Gå til innhold

Hub for Ocean

Medlemmer
  • Innlegg

    1
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hub for Ocean

  1. Det er fattet internasjonale og nasjonale vedtak som krever store reduksjoner i CO2-utslippene fram mot 2030 og 2050. Transportsektoren må ta sin del av utslippskuttene. Nullutslipps fremdriftsløsninger vil bli en økende del av den maritime hverdagen. Ren hydrogen (grønn eller blå) er et av de mest reelle alternativene.

    Hydrogen har ulike egenskaper som både er positive og negative i forhold til bruk som energibærer. Det samme gjelder for naturgass, bensin, diesel og ammoniakk. Risiko har alltid vært og kommer alltid til å være er en del av hverdagen vår. All form for transport innebærer risiko, inkludert gåing og sykling. De sikreste løsningene utvikles ved å analysere alle risikoaspekt og iverksette tiltak for å redusere eller eliminere disse.

    Dersom globale CO2-utslipp ikke reduseres innebærer dette stor risiko i form av global oppvarming, havstigning, økende grad av ekstremvær og potensiell ukontrollerbar migrasjon og internasjonale konflikter. Risikomomentene knyttet til bruk av hydrogen som energibærer oppleves som relativt små i forhold til de forannevnte.

    Som den norske maritime hydrogenklyngen representerer Ocean Hyway Cluster (del av organisasjonen Hub for Ocean) verdensledende industri- og FoU-aktører. Disse aktørene tar i vare alle tekniske risikoaspekt og utvikler de beste løsningene for hydrogenbaserte maritime fremdriftssystem. Vår målsetting er å sikre at norsk industri tar en ledende rolle i forhold til bruk av hydrogen som energibærer i maritim sektor.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...