Gå til innhold

Datasmurf

Medlemmer
  • Innlegg

    12 523
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Blogginnlegg skrevet av Datasmurf

  1. Datasmurf
    Og da har campen åpnet, men for en gangs skyld er jeg ikke der.
    Jeg er hjemme. Jeg overnatter ikke i år. For første gang. Jeg har alltid telta, men i år fant jeg verken folk å telte eller campe med, så da fant jeg ut at jeg heller skulle gjøre meg avhengig av sjåfør, sove i min egen seng om nettene og alltid ha strøm på mobilen. Lurer på hvordan det blir. Føler at jeg ikke får helt festival-feelingen. Blir også en mer edruelig festival, med hovedsaklig bare øl og cava. Muligens jeg drikker litt sprit i morra. Vi får se.
     
    Sånn ellers er dette et av de beste festivalårene musikkmessig sett, og jeg gleder meg sinnssykt til å se alle de jeg skal se.
     
    Dette blir da:
     
    Fredag
    Solscenen
    18:00 - Soup
    20:00 - John Olav Nilsen & Gjengen
    22:00 - Lillasyster
    00:00 - Gåte
     
    Sagascenen
    19:00 - Jaa9 & OnklP
    21:00 - Jack Dalton
    23:00 - The Pink Robots
     
    Familien
    19:00 - Stein Torleif Bjella
    23:00 - Crudesco
    01:30 - Nopia
     
    Loqalscenen
    19:00 - Elephantine
    21:00 - No Dawn
    01:30 - The Blizzard
     
    Lørdag
    Solscenen
    16:00 - The BlackSheeps
    18:00 - Kråkesølv
    22:00 - Veronica Maggio
     
    Sagascenen
    17:00 - Pelbo
    19:00 - Pony the Pirate
    21:00 - 22
     
    Familien
    17:00 - SKA-Frika
    19:00 - Children and Corpse Playing in the Streets
    21:00 - Flashback Caruso
    01:30 - Mean Poppa Lean
     
    Loqalscenen
    17:00 - Asiago
    18:00 - Explicit Licks
    19:00 - Los Horribles
    21:00 - Slim Void
    23:00 - Stargazer
     
    Det blir med andre ord flere konserter som overlapper hverandre og jeg må enten velge og vrake, eller det jeg sannsynligvis kommer til å gjøre ... Gå fra konsert til konsert.
     
    Høydepunktene blir for meg Gåte, Veronica Maggio, 22, Jack Dalton, Elephantine, The Blizzard, Children and Corpse Playing in the Streets, Kråkesølv, Slim Void og Soup. Gleder meg ekstremt!
  2. Datasmurf
    Da har jeg fått for meg at jeg skal bli sunnere.
    Fra og med i dag, skal jeg droppe nikotinen, prøve å holde meg hele uka uten brus, og følge en diett som en flott mann lagde til meg for et par år siden.
    Med andre ord blir det å gå rett inn på Spar med en gang de åpner og kjøpe masse ting jeg vanligvis ikke ville kjøpt.
    Hvem vet, kanskje jeg får visse folk her oppe til å tvinge meg med ut for å jogge også. Må fikse meg joggesko da, men det burde ikke være så mye stress. Har vel noen hjemme et sted.
    Det morsomme blir jo å se om jeg faktisk klarer dette, og så se resultatene.
     
    Fant ut at noe var galt et sted da jeg følte meg andpusten etter å ha gått opp trappa hjemme.
    Jeg gjør ikke dette så mye for å komme i bedre form eller for at jeg mener jeg er for tjukk, mer for å teste det. Litt som grunnen til at jeg begynte å slå om fra trøndersk til bokmål når jeg prater med ikke-trøndere, eller at jeg begynte å skrive bokmål i stedet for dialekt.
    "Bare teste litt, slapp av, blir den samme gamle snart". Ha ha, nei, ønsk meg lykke til da, hvem enn som leser bloggen!
  3. Datasmurf
    Lurer på om jeg skal prøve å vokse opp.
    Slutte å røyke og drikke, konse om skolen og ta alle eksamenene mine og bestå og sånn, få bachelor i multimedieteknologi og få meg en crappy jobb jeg hater hvor jeg må bruke dress eller i det minste se akseptabel ut i tøyet, samt smile til folk og være pratsom og sosial og sånn.
    Samt slutte å fantasere om å noen sinne dra med meg ei goth-chick eller ei random jente med lilla hår eller hanekam hjem, slutte å tro på underjordiske og drager og slutte å leve i min egen fantasiverden, fjerne tatoveringa, begynne å høre på listepop, lære å danse, begynne å trene, slanke meg og bli mer metroseksuell og bli det alle ønsker jeg er.
  4. Datasmurf
    Den store overraskelsen på bursdagen min var altså en guttetur til Oslo.
    Ikke som en egen bursdagsgave, men kun som noe ekstra. Altså en guttetur. Jeg visste ikke annet enn at pappa og jeg skulle fly et sted og jeg trengte ikke pass, turklær, laptop, kamera eller penklær.
    Så endte vi i Oslo. På Rica Victoria. Flott hotell det.
    Etter litt chilling på hotellet, bar det ut til Aker Brygge - både pappas og min første gang der - hvor vi dro på Latter og så Anne Kat Hærlands siste show. Helt herlig. Jeg digger den dama der, en av få som får meg til å le sånn i de nyere tider.
     
    Etter å ha trimmet lattermusklene, var det på tide med mat og vi stakk på Big Horn Steak House og spiste herlig mat.
     
    Selv hadde jeg en gjennomstekt 200grams indrefilét av okse, med hvitløkssmør, hvitløksgratinerte poteter og mais til, samt en god rødvin fra Australia, et glass øl og et glass vann.
    Og så ble det dessert, selv gikk jeg for en krokanis, og jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor det alltid skal være med bær med stilk og blader og annet grøntfôr på isen alltid. Skal det liksom være pent? Mat skal ikke være pent, mat skal være godt og spises og nytes. Trenger ikke se bra ut for det.
     
    Etter maten, var det en tur på byen, selv om jeg var stuptrett fordi jeg hadde stått opp halv fem. Reisefeber? Neida, bare ustabil døgnrytme.
    Jeg ville på Solstice eller Garage, men pappa ville på Smuget og slik ble det.
    3 år for ung til å komme inn, maks nervøs og noia for å bli tatt og kasta ut eller noe i den duren, mens jeg prøvde å nyte en White Russian med alt for mye vodka og synthpop fra helvete (les: 80-tallet).
    Falco, Modern Talking, Alphaville ... Akkompagnert av vanlig pop som a-ha og Madonna *grøss*
     
    Jeg var sjeleglad da vi endelig dro tilbake til hotellet, og etter å ha svart på ørtogførti gratulasjonsmeldinger på fjasboka, bars det rett til sengs.
    Har ikke lagt meg så sent (midnatt) hele uka, eller sovet så lenge (07:00) heller.
     
