Gå til innhold

Tronich

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tronich

  1. Heisann hoppsann!

     

    Jeg er rimelig ny når det gjelder overklokking av skjermkort.. dvs helt blank :p

     

    Men, nå har jeg tenkt og få i gang pc'n til spilling igjen! Fra før har jeg et Hercules 3D Prophet FDX 8500 LE med en død kjølevifte, altså ikke mye å spille på. Siden jeg akkurat har svidd en del penger anlegg er heller ikke økonomien helt på topp. Men en kompis av meg kunne selge meg et skjermkort med ATI 9700 pro chipsett. Jeg vet at dette kortet begynner å dra på årene, men regner med at det er verdt 300kr. Jeg har hørt at dette kortet kan overklokkes ganske mye.. så da kommer spørsmålene mine..

     

    Hvordan overklokker jeg? (går ut i fra at dere bruker et form for program)

    Hva må jeg passe på? (temperatur går jeg ut i fra at er viktig!)

    OG hva er det i teorien jeg gjør? (øker spenning?)

     

    Hadde også satt pris på om noen kunne forklare meg hva pixel pipes (pipe lines? det samme?) er.. :p

     

    Føler meg litt grønn nå, men man lærer ikke så lenge man ikke spør

     

    Takker på forhånd for alle svar :thumbup:

  2. Hei, har akkurat skaffet meg et Sapphire Radeon X700 PRO 256MB GDDR3 (AGP) og en ny cpu. Har problemer med å få dette skjermkortet til å funke.

     

    Problemet er som følger:

     

    Jeg har fjernet driverne fra det gamle skjemrkortet (Hercules 3D prophet FDX 8500 LE) og satt inn det nye skjermkortet. Alt ser greit ut når skjermkortet starter på windows driverne. Så legger jeg inn driverne som er med kortet, å da går plutselig alt galt. Maskinen starter windows, så fryser den og re-starter. For å få startet opp igjen maskinen måtte jeg inn i safe modus for å av-installere driverne. Å da ble alt bedre igjen. :nei:

     

    Den andre maskinvaren min er:

     

    CPU: AMD Athlon XP 3000+ Barton

    Motherboard: MSI KT6 Delta

    RAM: 512MB DDR

     

    Tror altså at jeg skal kunne utnytte skjermkortet greit nok. Har også hørt at strømforskyningen min kan være et problem. Har en ny 350w tech solo, så tror personlig ikke dette skal være no problem. Når det gjelder varme så sitter det to 120mm vifter i kabinettet, skjermkort viften virker også ok.

     

    Er det noen som kan hjelpe en fortvilet stakkar? :cry:

     

    Takker på forhånd for alle svar :thumbup: Mvh. Håvard

  3. Oi, glemte å nevne skjermkortet.. :blush:

     

    Det er et Sapphire Radeon X700 PRO 256MG GDDR3. Strømforskyningen er en 350w TechSolo. Tror heller ikke at varme skal være noe problem. Sitter to 120mm vifter i kabinettet som kjøler ganske bra. Tror heller ikke vifta på skjermkortet skal være dårlig.

     

    Mvh. Håvard

  4. Hei! ;)

     

    EDIT: Skjermkortet er et Sapphire Radeon X700 PRO 256MB GDDR3

     

    Har akkurat skaffet meg nytt skjermkort og ny cpu. Men selvfølgelig så måtte jo noe være galt. Har lagt inn driverne som følger med skjermkortet og har nyeste DirectX. Problemet er at hele maskinen restarter eller fryser når jeg prøver å spille. Virker som om alt stopper hver gang skjermkortet får litt å jobbe med. Noen som har en ide om hva som kan være galt? :whistle:

     

    Ellers så består PC'n av følgende:

     

    CPU: AMD Athlon XP 3000+ Barton

    Motherboard: MSI KT6 Delta

    RAM: 512MB DDR

     

    Tror altså maskinen skal klare å utnytte skjermkortet ganske bra :hmm:

     

     

    Takker på forhånd for alle svar!

    Mvh. Håvard :)

  5. Er litt usikker på hvordan budsjettet mitt ligger an. Kanskje en stand mellom 4 og 5 tusen.

     

    Tror ikke jeg vil ha NAD forsterker. Har hørt at dette er en "cerwin-vega forsterker" som fokuserer mest på effekt. Men noen som har en formening om Denon eller Marantz? :thumbup:

  6. holder jeg fint følge med han, med mine dantax og en liten sub (i volum ikke helt 100% i kvalitet men jeg hørte ikke forskjell, onkel hørte en liten forskjell med at mellomtonen laget noen lave skurrelyder skurrelyder av noe slag. han mente at det var fabrikk feil, med at rommet mellomtonen var i var ikke tett nok, så bassen hadde innvirkning. de skurre lydene kommer etter jeg passerer volumet som anlegget til onkel klarer å spille.)

     

    Har du testet dantax høytalera dine i samme rommet som han har anlegge sitt, og kjørt høytalerne på samme forsterker som han?

  7. Å si at Dantax er mye bedre en Eltax er nok å overdrive en god del. Dantax og Eltax er begge billigmerker! Min erfaring er at dantax kanskje kan ha litt bedre diskant en det Eltax har, men bassen i Dantax er virkelig dårlig! Fikk en Dantax 12" sub til jul. Elementet i den "bånna" lenge før høytalera mine med 10" elementer. Den virka også utrolig treg og hang virkelig etter på musikk. Gikk 1 uke før jeg byttet dantax sub'n i en cerwin-vega sub. Begge merkene er billigmerker med papp elementer.

     

    Enig med enemigo. Så mange bassere skaper rot i frekvensområdet og lager bassbølger. Men det er vel en smaksak. ;)

     

    Min formening om hva et bra lydbilde er når lyden virker "gjemn" og du ikke hører hvilke høytalere den kommer fra. Lyden skal da være åpen og det skal høres naturlig ut. For å ha et bra lydbilde trenger du bra høytalere med bra spredning og en bra forsterker. :)

×
×
  • Opprett ny...