Gå til innhold

enurweb

Medlemmer
  • Innlegg

    765
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av enurweb

  1. Heisann!

    Kjøpte meg en Makita LS0815FLN kapp- og gjærsag for noen måneder tilbake og nå er det på tide å ta vidunderet i bruk. Skal blant annet lage noen myggnettingsrammer og til sommeren blir det nok terrasse prosjekt.

    Det jeg finner vanskelig å Google meg frem til er om jeg kan kjøpe et sagbord som IKKE er fra Makita? Synes det er litt vrient å finne informasjon om hvilke sagbord som kan passe til den sagen jeg har handlet.

    Jeg vet jo DeWalt og Bosch stort sett skal være god kvalitet men vet ikke om de kan brukes med denne sagen som forhåpentligvis også var et OK kjøp.


    Noen som kan anbefale noe som dere vet er kompatibelt med sagen?


    Som et bonus spørsmål så lurer jeg også på anbefaling til avsug tilknyttet denne sagen. Jeg har lurt på å skaffe meg en Kärcher WD 6 Premium støvsuger som jeg håper kan brukes.

  2. aklla skrev (3 timer siden):

    Vurdet en vaskerobot? Må riktignok opp å sette den på plass, men så gjør den jobben selv etterpå. Du kommer vel kanskje opp med stige?

    https://www.clasohlson.com/no/Ecovacs-Winbot-950-vindusvasker/p/44-2938

    Ja jeg har vært inne på tanken, det har jeg. Men slo det egentlig ifra meg igjen. Jeg jobber med IT så ny teknologi er ikke fremmed for meg men jeg har en liten reservasjon mot både robot gressklippere, støvsugere og dette ?

  3. Takk for god respons først og fremst.

    Jo jeg har i grunnen bare sett at de mer proffe selskapene på vindusvask henviser til at de bruker ionisert vann til å vaske vinduene med for å unngå skjolder på vinduene. Det virker som om de da ikke trenger å tørke vinduet med nal etterpå.
    "The Avatar" oppsummerer dette ganske fint utifra hva jeg selv har lest men tanke på hvordan ionisert vann fungerer.

    Noen av vinduene mine kan jeg selvsagt snu og vaske på den måten men andre vinduer 5-7 meter over bakken er montert fast og er kul umulig å få gjort noe med uten teleskopstang, en lang stige eller en lift. Det ene vinduet er skrått i toppen i tillegg.

    Så jeg ønsker bare tips til hva jeg som privatperson kunne investert i av utstyr for å gjøre jobben selv egentlig. Jeg var inne på ionisert vann fordi jeg ser flere og flere vindusvaske firmaer bruker dette. Når det er sagt så er kunnskapen min liten om temaet. Har tidligere også lest at det er mange som bare sverger til rent vann for å vaske vinduer sammen med en mikrofiberklut som ikke loer.

    Alternativt har jeg også lest at en liten "dært" Zalo og en dråpe salmiakk i vannet kan være bra for å vaske vinduer.

  4. Heisann!
    Xbox problem
    Jeg har hatt min Samsung 75" QLED QE75Q8DNATXXC i litt over ett år nå og bestemte meg nylig for å kjøpe en Xbox One X i disse koronatider.
    Første 4-5 dagene fungerte det helt utmerket å spille i 4K med HDR aktivert men etter dette så skjer det titt og ofte i spill som Star Wars: Fallen Order og FIFA 20 at TV-en går i sort i ca. 1-3 sekunder samt at lyden faller ut. Spillet derimot fortsetter å gå i bakgrunnen inntil bildet er tilbake.

    Det er et fryktelig irriterende problem. Se for dere at man spiller multiplayer, bilspill osv... 1-3 sekunder er lang tid i multiplayer.
    Jeg har testet en haug av forskjellige tips og triks funnet på YouTube og Google, kabelbytter og HDMI inngang på TV. Det meste for å si det slik.
    Til slutt tok jeg med Xboxen til en kamerat som også har en mindre Samsung TV og ca. 2 år gammel TV. Der gikk hele kvelden smertefritt i 4K og HDR i samme spillene.