    Hva denne dagen bringer, gjenstår å se, men jeg går ut fra at det blir turer på både Platekompaniet, Outland, FotoVideo og en lengre tur på Desucon.
    Mer om dette vil komme i morgen.
  5. Datasmurf
    Theremin (Moog Etherwave Theremin Pro eller Standard)
    Stylophone
    Logitech Z Cinema
    Nokia "Tube"
    Lucio Fulci-DVDer *
    Fjernutløser til kameraet
    Tripod (Manfrotto?) med mulighet til å ta bilder på høykant
    Xbox 360 + GH3: Aerosmith
    PC-deler (CPU, MB, 3D-kort, lydkort) **
    Ekstern harddisk med 1 TB lagringsplass
    Printer
    David Gilmour: Live in Gdansk (5 Vinyl-sett)
    Maroc
    Salvia Divinorum
    Command & Conquer: Red Alert 3 (PC)
    Spore (PC)
    GTA IV (PC/X360)
    Tintin - samleboks (DVD/tegneserier)
    R.A. Salvatores D&D-litteratur ***
    Mobilt bredbånd (fri bruk) i 10-12 mnd
    Riks-TV-boks (basis)
    Samtlige Nemi, Karine Haaland, Pondus, Eon-bøker vi/jeg ikke har
    Bedre plass
    Tur til Bergen
    Saksofon + kurs
    Nett-PC (Dell, Asus)
    Chapeau claque og matchende stokk
    Skreddersydd lindress
    Sword of Darkness II
  6. Datasmurf
    Da er atter dagen kommet.
    Klokken 17:00 i dag, er det nøyaktig 22 år siden jeg spratt ut fra hu mor, en måned for sen, og siden har jeg alltid vært treg. Ganske kronisk treg. Og for sen til det meste. Jeg har en medfødt evne til å komme for sent kan man si =P
     
    Men ja, nei. Hyggelig å fylle år. Får mange meldinger fra venner som har huska en, spørsmålet er bare om de husker meg fordi vi er venner på fjasboka og det kommer opp der eller om de faktisk husker at jeg er født den 24. oktober, FN-dagen. Svaret er nok førstnevnte for de aller fleste dessverre. Men hva annet er det å forvente? Kan jo ikke forvente at travle mennesker går rundt og husker bursdagene til vennene sine.
     
    Jeg er glad jeg ikke er travel. At jeg ikke vet hva stress eller høyt blodtrykk er. Chillax <3
     
    Min opprinnelige plan var å dra inn til Trondhjem og drikke meg snydens på Storås og feste med høy kølle og partyparty, men sånn ble det ikke.
    Jeg skal møte min far på Trondhjem Lufthavn Værnes (hvorfor den ikke heter Hell er et spørsmål for seg. Tenk så kult. "We're arriving at Hell International Airport, today it's snowing in Hell.") og ta et fly derifra 15:30.
    Først ble jeg bedt om å ta med tursko og jeg snappa opp ord som blåtur og fisketur i Valdres, siden fikk jeg vite at jeg skulle på byen, så jeg tror jeg slipper unna. He he he.
     
    Irriterende at jeg våkna 04:30 da. Selv ikke på bursdagen min klarer jeg å sove lenge. Noe som vil si at jeg må sove på toget og / eller flyet, for å ikke kapitulere tidlig i kveld. Hmm. Ja ja, funker vel det også.
  7. Datasmurf
    Jeg må bare si, fy f**n for en festival!
    Tror Steinkjer i år slo Storås, til tross for færre dager, band og diverse.
    Deep Purple, Surferosa, Raga Rockers, Stage Dolls, Lukestar, Moving Oos, Animal Alpha, og sist, men ikke minst, min favoritt som jeg har venta på å se i månedsvis ... Ida Maria "I like you so much better when you're naked, I like me so much better when you're naked" "Stella! Stella! I wanna give you the world if you just stay with me tonight"
    Åh, elsk! Rett og f'ings slett elsk!
     
    Sånn i ettertid er dette en av de bedre festivalene jeg har vært på, og jeg kan nå krysse av enda et godt, gammeldags rockeband jeg har sett.
    Nå mangler jeg bare Pink Floyd (dessverre minus Syd, hvil i fred din gærne diamant), Neil Young (skulle vært på konserten i Oslo eller den kommende i Bergen, men tiden strekker ikke til, selv om penga gjør det), Black Sabbath gjenforent og reist tilbake i tid for å se Beatles samla, Jimi Hendrix og ikke minst Frank Zappa og Björn Afzelius.
    Ah, det hadde virkelig vært noe!
     
    Men åh, konsertene. Jeg har ikke ord.
    Stakk bort til Guldbergaunet hvor hoved-konsertene var - og hvor det er studentboliger hvor flere av venna mine bor - på voers før konserten, drakk litt og koste oss, stakk på Deep Purple og det var herlig, sto og sang med og koste meg - selv om jeg var på do da 'Smoke on the water' kom og 'Child in time' kom aldri, dro så ned til byen for å se Ida Maria, teltet ved Brix (cafeen like ved der jeg bor) var stappfull og TV-Norge var og filma, likevel kom jeg meg etterhvert ca fremst og hoppa opp, filma, tok bilder og var helt med og koste meg virkelig. Sang med på hver sang, alt var fryd og gammen og bare kos.
    Jeg savna 'Small people's smiles', men man kan ikke få alt, og jeg fikk tross alt 'Stella' og 'I like you so much better when you're naked' som avslutninger på en herlig og intim konsert.
    Etterpå rusla jeg rundt og nedover, fant igjen folk og stakk ned på Rismælen for konsert med Stage Dolls. Den begynte vel rundt midnatt og holdt på til rundt to eller noe.
    Var liv og røre der også, herlig konsert, alle slagerne kom, og til slutt - sangen jeg hadde venta på hele kvelden og håpt de ikke hadde spilt mens jeg var på Ida Maria ... "'Cause there ain't no sun on the soldier's gun, you can bet all your money, I say a million to one."
    'Soldier's Gun' har vært en av favorittsangene mine siden jeg var 2-3 år og mamma kjøpte meg og fetteren min hver vår kassett, RBK-kassetten '89 (noe som førte til at farfar kjøpte meg kassett med Viking og masse stæsj og supporter-utstyr for at jeg skulle bli fan av Viking i stedet, ikke at han trengte det, jeg er jo siddis, jeg ser det som automatisk fan av Viking. Bare fordi jeg bor 4-5 mil unna Trondhjem og gjorde det i 19 år, betyr ikke det at jeg automatisk er trønder og Rosenborg-fan. Det får da være grenser).
    *Stage Dolls - Soldier's Gun
    *TNT - Seven Seas
    *Tindrum - Drums of War
    Herlig trønderrock jeg har vært hekta på i mange år nå, og sangene er så bra at jeg tror ikke jeg kommer til å slutte og være hekta på de når jeg en gang blir gammel.
     
    Etter Stage Dolls var det over, en av venna mine hadde blitt sjekka opp av ei desperat høne på rundt femogførti som ville ha seg med studenter, og vi stakk etterhvert hver til oss.
     
