Gå til innhold

frodeaa

Medlemmer
  • Innlegg

    159
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av frodeaa

  1. Sjekk fakta -> Du sier Business er fullt av "rael" uten noen bakgrunn for det. Er ikke det aa spytte ut "fakta" uten aa sjekke?

     

    Fyllmasse -> Jo takk, jeg er flink til det. Proeve aa gjoere denne posten litt kortere da.

     

    Navneforslag -> Saa akkurat hva ville du skulle vaere forskjellig? Du paapekte jo tidlig at du ikke liker Business fordi den inneholder for mye av ting som den ikke har (Media Center, Spill, Parental controls, etc). Basic er basic. Surfing og email. Premium er basic + media center + aero. Hva burde vaert forskjellig her? Ultimate er hele pakka saa kan ikke se for meg at den burde vaere saa veldig forskjellig... Business... Tja, la oss ikke gaa dit.

     

    Laptop -> Jeg antok du mente OLPC, siden du var meget vag paa det omraadet. OLPC kjoerer forresten Fedora. Uansett saa kommer det lite ann paa hvilket laptop prosjekt du mener. Starter edition er bare tilgjengelig i U-Land. Kilde: http://www.microsoft.com/windows/products/...er/default.mspx

     

    Volum -> Jeg hadde en kort og enkel setning som sa "Enterprise er bare tilgjengelig for Volum Lisens kunder". Saa begynte du med no "fyllmasse" om at hjemmekontor vs volum lisens var spekulasjoner... Hva hadde det med saken aa gjoere? Hoertes for meg ut som du ikke fattet hva jeg sa, saa jeg gjentok meg en gang til.

     

    500 -> Saa fordi jeg er uenig med deg, saa er jeg en "verdensmester"? Snakker om barnslig og usaklig.

     

    EFS + IIS -> Du har ikke brukt Vista selv, og sa du ikke likte disse to, saa jeg tenkte jeg kunne opplyse om hvordan de var implementert. Sorry meg for at jeg sa noe. Tenkte kanskje at du brydde deg. Men du har vel gjerne bestemt deg for aa ikke like noe ved Vista, saa det var vel gjerne bortkastet.

     

    Liker Vista -> Om du mislikte Vista for hva det faktisk var, saa hadde det vel igrunn ikke vaert noe problem... Dersom f.eks. Business var fullt av "rael" saa hadde du jo faktisk hatt et poeng.

     

    Autoinstall av IIS -> Eh... Vel det virker veldig som om _du_ ikke viste det. Siden du sa du ikke likte utallige webservere kjoerende over alt. Jeg var ikke klar over det inntill to uker siden, saa jeg tenkte kanskje du var i samme baat.

     

    Etter-pa-tillegg (ta det over med en klype salt):

     

    Okey saa jeg leste over hele greiene en gang til. Jeg beklager, du har helt rett. Jeg var nok arrogant. Jeg ble vel igrunn bare litt fyrt opp. Det hele er igrunn litt latterlig, vi sitter her aa krangler som to seks aaringer.

     

    Du sa at Business hadde for mye rael, saa jeg lurte paa hvorfor. Saa sier du "si hva den inneholder saa skal jeg si deg va som er galt", saa jeg sa hva den inneholdt. Saa sier du at du ikke bruker det, og har igrunn ingen av de tingene jeg listet opp som "rael" saa da tenkte jeg "herre mann, enda en av de anti-MS-er-populaert folka". Saa da gikk det igrunn bare en vei derfra, og det var nedenom og hjem.

     

    Den "Saa du mener egentlig" kommentaren min var litt paa kanten, saa beklager igjen for det. Det var saers usaklig.

     

    Ang. navnene paa Windows Vista. Du mener de er feil, og jeg respekterer din mening (selv om min er annerledes). Kan jeg spoer hva du syns hadde vaert bedre navn, og hva de forskjellige versjonene burde inkludere og ikke inkludere?

     

    Ren nysjerrighet, hvis du ikke gidder er det helt greit.

  2. Daarlig lite aktivitet paa det forumet her, men jeg proever likevel med en "ASM Challenge". Jeg har en oppgave som vi fikk paa skolen i fjor, som jeg kunne tenkt meg aa sett flere loesninger paa. Alle bidrag kan PM (kode + kompilert filstoerrelse i bytes) til meg, og ved slutten av fristen saa skal jeg legge ut alle bidrag og erklere en "vinner".

