Gå til innhold

Digitize

Medlemmer
  • Innlegg

    578
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Digitize

  1. En liten oppdatering fra meg.

     

    Jeg fikk hentelapp på Switch i dag. Det er en helt ny maskin jeg fikk, men Bergsala har faktisk klart kunststykket å kopiere over all data fra den gamle som jeg leverte. Jeg har rett og slett vært griseheldig! 

     

    Alt av lagringsdata (Zelda) og profildata er beholdt så langt jeg kan se. Jeg fikk tilbake samme eske med kun maskin og 2 Joy-Con's, så dessverre ikke enda en lader og docking. Men men, jeg har vært heldig og skal ikke klage. Så får jeg håpe feilen ikke dukker opp igjen på denne nye maskinen.

     

    De kunne vel ha lagt over Mario Kart 8 på interminnet for tort og svie, men la gå  :)

  2. .....så det betyr at det er du og meg da, Digitize. Haha, dårlig flaks på oss. Jeg har fått hentemelding fra Elkjøp idag, og henter Switchen i morgen. Gir oppdatering da. Hvis de ikke har fått ut lagringsdataen min blir jeg veldig irritert... 110 timer i vasken.

     

    Ja hvis det stemmer det de sa så er det snakk om deg og meg. Jeg synes det høres litt pussig ut at det kun skal være 2 maskiner i Norge som er berørt. Håper det ikke stemmer og at du faktisk fikk tilbake maskinen med lagringsdata i god behold!

  3. Jeg tok turen ned til Larvik i går og besøkte Bergsala sin lille serviceavdeling der.

    Det var en veldig trivelig gjeng som satt der og jeg fikk en hyggelig prat. Feilkode 2153-0321 var ikke ukjent og de visste alt om dette med at man må sette en plugg i minijack inngangen for å få liv i den. De mener at det kun er rapportert 2 slike tilfeller i Norge (!) og at jeg er 1 av de 2. Hvis det faktisk stemmer og du er den andre personen med samme problem, kan jeg fortelle deg at de dessverre ikke har klart å redde lagringsdataen din. Bergsala har muligheten til å koble seg på Switch for å kopiere ut all lagringsdata og profiler, for deretter å overføre dette til en ny Switch.

     

    I tilfelle med feilkode 2153-0321 så putter de en minijack kabel inn i maskinen slik at den fungerer som "normalt" og starter. Dessverre så henger den andre maskinen seg (din?) når de forsøkte å kopiere ut lagringsdata. De ville prøve det samme hos meg og jeg kan bare håpe at jeg har flaks. Ut fra hva jeg leser på forum i USA så er det litt 50/50 på hvem som har fått beholdt lagringsdata og de som har mistet alt. Jeg forstod det slik at jeg sannsynligvis får en helt ny maskin (med lagringsdata kopiert over – hvis de får det til).

     

    Jeg må vente 1 – 2 uker så får vi se hva som skjer. Enten blir det samme gamle Switch tilbake (jeg noterte serienummeret) med lagringsdata intakt, eller så blir det en ny Switch med lagringsdata intakt, eller eventuelt en helt ny Switch uten noe data. Hvis Zelda-savet forsvinner blir det kjedelig, tviler på at jeg gidder å starte forfra med det første.

     

    Jeg fikk med meg en liten Mario og Donkey Kong bamse når jeg dro, stor stas for småtassen i huset når jeg kom hjem :)

    • Liker 2
  4. Jeg tok sjansen og sendte den inn til Bergsala via Elkjøp. Så håper jeg at Switchen kommer tilbake med skjermbeskytter óg saven til min Zelda. I værste fall er det bare snakk om 1 spill, så det hadde vært verre om det hadde vært 2 år ute i levealderen til konsollen, og jeg hadde mistet save-filene til 20 spill.

     

    Ok! 

    Du får holde oss oppdatert på status. Leverte du inn bare skjermen/maskinen eller esken med alt av innhold og tilbehør?

    Bergsala svarer ikke noe mer til meg, har ingen idè om videre fremdrift. Får prøve å ringe de til uken eller noe sånt.