    Lørdag var det på'n igjen. Stakk mot Gubb (det er det vi kaller Guldbergaunet, kortere og enklere å si og å skrive), slang fra meg drikke og brillehus innenfor døra til hybeln til
    et par kompiser og stakk på Surferosa.
    Selv om publikum var flaut og labert, kan man ikke si det samme om Surferosa. De leverte en bra konsert, selv om jeg til tider følte meg litt ensom der jeg sto og hoppa opp og ned nest fremst og sang med og alt var fryd og gammen der og da.
    Det var nærmest flaut da 'Lucky Lipstick' ble servert og vokalisten ba en gjeng jenter (og en svært homofil emogutt) komme opp på scenen og de skulle synge og så kom det ikke en lyd, så Mariann (vokalisten) måtte synge for de. Ja ja, de gav henne en klem og gikk av scenen etterpå og var så stolte og glade. I alle fall den homofile emodotten. Var litt overkill egentlig.
    Så var det tilbake til Gubb for mer drikke og fortsette voerset ute og sosialisering med tredjeårsstudenter og folk som var ferdig og noen førstiser og vel, studenter er vel
    enklere å si. Trivelig var det uansett.
    Vandra bort på stadion igjen for å få med oss National Bank, men det var ikke akkurat så bra. Litt sløv og melankolsk rock som gav meg lysten til å gå hjem og sitte for meg selv på rommet mitt. Kjøpte meg vin og ting ble litt bedre.
    Stakk tilbake for å varme opp til Raga Rockers, kveldens hovedpunkt, men endte opp med å bli på Gubb ut konserten, sosialisere videre, drikke Bacardi og cola med en trivelig fyr (jeg hadde Bacardi, han hadde cola) + et par venner av meg før vi så vandra ned til byen igjen. 3 konserter; Lukestar, Animal Alpha og Moving Oos var på programmet. Jeg gjorde meg klar for å se Lukestar, men stakk før de begynte i et plutselig tretthetsanfall. Ble sittende hjemme å spise pizza og diverse og da jeg stakk ut var folk dratt på nasch og det orka jeg ikke og tok en tidlig kveld.
    4 timer senere våkner jeg av sola, prøver å sove igjen, men kirkeklokkene vil ikke det og holder liv og røre og bråker som bare det (eneste ulempen med å bo her vil jeg si), så jeg gir opp og setter meg her for å skrible ned noen ord, som etterhvert ble til en del.
  8. Datasmurf
    Og da er jeg hjemme fra film og ost og vin.
    Flott kveld i grunn, selv om jeg ikke følte meg helt hjemme i "selskapet".
    5 leger mellom 50 og 60 år og meg.
    Jeg satt for det meste og myste på jentene som serverte.
     
    Ellers var "Mannen som elsket Yngve" noe av det beste jeg har sett på kino på lenge.
    Jeg ble positivt overrasket, kom dit med nesten negativt ladede følelser for filmen, boka har jeg nekta meg selv å lese - for populær (sånn sett har jeg ikke lest noe av Dan Brown heller, dog, jeg har lest det meste annet av Renberg - "Farmor har kabel-TV" er favoritten).
    Soundtracket var rett og slett og filmen kom ganske godt ut av det. Få flaue scener og relativt lite av dryge scener også.
     
    Og at det hele (stort sett) var på stavangersk, var jo bare et stort pluss.
    Härligt, härligt.
  9. Datasmurf
    Åpna gavekalenderen og fant Zeppelins Mothership!!
     
    *se DVDen mens man ripper CDene*
     
     
    Og Geoff Berner skal til Storåsfestivalen 2008!!!
     
     
    ORGASMISK SINNSSYKT!!
     
    *hoppe opp og ned*
  10. Datasmurf
    For en stund tilbake ble jeg oppmerksom på at kent hadde konserter i Oslo og ergret meg over at jeg ikke hadde råd til å dra dit, og de kom helt sikkert ikke til Trondhjem.
     
    Jeg tenkte ikke mer over det, før jeg snakka litt med dama til en kompis og hu nevnte at hu skulle på kent i Trondhjem i desember.
     
    Jeg ble fyr og flamme og lurte på hvor og når og skaffa billett sporentreks.
     
    Så begynte en ventetid på rundt et par måneder, før den store dagen kom.
     
     
    Det begynte bra, jeg var kommet trekvart ned den lange bakken familien min bor ca på toppen av da jeg kom på at jeg hadde glemt billetten der oppe. Så var det å gå fort opp en isete bakke for å hente den, og så rushe nedover for å rekke bussen som skulle ta meg fra Orkdal til Trondhjem. Noe kvalm og svimmel fordi jeg ikke hadde spist eller drukket siden dagen før, og ikke noe særlig da heller.
     
    Jeg rakk en pølse og en Urge på busstasjonen før bussen kom, satte meg i en stappfull buss og venta på å komme til Trondhjem.
     
    Vel fremme, var det å orientere seg i vintermørket på isete veier en vei jeg ikke har gått på rundt 1,5 år for å finne igjen Trondhjem Spektrum aka Nidarøhallen og konserten. Vel fremme, ble jeg stående ganske langt fremme i en kø som bare ble lengre og lengre, men da klokken ble 18:30 og dørene skulle åpne, åpnet de ikke og vi ble stående å vente i rundt 20 minutter på at de skulle få opp dørene.
     
    Da vi endelig kom inn, var det å stille seg fremst til venstre og vente på at konserten skulle begynne. Hadde jeg visst at jeg måtte vente i 1,5 - 2 timer, hadde jeg vurdert en senere buss og ikke stresset så mye.
     
     
    Men det var definitivt verdt det, selv om jeg ikke kjente igjen alle sangene, og ikke husket teksten til over halvparten.
     
     
    Jeg sang med på det jeg kunne, klappet og hoiet og var i ekstase for en av de beste konsertene jeg har vært på (og det begynner da å bli noen nå, etter skremmende mange bare i år).
     
    Sto sammen med ei søt jente i rødt som forsvant før jeg fikk sukk for meg til å snakke med a da konserten var over, men i stedet ble jeg huket tak i av et par damer som kjente meg igjen fra noen av de alt for mange bildene jeg har lagt ut av meg selv på nettet, og skulle hilse på og diverse.
     
    Bare kos det så klart, selv om jeg mista sjansen til å snakke med den mystiske kent-fanen som hadde pirret min interesse der jeg sto.
     
    Ja ja, det samme skjedde på Turbonegro på Storåsfestivalen i fjor.
     
    Slikt skjer, og man venner seg til det.
     
     
    Nå om jeg bare fikk sove nå, hadde alt vært fint, men selvsagt sitter jeg her og skriver innlegg og leser om valkyrier og hører på kent i stedet for. Ja ja, slikt skjer vel det og.
  11. Datasmurf
    Vi har alle tenkt tanken, men ingen har tatt det alvorlig (damer) eller villet avsløre "hemmeligheten" (menn), men nå har jeg, Sjur Vaage, blitt nødt til å avsløre det, for hvilke konsekvenser det enn får.
     
    Menn er enkle i hodet.
    Veldig enkle.
    Såpass enkle at ting og tang går skeis veldig ofte.
     
    F.eks. dette scenariet.
     
    Gutt møter jente.
    Gutt syns jente er pen.
    Gutt forteller det til jente.
    Jente forteller gutt at hun har type.
    Gutt tenner med en gang.
    Gutts enkle hjerne setter i gang.
    Gutt begynner å planlegge hvordan han skal få det forholdet til å gå til helvete sånn at han selv kan bli sammen med jente, uten å tenke / forstå at jente kommer til å hate ham / være veldig sur på ham om han lykkes (for gutt er nemlig skrytete av seg og vil skryte til noen som vil fortelle det videre en eller annen gang, gjerne for å ødelegge et evt. forhold som har bygd seg opp og gutt holder på å lykkes, gutter er nemlig svært opptatt av å ha. Alt! Og når de har sett seg ut noe, skal de ha det, koste hva det koste vil. Evt. er gutt av den mindre intelligente sorten og sier det rett ut til jente.)
    Gutt utfører planene sine, enten raskt og hurtig, eller stille i skyggene, men får det stort sett til, uansett hvor lang tid ting tar.
    Gutt ødelegger forhold mellom jente og annen gutt.
    Gutt tror han seirer, men har (for øyeblikket) tapt.
     
