk til bilen din, er det bilprodusentens feil?

  13. Det er nok i Brsund ja. Og for den som gidder undersøke litt så burde det være enkelt å finne ut hva sjappa heter, siden det er den eneste datasjappa i Br.sund. Noe som også er grunnen til at de i hele tatt overlever.

     

    Bedriftene skriker etter et alternativ. Men dessverre er det omentrent ikke alternativer lokalt.

     

    De driver for det meste bare svindel. Overprising, lurer uvitende kunder osv er standard prosedyre der. I tillegg er de fleste som jobber der direkte ufyselige i oppførsel.

     

    Faktisk kjenner jeg til databedrifter som har spurt folk fra Brsund området som har søkt jobb om de hadde hatt noenting med den sjappa å gjøre..

     

    Den dagen noen starter et seriøst konkurerende firma i området er det nok kroken på døra der rimelig kjapt :)

  14. Hei.

    Driver og ordner med et lite prosjekt på jobb. Så er "database mannen" vår på ferie for tiden. Men tenkte jeg skulle få mest mulig klart til han kom igjen.

     

    Har satt opp en sms server/gateway som kan motta sms og skrive til flatfil. Txt og xml. dette skal da importeres til en db. Usikker på hvilken db som kommer til å bli brukt. Men det spørs om det ikke blir MS siden vi kjører det til vanlig. I såfall hadde vel xml vært mest gunstig å bruke? Problemet? er bare at det lagres en ny xml fil for hver melding...

     

    Uansett. Når meldingene kommer inn og blir lagret i en .txt fil blir de lagret slik:

     

    28-jun-2007 11:48:53;+4798765432;innhold melding;

     

    Tabellen må vel da bestå av "dato/tid", "avsender", "innhold", "melding"

    Samnt en anne tabell som linker avsendernr med navn..

     

    Innholdet i selve meldingen (det bruker skriver inn) skal innholde to ting. Hvis bruker feks sender inn "11 23" kan det bety 11 menn og 23 kvinner og skal dermed lagres hver for seg.

    Er det mulig å få til dette på en ikke alt for komplisert måte?

     

    Må bare spørre om forklaringen min er helt på jordet. En dag igjen før ferie så tenker ikke elt klart :) Men tenkte jeg skulle få ferdig mest mulig, og avtalt med de som skulle sende inn meldinger om hvordan den skal skrives slik at man klarer å behandle dataene.

  15. Her skrev jeg et langt forklarende svar så klarte jeg å stenge vinduet før jeg trykka svar ser det ut til.

     

    Men uansett. Så flaks at @Lee sin metode kan brukes har jeg selvsagt ikke. Fant et program ved navn AD Find & Replace mener jeg det var som muligens kunne gjort jobben fint. Men vet ikke om jeg får medhold i å bruke penger på det :)

     

    Edit: fant en trial på ADToolkit fra Javelina som muligens gjør jobben. Men tror nesten jeg må teste litt før jeg tørr å slippe det løs på jobben :)

×
×
  • Opprett ny...