Gå til innhold

Klevenh

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klevenh

  1. (Hvis utleier påstår at leier ikke kan "si opp" i betydningen "informere utleier om at han ønsker å avslutte leieforholdet" før en bestemt dato så mener jeg det blir tullete. For eksempel, hvis leier ikke kan "si opp" før 1. januar så kan ikke utleier bare kaste og glemme et brev med oppsigelse som kommer fram 31. desember. Men oppsigelsen blir først virksom fra og med 1. januar og det er denne datoen som gjelder for oppsigelsestiden.)

     

    Oppsigelsestiden er i tillegg til bindingstiden, slik jeg forstår deg. Hvis oppsigelsesfristen er tre måneder, og bindingstiden er på ett år, blir den samlede botiden på minimum ett år og tre måneder.

     

  2. Slik jeg forstår det er det en tidsbestemt leieavtale med bindingstid. Ifølge en 2016 brosjyre "Nyttig å vite om husleieloven: Leieavtaler" med publikasjonsnummer H-2206 fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet er det lov til å inngå to ulike leieavtaler: tidsbestemt og tidsubestemt. På side 4 i nevnte brosjyre står det: "Kan det være bindingstid hvis den tidsbestemte leieavtalen kan sies opp? Ja, dere kan avtale at leieavtalen først kan sies opp etter en gitt tid ..."

  3. Ja du kan avtale forskjellige oppsigelsesfrist, men du kan ikkje avtale dårlegare vilkår for leigetakaren enn det som gjeld etter husleigelova.

    Hva er minimum oppsigelsesfrist i så tilfelle? Sier du at minimum oppsigelsestid må være 3 måneder for både utleier og leietaker?

     

    Ei leigeavtale med 1 års binding kan seiast opp når som helst, men begge partar er bundne av avtalen fram til bindingstid utgår.

    Det er ikkje nødvendig å vente til etter bindingstid og deretter varsle oppseiing med full oppseiingstid.

     

    Så oppsigelsestiden kan løpe under bindingstiden, slik at man ikke må være i leieforholdet ett år og tre måneder, men bare ett år?

  4. Er det lov å bestemme ulik oppsigelsesfrist for utleier og leietaker? Det kan bety at utleier har oppsigelsesfrist på 3 måneder, mens leietaker har 1 måned, eller omvendt. Jeg tror en slik ordning er i tråd med husleieloven § 9-6 fjerde ledd.

     

    Dessuten når har leietaker adgang til å sende inn en oppsigelse i et tidsbestemt leieforhold med bindingstid på for eksempel ett år? Kan man som leietaker sende oppsigelse i løpet av bindingstiden eller må man vente til etter binding? Utleier ser ut til å mene at det må være etter avtalt binding, og henviser til husleieloven § 9-2 andre ledd, jf. § 9-4.

×
×
  • Opprett ny...