    Kontaktet så Samsung per telefon og de ba meg bare resette TV-en. Googling på det temaet viser at det har null effekt. Jeg skrev så på Samsungs EU forum og en moderator ba meg trekke ut alle andre eksterne enheter fra TV-en og kun ha Xboxen tilkoblet mens jeg spiller. DET ser faktisk ut til å løse problemet. Koblet fra den stasjonære PC-en min som stod på HDMI2 inngangen mens Xboxen er på HDMI3 og da har jeg testet i flere dager uten flere problemer.
    Rapporterte dette tilbake på Samsungs EU forum og tagget moderatoren med svaret mitt men har ikke fått noe mer feedback derifra. Kanskje å grunn av at jeg forsøkte å få ham til å uttale seg noe om HVORFOR er av toppmodellene av TV-er for 1 år siden oppfører seg slik.
    Moderatoren som foreslo dette trikset var veldig rask til å foreslå nettopp dette med å ta ut andre HDMI enheter så jeg må anta det er et felles problem for en del modeller eller at det er en normal feilkilde.
    Man ønsker jo ikke å egentlig ha en TV som koster 30.000 kroner ny som bare kan ha 1 stk HDMI enhet plugget inn.

    Andre som har erfaringer med noe tilsvarende fra Samsung og kanskje denne eller tilnærmet lik modell?
    Jeg tenkte i beste fall med denne posten så har jeg kanskje hjulpet noen andre med denne midlertidige løsningen enn dog ikke noe god permanent løsning.

    YouTube problem
    Dette problemet har jeg hatt siden TV-en var ny men jeg har alltid trøstet meg med at det sikkert er en "bug" i noe programvare, en dårlig oppdatering eller noe slikt og tenkt Samsung/YouTube kommer til å fikse dette. Men den gang ei! Er det noen andre som opplever tregheter med YouTube appen på Samsung? Netflix responderer nå relativt raskt, i hvert fall mesteparten av tiden.

    YouTube er spesielt tregt i den appen startes opp. Thumbnail (forhåndsvisningsbilder) kan bruke 30-60 sekunder på å dukke opp på startsiden til YouTube.

  5. Hei! Nettopp kjøpt meg enebolig med vinduer langt utenfor rekkevidde. Tipper mellom 5-7 meter i hvert fall fra bakkenivå.

    Jeg kan jo betale noen til å vaske disse vinduene for meg men det blir raskt en del penger ut av det så da var jeg heller inne på tanken å kjøpe meg en teleskopstang og gjøre jobben selv.

    Har noen kloke hoder her noen anbefalinger til riktig/godt utstyr for jobben? Har lest at man ikke lengre trenger en nal til å sette på teleskopstangen om man har en dings til å ionisere vannet man bruker til å vaske med. Er det noen som vet om det bare skal lufttørke etterpå da?

    Hvilken type "klut" eller "svamp" type er det proffene bruker da til å vaske med på sine teleskopstenger? :) 

  6. Ja jeg merker det er veldig frustrerende altså!

    Har 75mbit fiber fra Telenor hjemme. Ja jeg vet hastigheten ikke er så super men fiber fra Telenor skal da uansett være stabilt. Husk alle mine AirTies enheter er kablet.

    Jeg kjørte litt random Speedtester her om dagen og 2 ganger på rappen fikk jeg 45mbit ned og 0,01 mbit opp. Dette var via mobiltelefonen og jeg gikk til andre enden av huset og test nummer 3 viste da plutselig 75/75 mbit.

    Mistenker jo at det er AirTies som kødder men samtidig har jeg en 75" Samsung QLED TV som også virker sirup til tider. Også denne på kablet nett. For eksempel YouTube appen bruker opptil 30-60 sekunder på å vise thumbnail bilder av foreslåtte videoer på oppstartssiden. Burde jo absolutt ikke være Telenors fiber som er treg men det er merkelig Tv-en også er treg spesielt i YouTube appen.

