Gå til innhold

TwiiK

Medlemmer
  • Innlegg

    1 146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TwiiK

  1. Æsj, nå ble jeg sjalu på den rabatten din. :p Kunne fått den selv om jeg ventet én uke med å bestille.

     

    Ser ut som en solid liste, men jeg er skeptisk til AMD-kortet da. Jeg har ingen erfaring med Vega, men jeg forbinder AMD med varme, støy og kompatibilitetsproblemer basert på mine og andres erfaringer. Jeg oppgraderte fra et lite brukt AMD R9 290x som jeg hadde fått fra en kompis og det bråket som et jagerfly og jeg måtte klokke det ned for å unngå artefacts ved spilling, og selv etter underklokking kunne det nå 90 grader ved spilling. Det bråket også mye mer enn et mye eldre Nvidia GTX 680 jeg hadde før det. Til sammenligning så er mitt 1080 Ti stillere ved spilling enn AMD-kortet var ved idle og Nvidia-kortet går bare såvidt over 70 grader selv med overklokkingsmodusen påslått, og det er som sagt lydløst ellers som er helt rått. Jeg fikk heller ingen spill til å fungere med AMD-kortet før jeg fikk hjelp av en fyr på AMD-support-forumet som sa at jeg måtte nedgradere til en spesifikk driver fordi AMD hadde klumset til noe og ingen av de nyere driverne deres fungerte med Windows 7. I alle mine år med Nvidia har jeg aldri hatt et problem med en eneste driver eller hatt behov for å registrere meg på support-forumet deres.

     

    Men det er vel forsåvidt 45 dager åpent kjøp på Komplett nå så du har muligheten til å angre om kortet ikke lever opp til forventningene.

     

    Jeg har fått brukt pcen min litt nå og det er et par ting jeg har notert meg:

    1. Asus hovedkortet mitt og muligens alle Asus-kort, ink. ditt da det ser helt likt ut som mitt bortsett fra wi-fi og lys som jeg ikke bruker uansett :p, kommer med noe som heter multicore enhancement påslått som standard. Denne funksjonen gjør at alle kjernene kjører på den høyeste turbofrekvensen som vanligvis er forbeholdt enkeltkjernebruk. Jeg merket meg dette da jeg så at prosessoren min kjørte på 4.7ghz på alle kjernene når det egentlig er 4.3ghz som er maks ved bruk av alle kjernene, samt at jeg synes prosessoren min var i overkant varm under load, ikke for varm, men varmere enn forventet. Dette betyr altså at prosessoren er overklokket som standard og det ser ikke ut til å ha noen negative konsekvenser såfremt jeg kan se. Denne funksjonen er visstnok så diskre at mange anmeldere har anmeldt 8700K som en 4.7ghz prosessor. Funksjonen kan helt sikkert skrus av om man ikke ønsker den, men det er ikke noe jeg kommer til å gjøre da jeg hadde tenkt å teste litt overklokking selv, og dette var som å kjøpe et fabrikkoverklokket skjermkort egentlig. :) Og den balanced power plan i Windows gjør uansett at cpu-en klokker ned ved idling eller vanlig kontorbruk så det påvirker ikke støynivået heller.
    2. Du må manuelt skru på, eller jeg måtte det i alle fall, 4x pcie modus for NVME-disken din i biosen. Hvis ikke vil den kjøre tregere enn beskrevet såvidt jeg forstår. Jeg har ikke gjort noen syntestiske tester av disken, men jeg følte hastigheten ved utpakking av en zip-fil mangedoblet seg etter at jeg gjorde dette i alle fall, og hastigheten før jeg gjorde dette så veldig om som det som er maks for sata-protokollen.
    3. Selv med et så romslig kabinett så slet jeg veldig med monteringen pga. hvor latterlig stor cpu-kjøleren er. Det var spesielt montering av selve viften på cpu-kjøleren og montering av strømkabelen til cpu-en jeg slet med. Førstnevnte kan unngås ved å montere hele kjøleren før du setter hovedkortet i kabinettet, men for å unngå problemer med sistnevnte så må hovedkort og strømkabel monteres før kjøleren så det er ingen måte å unngå begge deler på såvidt jeg kan se. :p Og det var ikke snakk om småproblemer heller for min del, det var på grensen til at jeg lurte på om det var mulig uten spesialverktøy. Jeg måtte lage meg en krok av tykk binders for å få montert vifta på cpu-kjøleren, men likevel om jeg skulle gjort det igjen så ville jeg helt klart valgt å montere strømkabelen først for denne var et sant helvete å få på plass da det bare er noen centimeter glippe mellom kjøleren og kabinettveggen og den skal plugges inn under kjøleren. Det er mulig jeg er totalt noob da, men jeg har gjort meg disse erfaringene nå så da kan jeg like gjerne dele de. :p
    • Liker 1
  2. Jeg bygde nettopp en ny pc og et av målene mine var at den var så stille som mulig ved vanlig jobbing, men samtidig måtte den være et beist når det kom til spilling og tyngre spillutvikling. Pcen er beskrevet her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1793672&p=24164036

     

    I tillegg til delene der hadde jeg et Nvidia Gigabyte Aurus Extreme GTX 1080 Ti fra før av. Pcen min kom vel totalt på nesten 30 000 (uten skjerm) så sånn sett er den litt i overkant av det du ønsker, men jeg ble helt målløs da jeg slo den på første gangen. Jeg trodde jeg hadde koblet noe feil fordi det er ingen forskjell i lydnivået med pcen gående og pcen avslått. Jeg må ha hodet inni kabinettet for å høre noe som helst. For meg ble det som første gangen man starter en el-bil, man har erfaringer som tilsier hva som skal skje når man slår på en bil, men så skjer ikke det i hele tatt. :p

