Gå til innhold

LayTheLawDown

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av LayTheLawDown

  1. Møter du opp på stasjonen blir du bedt om å fylle ut et skjema. Dersom du vil anmelde kan du like gjerne sende en e-post til politidistriktet der dette skjedde og spare deg turen. Jeg har dog en følelse av at de som anbefaler å anmelde gjør dette fordi de mener trådstarter ikke hører hjemme på veien, og ikke fordi det er i trådstarters beste interesse.

    Godt poeng!

    Skal tenke nøye gjennom hva jeg gjør, men det starter uansett med møtet i morgen Kl. 12:30.

     

    Fortsettelse følger...?

  2. Denne situasjonen er en «smule» annerledes enn vår.

    Det eneste vi har til felles er at begge motparter økte farten under forbikjøringen. Det som er annerledes er ALT annet, som f.eks. den psykopatiske og livsfarlige holdningen til motparten på trafikkerte veger. Enhver sak er individuell, og vil vurderes deretter.

     

    Angivelig nok dropper jeg anmeldelsen.

    Avdelingsleder for hjemmesykepleien tok dette høyst seriøst. Det gir meg mer å gå på en svar slik som dette...

  3. Ja du har jo rett for i trafikkloven sier §12-4 følgende:

     

    Når noen vil kjøre forbi til venstre, skal forankjørende holde så langt til høyre som mulig, og ikke øke farten. Når kjøretøyet beveger seg sakte eller tar stor plass, og vegen er uoversiktlig eller har motgående trafikk, skal føreren om nødvendig vike til høyre og sette ned farten eller stanse.

     

    Men du skal jo ikke bryte fartsgrensen fordiom du skal kjøre forbi. Og du var heller ikke helt klar over om veien var fri for hinder på tilstrekkelig lang strekning framover.

     

    Så jeg vil si at dere begge gjorde en grov feil her.

    Man bryter vanligvis fartsgrensen når man foretar en forbikjøring... sånn omtrent hver dag. For noe tull...

  4. >Hviken informasjon?

     

     

    Kommer det biler i mot

    Har jeg god nok oversikt

    Er det noen bak meg som har startet forbikjøring allerede

    Kommer jeg til en bakketopp sving snart

    Går det noen langs veien lengre fram

     

    Eller så kan du bare gå YOLO

     

    >Skal man vite at personen vil blokkere?

     

     

    Det kan man jo ikke, men når det skjer, hva gjør du da? Jeg husker iallefall at det første vi lærte på langkjøring var at om bilen du prøver å kjøre forbi gasser på - så bør du avbryte - ikke trå opp til 120.

     

    Har du lappen eller er du en proff keyboardrytter?

    Syntes du (også) burde komme deg ned fra din høye hest.

    Jeg har hatt sertifikatet for klasse B i omlag ett år nå. Jeg er ikke en sjåfør man kan kalle 100% erfaren, gitt min relativt korte tid på vegen. Dette vil bli tatt hensyn til. Ja, jeg begikk en feil ved å aksellerere, men gjorde det av den grunn at jeg ville finne ut hvem vedkommende var.

  5. Flere som forsvarer med at man 'ikke tenker rasjonelt når man kjører forbi'. Bare å levere inn førerkortene gutter. Det er dere som starter forbikjøringen, og da skal dere førut ha samlet inn nok informasjon til å kunne foreta en trygg forbikjøring, eller være såpass fornuftige å avbryte.

    «Oppstår det farlige situasjoner fordi du prøver å hindre lovlig forbikjøring, kan lappen ryke» - jeg anser ikke ansvaret mitt, da hun startet det hele. At ansvaret delvis hviler på meg er jeg enig i, men det betyr ikke det samme som at jeg har like mye skyld automatisk.

     

    I henhold til vegtrafikkloven paragraf 3, som lyder som følgende: « Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

     

    - Dette kan hun felles på, mer enn meg.

     

    https://www.adressa.no/nyheter/moreromsdal/article3289643.ece

  6. Oppdatering:

     

    Da har vi vi vært i kontakt med vedkommende samt hennes overordnede, altså sjefen for hjemmesykepleien. Hun tok dette seriøst. I morgen skal vi møtes.

     

    Hjemmesykepleieren som dette omhandler, tok oss imot med et «smil» om munnen og latet som ingenting. Vi fikk tilbudet om å kontakte overordnede pr. telefon. Vi ble fortalt av personen dette gjelder at overordnede var i møte, noe som viste seg å være en usannhet.