  5. Jeg fikk denne feilmeldingen selv i dag. Utrolig irriterende. Håper ikke jeg må skaffe en ny maskin ettersom jeg har lagt ned over 100 timer i Zelda, og det hadde vært surt å miste all den dataen.

    Jeg skal selv sende en mail til Bergsala i morgen. Om ikke annet tar jeg kontakt med Elkjøp hvor jeg kjøpte den og spør hva de kan gjøre med problemet.

    Du har ikke fått noe svar tilbake fra Bergsala enda?

    Hei.

     

    Jeg fikk et kort svar rett før påsken fra Bergsala som jeg mistenker var litt copy/paste.

    Der står det at jeg gjerne kan levere maskinen i Larvik hvis jeg tar med kjøpskvitteringen. De klarer da muligens å fikse den samme dag (Bergsala driver primært med mobilfiksing/bytte av glass virker det som).

    Jeg takket for svaret og fulgte opp med et par raske spørsmål;

     

    - kjenner de til feilkoden, kan det virkelig løses samme dag jeg leverer den inn?

    - hva skjer med lagringsdata, her har de vel litt interninfo fra Nintendo på status/prognose?

    - trenger de kun maskinen /m Joy-Cons + kjøpskvittering, eller emballasje samt ledninger og alt som var med?

     

    Jeg får se hva de svarer ...

  6. Takk for tips, men jeg tror fort det gjør mer skade enn nytte om jeg tropper opp på den lokale COOP Obs'en med maskinen og problemstillingen.

     

    Forhåpentligvis slipper jeg å sende maskinen veldig langt. Det er distributøren Bergsala som normalt skal håndtere denne type problemer i Norden på vegne av Nintendo. Men av en eller annen grunn får jeg ikke noe svar fra de, har forsøkt å kontakte de flere ganger nå. Jeg leser på andre forum at Nintendo i USA klarer å fikse denne feilmeldingen veldig raskt. Noen har fått samme maskin i retur med all lagringsdata intakt, andre har fått en helt ny maskin med beskjed om at Nintendo ikke fikk kopiert ut lagringsdata. Det spekuleres i at det sannsynligvis noe krøll med høyttalerne på Switchen som utløser denne error-koden. Jeg har tilbudt meg å kjøre innom Bergsala sitt verksted i Larvik selv hvis dette er noe de kan ordne samme dag, men det kommer som sagt ingen tilbakemelding snart 14 dager etter at det først ble innrapportert.

     

    Bergsala har vel uansett for lengst gått ut på dato og det er bare trist at Nintendo ikke har et eget kontor som håndterer Skandinavia direkte. 

  7. Hei.

     

    Jeg kjøpte min Switch i en Oslo-butikk på lanseringsdagen 3. mars. Frem til torsdag i forrige uke har alt bare vært fryd og gammen med timevis av Zelda moro. Jeg startet opp Switchen min på kveldingen etter at ungene hadde lagt seg forrige torsdag og ble møtt med en sort skjerm og "error code 2153-0321". Jaja, tenkte jeg - sikkert ikke noe stress. Maskinen brukes kun av undertegnede og står innelåst i et skap slik at klåfingra småtasser ikke kan nå den.

     

    Men gjentatte forsøk på restart ga ikke noe resultat. Jeg har også testet å holde powerknappen inne, la den gå helt tom for strøm osv. Samtlig andre har prøv det samme uten resultat leste jeg på Google. Dette er en melding som flere har innrapportert og som Nintendo i kjent stil velger å ikke kommentere ytterligere ("hysj-hysj, ikke noe galt her folkens") . På de japanske Nintendo-forumene blir brukerne bare bedt om å sende inn maskinen til service. Men da er det samtidig ytterst uavklart i forhold til hva som skjer med lagringsdata på maskinen. Det er ikke verdens undergang men litt surt er det om jeg hadde mistet Zelda-savet mitt da jeg har veldig begrenset med spilletid i løpet av en uke.