     

    Jeg vet ikke hva man kan endre på i mitt oppsett uten at det går på bekostning av lydnivået, men de tingene som utmerket seg hos meg var:

    1. Mekaniske disker bråker mye. Jeg forsøkte å sette inn én mekanisk disk for ekstra lagring, men da ble den en merkbar støykilde i maskinen. Jeg setter heller opp en NAS eller noe i et annet rom for ekstra lagring. Og potensielt kjøper jeg meg en "billig" vanlig SSD for for litt ekstra plass i pc-en om jeg trenger det.
    2. Skjermkortet mitt kjører ikke viftene før man stresser det. Jeg vet ikke om alle nye skjermkort er slik, men det var fantastisk i alle fall og uventet.
    3. PSU-en kjører heller ikke viftene før man stresser den. Igjen vet jeg ikke om dette er vanlig nå eller ikke.
    4. Fractal Define R5 er et helt konge kabinett. Jeg trodde kabinettet jeg hadde før, et Antec 182 eller noe, var bra basert på sammenligninger jeg hadde gjort med ferdigkabinett fra HP/Dell osv., men det er dritt i forhold til R5. I R5 er alt pulverlakkert, alle kanter er avrundet, alle paneler er ekstremt tykke og solide, og det er sinnsykt mange smarter løsninger overalt. I tillegg kan man tilpasse det nesten akkurat som man vil. Jeg tror også det er litt bredere enn et vanlig kabinett og hadde det ikke vært det hadde ikke CPU-vifta fått plass tror jeg, men samtidig er det kortere, lavere og lettere enn mitt gamle kabinett så jeg synes ikke det utmerker seg som stort. De to viftene som følger med overrasket også. Jeg tenkte jeg måtte bytte de ut med Noctua-vifter for å få kabinettet stille, men jeg synes disse to viftene er helt stille som de er.
    5. Noctua DH-15S var latterlig mye større enn jeg tenkte. Det er som om de har fyllt et kabinett med skum og så brukt det som basis for hvor stor de kan lage kjøleren. Men pga. det så trenger nesten ikke cpu-vifta å gå ved vanlig jobbing og er dermed lydløs den også.

    Jeg synes pc-en jeg hadde før var stille, men denne nye pcen lager mindre lyd når jeg spiller på full guffe enn den gamle lagde ved idle.

     

    Men samtidig kommer jeg nok ikke til å gjøre dette igjen. Det var artig å kjøpe alt det "beste", men de siste 10 000 kronene utgjør veldig lite i form av faktisk ytelse. F.eks NVME-disken tror jeg er helt bortkastet for folk flest og jeg kunne halvert prisen der og kjøpt en vanlig SSD isteden. Jeg kunne kjøpt en strømforsyning til halve prisen, jeg kunne kjøpt billigere ram (jeg har fortsatt ikke testet den XMP-profilen på rammen så det betyr vel at jeg kjører rammen på default hastighet og kunne dermed like gjerne kjøpt ram som kjørte på default hastighet). Jeg kunne fint klart meg med 16GB ram. Bare på disse 3 komponentene kunne jeg spart 5 000 kroner uten at jeg tror jeg hadde merket det.

     

    Men det er artig å prøve og bygge noe skikkelig heftig en gang i livet og selv om jeg egentlig ikke bryr meg om hvordan innmaten på pcen min ser ut så må jeg innrømme at pcen min nå ser ganske slick ut innvendig.

     

    PS: Ram er helt på styr for øyeblikket virker det som. Jeg ser at rammen jeg kjøpte har steget 1000 kroner i pris bare etter at jeg kjøpte den for 1 uke siden.

    • Liker 1
  3. 5 414,00 kr

    https://www.proshop.no/RAM/GSkill-TridentZ-DDR4-3200-C14-DC-SW-32GB/2591046

     

    4 959,00 kr

    https://www.proshop.no/RAM/GSkill-TridentZ-DDR4-3200-C14-DC-BW-32GB/2591048

     

    4 629,00 kr

    https://www.proshop.no/RAM/GSkill-TridentZ-DDR4-3200-C14-DC-SR-32GB/2531833

     

    4 499,00 kr

    https://www.proshop.no/RAM/GSkill-TridentZ-RGB-DDR4-3200-C14-DC-32GB/2597775

     

    Og hva er forskjellen på TridentZ og Ripjaws V bortsett fra utseendet? Disse hos Multicom er jo enda billigere, men også med tilsynelatende identiske specs:

     

    4 041,00 kr

    https://www.multicom.no/gskill-memory-d4-3200-32gb/cat-p/c/p8709795

     

    Hvem er det som styrer prisene her? Er det helt opp til butikken eller er dette veiledende priser sastt av leverandøren basert på etterspørsel? Og hva som styrer det? Fargene? Jeg ville trodd de billigte hos Proshop var dyrest da de faktisk har en feature de andre brikkene ikke har som er RGB-belysning.