     

    Dette er en god maate aa faa litt trening i "ASM kreativ tenking" paa.

     

    Oppgave:

     

    Skriv et assembly program til DOS (x86) som leser en tekst fil, skifter smaa bokstaver til store, og omvendt, for saa aa skrive det hele til en ny tekst fil. Bare a-z og A-Z skal beroeres. Tall og andre ting maa forbli det samme.

     

    Eksempel:

     

    skift.exe < fra_fil.txt > til_fil.txt

     

    fra_fil.txt

    ABCDE

    fghij

    123456

    !@#$%

     

    til_fil.txt

    abcde

    FGHIJ

    123456

    !@#$%

     

    Vinner erkleres ut fra foelgende kriterier:

     

    - Minst mulig JMP kommandoer.

    - Fil stoerrelse (bytes), dersom samme antall JMP kommandoer.

     

    Frist er neste Onsdag kl. 19.00 norsk tid.

     

    Jeg kommer ikke til aa delta, men legger ved min loesning fra ifjor sammen med andre bidrag.

     

    *haaper noen gidder aa delta*

  3. Saa naar du sier:

     

    Og at "Business Edition" strippes for alt unødvendig ræl som ikke har med effektive kontormaskiner å gjøre.

     

    Saa mener du egentlig:

     

    Jeg har ikke proevd Vista Business selv, og har heller ikke tatt meg tid til aa se hva den versjonen inneholder, men jeg er sikker paa at den er full av unyttig "rael" fordi jeg baserer alle mine "fakta" paa hva andres meninger er. Jeg hater Microsoft fordi alle andre gjoer det, og det er det som er kult, og derfor er alt negativt jeg leser om Windows sant.

     

    ..?

     

    Business edition er allerede "strippet" for unoedig rael. Sjekk fakta foer du paastaar noe neste gang.

     

    Shadow copy er per client. Ikke en noedvendighet strengt tatt, men dog en veldig grei funksjon. Jeg brukte aa jobbe paa helpdesken her paa huset, og av og til hadde jeg veldig lyst paa en slik funksjon, naar en tullete bruker hadde slettet et word dokument som var lagret paa harddisken isteden for paa en nettverksstasjon med daglig backup rutiner. Shadow copy can slaas av/paa via group policy.

     

    EFS er ikke paa by default. Krypterer bare filer du ber om aa bli kryptert.

     

    Domene stoette. Jepp, en selvfoelge.

     

    Offline folder. Aner ikke hvordan de funker. Sikkert jalla daarlig.

     

    IIS server. Blir ikke innstallert som default, men maa innstalleres etter at Windows har blitt innstallert. Var paa Microsoft TechTour for noen uker siden hvor de snakket om hvor lite gjennomtenkt det var aa ha ISS installert og kjoerende som default paa Win2000. Det tar av og til litt tid, men Microsoft laerer av sine egne feil.

     

    Ang 1. Den eneste forskjellen fra de navnene du foreslo og de som Microsoft faktisk har er Home Premium. Den versjonen inneholder mer en bare Media Center og ditt forslag er da mer misvisende en MS sitt navn. Jeg ser egentlig ikke problemet...

     

    Home Basic -> Hjemme bruker som ikke trenger noe fancy greier. Surfer internet og leser email.

    Home Premium -> Hjemme bruker som vil ha litt ekstra. Media center, Aero, ++.

    Business -> Hjemmekontor, smaa og mellomstore bedrifter. Fokusert paa kontor miljoe.

    Ultimate -> Absolutt alt.

     

    Hallo? Serioest? Hva er galt med de navnene?

     

    Ang 3. De laptop prosjektene er ogsaa for U-Land, og ikke tilgjengelig for oss "rike folk". Om de kjoerer en strippa XP, Vista Starter eller Ubuntu spiller igrunn ingen rolle. Starter edition er ikke tilgjengelig i I-Land.

     

    Ang. 4 Smaa og mellomstore bedrifter kjoeper Business gjennom Volum Lisens ja. Det er ingenting som sier at dersom du har Volum Lisens saa _maa_ du kjoepe Enterprise. Men du kan dersom du vil. Du kan derimot _ikke_ kjoepe Enterprise uten Volum Lisens.