     

    På youtube ligger det et par videoer som viser en foreløpig fiks/work-around:

     

    For å få liv i maskinen må jeg koble til hodetelefoner (!) i minijack inngangen. Da kjører den som normalt. Hvis jeg drar ut kabelen så dør maskinen med en gang og feilmeldingen kommer tilbake igjen.

    For å få lyd på tv'en når maskinen står i dockingen, må jeg dra en phonokabel fra toppen på Switch'en og inn på soundbaren min som heldigvis støtter lyd via minijack. Den sender ikke lyd ut av HDMI lenger når den står i dockingen. Opplegget ser rimelig "jalla" ut, men heldigvis går det an å spille Zelda og annet enn så lenge. Jeg tenker vel egentlig at sånn her må det bare bli frem til Nintendo slipper en patch hvis det kanskje kan løses på den måten.

     

    Helt fantastisk at det går an spør du meg. Plutselig skjer noe sånt helt ut av det blå!?!

     

    Jeg har sendt en mail til service-avdelingen til Bergsala for snart en uke side. Jeg har ikke fått noe svar, det hersker en total stillhet. Jeg spurte samtidig om de eventuelt klarer å redde ut savegamet mitt på Zelda hvis den må inn på service, eller om de vet om Nintendo i Japan har planer om å patche dette før år 2020. 

     

    Mulig at Nintendo prøver å være mest mulig retro siden de ikke tillater noe som helst backupløsning for lagringsdata, men det fremstår mildt sagt som amatørmessig. Jeg skjønner at at de er totalt paranoide for å åpne for noe som helst som senere kan lede til at maskinen kanskje kan hackes. Men de må da i år 2017 kunne åpne for skybasert lagring/backup.

     

    Noen andre som har fått denne feilen og som har fått noe svar fra Bergsala eller Nintendo?

     

     

     

  8. Ble en tur til Elkjøp på meg i dag også. Plukket med meg konsoll og Zelda collectors edition :)

    Pakken fra cdon går i retur til uka.

     

    Samme her!

    Bestilte fra Lefdal 18. januar og de/Posten har ikke klart å levere (forventet levering står fortsatt som 3. mars). I dag kjøpte jeg Switch på coop obs for 3500 + pro kontrolleren og Zelda. Så går pakken fra Lefdal i retur på mandag/tirsdag whatever dag den måtte dukke opp!

     

    Spiller Zelda og storkoser meg  :dribble:

    • Liker 1
  9. Vurderer å stikke inn til byen å kjøpe Switch i butikk om jeg ikke får den i posten i morgen, og heller sende Switchen i retur når jeg får den mandag/tirsdag. 

     

    Spørsmål: La oss si jeg kjøper Switch på Gamestop på fredag. Kan jeg levere Switchen jeg fikk i posten fra Lefdal til Gamestop og få pengene tilbake? Vet noen vil si det er umoralsk, men jeg lurer. Kan de se at den ikke er kjøpt der?

     

    Hei.

     

    Jeg har også bestilt fra Lefdal (18. januar) og fikk først melding sent i går om at pakken var sendt. På chat sier de at den ble sendt for flere dager siden - jeg er redd det bare er svada. På posten så står det at forventet levering er i dag. Det kan jo hende jeg er heldig.

     

    Uansett, de sier at du kan la være å hente pakken til uken hvis du ikke mottar Switch i dag og i stedet kjøper et annet sted. Hvis du gir beskjed på chat så ordner de med posten slik at Switch går i retur og du får pengene tilbake på kortet (det var beskjeden jeg fikk).

     

    Det er nok udugelige Bergsala som er djevelen her og som Nintendo burde ha kvittet seg med for mange herrens år siden.

  10. Bare en liten oppdatering for de som har bestilt fra Lefdal. Det er jo samme butikken som Elkjøp og de skrev samme regla på chat her for 2 minutter siden.

    Til info så bestilte jeg Switch samme dag som Lefdal åpnet for forhåndsbestillingen (18. januar). Når jeg logger inn for å sjekke status på min ordre står det bare "reservert".  Han kameraten på chat skrev nettopp følgende:

     

    Det har vært en feil i systemet, som har ført til at alle konsollene som har blitt sendt ut på første forsendelse fortsatt står som reservert i systemet. Hvis du har bestilt 18. januar, så skal du få den i morgen utifra det jeg kan se.

