Gå til innhold

Vinnie95

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vinnie95

  1. Hvem har fortalt at vi i fremtiden skal forbrenne våre hydrokarbonressurser og slippe CO2 ut i atmosfæren.

    I dag er salg og hovedsaklig forbrenning riktignok den enkleste og økonomisk gunstigste utnyttelsen av dette enestående råstoffet, men når grunnlaget for andre utnyttelsesområder etterhvert gjør seg gjeldende, vil hydrokarbonene danne grunnlag for ny industri som kan etableres i Norge. Gjerne med CCS som ekstra konkurransefortrinn.

    Blått hydrogen/ammoniakk har vært nevnt, Gjerne i kombinasjon med smelteverksindustri som trenger karbon som reduksjonsmiddel i produksjonsprosessen.

    I Norge har vi rimelig tilgang til innsatsfaktorene, vi har kompetansemiljøene og vi har en sterk stat med kapitalressurser.

    Vi mangler foreløpig fremsynte politikere

    • Liker 2
  2. Utbygging av landbasert vindkraft utgjør så store inngrep og bidrar til tap av natur i et slikt omfang at det ikke er bærekraftig (Ref FNs bærekraftmål 15). Det betyr at vi må finne andre løsninger for vårt fremtidige kraftbehov.

    Havbasert vindkraft kan være én av disse løsningene. Andre løsninger er geotermisk energi, solceller på tak, termoelektrisk kraftproduksjon, plussbygg, generell energieffektivisering og videreutvikling av vannkraftressursene våre.

    Energibransjen må innse at myten om Norge som «Europas grønne batteri» har svekket tilliten til bransjen.

     

    Det er skuffende å se at LO-forbundene velger å fronte en sak som har så liten støtte i befolkningen. Jeg vil anta at det neppe er en fanesak blant forbundsmedlemmer heller.

     

    Bekymringene syntes å forårsakes av at vindkraftaktørene kan sitte igjen med svarteper etter at nasjonal ramme for vindkraft havarerer, konsesjoner blir verdiløse og økonomiske tap må realiseres.

     

    I nåværende stund har Norge kraftoverskudd, vi har en robust kraftforsyning og den teknologiske utvikling hjelper oss til å spare strøm i fremtiden, samt utvikle ny og bærekraftig energiproduksjon.

     

    Industri og energibransjen har alle muligheter til å utvikle seg i fremtiden, uten landbasert vindkraft

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...