    Jente er sur på gutt og vil ikke noen av dem og søker trøst i venninner og sjokolade.
     
     
    Der er den. Den hele og usminkede sannheten. Hvordan jeg kan vite det?
    Vel, jeg er gutt selv, og ja, jeg har gjort det samme, flere ganger. Uten at det har gagnet meg noe særlig.
    Og jeg har opplevd at venner og kjente har blitt utsatt for det. Flere ganger.
    Jeg klarte ikke å holde det i meg lenger, jeg kunne ikke tie mer. Sannheten måtte ut og frem i lyset! (vel, så frem i lyset et innlegg i en blogg kan føre den.)
  12. Datasmurf
    I går leste jeg på nettet at Grethe Kausland, vår alles Lille Grethe, var død. 60 år gammel av kreft.
    Trist og satt ut, begynte jeg å snakke med venna mine om det, og flere av dem reagerte med "Hæ? Hvem?".
    Det overrasket meg at så få hadde hørt om henne, og de som hadde det, forbandt henne med tåpelige roller i NRKs Jul i Blåfjell, reklamefilmer og som vaskedame i Karl & co, ca ingen kjente til henne som den kjære personen hun var, eller hadde hørt henne synge om teddybjørner og Einar - hennes aller beste venn.
     
    Trist til sinns gikk denne sørgende valnøttpilen til seng bare for å våkne og finne ut noen timer senere ut i neste dag at vår alles kjære Trond Kirkvaag, også har gått bort, i en alder av 61 år.
    Jeg håper og tror at flere vet hvem han var, etter rollen som Brumund Dahl i Brødrene Dahl, eller fra KLMs mange fantastiske sketsjer og Trotto Libre, mange kjenner ham også som Skræmmer'n.
     
    I løpet av disse to siste dagene, har Norges film, musikk, showtune og kultur-verden mistet to store personligheter.
    Grethe og Trond, denne lille smurfen står stiv og salutterer to av de største.
    Far vel, og måtte dere for evig hvile i fred eller stå på en scene med Leif Juster og underholde et publikum som aldri dør.
  13. Datasmurf
    Skulle i minibanken for å sjekke saldoen der ei dame fra Romania med gulltann kom bort til meg, gav meg en rose og en lapp hvor det sto at jeg måtte hjelpe henne fordi hu kom hit til Norge for å få penger til sine to fattige barn hjemme i Romania.
    Så sa hu "fifty kroner". Jeg svarte "I'm broke, sorry." og prøvde å gå, men hu ville ikke gi seg og pekte på minibanken og sa "You can withdraw cash there." hvorav jeg - som ble lettere irritert av damen - svarte med "I'm a poor student, I don't have any money, except the money I'm going to buy food for because I haven't eaten for 3 days now and I'm feeling dizzy and hungry and very fucked up." og hun fortsatte og mase, jeg trykte rosen og lappen tilbake i hånda hennes og gikk, og hu fulgte etter, jeg gikk inn på butikken og kjøpte melk og kneip, og da jeg kom ut, sto hu jaggu der og venta og prøvde å presse på meg rosen, jeg gikk fort min vei og halvveis hjemme, så jeg at hu endelig snudde og gav opp.
    Herre for et mas ><
  14. Datasmurf
    Anbefaler alle som har muligheten til det, å ta seg en tur inn til Trondhjem denne herlige dagen med trøndersk sommervær, for å se skrekkfilmen "Niding", laget som en totalproduksjon og avslutning av tredjeårsstudenter ved Multimedieteknologi på Høgskolen i Nord-Trøndelag, avd. Steinkjer.
    Studentene har gjort en fantastisk jobb og denne filmen kan skremme vannet av en gråstein!
     
    Selv var jeg på testscreenen der ute i går, og satt med gåsehud stort sett hele filmen. Skvatt flere ganger også. De har virkelig vært flinke med å lage film!
     
    Anbefales på det sterkeste!
    For mer info om filmen, gå her og her.
  15. Datasmurf
    Da har jeg flyttet fra Steinkjer til Orkanger igjen for sommeren og har endelig begynt å komme i orden etter å ha fraktet 1,5 - 2 tonn med bagasje og møbler sørover.
    Først så var dukkestuen og svalgangen halvfull, gangen i første etasje var ganske full og rommet mitt var stappfullt av mine ting.
     
    Nå går det bedre. Har fått fylt dukkestuen med esker og en gammel bilderørs-skjerm og noen møbler, garasjen til farmoren til samboer Steinar er fylt opp med sofaer, plateskap, esker, kjøkkenutstyr og hva enn og på rommet mitt står bare det viktigste.
    Sånn bortsett fra rotet som alt var der, er det massevis av spill, filmer, bøker, tegneserier, tomme flasker som det en gang har vært cola / alkoholinnholdig drikke på, og jeg har til slutt fått fikset opp kles-delen.
     
    Det er ikke akkurat et walkin-closet, men man må være realistisk når man har så mange andre (og mye viktigere) ting man skal ha plass til.
    Skjortene, gensrene, dressen og OnePiecen (samt slips og sløyfer) henger bakerst på en stang som er montert inne i en liten alkove fylt med esker med bøker og tegneserier og rot og leker i, foran der, står noen hvite kurver som før var fylt med random klær, men som nå er fylt med en god del t-skjorter, shortser, sokker, boksere og bukser. Jeg har også en hvit eske som jeg hadde lekene mine i for 18-20 år siden som jeg nå bruker til å ha accessories i.
     
    Under trappen opp til andre etasje, står det nå en ryggsekk fylt med vinterklær og en søppelsekk med klær som er for små / store / ikke er kule nok. Og i boden står en søppelsekk med alle vinterjakkene, frakk, og russeklær i. Fantastisk! Fikk også plass til silkeslåbrokken min i en "søppelbøtte" jeg brukte som skittentøyskurv en gang i tiden og som nå rommer kule klær jeg vokste fra for mange år siden og forskjellige fotballskjerf. Hovedsaklig Viking Fk.
     
    Uansett, dette ble mye tekst, jeg føler meg effektiv og awesome og jeg kan takke mamma (maset og oppgittheten hennes) og Bob Dylan (vel, hans konsert på Budokan) for alt jeg har fått gjort i kveld. Takk til dere begge!
  16. Datasmurf
    Jeg ble til slutt frisk jeg også, opp til Steinkjer igjen, endelig begynne å skrive oppgave, loke litt på skolen, overvære årtusenets mest viktige og vitenskapelige test (baconsnacks-testen), vel første del i alle fall, og masse annet.
     
