Gå til innhold

christian1986

Medlemmer
  • Innlegg

    867
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av christian1986

  1. Spewn skrev (1 time siden):

    I ordered as well Friday, have order confirmation but nothing else. I called them just now and they said in their system it has been processed and is on its way to me. I should get a text message about it soon. So it looks likes all is ok? We will see. 

    I følge chatten er det tydeligvis forskjell. Fikk dette når jeg spurte hva som skjer med min.

    "Ser at denne blir sendt 19.08. Du vil da motta et sporingsnummer, slik at du kan følge forsendelsen på Posten.no."

  2. ljskatt skrev (8 minutter siden):

    Jeg ringte elkjøp nå, egentlig for å høre på status på den første playstation jeg bestilte (med raffle herfra) som ble tilbakekalt under sending.

    Fikk hørt at det ikke skal være noe problem, men det kan være et problem med tanke på at det at den var tilgjengelig for allmenns-salg på nettsiden, SOM DA HAR BLITT GJORT MED EN FEIL.

    For de skal fortsette med raffle på ps5.

    Krysser fingrene for at elkjøp sentralt bare sender ut playstationene

    Ser ikke hvordan Elkjøp skal kunne kansellere ordrene her. De stod som på lager og prisen var riktig. Fra en kundes side vil det være umulig å forstå at dette ikke var noe de ønsket, å således ingen grunn for kansellering.

    Blir noe annet når mange prøver å bruke samme rabattkode...

    • Liker 2
  3. Dette stemmer faktisk ikke. Hvis du ser på oppgraderingen fra billigste Retina model til den nest dyreste så kan den faktisk forsvares. SSD og prosessor utgjør prisen alene. RAM er enda litt dyrt, men ikke i nærheten av hva det har vært.
    256 GB SSD koster ca. 1700 kr, og differansen mellom en 256 GB og 512 GB er ca. 1500 kr.

    Intel kjører samme Recommended Customer Price på både i7-3720QM og i7-3615QM.

    Oppgraderingen koster 4500 kr. Du har ikke gjort rede for 3000 av dem.

    Hvilke SSD bruker du da som sammenligning? Det som sitter i den er en Samsung 830 serie, koster 5200 på komplett. Da krympet forskjellen betraktelig, 1200 kan egentlig ikke sies å være en grusom pris for en slik oppgradering. Ser en på hva apple har tjent på kun minneoppgraderinger tidligere så er dette for småpenger å regne.

    (http://www.anandtech...ew-ssd-its-fast)

    Jeg tok utgangspunktet i Crucial m4 siden den yter omtrent likt som Samsung 830, og vanligvis koster det samme også (og jeg har prisene på den i hodet). Den koster ca. 1700 kr for 256 GB (samme som 830), og 512 GB koster 3200 kr. Nå ser jeg imidlertid at 512 GB hos Samsung koster ca. 4500 kr, og dermed ikke skalerer slik som resten av størrelsene gjør. Det er en kunstig prising som sannsynligvis gjenspeiler premium-status. Innkjøpsprisen på 512 GB er nok ikke særlig mer enn det dobbelte av 256 GB. Prisen på 512 GB kommer sannynligvis til å falle en del fremover siden den får hard konkurranse av Crucial m4.

    Men vi ser i hvert fall at differansen mellom 256 og 512 GB ikke er mer enn 2800 kr, mens Apple tar 4500 for det samme. 1700 kr = 60% påslag.

    Likevel må du faktisk kan du ikke sammenligne epler og bananer når du skal se på prisene. Slik prisene er nå tjener faktisk ikke Apple veldig mye på dette. Når det er sagt kommer de til å tjene veldig mye mer i slutten av dagens retinamodeller sin salgsperiode da SSD som kjent blir billigere å billigere.

     

    Forresten, 1700 i påslag er kanskje en del, gjerne i overkant.. Men dette er ingenting om du ser på tidligere påslag:P.. Ikke gjør det verre enn det er.

  4. Dette stemmer faktisk ikke. Hvis du ser på oppgraderingen fra billigste Retina model til den nest dyreste så kan den faktisk forsvares. SSD og prosessor utgjør prisen alene. RAM er enda litt dyrt, men ikke i nærheten av hva det har vært.
    256 GB SSD koster ca. 1700 kr, og differansen mellom en 256 GB og 512 GB er ca. 1500 kr.

    Intel kjører samme Recommended Customer Price på både i7-3720QM og i7-3615QM.

    Oppgraderingen koster 4500 kr. Du har ikke gjort rede for 3000 av dem.

    Hvilke SSD bruker du da som sammenligning? Det som sitter i den er en Samsung 830 serie, koster 5200 på komplett. Da krympet forskjellen betraktelig, 1200 kan egentlig ikke sies å være en grusom pris for en slik oppgradering. Ser en på hva apple har tjent på kun minneoppgraderinger tidligere så er dette for småpenger å regne.

    (http://www.anandtech.com/show/6005/apples-new-ssd-its-fast)

  5. Jeg håper Hardware.no kritiserer prisen..

    De tar tar seg riktignok veldig godt betalt for oppgraderinger, RAM f.eks. Men sammenlignet med f.eks HP sin Elitebookserie eller Lenovo sin W serie , så er ikke prisen så ille spør du meg.

    Dette stemmer faktisk ikke. Hvis du ser på oppgraderingen fra billigste Retina model til den nest dyreste så kan den faktisk forsvares. SSD og prosessor utgjør prisen alene. RAM er enda litt dyrt, men ikke i nærheten av hva det har vært.

     

    Når det gjelder kritikken av oppløsningen forstår jeg ikke den helt. Har hatt maskinen i 2 uker nå og har ingen problemer med scrollingen. Videre til den tåpelige diskusjonen om skalering så finner jeg den litt merkelig. Hvis du faktisk ønsker 1920-1200 så kan dettte lett velges, men hva er vitsen? Alt over 1680-1050 blir veldig smått. Ellers brukes jo oppløsningen uansett til å gi klarere bilder!

     

    Til dere som mener dette ikke fungere så anbefaler jeg dere å ta dere en tur på nærmeste butikk som selger disse og teste de ut, da har dere faktisk peiling på hva dere snakker om.

  6. Da er endelig tiden inne for å gå til anskaffelsen av en ren lagringsmaskin. Fractal Design Array Mini-ITX blir kabinettet, så prøver nå å finne et mulig hovedkort.

     

    Ettersom kabinettet har plass til 6 disker ønsker jeg i utgangspunktet å ha flest mulig interne satakontakter på hovedkortet, men finner bare kandidater med to på. Noen som har innspill på hvilke jeg bør velge? Mini-itx er en verden jeg ikke kjenner godt fra før, så supert om noen tar seg tid til å hjelpe:).

  7. Planlegger kablet nettverk i min nye leilighet og har derfor en del spørsmål jeg håper noen kan svare på.

     

    Det første er kan jeg bruke innfelte bokser selv om kablene ligger utenpå veggen(dvs skjult inni list)?

     

    Når jeg først legger kable, hvilke bør jeg velge(cat5, 6, 7)?

     

    Lønner det seg å legge dobbelt til NASet(en freenasboks som ikke er veldig heftig spekket, men har nok lagring)?

     

    Går det bra å legge en slik kable i 90graders sving i lister?

     

    Takker for samtlige innput:-)

     

    Edit:

     

    Og ja, noen tips til vanlige lister som har mulighet for å skjule en kabel? Da helst med utsalgssted:)?

×
×
  • Opprett ny...