Gå til innhold

gjermundnes

Medlemmer
  • Innlegg

    221
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gjermundnes

  1. Jeg har demontert skjermen min for å legge den på en overhead. Laptopen selv følger med for å gi signaler til skjermen da jeg ikke har lagd noe vga adapter.

     

    1. Jeg fjernet all plast fra laptop monitoren.

    2 Jeg testet laptopen og skjermen i stripa tilstand og den fungerte.

    3. Jeg fjernet høytalere, mikrofon og 2 stk brytere begge koblet på oversiden av skjermen.

    4. Skjermen booter ikke opp, men maskinen gjør det.

    5. Jeg kobler til høytalere mikrofon og 2 stk brytere, men bryterene blir bendet og bryterene kan derfor være ute av funksjon. Jeg booter opp og lyd kommer ut som tegn på at vi går inn i windows, men intet skjermbilde.

    6. Jeg tar av de to klips ledningene som er festet til hver sin bryter, ved et uhell detter den ene av ledningene ned i en aluminimumsvifte. Men jeg merker dette før det går galt med cpu. Det som skjer er at skjermen skrues på for en kort stund. Jeg har mistanke om at det er noe med disse to sorte ledningene som kan skru på strømmen. En mulig sluttet krets kan ha oppstått midlertidig da ledningen kom i gang med aluminimum.

    vet ikke om dette er svakstrøm.

  2. Jeg har demontert min laptop monitor for å kunne legge den på en overhead og oppnå 1600x1200. Jeg har valgt den enkleste løsningen og bygger derfor laptopen inn i treet som omgir overheaden, på den måten slipper jeg å lage et tft til vga adapter og om jeg hadde kjøpt det så måtte jeg uansett ha programert biosen for min skjerm.

     

    I fase 1 tok jeg av all plastikk fra skjermen. Dette gikk fint og jeg kjørte en vellykket test som verifiserte at skjermen var i orden.

    I fase 2 tok jeg ut pluggen for mikrofon og lyd som var innebyd i skjermen.

    I fase 3 og det er her jeg har en mistanke om at noe har skjedd: tar jeg av 2 stk. svarte ledninger som ser ut til å fungere som brytere. De har en klemmefunksjon og jeg tror at det er dette som fører til at skjermen skrues av eller maskinen går i ventemodus når skjermen presses ned.

     

    4 Jeg tester skjermen nå og den starter ikke. Jeg vet heller ikke hvordan disse bryterene fungerer. Ikke ser det en gang ut som det skjer noen endring når de presses sammen.

    5. Begge bryterene er nå bendet av fikling, til slutt skrur jeg dem av. De er festet til hver sin sorte ledning og ser ut til å være koblet direkte til strøm.

     

    Det som skjer så er at den ene ledningen faller inn i viften for cirka 5s og kommer i kontakt med aluminium. Det rare er da at LCD skjermen for første gang etter at jeg hadde erklært den død viser et grått og svart bilde. Som om den ikke fikk tid nok til å vise bootup screenen.

     

    Jeg spør derfor om det finnes en mulighet til å lodde disse bryterene, hva de gjør og om eventuelt dette er årsaken til at skjermen ikke skrur seg på. For skjermen virker ellers intakt og er ikke spesielt røft behandlet. Jeg har heller ikke fjernet baksiden enda så jeg tviler veldig på at en slik bærbar skjerm skulle være ødelagt av demontering.

  3. Spesifikasjoner:

     

    MSI RS482M-IL, MATX, PCI-E

    AMD Sempron 2600+

    ThermalTake Cooler

    Corsair Value DDR400, 512MB

    Samsung SP P80 160GB, ATA

    Floppydrive Alps 3.5", Black

     

    Da jeg hadde installert alle komponenter bootet jeg pcen opp. Da kom det først opp en feilmelding om at hovedkortet ikke gjenkjennte cpuen. Jeg fikk likevel til å begynne å instalere winxp. Etter dette skrudde jeg av pcen og gikk og la meg. Dagen etter på villle ikke pcen starte opp. Jeg skjekket om CPU, RAM, HD og Strømforsyning var iorden, noe de var. Dette tyder på at det er hovedkortet som er kaputt da pcen faktisk ikke vil starte opp eller gi livstegn av at den er i drift.

     

    Paradokset er at det står på hjemmesiden til shg.no at hovedkortet støtter denne typen prosessor.

     

    Min problemstilling nå er å finne ut om jeg skal prøve meg med angrerett eller reklamasjon i forhold til shg.no.

     

    Noen som har opplevd noe lignende, eller har noen ideer å tilføye?

  4. Kjøpte en Elitegroup Green 556 fra multicom i år 2002.

     

    Spesifikasjoner:

     

    Intel Pentium M 1,5 ghz, centrino teknologi aktivert.

    512 MB PC 2100 DDR-DIMM

    40 GB 5200 RPM

    15,1 skjerm

     

    ovs...

     

     

    Problem:

     

    1.

    Det har blitt vanskeligere og vanskeligere å lade opp pcen, nettadapteret må presses hardt inn for at kontakt skal opprettes slik at elektronene kan gjøre nytten sin.

     

    2.

    I går så jeg en DVD da jeg i dag skulle starte opp pcen fikk jeg problemer. Skjermen ville ikke skru seg på og det var ikke mulig å se noe som helst med ekstern skjerm. Eneste som begynte å dure var cd rommen. Batteriet virket ellers noe svakere.