     

    Har nettopp bestilt nye pc-deler og forsøker å bli litt klok på ram da det utvilsomt er den komponenten som gir meg mest hodebry. :p

  4. Lagerantallet på cpu-en på Komplett sank så raskt at jeg turte ikke vente.

     

    Jeg har bestilt tingene nå. Endte opp med å handle fra 3 ulike butikker for å få tak i det jeg ønsket.

     

    Fra Komplett:

    - Intel Core i7-8700K Prosessor

    - Noctua NH-D15S CPU Kjøler (såvidt jeg kunne se har denne nesten samme ytelse med 1 vifte som D15 har med 2 og jeg kan uansett bare kjøpe til en vifte til om behovet melder seg)

    Fractal Design Define R5 Sort (jeg valgte likevel denne over S-versjonen fordi det virket som folk mente denne var stillere enn S-versjonen. Vurderte også hvit, men tenkte det ville bli tacky og for synlig :p)

    Samsung 960 PRO 512GB M.2 PCIe SSD

    Microsoft Windows 10 Home

     

    Fra Proshop:

    ASUS ROG Strix Z370-E Gaming

    Seasonic Prime Titanium 750 (jeg har allerede en gammel HX750 fra Corsair som er hovedkilden til støy i pcen jeg har for øyeblikket så jeg var skreptisk til å kjøpe en ny en selv om folk sier HX750i skal være stille)

     

    Fra Multicom:

    - Ripjaws V 2x16GB 3200MHz CL14 (jeg valgte denne fordi det virket som den beste beste rammen som er på lager nå, uansett nettbutikk. Jeg kunne valgt 4x8GB TridentZ RGB isteden, men de hadde samme specs og kostet nesten 1000kr mer så det virket som bortkastede penger. Og det var ingen CL15 eller engang CL16 3600MHz brikker til salgs, og såvidt jeg har forstått så er 3200Mhz CL14 potensielt raskere enn 3600Mhz CL16)

     

    Tusen takk for hjelpen, Betroz. Endret noen valg basert på din tilbakemelding som du ser. :)

  5. Takker for svar.

     

    Ang. PSU så vurderte jeg den Seasonicen, men Komplett hadde den ikke på lager, men nå ser det ut som jeg uansett må handle fra en annen nettbutikk så da kan det være jeg går for den likevel.

     

    Jeg trenger ikke noen optiske enheter og muligens ikke harddisker heller så godt tips med kabinettet. Jeg valgte egentlig kun det jeg valgte basert på antall stjerner, antall på lager og antall "klistremerker" (review-badges) det hadde i produktbeskrivelsen på Komplett da det er de 3 tingene jeg har bestemt er et kvalitetsstempel når det gjelder datakomponenter. :p Men jeg ser nå at det var noen brukeranmeldelser ang. støy som skremte meg vekk fra S-versjonen så jeg er litt skeptisk selv om jeg ser på Youtube nå at kabinettene mer eller mindre er like.

     

    Jeg skal bestemme meg og bestille dette innen søndag ser jeg for meg da jeg ikke tjener noen leveringsdager på å bestille det tidligere. Mest sannsynlig ser det ut som jeg kommer til å bestille fra Komplett og Proshop da Proshop har mye mer ram enn Komplett på lager samt at de har hovedkortet og både Corsair og Seasonic PSU-en på lager.

  6. Jeg har blitt bittelitt klokere på ram nå tror jeg. 2666mhz er det som er native for coffee lake hvor det var 2400 for kaby og 2133 for skylake såvidt jeg forstår. Ikke helt sikker på hva dette betyr i praksis, men det får være. Det er i alle fall noe som forklarer det tilsynelatende random tallet.

     

    Og så har ram tilsynelatende blir ekstremt sjeldent og dyrt de siste årene som forklarer hvorfor bare 10% av rambrikkene er på lager i norske nettbutikker og hvorfor alt er så sinnsykt dyrt.

     

    Men jeg blir ikke klok på hvilken hastighet som er god nok for meg. Jeg bryr meg ikke om <1% ytelse, men om det er oppunder 10% så kjøper jeg ikke tregere ram bare for å spare noen kroner. Her har jeg funnet noen tester som viser helt forskjellige resultater der.

     

    Den første får det til å virke som at ram nesten ikke betyr noen verdens ting:

    https://www.techpowerup.com/reviews/Intel/Core_i7_8700K_Coffee_Lake_Memory_Performance_Benchmark_Analysis/9.html

     

    Mens den andre viser forholdsvis store ytelsesforbedringer nesten helt opp til 4000mhz:

    https://www.techspot.com/article/1171-ddr4-4000-mhz-performance/page3.html

     

    Så ser jeg folk skrive at dersom man f.eks går for 3200mhz-brikker så må man passe på at man kjøper CL14-brikker da disse er laget av Samsung og ikke et eller annet høkkertfirma, men det vet jeg ikke om er sant eller ikke. Men at brikkene er lavere latency burde vel uansett indikere at de er bedre?

  7. Ønskelisten er slettet fordi produktene er bestilt. Se mitt siste innlegg for hva jeg kjøpte, hvorfor og fra hvor.

     

    I tillegg til det overnevnte har jeg et GTX 1080 Ti skjermkort fra før som jeg kjøpte for litt siden.

     

    Dette startet som en oppgradering, men så innså jeg at jeg like gjerne kan kjøpe alt nytt slik at jeg kan bygge den nye pcen sidestilt med min gamle så slipper jeg å formatere osv. som jeg setter stor pris på.

