Gå til innhold

Crossy

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Crossy

  1. Fikk bestilt i går rett etter 15:00. Valgte levering til butikk. Står som andre har nevnt over i tråden "Inprogress" som status på ordren min når logger inn fra vanlig pc (ikke mobil). Snakka dog med kundeservice i dag og de sa at alt såg bra ut og at jeg skulle få meg en Playstation :) (håper de mente 5-en 😅) Sending til butikk kunne dog ta litt lenger tid ettersom varer blir mer "bulket opp" før transport.

  2. Heisan

     

    Jeg skal da til anskaffelse av ny stasjonær pc.

    Jeg er student og har derfor ikke så veldig mye penger å bruke til dette.

     

    Det jeg skal bruke pcen til er skole (mens jeg hører på musikk ;) ) og til litt spilling av world of warcraft.

    Jeg trenger altså ikke noe kraft-pc, jeg regner egentlig med at jeg kan gå for noe av det billigste som eksisterer på markedet, med et skjermkort til kanskje rundt 500kroner?

     

    Jeg trenger:

    Hovedkort

    Cpu

    Minne

    Skjermkort

    1 harddisk på ca 500gb (eller 2 stk på 250-300gb )

     

     

    Utover dette trenger jeg kanskje et kabinett med strømforsyning. Strømforsyninga jeg har nå bruker jeg til en Pentium 4 prosessor, vil den da være kompatibel med de nye cpuene?

     

    Mitt budsjett er foreløpig rundt 2000-3000 kroner. (Jeg vil ikke ha ferdig pc, men bygge sammen selv, såfremt dette gir mest ytelse per krone ;) )

     

    Noen som har noen forslag? :)

     

    På forhånd takk :)

  3. Heisan! Jeg har lyst å oppdatere samlingen min med litt ny trance/techno, men er sjeldent jeg finner noen som jeg virkelig liker når jeg sjekker ut det som andre har lagt ut på diverse forum.. så jeg tenkte jeg kunne prøve å forklare litt hva jeg liker, og så er det kanskje noen som vet om en bra sang? :roll:

     

    Sanger som har høg diskant er bra, i tillegg er det nice hvis denne diskanten forandrer seg fort og bruker en slags kombinasjon av lyse og litt mindre lyse toner.. det kan gjerne være "mye som skjer", som igjen gjør at det skapes enn litt stressa, men gira følelse :dribble:

     

    Når det gjelder bass så er det punch som gjelder, men helst en bass som også forandrer seg litt i tonene, og kanskje med noen "spesial-dunk" innimellom, som f.eks. i love comes again av dj tiesto, ved ca 4:20, der bassen egentlig har "forsvunnet", men der det innimellom kommer noen litt "spesielle" dunk, litt vanskelig å forklare dem :):love:

     

     

    Her er et lite døme på hva jeg mener med at lyse toner forandrer seg litt ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=xZ-uzaJ0b2U

     

     

    Håper noen har noen ideer om sanger :cool:

  4. At susingen går vekk når du tar vekk signalkablene vil være ganske logisk da susingen antakeligvis kommer gjennom desse kablene =) Jeg har lest om dette en del andre plasser, og en del sier at jordingspunktet kan være problemet. Det er rett og slett for dårlig. Så jeg ville i alle fall ha prøvd å lagt opp jord på ny.

     

    Tror det har noe med at hvis jordingen til spilleren ikke er bra nok, så vil spilleren jorde gjennom signalkablene. Og spenningen på batteriet blir vel større dess mer du ruser motoren, pga generatoren. Og da får spilleren igjen mer spenning som den må jorde, og hvis den jorder litt gjennom signalkablene, så vil dette oppfattet som en forandring i lyden =)

     

    Er jeg helt på jordet nå folkens? Virket veldig logisk ut for meg i alle fall :blush: Hehe :love:

  5. Hei folkens =)

     

    Jeg sitter da med en pc som har litt vondt i viljen av og til =) Den har nemlig ikke alltid like lyst til å skrue seg skikkelig på =)

     

    Dette er det som hender:

     

    Jeg skrur på pcen, (en kan høre at pcen går på, alle vifter kjører), men det kommer ikke noe skjermbilde. Hvis jeg resetter pcen noen ganger så starter den opp helt vanlig, men dette er veldig random, noen ganger skrur pcen seg på skikkelig med en gang, andre ganger må jeg resette en 10-20 ganger:P

     

     

    Jeg har prøvd med et annet skjermkort, da var det helt likt. Og med andre ram.