    Vurderer om jeg skal kjøpe NetGears Orbi 6 pakke nå som den er på tilbud.

  7. Heisann, jeg vet dette er en eldre diskusjon men jeg også forsøker å dekke 150kvm hus pluss nærliggende garasje med AirTies boligpakken 3 stk pluss en ekstra jeg fikk tak i. Totalt 4 bokser.

    Til tross for at jeg jobber med IT, alle AirTies enhetene er på kablet nett og at jeg er veldig nærme AirTies enhetene så er de skremmende ustabile.

    Eller det vil si, de er stabile til å ikke være konsise. Spesielt fra mobiltelefoner opplever jeg at jeg prøver å lese en nettavis. Det er full dekning med AirTies på Wifi men siden står å laster i 30 sekunder (skjer hele tiden). Så bytter jeg til vanlig mobilnett og vipps er siden lastet på 2 sekund.

    Hos meg kommer jeg heller ikke inn i appen selv ettet omstart av enheter lengre...

    Tragisk!

  8. Ruhell skrev (På 20.12.2017 den 9.08):

    Fekk denne pakken m/3stk Airties for eit par veker sidan frå fiberleverandøren. Er ikkje fornøgd. Mesh nettet er oppe og går, men mister tidvis internettforbindelsen. Devicene ser mesh nettet, men kan ikkje koble seg til det. Airties appen ser heller ikkje nettet før boksane blir slått av og på igjen. Ender opp med at eg slår av driten og skrur på WiFi på routeren igjen. Finner ingen ny fw heller. Fiberleverandøren sa nettopp at dei hadde fått nokre klager på at Airties mister internettforbindelsen utan at nokon kunne sei kva som er grunnen.

    Er det andre som har vore borti dette, evt tips?

     

    Mvh

    Heisann, jeg vet dette er en eldre diskusjon men jeg også forsøker å dekke 150kvm hus pluss nærliggende garasje med AirTies boligpakken 3 stk pluss en ekstra jeg fikk tak i. Totalt 4 bokser.

    Til tross for at jeg jobber med IT, alle AirTies enhetene er på kablet nett og at jeg er veldig nærme AirTies enhetene så er de skremmende ustabile.

    Ellet det vil si, de er stabile til å ikke være konsise. Spesielt fra mobiltelefoner opplever jeg at jeg prøver å lese en nettavis. Det er full dekning med AirTies på Wifi men siden står å laster i 30 sekunder (skjer hele tiden). Så bytter jeg til vanlig mobilnett og vipps er siden lastet på 2 sekund.

    Hos meg kommer jeg heller ikke inn i appen selv ettet omstart av enheter lengre...

    Tragisk!

  9. Takk for svar! Jeg trenger kanskje noe tips til å dytte meg i riktig retning. Er ganske teknisk av meg til tross for at jeg har lite peiling lyd og bilde. Har aldri hatt Game Mode skrudd på så det er ikke noe problem.

     

    Som et tilleggsspørsmål om noen vet.

    Er det mulig på Samsung QLED TV-er å lagre en egen "Picture Mode" profil? Altså å lagre en bildemodus profil som jeg kan duplisere fra f.eks. "Film" modusen og kalle for "Fotball". Da kan jeg bruke den modusen som et utgangspunkt og ha et logisk navn på en ny profil når jeg skal se fotball.

  10. Har nettopp byttet ut min 12 år gamle Panasonic 50" plasma TV (den nektet å dø) med en flunkende ny Samsung 75" Q8DN. Jeg er jo strålende fornøyd allerede med det valget og en ny verden har åpnet seg :)

    Jeg ser nok aller mest på film og TV-serier men også en fotballkamp i ny og ne.

    Samsung TV-en kommer jo med fire bildemoduser "Dynamisk, Standard, Naturlig og Film". Jeg har allerede tatt i bruk film modusen som jeg forstår hjelper mye. Har videre Googlet meg frem til noen oppskrifter med å stille ned styrken på bakpanelet bitte litt og skru av noe Motion Plus ett eller annet for å se på film da riktignok.

