Gå til innhold

Reinsdyret90

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Reinsdyret90

  1. Hei, driver å øver meg på day trading i simulator. Går foreløpig i pluss, men er bare noen uker inn i det så skal øve en stund til.  Finner masse god info på YouTube og diverse kilder på nett men er fysen på å eventuelt finne en discord eller lignende med andre som enten øver eller allerede er profitable.  Om det i det hele tatt er mulig å tjene penger på dette greiene er æ fortsatt usikker på, men det er jo veldig morro da.  Holder meg til simulator foreløbig. 

     

    Er forresten på børsene i Amerika æ driver på. 

  2. Hei, æ ønsker råd fra dere guruer om oppsett av musikkanlegg til huset mitt. 

    Har ikke den største stuen, kanskje 30 kvadrat ca, (vanlig høyde over taket, ca 2m) men ønsker at anlegget skal være overførbart til ett eventuelt større hus med større stue i fremtiden. Hører på mye forskjellig musikk, men har ett opplevd ønske om å kunne sette på en låt som for eksempel Everybody wants some - Van halen trådløst. Gå inn i huset mitt og oppleve at lyden kommer fra "huset" på en måte. Ikke fra en enkelt høytaler i ett hjørne. Altoppslukende, som man er i en film og musikken er i bakgrunnen for hele scenen (opplevelsen). Det skal være høyt og heftig bass. 

    Stuen er relativt lang og smal, Type 3 meter bred og ish 10 meter lang. 

    Dette er kanskje ett litt rart request, men håper noen musikkgeeks der ute forstår hvilken opplevelse æ er ute etter. Og har noen tips til hva æ burde instille meg på. Prisklasse kan være alt fra 10k - 30k. 

     

    Om æ bare er tufs her som spør og heller bare må lese meg opp, så henvend meg gjerne til en artikkel / post som lener seg spesifikt inn mot hva æ ønsker. 

     

    God helg alle musikkelskere :)

  3. Hei, takk for svar. Æ har ikke så mye erfaring med multimeter, men æ tror æ har gjort det riktig ved å måle motstand. 1 tall på meteret, og det endrer seg ikke ved kontakt. Så da er det vel en sikring sannsynligvis? 

    Akslingen spinner fint ja. Tenkte å gå til verks med vinkelsliper for å få av disse brakettene. Se hva som er inni der. Lære litt. 

  4. Hei, æ har en liten elektrisk motor som er tatt ut fra en vifte. Viften har stoppet å virke etter at en fugl bestemte seg for å bygge reir i ventilasjonen. Motoren har dermed stoppet å virke grunnet obstruksjon av viftebladene. Den er nå demontert til det punkt at æ har den lille motoren på stuebordet. Men æ er usikker på neste steg her. Det er to braketter på hver side som dekker over der coilen ligger. De er boltet fast så vanskelig å komme til. Noen ideer om hva som vanligvis ryker under forholdene æ har beskrevet? Det er ikke viktig å få fikset den, men det er jo gøy da 😊 

     

    Håper alle har en fin helg. 

    16368041495672081973602409809.jpg

  5. Hårek skrev (1 time siden):

    Den artikkelen summerer jo det grunnleggende. Som du ser på eksemplet, så viser den 'Critical events'. Informasjon som kommer opp i 'View technical details' kan som regel brukes til å forstå hva som skjer.
    Men man må nødvendigvis ha en del grunnleggende kunnskap for å kunne bruke denne informasjonen.

    Æ vil ikke påstå at det var så mye informasjon å forstå æ da.... Se vedlegg

    uventet ja.png

  6. Mickey_OT skrev (På 26.11.2019 den 12.34):

    500 watt med kvalitetsstrømforsyning, ikke for å være bedreviter, men når du flekker 10000 for nye deler så er ikke 1000 for en ny og pålitelig strømforsyning der du vil spare penger.

    Hei, æ bestilte egentlig en 750 W strømforsyning, men så kom æ på at æ hadde en gammel 500 watter. Det var ikke helt planlagt eller gjennomtenkt. Ville bare spare en laks :D.... Tror du strømforsyningen kan være kilde til problemene?

  7. Hei, for rundt en måned siden bygget æ ny pc. Komponentene er listet under. 

    Den har funket veldig fint i flere uker. Og nå for ett par dager siden skrudde den seg plutselig av helt av seg selv. Den starter på nytt igjen av seg selv, men det er tydelig at den "sliter" litt under oppstart. Tar lenger tid enn en vanlig restart. Det kommer ingen feilmeldinger når den er på igjen...