    Jeg kan også legge til at jeg har 2X512mb "pro"-ram, som lyser etter hvor mye de blir brukt =) og når pcen skrur seg "nesten" på, så lyser det enten konstant, eller så lyser det ikke noe.

     

    Strømforsyning skal være på 480watt, (for ca 3år siden).

    Jeg tok nettop ut cpuen, og smørte på ny kjølepasta, i tillegg til å gjøre pcen fri for støv, dog er det slikt enda :(

     

    Noen som har hatt samme problem? Eller som muligens vett hva det kan være? ;) Begynner å bli veldi plagsomt nå :p

     

    Takker for alle svar :love:

     

    Crossy :blush:

  6. Har hørt dårlige rykter om pixmania.

     

    Joiner Jalla når han sier at 9855 er en mer komplett spiller en 9856, jeg snakket forresten med eltek her om dagen, og lurte på forskjellen mellom 9855 og 9857, og da sa dem faktisk at 9855 hadde bedre lyd og rett og slett var en bedre spiller. Så for meg virker det som at 9855 er kremen av alpine-spillerene :p

  7. Nå skal jeg ikke si det med sikkerhet, men jeg tror jeg har lest en plass at hvis spilleren har RDS, så vil den ikke fungere så bra i Europa (hvis den er kjøpt i USA). RDS gjør slik at navnet på radiokanaler viser i stedet for selve frekvensen.

     

    Du bør også vurdere 9855 spilleren, da den har 4v linjeutganger for forsterkere, mens 9853 "bare" har 2v. Du vil dermed ha mindre sjangse for støy ved bruk av 9855.

  8. Storfornøyd =) Har ikke så mye å samenligne den med, men den har mange innstillingsmuligheter, glidetouchen er veldig praktisk hvis en har cder med maaange sanger :p Men med tanke på lydkvalitet så vet jeg ikke hvordan den er i forhold til andre spillere, utenom at den skal være en av de beste i den prisklassen :cool:

  9. Heisan!

     

    Jeg føler at jeg bør stille litt på de forskjellige frekvensene på spilleren min, men føler at dette blir et stort prosjekt, da jeg ikke vet så veldig mye om hva en bør stille på =)

     

    Når jeg spiller musikk i bilen min er det noen sanger der en får denne "dure-bassen", en frekvens som på en måte blir spilt hele tiden.. Denne sort bass vil jeg gjerne dempe, slik at jeg får frem puncha bedre. Er det noen som har erfaring med innstilling av en alpine 9855? Og er det noen som vett om et program en kan kjøre på pcen, for å kunne se de forskjellige frekvensene musikken er på?

     

    På forhånd takk!

     

    :w00t:

  10. Heisan!

     

    Jeg har jo fått testet det nye anlegget mitt nå, og må jo få si at det dunket en del når jeg fikk skrudd opp volumet på bassen litt :whistle: Det jeg lurer på er hvordan en egentlig vet når en står på grensen til å skade subben, altså hvor høgt en kan spille .. For jeg følte at det dunket litt vel mye på en måte :p

     

    Håper dere forstå spørsmålet mitt :innocent:

     

    Crossy

  11. Javel ja, ser ut som om diskusjon.fikk seg et problem før i dag? Den klikka fullstendig hos meg i alle fall. Og det måtte typisk ver rett før jeg trykkte "legg til svar". Jeg skrev en god del før i dag om denne Focal-subben, kort oppsumert så kan jeg skrive det om igjen:

     