     

    RAM

    Men ram sliter jeg veldig med og jeg sitter her med en haug med spørsmål. Rammen som ligger i ønskelisten der er egentlig bare en placeholder basert på det jeg tror jeg vil ha. Jeg tror jeg vil ha 2x16gb 4000mhz ram basert på det jeg har lest rundt omkring, men jeg vet ikke helt hvorfor og det virker som dette er tilnærmet umulig å få tak i. Nå har Coffee Lake cpu-en endelig kommet på lager og jeg vil bestille pc-en først som sist og rammen jeg har valgt og ingen tilsvarende ram er på lager hos komplett eller nesten noen andre pc-leverandører fra det jeg kan se. 

     

    Noen av spørsmålene mine er:

    1. Jeg har sett tester hvor de viser til store ytelsesforbedringer med ram rundt 4000mhz kontra ram på 2666mhz, men det står på Coffee Lake at den kun støtter 2666mhz, hva er greia her?
    2. Det står på hovedkortet mitt at det støtter 4000mhz ram, er dette maks? Hva skjer om jeg kjøper 4000mhz og så overclocker? Går ting skeis?
    3. Hva er dual channel og quad channel og har dette noe med 2 eller 4 brikker å gjøre eller er det helt separat?
    4. Hvorfor selges ram i pakker med 2 eller 4 brikker? Kan man ikke bare kjøpe 2 av en pakke med 2 ram? F.eks om jeg velger total størrelse 32GB på komplett så får jeg opp helt andre brikker enn om jeg velger 16GB og jeg ville tro jeg bare kunne kjøpt 2 av en 16GB pakke så endte jeg uansett opp med 32GB?
    5. Gimper jeg oppsettet mitt om jeg kjøper ram som er 3200mhz kontra 4000mhz? Jeg ser det er mye av det på lager rundt omkring, men prisen er tilnærmet helt lik så det virker unødvendig når jeg egentlig ønsker å kjøpe noe av det beste som er i alle ledd her nå. Hva med 3600mhz? Ønsket om 4000mhz er mest fordi det er et fint rundt tall og fordi det sto på hovedkortet. :p

    Men hovedspørsmålet mitt er forsåvidt om noen kan anbefale meg bra, kompatibel ram her og nå som er på lager som jeg kan bestille i dag med resten av tingene i listen over slik at jeg får den nye pcen min asap. Den kan være på lager i uansett norsk nettbutikk. Jeg må uansett kjøpe hovedkort og potensielt PSU fra en annen nettbutikk ser jeg. Det suger å spille Battlegrounds med 40fps med en 1080 Ti fordi cpu-en er så gammel.  :p

     

    Jeg bryr meg ingenting om RGB og slikt. Jeg har lest litt rundt og det virker som rammen ikke kan være høyere enn 32mm med den CPU-vifta jeg har valgt. Det er vel den eneste harde begrensningen jeg har såvidt jeg kan se. Jeg vet jeg vil ha 32GB fordi jeg har 24 i dag og mye av det jeg gjør på pcen bruker veldig mye ram.

     

    PSU

    Ang. PSU-valget så ønsker jeg en pc som er så stille som mulig og basert på det jeg har lest av tester så virket det der som et bra merke og størrelse for å nå det målet. Jeg ser for meg 750W er mye mer enn jeg trenger i denne pcen, men håpet er at med en litt romslig PSU så trenger PSU-en nesten ikke bruke vifta når pcen er idle slik at den nesten blir lydløs eller så godt som. Skjermkortet mitt er nesten lydløst fra før av i idle og jeg regner med cpu-vifta vil være det også. I pcen jeg har i dag er det kun PSU og mekaniske harddisker som lager irriterende støy.

     

    Og til slutt

    Er det noe jeg har glemt av i ønskelisten over? Det står at kjølepasta følger med viften og skjermkort har jeg som sagt fra før.

     

    Edit: Jeg har bestilt produktene nå. Se mitt siste innlegg for hva jeg kjøpte, hvorfor og fra hvor.

  8.  

     

    Takker for svar. 

     

    Jeg tror ikke jeg er særlig følsom for input lag og slikt fordi jeg har brukt en Eizo 24" 60hz 1920x1200 skjerm i sikkert 10 år nå som hovedskjerm på pcen. Den har VA-panel og har sikkert det mange vil mene er uakseptabel pixel respons som du kaller det

     

     

    Jeg snakket ikke om input lag, men om tiden det tar for en pixel å endre fra en farge til en annen. På min PG278Q er det i gjennomsnitt 1ms GtG. Mens det på "broren" PG279Q er ~4ms GtG.

     

    Når noen snakker om pixel respons tiden som å ha noe med input lag å gjøre, så snakker de om den totale input til photon lag. Der pixel respons tiden er siste "hinder" på vei til øynene dine. Før dette siste hinderet er input lag styrt av spill motor, HW som mus f.eks. Hvilken type sync du har med skjermen (V-Sync av eller på i ditt nåværende tilfelle), og signalbehandlingstid i selve monitoren.

     

    På gammelt, og dårlig utstyr er man fort oppe i 50ms, så da har ikke pixel responstiden mye å si på toppen av det.

     

    Men når du tar i betraktning at hver pixel på skjermen på en 144Hz skjerm, kun skal stå der i ~7ms. Så blir det stor forskjell på å ha en pixel endring som er på 1 ms før korrekt farge så står i de resterende 6ms. Og å ha en endring i fargen på pixelen i lenger tid enn den korrekte fargen..