    Problemet er at "oppskrifter" på innstillinger når man Googler spriker så voldsomt, det er lite enighet om hva som er gode innstillinger.

    Jeg klikket meg inn på en fotballkamp fra TV2 Sumo i går og tenkte jeg skulle teste Dynamisk modusen for litt mer farger. Denne TV-en skal jo støtte 120Hz men henger kraftig etter på bilde i Dynamisk modus når det blir mye bevegelse på skjermen.

     

    Så jeg har to ønsker om jeg kan få lov å plukke hjernene til de mer kompetente mennesker her inne :wee:

    1. Jeg ønsker til film og TV-serier å utbedre Film modusen enda mer om mulig. Noen tips til hva som kan stilles på.

    2. Jeg hadde egentlig håpet på at Samsung hadde lagt opp til å lage egne profiler på bildemoduser så jeg kunne laget en egen fra "scratch" for fotball. Men jeg ser for meg at jeg må da bare tweeke Dynamisk modusen slik jeg ønsker den skal være for fotball uansett hvor drastiske endringer jeg må gjøre. Ser ikke for meg å bruke Dynamisk til noe annet uansett... Men ja, noen gode tips til hvordan jeg kan stille Dynamisk modusen til noe som ikke hakker og fungerer bra for fotballkamper slik at bildet flyter bedre.

     

    TV står mot en stor hvit vegg på fot på TV benk. Det er vinduer i rommet men jeg kan enkelt stenge ute mesteparten av lyset med lameller i vinduskarmene. Jeg kan med andre ord etter ønske gjøre rommet ganske mørkt. Eneste er på sommeren så vil nok sollys til en viss grad trenge litt igjennom lamellene så det kan gi bitte litt gjenskinn i TV mot sommeren.

     

    På forhånd tusen takk til den eller de som ønsker å hjelpe meg med en semi kalibrering uten utstyr.

  11. Jeg føler som 35 åring at jeg er heldig som har reist en del. Både som følge av hjelp på forumer som dette og skreddersydd på egenhånd.

     

    6-7 turer til USA har det blitt med både ny og gammel kjæreste. Sør, øst og vest Karibien er dekket. Tur til Thailand er huket ut og en rekke land i Europa med en liten svipptur innom Canada og Island.

     

    Dette er på ingen måte for å skryte da jeg vet mange har reist betraktelig mer enn dette men nå med ny kjæreste i stedet for å reise til de kjente og kjære plassene så trenger jeg litt input til nye ideer og inspirasjon.

     

    Vi dro sammen til sør Karibien nylig og hun likte godt det nydelig badevannet men kjeder seg fort på et cruiseskip.

     

    Vi dro også sammen til Island og kjørte rundt i 5 dager på sør og vest kysten.

    Den turen likte hun masse!

     

    Så vi har ett par fellesnevnere i at vi begge liker USA sånn generelt og vi liker røff/rå natur.

     

    På et budsjett opp imot 50-60.000 kroner hvor kunne dette med slike kriterier vært? Helst med naturbiten i bakhodet.

    Om reisen er av lengre sort ser vi nok for oss helst 2 uker. Om vi tenker kortere reise ala Island kan kanskje 1 uke være nok og da blir vel turen rimeligere.

     

    Personlig likte jeg Yosemite nasjonalpark veldig godt i USA men igjen, jeg har vært der allerede.

     

    Hun nevner at Island kunne vært interessant nok en gang, Canada uten noe mer spesifikt har vært snakket litt om.

     

    Jeg er spent på hvilke tips som kommer :)

  12. For det meste er de døde når jeg kikker i karmene men det finnes noen ganger en her og der som fortsatt lever. Som f.eks. den som surret hend til telefonen min.

     

    Nå har jeg klinket hull med en syl i et rengjort tacosaus glass og helt på noe ren eddik med noen dråper zalo oppi der og plassert inn på soverommet mitt for å se om det kan fange dem.

    Har ikke akkurat lyst å ha masse fluer på soverommet...

  13. Heisann!

    Jeg vet dette kan virke som et veldig vanlig spørsmål.