     

    NB: overordnede forklarte at de ikke frakter pasienter, hvilket vil si at dette var en bekjent av hjemmesykepleieren: hun kjører altså privat med hjemmesykepleiens bil, noe som ikke er tillat, i henhold til overordnede.

     

    I rest my case.

  7. Jeg støtter ts - håper hun som saboterte forbikjøringen får seg en smekk av arbeidsgiver!

     

    Stå på.

    Takk så mye for medhold!

    Ikke lett å finne her.

     

    Overordnede tok dette alvorlig. Det hender seg at overordnede faktisk er en bekjent av min bedre halvdel.

     

    Virker som det er flust av visse andre personer som «sitter på svaret» her...

    • Liker 1
  8. Oppdatering:

     

    Da har vi vi vært i kontakt med vedkommende samt hennes overordnede, altså sjefen for hjemmesykepleien. Hun tok dette høyest seriøst. I morgen skal vi møtes.

     

    NB: overordnede forklarte at de ikke frakter pasienter, hvilket vil si at dette var en bekjent av hjemmesykepleieren: hun kjører altså privat med hjemmesykepleiens bil, noe som ikke er tillat, i henhold til overordnede.

     

    I rest my case.

  9. Kikket litt på google maps, og den Hofsletten det refereres til er akkurat 2 km lang fra rundkjøringen ved Best til 60km/t begynner når man nærmer seg Sundbyfoss. Kjører man 80km/t går 2 km unna på 90 sekunder. Når TS lå etter den andre bilen over "lengre tid", kan man kanskje anta 60 sekunder, dvs 1 km. Da er det bare 1 km igjen til 60-sonen begynner og man kan neste se 60-skiltet allerede. Det vil også si at er man oppe i over 120km/t ved forbikjøringen så går den siste kilometeren unna på 30 sekunder. Det kan ha vært ganske heftig fart inn i den 60-sonen slik forbikjøringen beskrives i første innlegg.

    Fint og flott ar du har lest deg opp, men denne hendelsen fortonet seg i 80-sonen, mellom begge 60-soner. Det er ikke alt man kan lese seg opp til. Dette er synsing...

  10. Tror ikke vi er helt på samme bølgelengde...

     

    Du slår meg mer som en såkalt «fornuftig og praktisk» person som ikke klarer å se lengre enn sin egen nese, med manglende med manglende erfaringer og et merkelig perspektiv på naturlige reaksjoner og rett og galt, enn noe annet. Veldig A4. Det var ikke meningen å poste ett innlegg i pro-villmannkjøring-hjemmesykepleietråden...

     

    Vi kan være enige om å være uenige.

     

    PS: vedkommende som tok oss imot i bo- og aktivitetssenteret takket oss forresten for at vi sa ifra, og et møte med sjef og ansvarlig har blitt satt opp i morgen. Kanskje det lønner seg å si ifra likevel... kanskje de faktisk tar det seriøst, i motsetning til deg. Har du tenkt på det?

  11. Det koster meg ingenting å miste lappen, hvis jeg kan få denne såkalte «sjåføren» av vegen og informert sjefen hennes om at de har en ansatt som liker å leke seg i trafikken på jobb, da hun bruker bil og sånt...

     

    Tror ikke du har forstått hva jeg mener. Det jeg sier er: hun FRAKTER pasienter, og kan opptre sånn igjen, med en PASIENT i bilen. Dette har alt med pasientens sikkerhet å gjøre, ser du ikke det?

    • Liker 1
  12. Får jeg represalier for mine handlinger? Meget mulig...

    men da får jeg også potensielt fjernet en uansvarlig og farlig sjåfør fra vegen, hvilket sitt yrke innebærer å frakte å ha ansvar for syke og trengende mennesker...

     

    At hjemmesykepleien råkjører er ikke noe ukjent fenomen.

    Dette står det skrevet en del om. Flere som reagerer, hvilket betyr at det er et pågående og utbredt problem innenfor hjemmesykepleien.

     

    Så du anbefaler meg å ikke ta tak i dette, for å skjerme meg selv fra en bot eller ett førerkortbeslag? Syntes det er urett og feigt.Antagelig vil politiet henlegge saken (som de gjør med «alt» annet), men da har jeg iallfall prøvd å gjøre en god ting. Teller ikke det for noe?