     

    Naar vi engang ruller ut Vista her paa huset blir det sannsynligvis Business via Volum Lisens. Men saa har vi bare rundt 500 PC-er, saavidt meg bekjent.

     

    Naar IBM paa den annen side ruller ut Vista... Tja, tipper de velger Enterprise (eller kanskje Ubuntu..? :tease:).

  4. frodeaa:

    List opp alt du mener er kjekt å ha der så kan jeg fortelle deg hva jeg ser på som ræl.

     

    Personlig synes jeg 2 home utgaver bare er missvisende navngivning. Hvorfor kalle noe Home i det hele tatt og spesielt når du har 2 av den.

     

    Hva mener du med spesielle grupper? :hmm:

     

    Eh, har du proevd Business? Eller sier du den er full av rael fordi du _tror_ den er det..?

     

    Business kommer uten Media Center, Parental Controls, spill, Bitlocker, Movie Maker og DVD Maker. Mulig det er mer, men det er en roeff oversikt. Dette er alle ting som Home Premium har.

     

    Business kommer med Dual CPU stoette, Shadow copy, System image Backup and Restore, Encrypted File System (EFS), Stoette for aa koble til domene, Offline folders, IIS server og Windows Fax and Scan. Dette er alle ting som Home Premium ikke har.

     

    Ellers har de en haug med ting til felles... Superfetch, Readyboost, IE7, Windows Mail, WMP11, Kalkulator...

     

    Saa naa spoer jeg igjen... Hva er rael i Business? Windows Mail? Windows Photo Gallery?

     

    Beklager, var nok litt uklar naar jeg sa "spesielle grupper".

     

    Started edition er bare tilgjengelig i utviklingsland -> http://www.microsoft.com/windows/products/...er/default.mspx

     

    Enterprise edition er bare tilgjengelig for Volum Lisense kunder -> http://www.microsoft.com/windows/products/...rise/getit.mspx

     

    Altsaa ikke tilgjengelig for "mannen i gata". Med mindre du bor paa gata i et utviklingsland... :whistle:

  5. Det hadde holdt med

     

    - Vista Classic/Nostalgia/Basic

    - Vista Business

    - Vista Ultimate

    - Vista MediaCenter

     

    Enkle navn som sier det meste om hva du får.

     

    De foelgende versjonene er de eneste som er tilgjengelige for vanlige kunder:

     

    Windows Vista Home Basic

    Windows Vista Home Premium (aka Vista Media Center)

    Windows Vista Business

    Windows Vista Ultimate

     

    De andre to (Starter og Enterprise) er bare tilgjengelig for spesielle grupper. Saa... Eh... Hva var poenget ditt egentlig?

     

    Hva jeg opprinnelig lurte paa var ang. Business edition. Du sier den burde vaert strippet for alt slags rael som ikke har med kontor maskiner og gjoere. Hva mener du Business versjonen har som ikke burde vaert der?

     

    Edit: Basic -> Home Basic

  6. Når SP3'en får noen uker til på baken og blir like stabil som SP2 så blir det kun XP på meg etpar år til... DX10 eller ikke... Det kommer nok løsninger på det også... F.eks. som i crysis... :whistle:

    Jeg tror mange spillutviklere er skremt over hvor dårlig Vista selger og ikke tør å skuffe en stor kundegruppe med manglende eller elendig støtte for Dx9 de første 2-3 årene. Dvs. at jeg tror vi vil få se stadig nye og bedre Dx9-spill i flere år fremover. Dx9 er ikke ensbetydende med dårlig bildekvalitet. Dx9 kan faktisk gi veldig god grafikk, og bedre enn det som finnes i dag, selv om det finnes noe nyere.

     

    Også må vi ikke glemme OpenGL. Det er flere faktorer som kan gjøre det mer populært blant utviklere de neste årene.

     

    Om Vista selger "bra" eller "daarlig" kommer helt ann paa hvilken artikkel man leser.

     

    http://www.pcworld.com/article/id,139500-pg,1/article.html

     

     

    Microsoft has touted huge numbers for Vista, saying just two weeks ago that it has shipped 88 million copies, twice the number Windows XP shipments during a similar stretch after that OS's release in 2001. So neither analyst would even come close to calling Vista a bust.

