Gå til innhold

Medina

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Medina

  1. Realfags skrev (På 3.8.2021 den 23.52):

    Hei, hva synes dere jeg bør gjøre? Har fått tilbud om skoleplass i Kraków og står foreløpig som nummer 4 på ventelisten for medisin i Tromsø! Veldig usikker på om jeg eventuelt får tilbud fra Tromsø, men dersom jeg gjør det, synes dere jeg bør takke ja eller nei? Tror virkelig det er kjempebra uansett hvor en havner, men ønsker gjerne andres perspektiv på det også:)))

     

     

    Etter hva jeg har hørt er medisinstudiet i seg selv mye enklere i Norge. Jeg går på UiO og der er det noen som startet i utlandet og flyttet over etter noen år, de sier det er tøffere i utlandet. Hadde det vært meg hadde jeg begynt i Tromsø. Vet ikke hvordan det er i Tromsø, men i Oslo er det mange som faller fra, også etter studiestart. Lykke til med valget!

  2. Trondarg skrev (12 timer siden):

    Men skjønner egentlig hvordan de poengberegner. Har i snitt 68.545 dette burde blitt 68.6 slik at snittet var avrundet? Men jeg ble vippa ned til 68.5 

    Du kan teoretisk sett ha poengsummen som kreves for å komme inn men ikke komme inn, da går det på fødselsår tror jeg. Jeg søkte medisin høst oslo på første plass og vår på andre. Takket nei til venteliste høst (sikkert noen som gjør det), og starter høst. Der startet folk lenge etter studiestart. Var mange som ikke kom til åpningssermonien. Det kom nye folk etter vi hadde vært på teambuilding andre uken. Noen startet andre steder i landet på høsten og sluttet der igjen. Man har veldig kort frist til å komme seg til oslo når man får tilbud. Lykke til!!

  3. Hedreg skrev (7 timer siden):

    Har 59,9 i snitt og ligger på venteliste plass nr 26 på UiO vår der det var 60,2 for å komme inn. Tror dere det er håp eller er det bare å gi opp?

    Ikke gi opp! Mange som kom inn på vårsemesteret etter vi hadde gått en uke, og fortsatt noen da vi hadde gått to uker. Du har vanvittig bra snitt! Tenk hvor mange som gir opp foran deg i køen! Tenk hvor mange som begynner på en annen utdannelse som ikke bytter. Lykke til:)

  4. Hei dere, immatrikulering er rett rundt hjørnet for vårstudenter, hva betyr pent kledd?? Dress og kjole eller uten hettegenser? Gleder meg til start! Et annet spørsmål: vi har booket En ukes tur i høstferien, hvis jeg drar har jeg fire dager å lese på før cellebiologi-eksamen når jeg kommer hjem. Er det gjennomførbart? Har veldig lyst til å være med...

  5. Tusen takk for grundige svar! Er det noen fordeler ved å velge tre bind vs ett? Ser det er tilbud på ark, så vurderer å kjøpe allerede! Vet du om det er lov å ta ett valgfritt emne hvis man har ex Phil allerede på første semester? Blir et rolig første semester på meg da jeg har det fra før:)

     

    Angående anatomibok er det et poeng at bøker har enten engelsk eller latinsk nomenklatur. Latinsk er nok førstevalg da dette ligger noe nærmere opp mot "stammespråket" i helsevesenet i Norge.

     

    Anbefaler Thieme Atlas of anatomy. Merk at det finnes to verk her: en bok hvor all anatomi er samlet, men med noe mindre detaljer, og ett verk i tre bind. (For sistnevnte er de tre bindene: 1) general/musculoskeletal, 2) internal organs, 3) head/neck/neuroanatomy).

    Hvis du vil begynne å se på litt anatomi er det veldig fint å støtte seg på litt videoundervisning i tillegg, og da vil jeg særlig anbefale Acland Anatomy på nett. Det er mulig å lage gratis 2-dagers prøvebruker her.

     

    Ellers er en fin norsk podcast til introduskjon "Sykepleiepluss". Angående app vil jeg anbefale 3D 4medical sin "Complete Anatomy Platform '20". Her kan du ha gratis prøveversjon, men når denne utgår må du kjøpe lisens - anbefaler da individuell lisens (engangsbetaling).

  6. Hei,

     

    Jeg fant bare den fra fjoråret (vår2019) så gikk ut fra at det var ca likt. Så gøy at vi starter på samme semester!

     

    Gratulerer så mye!! Kom også inn på vårsemesteret! Nettsiden er altfor uoversiktlig.. Men tenker kanskje å lese meg litt opp på exphil? siden det er første eksamen:/ Hvor finner du timeplanen? finner bare den for høst 19

  7. Hei dere som studerer medisin, jeg trenger råd om hvilke bøker jeg må ha på modul 1 i oslo. Og hvilken anatomi ok som anbefales. Jeg har studert før og sjelden kjøpt bøkene som anbefales, er det slik på medisin også? Hvilke bøker er must haves? Noen som ikke er på listen men som er smarte å få seg? Podcasts/apper som anbefales? Jeg skal jobbe frem til vårstart og liker og forberede meg:)

  8. Ble det høst eller vår på deg? Jeg kom inn på vår (førstevalg). Synes det er veldig vanskelig å finne ut hvilke pensumbøker vi trenger (tydeligvis ikke smart nok til å navigere nettsiden;). Leser du noe for å forberede deg? Gruer meg litt til studier siden jeg ikke er noen lesehest, mest glad i oppgaver og podcasts. Har du funnet ut av timeplan? Ser ut som vi får en dag fri og forelesninger fra 8:30 til 12.

     

     

    Jeg har søkt til medisin i Oslo Høst!! Håper bare snittet ikke øker så veldig.. Hva får dere som søker medisin på de ulike universitetene i snitt?

  9. Kom du inn? Jeg kom inn i Oslo og er så fornøyd!! Snittet gikk opp 0.3 så kom inn med kun 0.2 i margin, litt av en thriller.

     

     

    Trist at denne tråden døyr ut no rett før opptaket til medisinstudiet 2019. Hadde vore gøy å dele håp og erfaringar med fleire, slik som generasjonane før oss har gjort her (lol). Kven har søkt på medisin i år? Og evt. kvar?

     

    Sjølv håper eg på å komme inn på NTNU, er superspent!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...