     

    Høres kanskje lite gjennomtenkt og naivt ut.

    Men skal man utrette noe bra, så må man «ofre litt» selv også...

    • Liker 1
  13. Jeg ønsker så klart å oppnå at vedkommende som jobber innenfor hjemmesykepleien ikke setter andres liv i fare (pleiepasienten og andre), spesielt da hun tydeligvis har som jobb å transportere pleiepasienter på trafikkert veg - trodde dette var åpenbart. Dvs. at hun kan gjøre dette igjen og igjen... helt til det oppstår en ulykke.

     

    Slik farlig atferd som hun viste hører ikke noe sted hjemme og er ikke noe jeg selv som fører ville ha startet, kun reagert slik jeg gjorde på i ett tilfelle som dette.

     

    Har ikke behov for paragrafryttersvar...

    • Liker 1
  14. Hei!

     

    Var idag på vei fra Hof til Tønsberg for å se på kjøkken. Hadde timeavtale Kl. 14:30. Kjørte Kl. 14:00. Passerte Best (bensinstasjonen i Hof) Kl. 14:05 og kjørte i retning Sundbyfoss, via Hofsletten.

     

    På Hofsletten, i 80-sonen, lå vi bak en hjemmesykepleiebil. Den holdt 60 i 80-sonen over lenger tid, så jeg valgte å foreta en forbikjøring. I det jeg kommer på siden av bilen aksellerer den... fra 60 til 80 til 100 til 120. I motgående felt kommer det en bil. Er fullt klar over at jeg burde ha sakket av og lagt meg bak bilen for å best unngå en farlig situasjon... men jeg ble forvirret, forbannet og koblet ut en stund.

     

    Jeg ligger side ved side med hjemmesykepleiebilen i 120. Heldigvis svinger bil i motgående felt inn på en annen veg.

    Hadde ikke bilen i motgående felt kjørt av vegen kunne dette ha endt stygt, men jeg hadde nok tid til å se at den svingte av vegen 300 meter fremme. Hadde lagt meg inn hadde den fortsatt med å ikke sakke av. Jeg kunne selv ha handlet bedre, så klart.

     

    Jeg og min bedre halvdel (som sitter foran med meg) kikker bort på bilen idet jeg endelig akselerer forbi, og der sitter hjemmesykepleieren å viser fingeren og hånler av oss... sammen med hva jeg mener å ha sett var en pleiepasient (da hun var ikledd blå uniform og ham helt vanlige klær). Begge ler og morer seg. Aner ikke hvem de er.

     

    Ett lite stykke ned i vegen bestemmer vi oss for å stoppe i en busslomme og gå ut av bilen å konfrontere dem. Idet vi ser bilen komme og de ser oss, så svinger de brått av vegen opp i ett eller annet boligfelt. De rett og slett gjemmer seg for oss. Vi følger etter dem, men bestemmer oss for å gi opp, da dette kunne ha blitt farlig.

     

    Ca. Kl. 16:00 var vi tilbake i Hof. På dette tidspunktet var vi ikke sikre på hvor bilen kom fra, men gjettet angivelig nok at det var Veset i Hof (der hjemmesykepleien kjører ut medisiner til eldre og syke som bor hjemme). Riktig nok stemte dette og der stod bilen. Merket meg skiltnummeret på bilen og type bil da vi først møtte på dem. Vi banket på og forlangte å prate med vedkommende. Hun var ferdig på jobb. Vi beskrev hvordan hun så ut og når på dagen det var, samt reg. nr samt at det var en kommunebil. Ut i fra vår beskrivelse stemte det overens med hjemmesykepleieren og vi fikk fornavnet hennes.

     

    I morgen har vi ett møte med vedkommende.

     

     

     

    Mitt spørsmål til dere er: har dere noen råd om hvordan vi skal gå frem med dette på en smart og effektiv måte? Hva kan vi si, bruke mot? Vi har dessverre ikke noe «egentlig» bevis, utenom at vi kan bekrefte hvordan hun og ham så ut, bil, skiltnummer og klokkeslett.

     

    Syntes det er skremmende at det finnes sånne i hjemmesykepleien, eller noe som helst sted. Er forbannet, og ønsker å se litt rettferdighet.

     

     

     

    Beklager at server så jækla langt,

    men setter veldig pris på svar!

     

    Takk så mye!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...