     

    Jeg trodde forøvrig at jeg bekreftet for deg at det fungerer med G-Sync og 1080p på en 1440p monitor når jeg fortalte at jeg nettopp testet det, og også da målte opp størrelsen på dekket areal av skjermen..

     

     

    Kvalitetstapet ved oppskalering er noe annet enn motion blur. Det blir meningsløst å veie de opp mot hverandre.

     

    Jeg veide dem ikke opp mot hverandre. Jeg skrev i første innlegg: "og er i stand til å ha glede av opp i 144Hz skjerm. Så kan du strengt tatt glemme VA og IPS.".

     

    Det er min påstand, at om man ikke ser forskjell på motion blur på IPS/VA panel i forhold til TN. Så har man, satt litt på spissen, rett og slett ikke bruk for 144Hz skjerm. Da har man ikke så raskt syn som man tror.

     

    Men det er klart, de fleste har nok syn som er raskt nok til å ha glede av raskere enn 60Hz skjerm. Så en 144Hz skjerm blir jo da selvfølgelig en markant forbedring.

     

     

    Ahh, overså tydeligvis at du også verifiserte at det funket. :p

     

    Men da høres det ut som jeg bare får teste noen slike skjermer og se hva jeg synes.

  9. Jeg spurte på Reddit også hvor noen sa at dette fungerte og postet dette bildet som bevis:

    http://i.imgur.com/HkWzuyX.png

     

    Så da handler det vel bare om jeg skal prøve og kjøpe en av de nåværende skjermene med kjente problemer eller vente og se om det lanseres noe nytt om ikke så altfor lenge. :)

     

    Jeg hadde forsåvidt aldri hørt om skjermen han viste bilde av, ViewSonic XG2703-GS, men basert på spesifikasjonene ser det ut som den har samme panel og samme problemer som skjermene fra Asus og Acer.

  10. Dersom du er var for uskarpheten som oppstår på grunn oppskalering fra 1920x1080 til 2560x1440, og er i stand til å ha glede av opp i 144Hz skjerm. Så kan du strengt tatt glemme VA og IPS. Pixel respons tiden er såpass dårlig på nåværende modeller, at bildet blir minst like "uskarpt" som ved oppskalering alene.

     

    Jeg tok nettopp og testet med å sende 1920x1080@144Hz uten oppskalering til min PG278Q skjerm. Uten de svarte rammene målte jeg 51cm diagonalt, eller ~20 tommer. Så det blir litt smått. Men du kan jo prøve å bruke en custom resolution? Kanskje med rundt 1200 linjer? Blir en fin mellomting, lettere å drive enn 1440p, og du havner nærmere 24" dekning av skjermen.

     

    Jeg hadde en PG278Q som var defekt. Så når jeg fikk penger tilbake for den, bestemte jeg meg for å teste Acer sitt svar på PG279Q (Asus sin 1440p IPS). Husker ikke modell nummeret nå, men det er altså samme panelet i dem. Den gikk altså uansett i retur grunnet pixel respons tiden. Kjøpte meg en ny PG278Q igjen..

     

    Nåværende versjon av min skjerm heter vel PG278QR. Mener den går til 165Hz? Ellers har Acer alternativ med samme panel, og tror faktisk både Dell og AOC også har alternativer. Men veldig fin pris på Aceren nå som den er på tilbud.

     

    Takker for svar. 

     

    Jeg tror ikke jeg er særlig følsom for input lag og slikt fordi jeg har brukt en Eizo 24" 60hz 1920x1200 skjerm i sikkert 10 år nå som hovedskjerm på pcen. Den har VA-panel og har sikkert det mange vil mene er uakseptabel pixel respons som du kaller det, samt masse andre problemer forbundet med input lag og tilsvarende, men jeg har ikke merket noe til det selv. Det jeg imidlertid merker er at den har fantastiske farger, uslåelig lysstyrke (jeg har den på 0% brightness til vanlig, men kan stille den opp til ~50% og bruke den i tilnærmet direkte sollys), uslåelig kontrast og et helt uniformt baklys. Sammenlignet med diverse Dell-skjermer jeg har hatt, alle iMac-er og Macbook-er jeg bruker på jobb, som alle har IPS-panel, så synes jeg Eizoen er en helt fantastisk god skjerm. TN-panel har jeg forsåvidt ikke noen erfaring med bortsett fra at jeg ser det i billige laptops hos venner og når de skal vise meg noe ser jeg ikke skjermen pga. manglende innsynsvinkel. :D

     

    Jeg har lest meg opp litt på tilgjengelige 1440p 144hz VA/IPS-skjermer med g-sync og som du sier så virker det som det kun finnes ett slikt panel nå og det plages av mange problemer jeg helt sikkert ville merket selv så akkurat nå sitter jeg og venter på lanseringer fra Samsung og eventuelt andre produsenter før jeg tar noe valg om ny skjerm. Det sitter litt langt inne å bruke så mye penger på en skjerm fra Asus/Acer når den nesten garantert kommer til å ha problemer min eksisterende skjerm ikke har.

     

    Og ja, jeg regnet ikke direkte på skjermstørrelsen før jeg tenkte på dette, men det er rett som du sier at 1080p på en 1440p 27" vil bli i overkant lite. Jeg må ta det til hensyn. Jeg spiller jo i 1920x1200 nå som sagt så det er jo en mulighet såklart.