    Så alt skal være i skjønneste orden, bortsett fra sporingen da.

     

    copy/paste ferdig

     

    Så da får jeg vel bare se i morgen om den dukker opp. De skrev samtidig at jeg kan la være å hente pakken til uka hvis den ikke dukker opp i morgen. Hvis jeg gir de beskjed på chat så ordner de tilbakebetaling og gir beskjed til posten om retur, uten noen fraktutlegg til meg. 

    Hvis den ikke dukker opp i morgen blir det tur til Expert (20% /m DNB-Mastercard) eller Coop Obs for å se om jeg får tak i maskinen. Zelda skal være på vei fra CDON fikk jeg melding om i dag. 

     

    Time will tell!

  11. Kan tipse om kampanje hos expert i perfekt timing for Switch- og Zelda-lanseringen. (Forutsetter, slik det står, at man betaler med DNB mastercard).

    828dfcbf28b3aac1b7587e0da9960dbd.png

     

     

    Dette resulterer i følgende priser:

    Switch: 2872,-

    Zelda til Wii U: 439,-

    Zelda til Switch: 439,-

    Zelda LE: 959,-

     

    Takk for tips!

     

    Da blir det i stedet en tur på Expert på fredag for å se om jeg kan få Zelda og Switch til nice-price på kredittkortet. Hvis de er utsolgt tar jeg turen innom coop obs for å kjøpe til kampanjepris. Så kjører jeg angrefrist på postpakken som (muligens) kommer fra Lefdal samme dag.

    Det blir en fin besparelse hvis jeg får den på Expert og en grei besparelse hvis jeg får på coop. Hvis de begge er utsolgt får jeg hente pakken på posten i stedet når den dukker opp. 

  12. Hei.

     

    Skal hive den 4 år gamle mediacenter-pc'en og bygge ny. Valget falt på MSI H55M-E33 hovedkort /m hdmi, Core I3-530 cpu og 4GB Corsair Value (DDR3 1333MHz) fra Komplett.no. Jeg kommer til å bruke det integrerte lydkortet og gpu'en, skal funke mer enn bra nok (skal kjøre mediacenteret i Windows 7 x64).

     

    Jeg trodde at jeg bestilte 2x2GB brikker, men har fått 1 stk 4GB brikke når jeg hentet pakken i dag ......

    Bør jeg sende den i retur og bytte til et kit med 2x2 brikker, eller er det fullstendig likegyldig på en pc som ikke skal brukes til gaming eller noe som helst "tungt"?

     

    Jeg tviler på at jeg kommer til å kjøpe 1 brikke til på 4GB, 8GB ram på en pc som dette blir tidenes overkill.

     

    Edit; Bestilte nytt kitt med 2x2GB brikker, saken er løst .....

  13. Hei.

     

    Jeg har samme kabinettet på min stuepc. Kan bare si at jeg ga opp å prøve å få liv i det displayet etter et par dager med testing. Displayet er akkurat som fjenkontrollen og den iMON programvaren du får med - 110% drit.

    Har lastet ned et par open source LCD programmer for å prøve å få liv i den, har ikke fått det til. Nå er displayet bare plagsomt fordi det står på og lyser/distraherer når man skal ha det mørkt.

    Har tenkt å skru det ut og hive det i søpla, men gi meg gjerne en tilbakemelding hvis du får liv i ditt!

  14. Hei.

     

    Skal hive den 4 år gamle mediacenter-pc'en og bygge ny. Satt derfor på komplett.no og bestilte meg noen datadeler etter litt for mange pils i går. Valget falt på MSI H55M-E33 hovedkort /m hdmi, Core I3-530 cpu og 4GB Corsair Value (DDR3 1333MHz). Jeg kommer til å bruke det integrerte lydkortet og gpu'en, skal funke mer enn bra nok (skal kjøre mediacenteret i Windows 7 x64).

     

    Jeg trodde at jeg bestilte 2x2GB brikker, men har fått 1 stk 4GB brikke når jeg hentet pakken i dag ......

