Gå til innhold

Lektor FrankH

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lektor FrankH

  1. Kilden du henviser til i DN hevder at elbiler i Norge går på kullkraft, siden kullkraft er "marginalkraft" i EUs kvotemarked. Dette er tilbakevist av faktisk.no:

    https://www.faktisk.no/faktasjekker/yXA/nei-klimautslippene-fra-elbiler-i-norge-er-ikke-dobbelt-sa-hoye-som-fra-fossilbiler

    Kortversjon: Bruk av elkraft (for eksempel når det nyttes til transport) er omfattet av EUs kvotesystem, der CO2 kvotene minsker årlig. Bruk av bensin/disel er ikke kvoteregulert, og har ikke andre incentiver for reduksjon enn markedskrefter (produksjonspris vs. etterspørsel).

    "Norges kjøp av batteribil har bare marginal påvirkning på batteripris."

    Det er riktig som du indirekte hevder at større etterspørsel etter batterier vil redusere pris per kWh. Men det er ikke relevant å sammenligne Norge sitt bidrag med verdens mest folkerike land,Kina. Man bør heller se hvor mye man bidrar til å redusere prisen på klimavennlig teknologi per innbygger. I tillegg har Norge verdens største andel elbiler i personbilsegmentet; dette fungerer som en "teknologi-" og "konsept-demonstrasjon" for andre nasjoner.

     

    • Liker 4
×
×
  • Opprett ny...