     

    Jeg synes som sagt skjermen jeg har nå er helt suveren bortsett fra at jeg mener det begynner å bli på tide og oppleve 144hz og g-sync. :)

     

    Svarte rammer kan du stille inn i nvidia-kontrollpanelet, hvis jeg ikke tar helt feil. Om det fungerer med g-sync er en annen sak.

     

    Kvalitetstapet ved oppskalering er noe annet enn motion blur. Det blir meningsløst å veie de opp mot hverandre.

     

    Sant, jeg trenger egentlig bare at én person eller nettside bekrefter at dette fungerer uten problem, men jeg kan jo forsåvidt bare kjøpe noe og returnere det om det ikke fungerer også. De fleste tilbyr jo en romslig periode med åpent kjøp nå.

  11. Jeg har lyst på en 144hz skjerm og om ytelse i spill var mitt eneste kriterie ville jeg nok gått for en 24" 1080p skjerm da jeg synes dette er en fin størrelse og oppløsning til spilling, men jeg ønsker meg noe litt større til generelt pc-arbeid og i enkelte spill merker jeg at 1080p gir meg litt for få pixler til å se ting tydelig. De aller fleste spill vil nok være for tunge å drive i 1440p til at jeg klarer å opprettholde 144fps så derfor må jeg ha muligheten til å kjøre 1080p på skjermen, men det må være native da jeg er veldig var på kvalitetstapet oppskalering gir.

     

    Tankegangen min er at om jeg kan kjøpe en 27" 1440p skjerm hvor jeg kan kjøre 1080p med sorte rammer der jeg har behov for det så får jeg det beste av begge verdener og trenger ikke vurdere om jeg skal kjøpe meg en 24" 1080p skjerm eller en 27" 1440p skjerm fordi da har jeg begge deler i samme skjerm.

     

    Jeg vet at skjermen min skal ha g-sync, den skal støtte minst 144hz og den skal ha en eller annen form for VA eller IPS panel dersom det skulle være av betydning.

  12. Bytex, jeg hadde akkurat samme problem. Jeg ble så oppgitt at jeg isteden bare dro på byen for å drikke bort sorgene. :p Men da jeg forsøkte igjen dagen etterpå så varierte fpsen mellom 40 og 100 istedenfor 5 og 100 slik den var opprinnelig. Kanskje spillet ikke hadde satt ned innstillingene riktig første gangen eller det trengte en reboot eller noe. Men da var i alle fall spillet plutselig spillbart igjen.

     

    Angående spillet så var jeg i de første 4-5 timene nesten kontinuerlig sinna. Aldri før har jeg spilt et så frustrende spill. Nesten hver eneste feature er laget for å frustrere. Men spillet er laget slik at etterhvert som man levler opp så kan man skru av de frustrerende featurene via skills. Nå etter 8-9 timer synes jeg spillet faktisk er veldig bra. :p Jeg spiller kun coop og vi skipper all dialog og cut scenes fordi vi kunne ikke brydd oss mindre. Så det er kun selve gameplayet som teller for oss.

     

    Det er fortsatt veldig mange irriterende ting i spillet, men de artige tingene er nå i flertall. Slik var det ikke i starten. Jeg synes det rett og slett er elendig game design at man må presse seg gjennom for å komme dit det blir gøy. Jeg regner med det kommer mods som fikser de teite tingene etterhvert.

     

    Den helt klart mest irriterende tingen som det ennå ikke har kommet mods for å fikse er alle de helt latterlige effektene som er overalt i spillet. F.eks om man skal kamuflere seg som en zombie så smører man tilsynelatende blod i øynene, og når man kommer ut av vann er man nesten blind i 10-15 sekunder etterpå. Og det er effekter for å simulere dårlig kamera overalt. Det er blur og chromatic abbrevation langs kantene på skjermen hele tiden, ekstrem bloom, man får blod i øynene når man slår zombier osv. osv. Aldri før har jeg spilt et spill som forsøker og se realistisk ut, men som feiler så mye som dette.

     

    Men dette er den beste zombie simulatoren jeg noen gang har spilt. Helt klart. Bevegelsene og AI-en på zombiene er fantastisk. Og antallet zombier på skjermen er overvelmende. Tidlig i spillet skal man slå på en kraftstasjon på natta. Der er det sikkert 100-200 zombier. Og selv om zombiene er trege og svake så er det lett å bli omringet eller man kan bli så opptatt av én ting at man rett og slett glemmer å se seg rundt og ender opp med å bli angrepet. Det å spille gir faktisk en innsikt i hvorfor folk dør så ofte i Walking Dead. :p

  13. Bleh, kompis maset så mye at jeg kjøpte det.

     

    Så er det såklart uspillbart.

     

    Veksler mellom 5 og 100+ fps kontinuerlig når jeg snur meg. Om jeg har alt på laveste eller høyeste har nesten ingenting å si.

     

    Her er det bare å holde seg unna til det kommer patcher. Eller ta sjangsen og håpe at sin konfigurasjon er en av de som funker.

     

    Men i den lille timen jeg spilte så var spillet kvalmende likt Far Cry 3. Nesten så jeg ikke så forskjell på spillene. Far Cry 3 hatet jeg. Likte Dead Island mer enn det jeg har sett hittil av Dying Light.