    Bør jeg sende den i retur og bytte til et kit med 2x2 brikker, eller er det fullstendig likegyldig på en pc som ikke skal brukes til gaming eller noe som helst "tungt"?

     

    Jeg tviler på at jeg kommer til å kjøpe 1 brikke til på 4GB, 8GB ram på en pc som dette blir tidenes overkill.

  15. Hei.

     

    Dama har kjørt incredimail ("increidrit") de siste årene, men nå var det på tide å få seg en skikkelig mailklient.

    Har googlet nå den siste timen på hvordan å konvertere fra incredimail til Outlook og det var jammen ikke enkelt.

     

    Det går ikke ann å eksportere epost fra incredimail og til et annet format. Såvidt jeg kan se er jeg nødt til å konvertere alle epostene over til *.eml format, importere det til en Outlook Express klient --> eksportere til Outlook.

     

    Det finnes noen programmer som konverterer fra incredimail og over til *.eml format, men de jeg har funnet koster penger eller er ekstremt dårlige (programmer som "Incredimail Backup PRO", "ABC Amber Incredimail Converter" og "Reynardware incredimail-converter").

     

    Problemet er at incredimail har gjort det ganske så vanskelig å gå bort fra deres bedritne software.

     

    Er det noen her som har en enkel måte å få all epost i incredimail over til Outlook eller bare som *.eml format?

  16. Vil bare kjappt skyte inn at jeg endelig fikk mitt Gainward GTX 470 kort fra Amentio. Kun 2600 kr, men kortet yter ekstremt bra enn så lenge. Det bråker nada i forhold til mitt gamle Asus 9800GX2 kort som hørtes ut som en jumbojet.

    Kjører for første gang Crysis Warhead uten lagg (1680x1050). Har ikke planer om å spille så mye, bruker primært pc'en til videoredigering.

     

    Jeg er uansett kjempefornøyd :w00t:

  17. Hei folkens og gratulerer med dagen :cool:

     

    Jeg har tenkt å gå for et GTX 470 kort, blir mer enn bra nok til mitt bruk som er litt spilling kombinert med masse videoredigering i Windows 7.

    Hvor reelt er det når Amentio skriver "ubekreftet 30.03.2010" på flere av sine GTX 470 modeller, hvis dere skal tippe?

     

    Vet ikke om jeg gidder legge inn en bestilling nå hvis jeg først får kortet etter 1. Mai (slik som Komplett.no hinter til).

  18. Hei,

     

    Jeg skal til en kompis på Lørdag og vi skulle gjerne sett en fet konsert som jeg har fått tak i. Dessverre så har han ikke en pc som han får koblet til tv'en sin.

     

    Spørsmålet mitt er om jeg kan ta med lap top'en min og koble den direkte til PS3'en hans med en nettverkskabel, og på et vis streame filmen til tv'en via PS3'en ? (eller om det går ann å kopiere filmen inn til harddisken på PS3'en først hvis den kan spille dette formatet direkte)

     

    Hvis dette går, må jeg installere noe på pc'en hvor filmen ligger ?

    Må lap top'en ha minimum specs for at det lar seg streame, eller tar PS3'en seg av det ?

     

    Edit;

    Hvis dette er lettere å få til mot en Xbox 360, så si ifra!

  19. Hei,

     

    Jeg skal på en 14 timers flytur til helgen og har tanket opp iphone'en min med filmer og spill. Problemet er bare at batteriet max varer 4 - 6 timer ved mye bruk. Jeg ser på eBay og andre steder at man får kjøpt flere typer eksterne batterier som man klikker på undersiden av iphone og som da gir 2 - 4 timer ekstra guffe.

    Prisene ligger på 150 - 250 kr ser det ut til. Dette er uorginalt, vet ikke om Apple har designet noe slik selv til iphone.

     

    Siden jeg drar nå til helgen får jeg ikke bestilt dette på nett i tide.

     

    Finnes det en butikk i Oslo som selger noe slikt ? Noen som vet ?

     

    Takk for svar!

×
×
  • Opprett ny...