Gå til innhold

Vinduet

Medlemmer
  • Innlegg

    2
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Vinduet

  1. Hei. Jeg skal være forlover. Han som skal gifte seg ønsket ikke utdriting i utdrikningslaget, men det ønsker jeg. Jeg er redd for at han kommer til å nekte å drite seg selv ut, eller prøve å unndra seg om han får nyss i planene. Jeg må derfor være litt smart for at han ikke skal lure seg unna. Jeg har tenkt ut følgende, men har ikke særlig IKT kunnskap, så ber om hjelp her.

     

    Tenkte å sette han på bussen med en f.eks. en mobiltelefon som spiller pornolyder. På bussen er han på en måte fanget og kan ikke komme seg unna før bussen stanser igjen. Jeg er avhengig av å kunne av kunne starte lydene etter at bussen har lukket dørene slik at han ikke rømmer situasjonen. Tenkte på om det går an å sette lydene som ringetone, men det må ikke gå an å besvare anropet slik at lydene stopper. Det må heller ikke gå an å slå av telefonen eller stoppe lydene på annen måte. Er dette mulig å få til? Eventuelt andre forslag?

  2. Hei.

     

    Jeg er 24 år og fullførte nettopp en bachelorutdanning, men har svært dårlige jobbutsikter. Fra tidligere har jeg fagbrev som tømrer. Jeg har nå en deltidsstilling med 170 kr per time, uten muligheter for å "stige i gradene" og med lite muligheter for full stilling. Jeg er ikke interessert i å jobbe som tømrer igjen.

     

    Jeg føler nå at jeg har gått på en smell med tanke på at jeg har fagbrev innen noe jeg ikke ønsker å jobbe med likevel, i tillegg til en bachelor jeg ikke får bruk for. Mine venner på min egen alder har flere års erfaring innen sine felt og har allerede kjøpt hus og leiligheter. Og her står jeg med studielån og dårlig betalt deltidsstilling.

     

    Som dere skjønner har jeg det travelt med å "komme i gang" med livet. Jeg har forsøkt å følge drømmen, men det gikk desverre ikke. Dermed blir hovedprioriteringen nå å skaffe jobb hvor jeg kan tjene godt. Jeg leser på utdanning.no at skytebaser har en årslønn på ca. 650k, noe som frister. Jeg trives godt med å være ute og liker å komme hjem og være sliten etter jobb. Jeg synes jobben virker spennende og blir trigget av det store ansvaret det medfører å håndtere sprengstoff.

     

    Har noen erfaring med å få jobb innen yrkesfag etter å ha fullført høyere utdanning? Jeg er redd eventuelle arbeidsgivere vil synes det er merkelig å søke jobb innen fjell- og bergverksfaget med min CV.

     

    Etter det jeg forstår kan en, som voksen, enten bli lærling eller jobbe som hjelpearbeider i 5 år før en tar fagprøve. Jeg kjenner ikke systemet og vet ikke hva som vil være det beste valget i min situasjon. Har noen erfaring med liknende, tips, eller råd?  Hva vil jeg eventuelt tjene de første årene? Og hvordan går jeg frem?

     

    På forhånd takk!

×
×
  • Opprett ny...