    Jeg er veldi fornøyd med Focal subben, den slår kraftig og har punch der musikken "sier" det skal være punch :) Nå bruker jo jeg en Focal Power 1.800 forsterker og en Audison 0,8 Fahrad kondensator til å drive den, hvordan andre forsterkere takler oppgaven, vet jeg ingenting om =)

    Så jeg kan på det sterkeste anbefale denne subben, det eneste som er litt negativt med subben, er måten grillen er lagt til. Det er lagt stoff på ei plate, så når subben blåser mye luft ut, så vibrerer stoffet imot platen, og skaper litt lyd. Men det skal nok ordne seg ved bruk av noe lim eller lignende.

     

    Så løp å kjøp :w00t:

  12. Hoho, nå kom du meg i forkant epifant :roll: Lar dette stå for det jeg :yes:

     

     

     

    0) Det bør være noen skruer eller noe lignende, en eller annen plass :hmm: Eventuelt er desse skruene på innsiden av døren, da må du ta av hele dekselet som sitter på døren, og skrue ut høyttalerene slik. Hvis det ikke er skruer der heller, (at høyttalerene nermest er limt fast i døren, så er det bare å ta frem dremelen og skjære saken ut :tease:

     

    1) Forsterkeren kobler en ved bruk av en signalkabel fra cd-spilleren. Denne trenger egen strømkabel fra batteri, og høyttalerene blir koblet direkte til forsterkeren. Forsterkeren blir som regel plassert i bagasjerommet, men den kan også bli plassert under setet, i hanskerommet og lignende. Men dette er plasser som enten er for små, eller stor sjangs for fuktighet. Så den beste plassen er i bagasjerommet, men da må en regne med litt kobling og da.

     

    2) Det finnes sikkert noen som er bra nok =) Jeg har ikke testet så mange av desse høyttalerene, så jeg skal la være å uttale meg her :innocent:

     

    3) 4 x 45 watt betyr at spilleren har fire høyttaler-utganger som hver er på 45watt, men dette er somregel tall som ikke helt stemmer med virkeligheten. I stereo-verden har en noe som hetter RMS, og det kan en vel si at er den kraften forsterkeren kan gi hele tiden. En RMS på halvparten av oppgitt watt er vel som regel det en rekner. Folkens, rett meg på dette hvis jeg har feil :ermm:

     

    4) En har jo forsterkere i absolutt alle prisklassen, alt fra 1000-lappen til 150000 (og ennå videre tenker eg) :w00t: Når du ikke skal ha noe skikkelig "vill" lyd så trenger du nok ikke mer enn en forsterker til max 2000 kroner, det som kan være greit her er å kjøpe en 4kanals, sånn at du eventuelt senere kan koble inn en subwoofer.

     

    5) Det er vel ikke forskjell på en for og bak-forsterker, men det er forskjell på hvordan forsterkeren fungerer.

    En har forsterkere med 1kanal, 2kanaler, 4kanaler, 5 og 6kanaler.

    En 1kanals forsterker, (monoforsterker) er en forsterker som blir brukt til subwoofere. 2kanals blir brukt når en har 2 høyttalere, 4kanals når en har 4 høyttalere (eventuelt 2 høyttalere og 1 subwoofer brokoblet med de to siste kanalane). 5 og 6 kanal blir brukt når en har f.eks. 4 høyttalere og sub, eller har lyst til å ha flere enn 4 høyttalere. Du bør nok gå for en 4kanals høyttaler (hvis du har lyst til å ha muligheten til å sette inn en liten sub senere (gjør en stor forskjell i musikk!). Utenom det med kanalane så har en jo forskjell på hvor kraftig en forsterker er, her må en passe seg slik at en ikke går å kjøper en som har flere tusen watt, og som er billig, den vil da sannsynligvis ikke klare å levere alle desse watta. Kjøp kvalitets-merker ;) Innen bilstereo så får en faktisk det en betaler for.

     

    6) Dette fikk jeg vel besvart i nr 5 :cool:

     

    Håper at dette hjalp :tease:

×
×
  • Opprett ny...