    I går fikk jeg endelig besøk av søstrene sisters.
    Sist Hanna var her, var rundt da jeg flytta ut første gang jeg bodde her oppe. Hun satt i bilen utenfor i 5 minutt og kom ikke engang inn, så vidt jeg husker.
    Oda var her et par ganger i fjor i det minste, og har vært mer interessert enn Hanna på å komme opp hit. Og det var vel også siste gang, siden de nå stikker til USA og etterlater meg her, alene i Norge. Jeg hadde vel tilbudet om å bli med jeg også, i alle fall for 3 måneder, men jeg er ikke SÅ stor fan av California, selv om San Fran ikke er LA og omegn, så er jeg fortsatt mer fan av Minneapolis og Fargo / Moorhead.
    Likte meg også godt i Orlando, når jeg tenker meg om, men hovedsaklig Minneapolis og Fargo / Moorhead.
     
    Uansett, det var kos å ha besøk av dem.
    Vi kjørte på Amfi og kjøpte engangsgrill og grillmat på Rema, grillet på plenen utenfor et av byggene her på Gubb og jeg rakk å få i dem hver sin burger før de stakk tilbake til Trondhjem, sånn at Hanna kunne få med seg en fest.
    Så kom et par kompiser vandrende og fortsatte å grille med Steinar og meg, og det ble etter hvert til et voerspiel inne hos meg, med alkohol og Lips. Jeg må si, det var lite vakkert å høre på, men gud, så gøy!
    Voerset ble etter hvert til at vi stakk på byen for å ta en øl på Brix (visste dere forresten at Madam Brix, som kafeen / puben / galleriet / whatever er oppkalt etter, kom fra Meldal? I didn't!), Steinar og jeg klarte å holde oss til en øl hver (greit, jeg hadde en cider i tilegg) også, og etterpå fant vi nach. Vel, Steinar stakk hjem for å være opplagt til å skrive oppgave, jeg stakk på nach med noen venner. Veldig hyggelige mennesker må jeg si.
    Par stykker fra No Dawn bl.a. Og noen å prate om alt det sære som rører seg i huet mitt. Funka jævlig fett. Og så fikk vi jo forsyne oss av "ølet" (Pokal) i kjøleskapet. Også greit.
     
    Så det var et greit døgn.
    Andre ting jeg kan nevne, er
    "Trist, men hey, det finnes tusenvis av andre bloggere som elsker å rumpeslikke leserne sine."
    Det er faen meg så sant. De aller fleste bloggene jeg kommer, spesielt de som virker som om de er de mest populære i Norge, er ute etter lesere, lesere, lesere og å gjøre alt for dem. Djeebuz Eidj Kraist! Det er til å bli kvalm av, rett og slett, skal ikke nevne noen navn, men mange folk jeg kjenner veldig godt har slike blogger og slik mentalitet. Skremmende.
    Men det er vel ikke noe å gjøre med det.
    Så har vi "Ni dieu ni maître", som er et fransk ordtak av en kul fyr kalt Louis-Auguste Blanqui og det betyr "Neither God nor master". Det ble også et anarkistisk slagord. Fantastisk. Jeg bare liker det godt og fant det på flere bilder og noen tatoveringer av det som ser ut som en svært genial mann, Sacha Lehne, som driver Primitive-Abstract Custom Tattooing på Grønland i Oslo.
    Om jeg bare finner plasser på kroppen min jeg ikke alt har booket til andre ting, tar jeg gjerne en tatovering eller tre hos ham. Evt. hos Anitah, som jobber med ham. Fine Anitah. Og flink, ikke minst!
     
    Jeg kan fortsette å fylle dette innlegget med masse svada og andre ting som har hendt, og ikke hendt, som f.eks. plakatopphenging for filmen vår, Niding - som jeg for øvrig anbefaler alle å prøve og få med seg om de er i nærheten av Trondhjem 19. juni, og det at jeg nå skriver et eksamensprosjekt alene (selv om man egentlig skal være i et team på opptil 4 stykk) om å gjøre kortspillet "Idiot" til en "spectator sport" på lik linje med "Texas Hold 'em", men det får være til en annen gang, evt. et annet sted.
    Ta ta.
  17. Datasmurf
    Fy faen i helvete så kaldt det er :|
    Brukte 3 kvarter på å gå 1 km jo.
    Måtte stoppe for å tine opp øya hele tiden. Blåste jo på bakketoppen og tårene som kom av kulda, begynte å fryse. Snørret i nesen stivna da jeg gikk ut og fikk jo hodepine av faenskapet etter kort tid. Til tross for at jeg er pakka inn i varm bokser, longs, sokker, ullsokker, varme og gode gore-tex-vintersko, bukse, t-skjorte, genser, duffelcoat, buff, skjerf, lue, varme skinnhansker (skulle hatt selbuvotter og polvotter tbh).
    Ble vanskelig å puste (whine, whine) også, hadde sikkert vært enda verre om jeg røyka.
  18. Datasmurf
    Mange sier at du må ikke begynne å spille WoW, for da blir du hekta.
    Du må heller ikke prøve hasj, lypsyl eller tyggegummi, for da blir du hekta.
    Ikke gjør ditt, du blir hekta.
    Ikke prøv datt, du blir hekta.
    Det de egentlig sier er;
    Ikke lev, du blir hekta.
    Å bli hekta, det er fali det.
  19. Datasmurf
    Følte det var på tide å dele med dere ting jeg har lært å like / elske i det siste. Både innen tegneserier, musikk og film. Bøker får være for en annen gang. Det er for mye å sette dere inn i.
     
    Tegneserier
    Har blitt hekta på flere av seriene på Nettserier.
    Spesielt en gjeng i Volda eller noe i den dur, som har de særeste og tidvis mest geniale greiene jeg har lest. Et herlig sammensurium, både samlet og hver for seg.
    Seriereiret er de samla greiene, og hver for seg kan jeg trekke frem bl.a. Gard Robot Helsets Wyyrd - en av mine absolutte favoritter, Marius Ø. Hunskårs serier generelt og Nikolai C. Stigars LarsåBaba og Paradis.
    Ellers finner man fantastiske serier som Arne Byes Mira, Anitah Nesthus' Pink Ink (som oppdateres alt for sjeldent!), Ingrids Hellomuffin og KOS, Astrids Sjofel, Ida Erikssons FUBAR BUNDY, Hanne Sigbjørnsens H&M og generelt alt Andreas Servan har vært borti.
     
    Musikk
    På denne fronten har jeg funnet en GOD del bra å høre på, hovedsaklig takket være folka i musikkdelen av SomethingAwful.
    Er man glad i The Beatles, bør man absolutt sjekke ut mash-upene Cracked Pepper, The Beatles Never Broke Up og The Beatles Remixes by Mister Mustard. Sistnevnte kan man få gratis i FLAC
    Ellers så har vår kjære gangsta-rapper fra Nesodden, mister Oral Bee, sluppet låta Tar Shit'n Back hvor han har samplet Dire Straits' "Walk of Life", og det fungerer faktisk ganske bra!
    Og sist i denne delen, men absolutt ikke minst, har vi alle de fantastiske cover-sangene man snublet over på YouTube. Det er virkelig mange folk med et musikalsk talent der ute i verden.
    Først ute er Newton Faulkner med sitt akustiske cover av Massive Attacks "Teardrop"
    rjT86g9gTKk
    Så kommer First Aid Kit med deres versjon av Fleet Foxes' "Tiger Mountain Peasant Song"
    HMrqBldlqzA
    Jay Wasco med sitt hjemmelagde instrument - som er noe av det råeste jeg har sett noen sinne! - tar for seg Neil Youngs "Heart of Gold" og gjør den totally awesome!
    SR9a2RbvNWY
    Local Natives er en gjeng gale mennesker. Sjekk ut deres akustiske versjon av Simon & Garfunkels "Cecilia".
    XdnjfxXpr7g
    Tom Brier er en ragtime-pianist med et episk neck beard som leser noter raskere enn jeg trodde var mulig. Når han fyrer opp denne Mario-låta, er jeg ikke sikker på om det er ekte eller ei.
    JZMroQOtS_U
    The Lost Fingers har latt seg inspirere av gypsy-jazz og her har de jaggu meg tatt Technotronics gamle hit, "Pump Up The Jam" og gjort den til sin. Utrolig merkelig og herlig å høre på!
    qrgw-3oznMo
     
