Gå til innhold

pæren

Medlemmer
  • Innlegg

    184
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pæren

  1. Har funnet en feil i formelheftet mitt. Det gjelder a og b som brukes når man skal regne med harmoniskesvinginger. I formelheftet er a og b byttet om i forhold til hvordan det egentlig skal være. Dette betyr at amplituden blir feil hvis du regner med formelen som står i heftet. Noen andre som kan bekrefte denne feilen?

    8756475[/snapback]

    Hmm... Ser riktig ut hos meg.

     

    Amplituden skulle vel heller ikke blitt en annen om du byttet om a og b? Rekkefølgen på dem er likegyldig når det er rota av summen av kvadratene vi snakker om...

     

    I heftet mitt står det også tanØ = b/a, hvilket også er riktig.

  2. Først må man vell bruke internasjonale nr så er det vell forsjelige delstatsnr i usa også så kommer nr... du kan jo se om du finner opplysningen.. du kan også ringe med programmer på maskinen din (kan bli enklere så lenge en del av programmene kand du velge hvilket land den skal til)

    7420831[/snapback]

     

    Er ikke delstatsnummer. men dersom du har et nummer med 11 siffer er siffer 2, 3 og 4 "regionnummer". Dersom du skal ringe innenfor en region hvor disse 3 sifferene er like trenger du bare å slå de resterende sju sifferene i telefonnummeret. :)

  3. Nå fikk jeg svar på epost fra sjefen sjøl, Leif N. Olsen. Han er Adm.Dir i Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund, som gir ut VTF. Han skriver: "Ja i praksis går en rett fra 30 til 80 når det område en kjører inn i ikke er tettbygd".

    6763769[/snapback]

     

    Det er jo egentlig dette som virker logisk, men i likhet med mange andre har jeg hittil trodd at det alltid øker til nærmeste basert på hva som stod i VTF.

     

    Dette er jo langt fra den eneste feilen i VTF, men det er en annen diskusjon... :nei:

  4. At det er mulig å lage så mye diskusjon om et enkelt spørsmål. Alle som har vært gjennom trafikkopplæring og har lappen bør vite at fartsgrensen ALLTID øker til den neste generelle fartsgrensen når det er slutt på særskilt fartsgrense. :yes:

     

    Altså, er det slutt på 30km/t er riktig generell fartsgrense 50km/t. Er det for eksempel slutt på 70km/t er riktig fartsgrense 80km/t.

     

    Så vidt jeg vet kan man ikke ha skilt som viser at en særskilt fartsgrense over 80km/t oppheves.

  5. Viktig å huske at mye er forskjellig fra stat til stat.

     

    Da jeg bodde i USA fikk jeg ikke lov til verken å ta førerkort eller øvelseskjøre, selv om jeg var gammel nok og hadde fast bostedsadresse. Grunnen var at man måtte være der minst ett år sammenhengende. Som kjent er amerikanerne glade i byråkrati, og jeg ble plassert i en trafikkteoriklasse på tross av at jeg ikke fikk lov å kjøre. Det var visst helt nødvendig for å fullføre high school. :thumbdown:

  6.  

    Var og så Copperfield live for ca et halvt år siden. Da gjorde han dette trikset. Tok med seg en fra salen til Hawaii. En annen person fra salen skrev navnet sitt på armen til Copperfield før de "reiste", og han viste dette til oss via storskjermen...

    Pussige greier. Var helt målløs da showet var over. :ohmy:

    6278167[/snapback]

     

    Ehm... hvordan vet du at han var på Hawaii og ikke bare på bakrommet med noen hawaii-props?

    6280390[/snapback]

     

    Vel, så definitivt ikke ut til å være noe gjort på bakrommet. Var filmet mye landskap og lignende. De vasset også ut i sjøen og man så at de ble våte. Når det er sagt mener jeg ikke at han virkelig var på Hawaii, i hvertfall ikke "live". Uansett utrolig impnerende hva han greier å få til, virka utrolig overbevisende.

  7. Nå er det jo blitt nokså populært å ta førerkortet i land som f.eks. Polen.

    Er det noen som har noe mer informasjon om det?

    Snakka med en fyr derfra, og han sa det kosta fra 3-4000kr, og du trenger 30 kjøretimer, og du blir overvåka av 3 kamera i bilen hele tiden.

    Lurer på om jeg skal ta førerkortet nå i sommer der, men er litt usikker på om jeg vil klare alle de 30 timene på 4 uker.

     

    Er det noen andre som har prøvd å ta førerkortet der og kan fortelle litt om hvordan alt skjer?

     

    Tenkte jeg skulle kontakte en kjøreskole der nede, men har ikke peiling på noen telefonnummer eller internettsider.

    6297405[/snapback]

     

    Tror man må være ute av landet i 6 måneder sammenhengende for å kunne overføre utenlandsk førerkort til norsk, men er ikke helt sikker. :hmm:

    Sjekk på www.vegvesen.no eller ring dem!