  14. Hvordan er spillet i forhold til Dead Island med tanke på rollespill-elementene?

     

    Jeg var innom steam-forumet og der skrev folk ting som "This is basically the game Dead Island should have been" og nevner noen av de tingene du har nevnt her. Men det var jo ikke fokus i Dead Island. Dead Island var jo Diablo i førsteperson med zombier. Man hadde grønne common items, blå rare, lilla epic, oransje legendary osv. Det var et spill hvor man gikk og grindet for å finne nye items. Hvordan storyen var eller hvor cheesy dialogen var var det vel ingen som brydde seg om?

     

    Er alt det borte? Jeg får litt inntrykk av at dette er et -helt- annerledes spill fra de få videoene jeg har sett. Venter ennå på anmeldelser fra noen jeg virkelig stoler på før jeg betaler fullpris for dette. :p

     

    Og de fleste som klager på performance har beist-maskiner. Det virker som ingen med AMD får til å spille spillet og mange med Nvidia sliter også fordi spillet er visst ekstremt CPU-limited på én tråd og skjermkortet får ikke hjulpet til der det trengs.

     

    Kort fortalt virker det som spillet er lansert i beta som så mange andre spill i disse dager. Utviklerne kan umulig ha gjort mye QA før de lanserte det på PC, spesielt på AMD-maskiner.

  15. Oculus er allerede utdatert

    Hvem gidder egentlig å sitte med en stor klump på hodet?

    Inntil de får det ned på brille størrelse så er det nok mest for spessielt interesserte og da blir prisen deretter

     

    Track IR teknologi ser mye bedre ut for meg

     

    Du har ikke prøvd Riften om du mener det. Jeg har ikke erfaring med Track IR bortsett fra det jeg har sett på youtube og jeg ser ikke poenget. Det er som å sammenligne en gimmik til dagens skjermteknologi vs en revolusjonerede måte å spille på. Med Riften og headset ser jeg og hører jeg ingenting annet enn spillverdenen uansett hvor jeg snur meg. Med Track IR kan jeg lene meg litt og vri på hodet, ut ifra det jeg har sett.

     

    Jeg sitter og utvikler til Riften og den gir så helt latterlig innlevelse at det kan ikke sammenlignes med noe annet jeg har prøvd. Og da snakker jeg om dev kitten som allerede er mye mye dårligere enn den nåværende prototypen. I mine øyne kunne de lett lansert den nåværende prototypen og folk ville blitt totalt overbevist. Men de ønsker tydligvis å vente til de klarer å gjøre den enda litt bedre. Størrelsen på brillene er egentlig urelevant. Devkittet jeg har veier ikke spesielt mye og det må jo dekke hele synsfeltet så en viss størrelse må det ha.

     

    Man trenger ikke engang bra grafikk, realistiske textures eller noe slikt som er fokuset i dagens spill. Bare størrelsesforholdet på objekter er riktig og Riften er satt opp korrekt så får man en ekstrem følelse av å være i spillet.

     

    Jeg er fan av skytespill, men irriterer meg over at selv i de nyeste spillene så er man bare et par armer og i enkelte spill et par bein som henger fast på et flyvende kamera. Jeg prøver å lage et spill (eller en tech demo, spillet er ikke så viktig. :p) hvor det jeg ser er nøyaktig det en annen spiller ser. Dersom han skyter meg i brystet så kan jeg se ned med Riften og se at jeg er skutt i brystet. Eller dersom jeg sitter bak noe og våpenet stikker frem så kan noen andre faktisk skyte våpenet mitt. Jeg tror det vil gi en ekstrem innlevelse som overgår det man får fra spill som f.eks Battlefield.

    • Liker 1
  16.  

    At den bråker i standby er jo helt latterlig, og en ganske vesentlig feil. Tror også denne stemmestyringen er noe man raskt blir lei.

     

    AtW

     

    du kan slå den helt av, men da tar det lengre tid og starte konsollen igjen, regner med standby er som en hvilemodus for en pc

    Haha, du regner med standby er som hvilemodus for en pc? Bare at man ville klaget dersom man hadde en pc som bråket i hvilemodus. Eller er jeg den eneste som foretrekker at ting ikke er pissdårlig laget?

    • Liker 3
  17. Jeg har hatt min Rift i snart en måned nå, men ikke fått brukt den allverden pga. mangel på tid. Hadde et ønske om å tilpasse et Unity spill jeg har holdt på litt med til Rift, men får se om jeg har tid til det.

     

    Har prøvd Riften i alle de mest anbefalte demoene og spillene og det er helt klart en fantastisk opplevelse, men jeg er likevel skeptisk til hvor bra 1. generasjon av forbrukerversjonen vil bli. 1080p er ikke i nærheten av nok til å gi et tilfredstillende bilde basert på min erfaring med 720p dev kittet. Jeg tror man må opp på 4k eller høyere for å få den samme skarpheten vi er vant til fra vanlige skjermer.

     

    En annen ting er at det er et veldig synlig etterslep når man beveger hodet. Dette må forbedres masse i forbrukerutgaven.

     

    Men oppsett og brukervennlighet er imidlertid de største problemene i mine øyne. Å klone skjermen til Riften funker om man har en skjerm med elendig oppløsning, men har man en 30" eller tilsvarende så er ikke dette noe praktisk alternativ. Å kjøre Riften som ekstra skjerm fungerer av og til avhengig av spillet/demoen, men oftere enn ikke er det et helvete, mye pga. hvor dårlig Windows håndterer flerer skjermer. Dette er ting som Windows, spillutviklere og Rift-folka må jobbe sammen for å fikse. Mye ansvar ligger jo såklart på spillutviklere fordi det er jo de som må tilby skikkelig Rift-støtte i spillene sine. Og da med mulighet for å ta i bruk dine personlige innstillinger som du har konfigurert gjennom det offisielle verktøyet for uten disse så blir ikke opplevelsen god.