    Til slutt vil jeg bare anbefale noen mennesker generelt, og linker derfor direkte til kanalene deres.
    - Bassnowbrdr har flere videoer med et kor som kjører i vei diverse a cappella-versjoner av fete sanger. Deriblant Daft Punk og MGMT! Anbefales på det sterkeste!
    - L'dia er navnet på bandet til nederlandske Lydia, som er flink til å spille bass, og har kapra meg helt.
    - Troubleclef er en utrolig flink gitarist, sjekk ut hans utgaver av Beach Boys-sanger og Beatles-sanger, jeg ble helt satt ut og kjente tårene presse seg på fordi det var så vakkert.
    - ag979 covrer klassiske rocke- og metal-låter, og han gjør det genuint og jævlig bra! Stilen hans er utrolig herlig!
    - Julia Nunez er min nye kjærlighet. Par og tjue år, bor i USA, fantastisk stemme, utrolig morsom, flink til å spille og gjør de kuleste cover-låter som gjør meg glad =D Og, ukulele!
     
    Film
    Så igjen en film med John Wayne her om dagen.
    Donovan's Reef, fra 1963. Fantastisk film med mange gode skuespillere som omhandler livet på en fransk polynesisk øy. Det er romanse, action, komedie og drama. Alt i ett. I ett øyeblikk lo jeg, i det neste kunne jeg sitte der og være helt ntaww for så å etterpå kjenne klumpen bygge seg opp i halsen.
    Så den for første gang i høst da pappa kjøpte den i Spania, og så den da igjen her om dagen, da jeg følte at det var en film som var verdt å se igjen. Flott filmmusikk også, og lett å drømme seg bort til de dager.
     
     
    Det var alt for denne gang, men jeg klager ikke på det jeg fikk skrevet denne gangen. Noe bra og informativt for en gangs skyld.
  20. Datasmurf
    - Logitech Squeezebox Classic, 2295 kr
    - OnePiece Navy Plain, 1290 kr
    - X-Files-boks, 1102 kr
    - Supernatural-boks, 636 kr
    - Cold Case-boks, 449 kr
    - Charmed-boks, 1017 kr
    - Bones-boks, 865 kr
    - Without a Trace s1 - 4, 661 kr
    - Sabrina the Teenage Witch s3 - 5, 496 kr
    - X360 Rock Band Gitar - Gretsch, 799 kr
    - Technics SL1200 mkII, 5995 kr
    - Pickering SMP-1B, 129 kr
    - Stanton 500 V3, 395 kr
    - Super Nintendo + Donkey Kong Country (eBay, finn.no, tradera.se, qxl, google ...?)
    - Bob Crosby og The Ink Spots på vinyl
  21. Datasmurf
    - Rega Fono Mini MM RIAA-trinn (http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=206,209&id=1602), 795 kr
    - Eagle MC70 Signalkabel, 1,5 meter RCA (http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=205,215&id=434), 295 kr
    - Eagle Switch Signalkabel minijack til RCA (http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=205,215&id=931), 145 kr
    - X-Files-boks (http://www.play.com/DVD/DVD/4-/3514831/X-Files-Complete-DVD-Collection/Product.html), 1102 kr
    - Supernatural-boks (http://www.play.com/DVD/DVD/4-/9768346/Supernatural-Complete-Season-1-4-Boxset/Product.html), 636 kr
    - Cold Case-boks (http://www.dvdsetshop.com/products/Cold-Case-Seasons-1-6-DVD-Boxset-DVDS-1749.html), 449 kr
    - Charmed-boks (http://www.play.com/DVD/DVD/4-/10409175/Charmed-The-Complete-Collection/Product.html), 1017 kr
    - Bones-boks (http://www.play.com/DVD/DVD/4-/11104396/Bones-Complete-Seasons-1-4/Product.html), 865 kr
    - Without a Trace s1 - 4 (http://www.play.com/Search.aspx?searchtype=R2&searchstring=Without+a+Trace&page=search&pa=search&go.x=0&go.y=0), 661 kr
    - Sabrina the Teenage Witch s3 - 5 (http://www.play.com/Search.aspx?searchtype=R2&searchstring=Sabrina+the+Teenage+Witch&page=search&pa=search&go.x=0&go.y=0), 496 kr
    - X360 Rock Band Gitar - Gretsch (http://www.lefdal.com/product/spill-konsoller/xbox-360-spill/X360RBGRETCH/x360-rock-band-gitar-gretsch), 799 kr
    - Super Nintendo + Donkey Kong Country (eBay, finn.no, tradera.se, qxl, google ...?)
    - Klipsch B-2 Stativhøyttaler (http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=177,179&id=1644), 1995 kr
    - Harman/Kardon HK3390 (http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=184,187&id=1189), 3995 kr
    - Nordost Wyrewizard Spellbinder høyttalerkabel (http://www.soundgarden.no/shop_item.cfm?path=205,215&id=33), 75 kr/m
    - Technics SL1200 mkII (http://www.ljudia.no/pa-dj-s82099/vinyl-s82103/spillere-c78661/technics-sl1210-mkii-p78663/), 5995 kr
    - Pickering SMP-1B (http://www.ljudia.no/pa-dj-s82099/vinyl-s82103/slipmats-c78787/pickering-smp-1b-p78792/), 129 kr
    - Stanton 500 V3 (http://www.ljudia.no/pa-dj-s82099/pickuper-s82104/pickuper-c78908/stanton-500-v3-p78909/), 395 kr
  22. Datasmurf
    I helga dro jeg til Tromsø for første gang for å besøke en kompis som jobber i militæret i Bardufoss.
    Vi tok inn på Radisson SAS med alle artistene og jeg hadde the time of my life.
    Flyturen opp tok mildt sagt pusten fra meg. Jeg ante ikke at vi hadde slik en fantastisk natur nordafor. Hadde jeg visst det, hadde jeg ikke holdt meg med å dra til Brønnøysund.
    For noen fjell!
     
