Gå til innhold

Oys

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Oys

  1. Dette er teknologi fra ingeniøren, til ingeniøren fordi kun ingeniøren synes dette er gøy. Ikke teknologi som markedet etterspør.

    Og det er ingneting galt med det, det er bare viktig å holde tunga i rett munn.

    Jeg har aldri hørt Laura Lærerinne, Peter Prest eller Pelle Politimann si "Hmmm, hva har jeg mest lyst på i dag? Jo! En selvkjørende bil!".

    Det er bare Ivar Ingeniør og Terje Teslaeier som sier det, og trass det skjeve nyhetsbildet om dagen, så er Ivar og Terje fortsatt i sterkt mindretall.

    Tvert i mot!

    - transportnæringen vil ta dette i bruk så snart som mulig. Tenk å ikke betale lønninger til sjåfører og la bilene kjøre 24/7, da de ikke trenger hvile slik sjåførene er pålagt.

    - sikkerheten vil øke for alle og enhver. Med over 1 million dødsfall i trafikken hvert år på verdensbasis, så ser jeg ikke bort fra at det etter hvert vil bli forbudt for mennesker å kjøre bil selv.

    • Liker 3
  2. 3. August, her likte jeg spoilerbilde. Dersom du kutter bort skiltet til venstre for fyret, blir det veldig bra. Grunnen er at det forteller noe med fyret i forgrunnen og kranene i bakgrunnen. Skiltet blir for "mye" og forstyrrer syns jeg. Det er noe å se på. Bilde du valgte blir fort veldig kjedelig.

     

    Fint bilde 4. august også.

     

    Bilde 5 og 6 var veldig fine. Bra komposisjon og bra med luft rundt fokus. Ville ikke kuttet noe i de to bildene.

    Ja, hadde det ikke vært for skiltet til venstre så hadde jeg nok valgt det bildet i stedet. Husker jeg prøvde å crop'e det ut, men syntes da at fyret kom altfor nærme kanten. Prøvde igjen nå, ble kanskje ikke så ille?

     

     

    post-53408-0-70206900-1408120064_thumb.jpg

     

     

    Takk for forslag til forbedringer, settes alltid pris på!

  3. Fin komposisjon på det siste her. (Min smak)

    Takker :)

     

    Bilde 5. Fin minimalistisk komposisjon. Gode fargetoner. Jeg ville klippet bort litt av bildet da det er mye dødplass som jeg ikke synes gir noe ekstra. Spesielt siden de to hovedobjektivene er så nært hverandre.

    Ja, når jeg kom hjem etter fotorunden så tenkte jeg at burde enten ha fått plassert månen litt lenger til høyre, eller dratt det opp på høykant med månen enten litt opp eller bak måken. Så tenkte jeg at det ble vel noen supermåne-bilder etterhvert, men været tillot dessverre ikke det :/ Takk for kommentar!

     

    Bilde 5 - høyst severdig med den kompen... :)

    Tusen takk! :)

  4. 4. august

    Hadde sett ut et fint motiv dagen før, men da jeg kom fram oppdaget jeg at batteriet for tomt for strøm og kameraet fungerte særdeles dårlig. Etter en lading ble det i stedet en tur i hagen. Følte det ikke ble 100%, men en fin øvelse.

     

    Litt uklart, men..

    14830782845_97f6a1b126_c.jpg

     

    Må snart legge av meg uvanen med å dra inn to bilder... Klarere, men mer uryddig. Noen må jo spørre seg om jeg ikke har tatt til meg noen av rådene ;)

     

     

    14644156138_6d9991d97d_c.jpg

     

     

    Øystein

  5. Tusen takk for gode tilbakemeldinger og forslag til forbedringer! Måtte nok google tredjedelsregelen, heldigvis før det begynte å lyne og tordne og internettilgangen røk hjemme. Prøvde å beskjære bildene som du sa Andreasfe, med rom i fartsretningen, og det gjorde seg virkelig. Gode tips!

     

    Med det i mente, så ble kameraet med på tur i skogen med hundene, men et annet viktig poeng som Epp kom med, rotete bakgrunn, gjorde vel i grunn til at jeg forkastet det meste derfra (et i spoiler).

     

    Endte til slutt opp med dette som dagens fangst:

    14812097322_3ab73d74b1_b.jpg

     

     

     

    14789455716_68d426afd1_b.jpg

     

     

     

    Øystein

  6. 14802348234_270c2e976e_b.jpg

    Radiostyrt seilbåt på Lutvann, Oslo.

     

    Camera: Canon EOS 100D

    Exposure: 0.001 sec (1/800)

    Aperture: f/5.6

    Focal Length: 237 mm

    ISO Speed: 100

     

    Fikk noen første leksjoner i dag:

    - Ikke vær redd for å ta hundre bilder; om man ikke gjør det kan det være for sent... Det blåste i grunn litt for mye for modellbåten og plutselig var den borte på andre siden av vannet.

    - Og hold kameraet noenlunde i vater! Likte i grunn bedre lyset i spoileren under, men skjevt og båten borte i bølgene... vel, vel, neste gang!

     

     

     

     

    14804712935_32035430fb_b.jpg

     

     

     

    Øystein

  7. Bruker: Oys

    Deltagernivå: Kandidat

    Tema: Fra noob til glad amatør - Kjøpte mitt første speilreflekskamera for 2 uker siden og målet er vel å lære meg kameraets funksjoner godt og forhåpentligvis kunne ta noen ok bilder underveis også.

    Kamera: Canon EOS 100D

    Linser:

    - Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM (kit linse)

    - Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM

    - Kommer kanskje en prime linse etterhvert også

     

×
×
  • Opprett ny...