    Forstår ikke hva som er greia, den har gjort dette under heavy load, men også under svært lavt stress. Så æ ser ingen fellesnevner her.

    Temperaturmålinger av GPU og CPU ser ut til å være fine. (iogmed at den starter på nytt av seg selv, vil æ ikke tro det hadde vært overoppheting uansett)...

    Det skjer svært sporadisk, kan funke fint i mange timer. Så plutselig skrur den seg av 3 ganger på en time....

    Noen tanker ? eventuelt forslag til program æ kan bruke for å feilsøke?

     

     
     
     
    Strømforsyningen er en gammel 500w Corsair.... Men iogmed at den starter på nytt blir vel ikke strømmen brutt? usikker her. 
     
    Takk for eventuell hjelp.
  8. Hei, Kjøpte en ny ferdigbygd komplett pc for en uke siden og den gir meg en del problemer under spilling. Æ vet ikke om det er windows 10 som er så bugga eller om det er problemer med noe av komponenter / drivere. 

     

    Noen ganger når æ spiller så blir skjermen helt svart. Monitoren viser sånn "hdmi" display som at kontakten er brutt. Og æ får ikke opp bilde igjen, og heller ikke kontakt med programmer. Lyden høres fortsatt gjennom headsettet men eneste måte å recover på er å avslutte pcn med av-knappen.. 

     

    Idag fryste skjermen også når æ spilte leauge of legends uten at skjermen ble svart. Hele bilde bare stivnet og æ måtte gjøre en ny forced shutdown. 

     

    Synes jo dette er ganske merkelig og frustrerende med helt ny pc, men det er kanskje normalt å få en del feil som dette i starten?.... 

     

    Ifølge programvaren som fulgte med grafikkkortet er alt av drivere der ok.

     

    Skulle helst gått tilbake til windows xp tiden æ, når alt bare funka :).

     

    Håper noen her har peiling på hva det kan være. Komponentene i pcn er følgene:

     

    Varenr: 1080411 / Prodnr: CC-9011146-WW         Varenr: 915831 / Prodnr: CP-9020133-EU         Varenr: 1133571 / Prodnr: 100-000000031         Varenr: 1121455 / Prodnr: AMDWRAITHSPIRE         Varenr: 1136234 / Prodnr: 11294-01-20G         Varenr: 1080421 / Prodnr: ROG STRIX B450-F GAMING         Varenr: 1136167 / Prodnr: CM4X8GF2933Z19W8-KPL         Varenr: 1135886 / Prodnr: SA2000M8/1000G         Varenr: 200614 / Prodnr: KUK-00001

     

  9. Hei, æ er ikke så god med tekniske navn på kablene men kan forklare situasjonen.

     

    Modemet mitt er koblet fra DSL porten til telefon-kontakten. 

     

    Ledningen som går i DSL porten er en sånn "liten" kobling, mens inntaket i telefonkontakten på veggen tar imot en stor ethernet kabel. Kabelen går altså inn i veggen og fungerer til tider, men tilkoblingen er ustabil og æ tror dette kan ha med at siden den er så liten ligger den litt løst inni der. (forsøker å holde meg unna seksuelle referanser her).....

     

    Kjøpte ny internett kabel idag men den går jo ikke inn i modemet sin dsl port. Faen tentke æ...

     

    Så kan æ flette den store med den lille? Og isåfall er dette vanskelig eller er de helt enkelt fargekodet?

     

    Eventuelt om det finnes en slags stor til liten adapter...

     

     

    Beklager at æ ikke kan riktig navn på ting, men håper dere forstår.

     

     

  10. Hei, æ mekka en bestilling til komplett for ei uke siden med noen deler. Nå er de plutselig tom for hovedkortet æ skulle ha og æ ønsker ikke å vente 2 uker så er på utkikk etter noe æ kan bytte det ut med.

     

    Listen over deler ligger som vedlegg.

     

    Æ kan ikke så veldig mye om dette greiene her så om dere som har peiling ser noe som dere åpenbart ville byttet ut er det også kult om dere gir beskjed. Kopierte bare builden til en random på pcpartpicker.com

     

    (ja æ har kabinett fra før).

     

    Takk for hjelpen :)

    post-529759-0-70640000-1567517394_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...