     

    Situasjonen er slik at jeg i min 2 år gamle leilighet med balansert ventilasjon i år har begynt å blitt plaget av små sorte fluer som utelukkende nesten kun samler seg i vinduskarm i stue og dør der. Samt vinduskarm på hovedsoverom og dør der i hopetall. Kanskje fordi soverommet kun har ett vindu og forann vinduet er det et rullgardin som er helt lystett som går kant i kant med med hele vinduet.

    Så når jeg åpner rullgardinet med jevne mellomrom ligger det en massegrav av slike små sorte fluer på gulvet.

     

    Så vil noen si at dette er blomsterfluer i og med at de er små og sorte men jeg synes det er veldig rart i og med at jeg ikke har en eneste plante i leiligheten.

    De er som nevnt små og sorte og på størrelsen til de enda mer kjente bananfluene.

     

    Noen som har peiling på hvilke type fluer dette kan være, hvorfor de er kommet inn eller eventuelt hvorfor bare i vinduskarmen. De er ikke å svinser inne mot kjøkkenet til tross for åpen stue og kjøkkenløsning.

     

    Og kanskje enda mer viktig. Hvordan bli kvitt dem? Kjenner det begynner å bli litt irriterende.

  14. Jeg setter stor pris på tipsene dere kommer med :)

     

    Jeg har fått noen tips på å droppe Lindesnes fyr og heller kjøre Setesdalen som inngang mot Preikestolen og overnatte nære Preikestolen og ta den på morgenen dag nummer 2.

    Da må jeg i så fall droppe Stavanger også til fordel for noen fine veier på vei mot Trolltunga. Forsåvidt ok for meg å droppe disse også om det gir en bedre totalopplevelse :)

     

    Kanskje litt mer autentisk norsk :)

  15. Når du kommer fra Sørlandet til Ålgård (svinger av på RV45 like før Ålgård), så er du ved Preikestolen Fjellhytte max en halvannen time senere.

    Turen fra Lindesnes Fyr til Ålgård bruker du rett over 2 timer på om du kjører midt i en ukedag, kjører den strekningen ofte da vi har hytte like ved Lindesnes Fyr. 

     

    Mao. om dere kjører fra Kristiansand klokken 06:00, bør dagen se noe slik ut:

    Ankomst Lindesnes Fyr 07:00

    Avgang Lindesnes Fyr 08:00

    Ålgård 10:30

    Preikestolen Fjellhytte 12:00

    2-3-4 timer opp og ned på Preikestolen

    Halvannen time til Stavanger (kjør via Jørpeland og Tau-ferja sånn at dere får en slags rundtur)

    Da er du i Stavanger senest 17:30, det er ikke så ille. 

     

    Å eventuelt komme seg fra Preikestolen til Karmøy / Haugesund blir tungvint på samme dag etter min mening. 

     

    Takk for tilbakemelding :)

     

    Det er på en ukedag dette så trafikk bør være overkommelig.

    Tipper vi fort bruker 3-4 timer i hvert fall ved Preikestolen men det er fortsatt greit nok tidsmessig vil jeg tro.

    Jeg har tenkt å overnatte i Stavanger når vi kommer fra Preikestolen. Haugesund var eventuelt neste dag men det blir fort til at jeg heller dropper Haugesund og drar rett oppover mot Odda.

  16.  

    - Kjøre direkte til Preikesstolen (Burde ankomme senest rundt kl. 14 tenker jeg)

    - Overnatte på hotell i Stavanger og slappe av der mot kvelden

     

    Hvis du skal overnatte i Stavanger er det bare tull å først kjøre til starten av stien til Preikestolen, som er et par timer kjøring med ferge fra Stavanger.

     

    Den tror jeg du må forklare meg litt bedre :)

    Hvordan tenker du at det bør gjøres?

     

    Jeg har forresten fått tilbakemeldinger på at kanskje det er dårlig med ferger mot Haugesund så det kan godt være jeg dropper å dra innom Karmøy og Haugesund på dag 2.

×
×
  • Opprett ny...