  8. Husker et triks der han teleporterte en unge til hawaii ellerno sånt.

    6274337[/snapback]

     

    Husker det trikset ja. Det var helt villt. Tenker fortsatt på det, hvordan i all verden fikk han det til? Kan ikke se noen mulig måte han kan ha fikset det på... :dontgetit:

    6275994[/snapback]

     

    Var og så Copperfield live for ca et halvt år siden. Da gjorde han dette trikset. Tok med seg en fra salen til Hawaii. En annen person fra salen skrev navnet sitt på armen til Copperfield før de "reiste", og han viste dette til oss via storskjermen...

    Pussige greier. Var helt målløs da showet var over. :ohmy:

  9. USA har vel en svimlende og raskt voksende gjeld, har de ikke? Vet det er mange som frykter alvorlige nedgangstider og det som verre er på andre siden av atlanteren etter hvert.

     

    Er ikke så inn i det.

    6070610[/snapback]

     

    Gjeldsproblemene til USA er overdrevet. Klart det er store tall, men pga den lave skatten kan landet øke skatten med kun noen få prosent og dermed tjene inn det de har i gjeld. Dette er verre for land som allerede sliter med høye skatter.

    6070751[/snapback]

     

    Da må det val kunne kalles et paradoks at de har gjort det stikk motsatte og senket skattene slik at gjelden har blitt enda større? :ermm:

  10. fikk problemstillingen av en lærer.. bør stemme at naboene er u-land.. kanskje new zealand er et unntak.. kan spørre i morgen.. var litt vanskelig å forstå om hun mente land som mikronesia-statene eller om hun siktet til kina/india/thailand.. de sistnevnte regnes vel som u-land?

    6070536[/snapback]

     

    Kina of India ar vel strengt tatt ikkr u-land, men heller NIC-land. Både India og Kina gror veldig raskt økonomisk. Mange tror vel at Kina faktisk fommer til å overgå USA om noen tiår.

  11. Off topic:

     

    Er det noen som imponerer så er det japsene. Bitte lite land, ekstremt overbefolkning, men likevel høy levestandard, også top ti på FN's levekårsundersøkelse og god økonomi.

     

    En sjuk arbeidsmoral som er årsaken kanskje?

    6070485[/snapback]

     

    Grunnen til at Japan gjør det så bra er vel delvis at det var nettopp USA som bygde det opp igjen etter Andre Verdenskrig. USA var jo gørr redde for kommunisme, og bygde derfor Japan opp med seg selv som model.

  12. Å være homofil, bifil eller heterofil er en legning man er født med

     

    Selv om jeg ikke er noen ekspert på området vil jeg påstå at man ikke kan være født homofil. Dersom homofili var et gen ville vel homofili jo dødd ut rimelig raskt. :hmm:

     

    Har ikke noe imot homofile, men mener det er et resultat av vår kultur, ikke noe man er født med.

  13. http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=115702

     

    Microsoft ønsker nemlig å utvikle en teknologi som sensurerer tale automatisk, gjerne på direkten i sanntid. Systemet vil analysere språket, og finne frem til eventuelt upassende ord.

     

    - systemet går lenger enn bare å stryke ut upassende ord med et «beep». Det kan også bytte dem ut med mer passende ord.

     

    Noen som føler det begynner å gå litt langt nå?

     

    At folk skal kunne kontrollere, og muligens også manipulere utsagn slik på direkten er særdeles bekymrende.

    6061567[/snapback]

     

    Spør du meg er ikke det største problemet at de vil sensurere banning. Denne teknologien ville faktisk gjort det mulig å vise direktesendinger også på amerikansk tv. I dag ligger det jo en ganske stor forsinkelse inne, slik at tv-selskapene har tid til å sette inn "beep" der det måtte passe. Hvorvidt man er enig i denne sensuren i utagnspunktet er selvsgt en annen diskusjon.

     

    Når man imidlertid åpner for muligheten til å erstatte ord synes jeg at det har gått for langt. Mulighetene for at systmet kan missbrukes er jo enorme.

  14. Over befolkning vil absolutt bli et gigantisk problem vist folketallet stiger like fort de neste hundre årene, og vi ikke finner opp en alternativ måte å bosette oss på, f.eks på/under vann eller i luften.

    6062656[/snapback]

     

    Problemet kan ikke løses ved å bodsette seg på vann, i luften eller i rommet for den saks skyld. Problemet er ikke at det ikke er nok plass til menneskene, men for lite plass til å dyrke maten vi trenger.

     

    Ser også at mangel på ferskvann kom opp som st stort problem. Dette er jeg ikke enig i. Er det noe vi har overflod av så er det nettopp vann. Selv om det meste er salt finnes det allerede teknologi for a rense dette. Brukes på skip o.l.

     

    EDIT: Siterte feil post.

×
×
  • Opprett ny...