     

    Ang. selve Riften så er eg nærsynt og klarer ikke sitte med linser foran tv eller pc-skjerm. Å bruke linser i Riften var mye verre for øynene og helt uaktuelt. Brillene mine var det ikke plass til heller. Jeg bruker den C-koppene og de fungerer greit, men det var et helt klart bedre bilde med A-koppene og linser. Det blir veldig blurry langs kantene med C-koppene. En annen ting er at det er tilnærmet umulig for hvermansen å si hvor bra det kan bli og ingen kan fortelle deg det. Jeg har konfigurert og testet masse ulike oppsett både på hardware og software, men jeg aner jo ikke hvor lista ligger. Det er så mange ulike innstillinger man kan styre med, i alle fall i Half-life 2, at man skal virkelig sette av tid for å få en optimal opplevelse.

     

    Half-life 2 er helt klart en av de beste opplevelsene med Riften føler jeg pga. hvor bra den er integrert, men der også er det problemer som utviklerne må fikse for deg som du ikke kan gjøre noe med selv. Jeg er 2m, men Gordon er 1,50m eller noe. Dette ødelegger opplevelsen totalt for meg.

     

    Den kuleste demoen jeg har prøvd hittil er en virtuell kino hvor man kan spille av filmer eller serier man har lastet ned, inkludert side-by-side 3d-filmer. Følesen av å være i en virkelig kino er til å ta og føle på og noe slikt kan bli utvidet med f.eks multiplayer-støtte og bli virkelig stilig.

     

    Har ikke merket noe alvorlig kvalme, men med en gang man tar på seg Riften er det som å lese i bil føler jeg og den følelsen forsvinner ikke før 10-15 min etter at man har tatt den av. Man er liksom bittelitt uvel kontinuerlig.

     

    Litt av problemet mitt er at det ikke er noe jeg har lyst til å gjøre med Riften ennå. De eneste spillene jeg vet av med skikkelig Rift-støtte er valve-spillene og de har jeg ikke lyst til å spille. Tredjeparts støtte via tredjeparts drivere er bare å glemme føler jeg. Det gir en alt for dårlig opplevelse. Det må være native støtte i spillet. Skulle gjerne prøvd Skyrim, Mirrors Edge eller Battlefield med native Rift støtte. Har prøvd alle 3 med tredjeparts drivere og det var bare søppel i mine øyne.

     

    Noe jeg synes var veldig fasinerende er hvor mye innlevelse 3d og head tracking faktisk gir. Man aksepterer umiddelbart det litt begrensede synsfeltet og den dårlige oppløsningen fordi det blir litt som å f.eks spille Paintball med en duggete maske eller å dykke. Og når man har akseptert at man ser verden gjennom en "maske" så er liksom alt annet virkelig. Tok meg selv mange ganger i å prøve og ta på ting i Half-life 2 med hendene.

    • Liker 2
  18. "Ever needed to send hundreds of pictures to a friend? With Plug, we invented a technology to transfer files instantly. No matter their size, no matter their number. That?s also part of our job to simplify storage."

     

    We call this technology "Lies and bullshit".

     

    Kickstarter-siden gir meg helt sykt TV-shop vibber. Forstår ikke hvorfor så mange pumper inn så mye penger i dette. Forstår ikke hvem backerne er heller.

    • Liker 1
  19. Tror vi har ulik oppfatning av formålet til 3D i film, Simen1.

     

    Etter min mening er ikke 3D i film der for å skape dybde i bildet, det klarer jeg fint selv med mine egne øyne. 3D er der for å plassere meg i bildet, dvs. følelsen av at ting er rundt meg. Den forsvinner med en gang noe når kanten på lerretet.

     

    Det er derfor jeg tror folk har blitt så imponert av Occulus Rift fordi der er synsfeltet veldig stort. Når man ser noen ta på seg Rift og med en gang strekke frem armene for å ta på ting i spillverdenen så føler jeg at vi begynner å komme steder.

    • Liker 2
  20. 3D vil aldri fungere for meg så lenge man kan se utenfor lerretet og 3D effekten forsvinner. Derfor er jeg veldig gira på Occulus Rift.

     

    Har sett et par 3D-filmer på kino og alle var helt klart mye verre enn å se de vanlig, tap av farger og lysstyrke pga de mørke brillene var det verste synes jeg. 3D funker veldig bra inne i begrensede rom som i cockpiten på noen av kjøretøyene i Avatar eller i den livbåten i Prometheus, men med en gang man filmer utendørs eller filmer natur eller nesten hva som helst så faller den helt fra hverandre. Ting som ser gjennomsiktig ut eller 2D er de største synderne synes jeg. Altså 2D plakater i en 3D verden. Det synes jeg ser mye verre ut enn en vanlig 2D film fordi der klarer man lett å forestille seg dybden på egen hånd.

     

    Har ikke sett 48 fps film på kino ennå, men takler det ikke i hele tatt til vanlig. Alle bevegelser ser alt for raske og unaturlige ut og det bare skriker lavbudsjets såpeopera eller tilsvarende for min del.

     

    Avatar 2 blir vel 60 fps så får se hva jeg synes når den kommer, dersom norske kinoer kan vise det.

×
×
  • Opprett ny...