Gå til innhold

Tvinlingr

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tvinlingr

  1. Jeg mener iallefall at en kjøttdiett er 100% forsvarlig. Ikke bare er det det som våre forfedre levde av i hundre tusenvis av år (noe som åpenbart fungerte helt eksemplarisk), det inneholder også hvert eneste næringsstoff som kroppen trenger. Det er et faktum at Vitamin A, B12 og D, i tillegg til Omega fett-syrer, er totalt fraværende fra en platebasert kost. Disse stoffene er essensielle for kroppen, noe som gjør at selv veganere må ta unaturlige kosttilskudd for at de ikke skal deise i bakken av beinsvikt.

     

    Videre er også fett den beste kilden på energi som kroppen kan få. I kontrast til karbohydrater, som er en kvikk men kortvarig kilde på energi, blir fett lagret i kroppen og brukt over lengre tid. Dermed trenger man ikke å spise så ofte, ettersom kroppen vil ha store reserver å gå på. Forbruksmessig er det også mer forsvarlig med en kjøtt-diett enn en vegansk-diett. Bare tenk på hvor mye kjøtt man kan få fra en enkel ku, som sannsynligvis kunne foret en hel familie i ukevis om ikke månedsvis. 

     

    Man kan også observere fordøyelsessystemet til mennesket, og hvordan det er oppbygd. I motsetning til planteetende dyr, f.eks kuer, som har et langt mer kompleks fordøyelsessystem, er vårt mye mer forenklet, ettersom det er for det meste tilpasset å nedbryte animalsk mat. I tillegg må man også ta i betraktning alle de skadelige stoffene som planter produserer, og som er giftige i store mengder. Oksalsyre er et eksempel. 

     

    Klima-engasjerte kan peke på CO2 utslipp så mye de vil, men det er et faktum at moderne landbruksproduksjon av planter er et av de mest destruktive problemene verden over. De kolossale mengdene med fruktbar jord som skylles vekk og totalt ødelegges av traktorer, sprøytemidler og kjemikalier hvert eneste år er en perfekt blå plan for ørkenspredning. 

     

    Om du vil lese noen gode bøker om kjøtt-dietten, sjekk ut forfattere som Vilhalmjur Stefannsson, Weston A Price og Owsley Stanley. De dekker ikke alt, men om du vil ha historisk og vitenskapelig dokumentasjon er det absolutt verdt å sjekke ut.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...