    Fredagen satt jeg på Rorbua Pub som hadde bilder av Tore Skoglund all over, ganske gøy, selv om jeg aldri har sett noe særlig på det, eller hatt noe til overs for humoren rundt stedet og navnet, så var det liksom noe eget å faktisk være der å drikke og høre på sære, laidbacke versjoner av Mods-sanger.
    Møtte opp med to av kompisen min sine venner, åt pizza og gikk opp til Valhall. En liten kilometer ble jeg fortalt. Ikke faen, og alle de helvetes bakkene gjorde jo turen 4 ganger så lang!
    Var helt kake da vi endelig kom frem, men jeg fikk med meg slutten av Veronica Maggio og dama er så pen som jeg har innbilt meg, og hu var helt herlig på scenen.
    Etter Maggio var det tid for øl, dessverre var alt jeg fikk en crappy Mack fatøl som både så, smakte og lukta suspekt, men den gikk da ned, etter det holdt jeg meg til brus riktignok. "Fruktsjimpanse". Jeg trodde det var en skrivefeil, men det var det visst ikke, og ble skuffa da det ikke var noen medfølgende aper. Smakte i og for seg død Villa, men bedre enn Mack fatøl.
    Så begynte Fuentes, Lind, Holm og Nilsen å spille og jeg hadde ingen interesse av det, jeg har ikke noe til overs for dem sammen, og hver for seg er det bare Lind jeg en gang likte, men det begynner å bli en god del år siden.
    Etter de røtne greiene der, var det tid for TNT og stemninga steg høyt, til tross for at jeg havna rett ved en omvandrende mosh-pit bestående av breiale gutter fra vestkanten. Jeg aner ikke hvor mange albuer jeg fikk i mellomgulvet og ansiktet, eller hvor mye øl som ble helt nedover meg. Og når jeg flytta meg bortover fra de, fulgte jævlene etter, men TNT var fortsatt TNT og selv om jeg har sett dem et ukjent antall ganger før, er det alltid like herlig å se dem og å synge med på Harley Davidsson, 10.000 Lovers og ikke minst - min favoritt - Seven Seas.
     
    Da de var over, var det å rusle bort til hovedscenen, hvor Brian Wilson sto for tur. Endelig skulle jeg få se enda en av de gamle store. Og han var nettopp det. Tydelig gammel, der han satt på en stol foran et keyboard med hendene i fanget, drakk litt vann, spilte litt og sang med på noen refreng. Ellers satt han bare der og så utover folkemengden som hadde samlet seg. Flere gikk fordi det syntes det var trist å se hvordan han hadde forfalt, men jeg hadde betalt 1200 kr for helgepass, og jeg skulle se ham. Helt ut. Resten av bandet hans derimot, satt ikke og rista, de tok tidvis helt av og den ene gitaristen, samt saksofonisten tok jo helt av. Det samme kan sies om fyren på xylofon - som forøvrig hadde bursdag og ble 27 år og fikk ballonger og slikt, senere sku de spise kake også.
    Vi fikk servert hit på hit på hit på hit på hit og den eneste sangen jeg savna, var Kokomo, men det hadde ikke så mye å si, når vi fikk servert så og si alt det andre av de kjente og kjære sangene jeg husker så godt fra oppveksten og ungdommen.
    Selv om det var varmt, 15-16 grader faktisk, gikk det kaldt nedover ryggen på meg og hårene på armene reiste seg som en hærstyrke foran en general, da Good Vibrations begynte. Den sangen er så utrolig herlig, jeg har ikke ord!
     
    Etter Brian Wilson, var det å gå i folketog ned til byen igjen, og så inn på hotellrommet for å slappe av, jeg hadde vært våken i 21 timer og orka ikke gå på byen, men da jeg kom inn på hotellrommet, kjente jeg en horribel odør, som om et par mennesker som ikke hadde vasket seg nedentil på noen måneder hadde hatt vill og heftig sex. Heldigvis(?) var det bare kompisen min og venninna hans som hadde sittet der og chilla og spist tørrfisk. Gu', for en stank!
    Det lukta enda da jeg våkna neste dag.
     
    Lørdagen gikk med til frokost på Dolly Dimple's, en tur på Spar for å kjøpe drikkevarer, så dro jeg på "date" med ei venninne, hvor vi kjørte rundt i Tromsø og bare prata, herlige greier faktisk, før jeg ble ringt og etterlyst av kompisen min som savna meg.
    Så var det å chille litt, drikke litt og så ut å gå igjen, denne gangen for å få med oss festivalens høydepunkt ... DumDum Boys, Alphaville og Snoop Doggy Dogg!
     
    Bakkene var like ille lørdag som fredag, men vi kom oss da frem den dagen også, selv om jeg hadde en følelse av at hjertet og lungene mine helst ville hoppe ut av meg og la meg i stikken når som helst.
    Da vi kom frem, hadde DumDum akkurat begynt å spille og det var noen tusen mennesker der.
    Det var litt av et sjokk å se Prepple, han hadde tatt håret og jeg kjente ham ikke igjen i det hele tatt. Det var litt skremmende, men det var en fantastisk konsert, som hver gang jeg ser dem, og vi fikk høre en helt ny sang og den var ganske bra, så det lover godt for fremtiden.
    Så var det å få se mine tyske synthpop-helter, Alphaville. Ubeskrivelig å se dem, og selv om konserten bare varte 5 sanger og jeg bare kjente igjen 3 av de, var det en ubeskrivelig stemning av tilhørighet da vi alle sang sammen på Forever Young, som de avsluttet med.
     
    Og så var det å finne igjen folket jeg dro dit med, drikke enda en fruktsjimpanse - som smakte enda verre enn dagen før - og vente på at Big Snoop Dogg skulle komme på scenen. Etter en halvtimes tid gjorde han det, og vi skulle egentlig bare se et par sanger og så stikke ned til byen igjen for å unngå køene på utestedene, men plutselig sto jeg der som en av massene, en av 12.750 mennesker som sto der og gav finger'n til snuten under Fuck the police, hoppa opp og ned på House of Pains Jump og bare sto der og koste meg mens gamle hits som Who Am I, The Next Episode, Gin & Juice og Ain't Nuthin' but a G-thang, og flere andre hits, nyere og eldre, som jeg i farten ikke husker. Eller, jo. Drop it like it's hot og P.I.M.P.
    Og fyren hadde moves og var skikkelig smooth og sang ut til damene om alt han ville gjøre med dem, og jeg følte meg stolt over å være en av de som har fulgt ham siden nittitallet og har Doggystyle. På kassett!
     
    Etter konserten, var det nok et folketog blant mennesker uten stemme ned til byen, og køene på utestedene var helt horrible, så etter å ha gått rundt i byen en stund, fant vi ut at vi bare skulle sette oss i hotellbaren og chille.
    Det vi derimot fant ut, var at der var det stappfullt, rap-konsert og at man måtte betale seg inn, så vi hang litt utenfor, så Karpe Diem og Timbuktu komme og gå blant fiffen, og så bare opp på hotellet og chille der i stedet.
    Kult å se så mange kjendiser.
    Fredag så vi både Jens Stoltenberg og Sandra Lyng Haugen som vandra rundt der, Jensemann med bodyguards og folk i dress på slep, Sandra med kåte fjortisgutter som ville ha autograf, bilder og ta på puppene hennes, som den heldige guttungen et eller annet sted i Norge, og som kom i avisa.
    Ellers var det å se alle stjernene på hotellet. Karpe Diem og Timbuktu kan vel kalles stjerner selv om jeg ikke har noe til overs for de, men Veronica Maggio og Snoop Dogg ... O M F G!
     
