Gå til innhold

DanielChristensen

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av DanielChristensen

  1. 11 minutes ago, Dart said:

    Man kan få debetkort.

     

    Fra https://www.forbrukerradet.no/forside/okonomi-og-betaling/kortreklamasjon/#

    "Visa og Mastercard praktiserer òg dei same rettane ved bruk av debetkort. Du kan dermed klage til banken din på vara og tenester som er kjøpt med vanlig debetkort også.

    For debetkort er prosessen frem mot refusjon meir komplisert, samt at bankane ofte har korte klagefristar. Det er viktig at du kontaktar banken din så snart seljaren har avvist ditt krav."

    Man har endel flere rettigheter med kredittkort, men er fult mulig og gå igjennom samme prosessen med debetkort ja!

  2. Just now, Dart said:

    PayPal har også abonnementssystem der selger på samme måte kan opprette abonnementer for kunder. Men med den kan kjøper gå inn på og terminere abonnementer når de vil. At det opprettes slike blir alltid varslet med liten skrift i det du trykker Betal.

    https://www.paypal.com/myaccount/autopay/   Klikk på den aktive AutoPay oppføringen og velg Avslutt.

    PayPal er en fiffig sak for å hindre svindel og stoppe ubehag. Legg inn din bankkonto og evt debet og kreditkort. Når du betaler velger du selv hvilken kilde pengene skal komme fra. Bruk avanserte passord, ellers kan du bli fattig. Men du kan sikre deg ved at du bruker debetkort og ikke har penger på den oppgitte bankkontoen som hører til - før du skal betale. Du bør altså ha en egen kortkonto som er tom eller nesten tom. Det samme gjelder Vipps, at du bruker en egen kortkonto å hente fra.

    De som har alle penger og kort på samme konto er utsatt. Mange er ikke vant til å ha flere konti.

    Paypal har faktisk masse fine løsninger for å forsikre svindel. Etter den nye EU-Betalingsloven (PSD2) er det så og si umulig å hacke kontoer på paypal. Men det er også et godt tips å høre på det gamle rådet "bruk kredittkort ved netthandel". Kredittkortleverandører er forpliktige til å hjelpe deg om du blir svindlet, med debet er du ikke like sikkret (Noe som er litt trist mtp ikke alle kan få kreditt)

  3. 4 minutes ago, Selvstendigsaas said:

    Tror ikke en "ubetalt faktura" gjelder som oppsigelse, da havner det nok bare til inkasso. Det er beste er nok å si opp skriftlig og ta vare på dette også la være å betale. Når kravet kommer, så bestrider man det og viser til oppsigelsen.

    Man burde deffinitivt sende skriftlig oppsigelse! Men i dette tilfellet var det via Kortbetaling, heldigvis er det Shopify som står for lagring av kort så butikken kan på ingen måte se den infoen. Syns fortsatt det burde være en måte via bankid å stoppe tillatelsen for trekk fra disse butikkene.

  4. 7 minutes ago, Dart said:

    Hvis du mistenker at et uønsket abonnement er opprettet; oppgi kortet som defekt hos kortutsteder, så sperres det straks og så får du et med nytt kortnummer og samme PIN. Ingen kan føre noe på det gamle kortet.

    Det måtte jeg gjøre da både Aftenposten og VG forlangte at jeg skulle ringe dem for å si opp et ab, og ingen andre måter ble akseptert. I mens løp det på belastninger med full pris på alt. For å si opp måtte jeg stå i telefonkø med 100 foran meg. Den regelen er laget for at det skal bli vanskelig å si opp. Man tegner et abonnement med et par klikk, men må si opp ved å stå i telefonkø en halvtime eller mere. De hadde i tillegg laget seg en regel som sa at man måtte si opp 4 dager før et ab gikk ut. Det kan være greit når det gjelder papiraviser, men ikke elektroniske tjenester, da er det bare megasleipt. 

    Det er ganske merkelig at en kortbruker ikke kan blokkere for visse selgere så at at de ikke belaster kortet. En stund var det slik at hoteller kunne reservere f eks 2000 kr på kortet uten å si i fra, og det er leit når du skal betale på restaurant og kortet blir overtrukket. Det stoppet jeg ved å bruke et debet-kort for hotellet og ikke ha mere på kontoen enn det jeg ville bruke, og så overføre via nettbanken det som var nødvendig til en hver tid, og/eller bruke et annet kort til andre handler.

     

    Ser for meg at å "blokkere for visse selgere" ville vært en risiko for selgere i form av at reservasjoner kun varer X så lenge, men det burde deffinitivt være en mye mere lett og konkret løsning. Feks en abboportal(? Vet ikke om dette er noe som hadde vært mulig men lov med litt drømmetenking. Banker har i dag god oversikt over hva som er hva, feks Nordea tilbyr allerede dette i appen sin men hadde vært enda kjekkere med en universal en). Det som var tilfellet med akkurat denne aktøren var at de proaktivt gjorde det vanskeligere til så og si helt umulig uten å ha endel datakompetanse. Jeg måtte grave meg dypt igjennom disse løsningene bare for å finne ut hvordan man fjerner sitt abbo hehe.

  5. Vi er inne å ser nå men det ser ut som det ikke går ann å bestille vanlig engang?

     

    Jeg kom meg igjennom ved å bruke 

    window.loadPayPal()

    Bestilte nettop 0.000000000000000000000000000000000001 av en gjenstand fikk også en koselig ordrebekreftelse :)

     

    uuvdn.png

     

    Dette er jo langt i fra ille men det er noe, Ville nokk ikke kalt dette et "Sikkerhetshull" Mere et "Sikkerhetsnull" mange nettbutikker husker og sjekke - men ikke 0.

×
×
  • Opprett ny...