     

    Hypotese:

     

    1. Batteriet i pcen kan være gåent.

    2. En indre komponent kan være defekt.

    2. Dårlig forbindelse mellom noen komponenter (lite sannsynlig).

     

    Spørsmål:

     

    1. Har noen hatt lignende problemer? Eventuelt, har noen en ide om hvordan en kan løse dette problemet.

  5. Jeg prøvde å kjøpe en parabolic dish antenna fra http://www.radiolabs.com. Dette er et produkt som man ikke kan bestille ved å trykke på en "kjøpknapp" slik som en kan gjøre med mange av de andre produktene disse selger. I stedet må man fylle ut et kontakt skjema der man oppgir email adresse. Nå har jeg ikke fått noen respons.

     

    Har noen fra forumet bestillt noe fra radiolabs før, av disse mer spenstige antennene?

     

    En mulighet kan jo være at radiolabs ikke har lyst til å eksportere slike "ulovlige" antenner til utlandet.

  6. En god emnetittel er en tittel som forklarer godt hva innholdet i posten din går ut på. En bruker bør kunne skaffe seg oversikt over hovedinnholdet i posten bare ut fra å lese tittelen. Emnetittelen i denne tråden er ikke god nok, om ikke dette blir endret slik at det er lettere å forstå hva slags informasjon tråden omhandler vil denne bli stengt! Vennligst forsøk å ha dette i tankene neste gang du starter en tråd, og orienter deg om hva vår nettikette sier om dårlig bruk av emnetitler. Bruk p_edit.gif-knappen i første post for å endre emnetittelen.

     

    (Dette innlegget vil bli fjernet ved endring av emnetittel. Vennligst ikke kommenter dette innlegget.)

    når vil ditt inlegg bli fjernet sa du?

  7. Jeg planlegger å kjøpe dette:

     

    Antenne:

     

    (parabolic dish stage 2)

    http://www.radiolabs.com/products/antennas/2.4gig/stage2.php

     

    Trådløst kort:

     

    (buffalo, med mulighet for tilkobling av ekstern antenne.)

    http://www.radiolabs.com/products/wireless...tebook-card.php

     

    Kabel:

     

    ??????

     

     

    Kortet jeg vil kjøpe har en MC connector, og såvidt jeg vet er det ingen nettverkskort til bærbar pc som støtter den mer populære RP-SMA , som er en populær løsning her på forumet. En stund lurte jeg på pigtails, men disse kan man vist bare ha 12" lengde på og dette blir sannsynligvis litt for kort for meg.

  8. som mange andre ser jeg meg etter sommerjobb. Ja det er sent å søke nå, men det er verdt et forsøk. I senere tid har jeg sett litt på disse jobb-hjemmefra sidene på internett. Men disse sidene oppgir ofte ikke hva en skal gjøre og lovnadene om fortjeneste virker urealistiske og setter selskapets troverdighet i søkelyset. Jeg vil gjerne høre fra noen på forumet som har erfaring med et jobb hjemmefra firma på nettet som er troverdig.

  9. Kvise opperasjoner er jammen kvalitetstid. En kjær hobby jeg håper jeg kan fortsette med selv om jeg nå er blitt noe eldre (19). Det er akkurat som å være en doktor som skal foreta en operasjon. Bruker faktisk en nål når jeg arbeider. Først stikker jeg et hull med nåla for så å klemme til. Har endel filmopptak av dette, poste?

  10. Jeg skal kjøpe denne antenna:

     

    http://www.radiolabs.com/products/antennas/2.4gig/stage2.php

     

    Det jeg lurer på er imidlertid hva kabler jeg skal kjøpe til herligheten. Også lurer jeg på hvordan jeg skal få det til rent praktisk. Jeg har en laptop og trenger å kjøpe et trådløst nettverkskort til PCMIA slotten min. Finnes det kort som her gir mulighet for ekstern antenne, må jeg modde selv ovs.

     

    En erfaren mann innenfor dette feltet vil kanskje også se utfordringer der jeg ikke har kompetanse til å forutse dem, derfor vil jeg være takknemmelig for eventuelle ekstratips her.

     

    Mvh

     

    gjermundnes

  11. Dette har jeg: USB SMC WIRELESS 11b (usb 1.0, trådløst kort.)

     

    Dette vet jeg: Kortet har to antenner.

     

    Dette vil jeg: Lodde en ledning enten ene eller begge antenne uttakene slik at jeg kan lage en RSMA plugg. (er ikke stø på begrepene innenfor trådløs enda).

     

    Hvorfor: For å spare penger, det er dyrt å kjøpe et PCMIA kort til min laptop.

     

    Når jeg har fått på pluggen kan jeg koble til en trådløs superantenne jeg skal kjøpe.

     

    Problemstilling: Jeg har ikke peiling på om jeg skal koble til begge antennene. Og hvordan jeg skal gjøre dette for å få til RSMA pluggen/adapteret. Ikke vet jeg heller om det ligger begrensninger i chipset : Omni directional begrenset.

  12. Dette er svært sær humor men jeg legger det nå her likevel.

    I går kveld hadde jeg svært lite å gjør på noe som resulterte i et eksperiment av den bisarre arten.

     

    Jeg la ut et inlegg på panorama.no (musikk forum)

     

    som handlet om data, for å sjekke reaksjonen.

     

    her er link:

    http://panorama.no/xio_forum.php?visTema=542

     

    Kansje mer interesant hadde jeg et par simuleringer av en fjortis, sitt sinn.

    Som jeg brettet på panorama. Tilbakemeldingene var omtrent som forventet....

     

     

    men de var... festlige nok

     

    her er link:

    http://panorama.no/xio_forum.php?visTema=532

    http://panorama.no/xio_forum.php?visTema=533

×
×
  • Opprett ny...