    Søndag var det på tide å dra og klokka 12 sjekket vi ut fra hotellet og hadde 7 timer og 30 minutter på oss til flyet mitt gikk. What to do in Tromsø. Vi fant ut at det var en god idé å kjøre rundt og rundt og rundt og rundt og rundt og rundt øya i 5,5 timer før vi stakk ut til flyplassen, hvor jeg sa på gjensyn og god kjøretur hjem til Bardufoss til kompisen min, gikk gjennom securityen og gjorde meg klar til en lang tur hjem.
    En tur som viste seg å bli veldig lang, med tanke på at jeg ikke var hjemme før 01:15, kunne vært hjemme mye tidligere, men siden vi brukte 10 minutt fra flyet stoppet til folk kom seg av og jeg selvfølgelig satt langt bak, kom jeg meg ikke til toget som gikk 10 min etter at vi landet og måtte vente 2 timer på neste tog.
  23. Datasmurf
    Herlig kveld.
    Først modifiserte pappa og jeg en Big One Triple Cheese (la på noen pepperoni con queso, tapas ølpølse, en rød chili (ølpølsen og chilien hakket i småbiter) og hadde på noen skiver port salut over hele herligheten), så ble det 4 pils til mens vi så et program om Åge Aleksandersen på NRK1, etterfulgt av cognac og Rat Race. Kan absolutt ikke klage!
  24. Datasmurf
    Føler jeg blogger alt for sjelden, men er kanskje bedre å blogge en gang i blant enn å blogge annen hver time om alt man foretar seg, det være seg hva man har spist, eller at man har gått unormalt mye på do.
     
    Tenkte jeg sku starte med et par drømmer jeg har hatt. Okay, det ene var et mareritt, og det var helt jævlig, men føler det må nevnes likevel. Hvem vet, kanskje folk har interesse av den, evt. kan hjelpe meg å tyde den.
     
    "Jeg var hjemme alene og bestekompisen min og jeg sku flytte opp til Steinkjer, jeg hadde visst ringt ei venninne av mamma og hu hadde fiksa stor taxi til oss for vi sku bare en snartur oppover. Så jeg ringte kompisen min og sa fra om det, prøvde å pakke en liten bag med DVDer, men klarte ikke velge, fant ut at det ikke var noe lys noe sted i huset men var noe lys ute, så jeg gikk ut, men der var det bare rart lys som gjorde at jeg ikke så noe særlig, prøvde å tenne en sigarett, men gikk ikke, så jeg kasta den, hørte rovdyr-knurring ved sida mi og sprang inn og låste døra, da jeg hørte noe(n) kom ned trappa, sa "Hallo?" med gråtkvalt stemme og så en blodhund, bare ikledd innbruddstyv-klær snu seg, se på meg, knurre (igjen) og kaste seg over meg og satte tenna i strupen på meg, jeg hvinte som den lille jenta jeg visstnok er, våkna og nå tør jeg ikke lukke øya eller sove igjen."
     
    Så, kan noen tyde den for meg? Har jeg angst for å flytte? For å være alene? For å dø alene?
     
    Den andre drømmen var mer "normal" ...
     
    "Vi var små, lekte rundt på lekeplassen.
    Sindre gikk med en eller annen.
    Jeg spurte læreren hvorfor han gjorde det, læreren bare gikk, jeg merka at Daniel mangla, og
    ropte på ham og sa han måtte bli med. Vi sku gå til Demningen.
    Han lurte på hvorfor. Jeg sa det var frosker og rompetroll og noe annet der.
    Han kom, så begynte vi å gå og jeg oppdaga at det var blitt vei der, og vi var plutselig like
    gamle som vi er nå.
    Det var mye søle og brede veier, og vi gikk opp en bakke og så utover Norgeskysten, jeg sa "Er
    det ikke vakkert? Er ikke kysten vår vakker?" Så så vi noen steinformasjoner ute i havgapet og
    det så ut som alle hadde øksehoder. Vi kom opp på et platå, gikk litt rundt, jeg sa "Er det ikke
    Haugesund?" Daniel sa at det var det. Vi gikk litt rundt og kom forbi et hus, Daniel gikk mot ei
    dame, gav henne veska si og kom tilbake med en halvspist pølse i brød som han hivde i seg. Vi
    gikk inn i huset og det var en kafé.
    Der nede så vi en fyr i rød genser og det viste seg å være Stian Bakken.
    Vi hilste og han hilste tilbake, jeg sa at det stemte at det var Haugesund, Bakkie jobba jo på
    en kafé her. Så hørte jeg han kontakte sjefen sin på en walkie talkie og spørre henne om det var
    okay at han vinka til kundene sine, vi bare gikk og satte oss utenfor, han kom etter og smilte,
    plutselig var Daniel blitt til Steinar, vi satt og prata og jeg fyrte opp en X360 og Guitar
    Hero: World Tour og satt og klimpra.
    Så kom Kvinnen med stor K. Silje Kristin Asbjørnsen Hoel, men hun heter Kristin i drømmen og var Drømmedama
    med stor D. Hun smilte og sa "Hei, lenge siden sist ... Dere kan jo ringe, dere har jo nummeret
    mitt ..." Steinar sa noe om at vel, hu visste jo hvordan jeg var og jeg unnskyldte meg og sa at
    jeg hadde mista det. Hu bare smilte og satte seg godt til rette på en barkrakk, jeg unnskyldte
    meg og krøp under bordet og skrudde av Xboxen og bare la fra meg gitaren og så at det dannet seg et lys som bare ble sterkere og sterkere etter hvert som Silje skiftet benstilling i slow motion
    (hun hadde på seg jeans, så det var ikke noe vi så eller noe), så ble det så sterkt at jeg
    våknet. (Jeg tror lyset var smilet hennes da hun så på meg. Enten det, ellers så er hun en engel nå.)"
     
    Drømmetolkning ønskes på den også
     
    Så til det jeg egentlig tenkte å blogge om.
    Denne artikkelen fra VG.
     
    Det ble litt av en bursdagsfeiring for den italienske jenta som fylte 18. Gjestene fikk oralsex, og hun havnet på sykehuset for pumping.
     
    Jeg nevnte det for Benedikte og lurte på hva hu ble pumpa for.
    "SPERMPUMPE!" var det umiddelbare svaret, jeg kjente jeg grøssa litt og følte meg glad for at jeg ikke var den jenta, og i grunn at jeg ikke har noen sånne venninner. Vel, jeg håper i alle fall at jeg ikke har det.
    Sikkert en "hyggelig" gest, men jeg tror jeg takker nei likevel.
  25. Datasmurf
    Bats flitting through the air
    Not birds
    Too late
    The birds are asleep
    Not even the noisy seagulls
    hunting for duck's food
     
    People walking in the late eve
    Some alone
    Others not
    Late eve trip they say
    We just stand there laughing
    poking each other's belly
     
    We walk too, to a bench
    Sitting down
    Just talking
    Nothing much really
    Then it starts
    First some drops, then more
     
    It opens up over us
    Wet, warm
    Godly water
    I still think it's urine
    But not that color
    Or the smell that sometimes come
     
    The girl stands up, the boy follows
    They walk
    damp, happy
    In to the woods they go
    Happily talking and poking each other
    Not so much rain there
     
    The crossroads are always hard
    Saying goodbye
    Awkward, weird
    Hugs and more talk
    Water still pouring from the sky
    Then goodbye
     
    Walking away from eachother, they are
    Left way
    Right home
    A last goodbye, a kiss in the air
    Clammy and wet
    Each walking home alone
×
×
  • Opprett ny...