Gå til innhold

Ahaa

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ahaa

  1. Hei, takk for godt svar! Har forsåvidt fått ordnet det med en blanding av automatisk og manuelt arbeid :)

     

    Problemet her er at jeg har x antall lokasjoner som har flere forskjellige alternativer basert på "Modell". Altså enten alternativ 1, eller alternativ 1+2, eller 3+1 osv.. Og jeg har fått flere lister basert på modellene/alternativene, så lokasjoner kan dukke opp flere ganger i listene. (hvis det ga mer mening)

     

    Brukte Pivottabell for å luke ut hvilke lokasjoner som har hvilken setup, uavhengig av om de har kun et alternativ eller to. Så fikk jeg noen lokasjonslister ut fra det og sammenlignet hvilke lokasjoner som dukket opp i flere lister eller kun én osv. Nå skriver jeg på mobilen så får ikke sjekket nøyaktig formel, men i "Betinget formatering" brukte jeg en funskjon som sammenlignet to og to kolonner og merket de som var like. Så kopierte jeg bare ut de fargede manuelt.

     

    Sikkert dårlig forklart, og sikkert mye bedre måter og gjøre det på, men fikk det til uten altfor mye stress i det minste.

     

    Høres ut som et godt stykke excelarbeid ;) 

  2. Det er på en måte litt vanskelig å forstå spørsmålet ditt. F.eks, hvis lokasjon 6666 skal filtreres bort kan du jo bare huke de vekk? Men du skriver FORDI de har PC fra 2016? Er det da slik å forstå at alle som har PC fra 2016 skal bort, eller kun alle PC fra 2016 hvis lokasjon er 6666? 

     

    Det jeg hadde endt opp med å gjøre er å lage forskjellige ark med forskjellige filterregler, alt etter hva jeg spør etter. Min erfaring er at man må stille seg spørsmålet, "hva er det jeg ønsker å finne?". 3000 rader er absolutt overkommelig med gode filter. 

     

    Alternativt, har du sett på bruken av pivottabeller? Kanskje dette kan hjelpe deg med grupperingen hvertfall.

    Hvis jeg tror jeg har forstått deg riktig, hadde nok jeg løst dette ved å lage kolonner som svarer på dine spørsmål/queries, og evalurerer disse til sann/usann. Deretter filtrert på dette. 

     

    For excel sin del så er det nok =HVIS(norsk) / =IF(engelsk) funksjonen du leter etter. 
    Den er litt komplisert når man lager de rekursive, men er mer om å holde tunga rett i munnen(det finnes sikkert smartere måter for å teste hvis/if med flere vilkår, enn min. Blant annet ved bruk av =OG(norsk)/=AND(engelsk), se siste kolonne. )

     

    Etter du har laget kolonner med dine spørringer, kan du deretter filtrere på å vise alle som viser "sann".  Kombinerer du dette med en pivottabell kan du nok gjøre underverker.

    =HVIS(A2=6666;HVIS(C2="Pc";HVIS(D2>2011;"Sann"));"Usann") 
    
    =HVIS(A4=1234;HVIS(C4="Mobil";"Sann";);"Usann") 
    
    ---- Enkleste metoden: ---
    =OG(A1=6666;C1="PC";D1=2012) 

    post-529839-0-46830500-1567853097_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...