     

     

    Selger det mindre en det de hadde haapet paa? Ja... Men jeg vil naa paastaa at 88 millioner kopier er ganske bra likevel.

     

    Men jeg er enig med at DX9 stoette vil fortsette i mange aar enda, med unntak av noen faa titler som vil vaere DX10 exclusive paa samme maate som at noen spill bare kommer ut til Xbox360, og andre bare til PS3. De driver samme type markedsfoering der, og jeg er ingen som syter og klager over det.

     

    Forsaavidt er jeg av den samme oppfattning av OpenGL, dog jeg har ikke mye innsikt paa det omraadet. Men jeg ser ikke helt for meg at det forsvinner med det foerste.

     

    Edit: (Litt treig i haue i dag...)

     

    Håper windows 7 kommer som "gamer edition" Helt strippet for ekstra unyttig "stæsj" og fokusert på gaming og grafikk.

     

    Vista kom i 6 versjoner, og folk hylte og skreik om at det var aaaaalt for masse... Hvordan tror du det blir dersom man introduserer enda en versjon? (eller to... "Gamer edition", og "Gamer Ultimate"... *fnise*)

     

    Ang. Business Edition... Den er da rimelig strippet for unoedig rael, er den ikke? Hva foelger med i den versjonen som burde vaert fjernet?

  7. Noen som kan forklare litt om den backup-funksjonen i Vista? Hvor lagrer den backup? På en annen intern HD? Eller er ekstern? Eller hvordan lagres backupen? Og består backupen av alle filene jeg har på PCen (eller partisjonen/harddisken jeg velger å lage backup av) inkl. alle musikkfiler og den slags? Tar backupen like stor plass som de originale filene? Sikkert dumt spm. men...

    7878672[/snapback]

     

    Har bare tested backup i RC2 versjonen, men den burde vaere den samme i retail.

     

    Du kan lagre backup til CD, DVD, ekstern harddisk (via USB) eller over nettverk til en annen PC (server eller lignende). Dersom du lagrer til CD/DVD vil den brenne til CD/DVD er full og deretter spoer etter en ny CD/DVD.

     

    Saavidt jeg vet er der to forskjellige backup metoder, dog jeg har bare testet en. I denne kan du velge hva slags dokumenter du vil lagre. De forskjellige kategoriene er dokumenter, musikk, video, etc. rundt 8 forskjellige mener jeg aa huske. Du kan ogsaa legge til filer manuelt mener jeg aa tro.

     

    Jeg tok en backup til en ekstern disk, og filene ble lagret i en katalog med samme navn som datamaskin navnet mitt, over cirka 200 zip filer. Usikker paa hvor mye det er komprimert, men det endte opp rundt 12-13GB i mitt tilfelle. Totalt hadde jeg cirka 25GB brukt paa den disken, men det inkluderer Windows og en del spill som ikke blir lagret.

     

    Den andre metoden er full PC backup, som jeg tipper lagrer et fullstendig image av harddisken slik at du kan gjenopprette senere til slik PC'n var akkurat der og da. Har ikke testet denne enda, men regner med at jeg kommer til og ta en backup naar jeg engang faar DVD'n min i posten og faar installert fullversjonen.

     

    Kan ellers nevne at backup programmet er meget enkelt og bruke, og kan ogsaa settes opp til aa automatisk ta backup paa et satt tidspunkt, f.eks. 2 paa morrakvisten hver mandag.

  8. Fra http://laptoping.com/windows-vista-battery-life.html:

     

    “If Vista is run in full Aero mode, with none of the Vista-provided power management settings turned on, it is likely to demand more power, and have an impact on battery life,” said Dell spokesman Ira Williams, in an e-mail interview to Info World.

     

    Uhm... Duh? Saa klart det tar mer power om du kjoerer maximum power uten stroemsparing... Hva skjer om du kjoerer Windows XP paa maximum power uten stroemsparing? Man faar mindre batteritid... Hallo i luken.

     

    Jeg blir litt tirret naar jeg ser folk komme med uttalelser som dette uten aa tenke seg om. Ta en titt paa http://www.tomshardware.com/2007/01/29/xp-...sta/page11.html. 0.6% hoeyere stroemforbruk... Det er nok mulig at det varierer fra PC til PC, men tror det er langt mindre forskjell en folk flest (spesielt media) vil ha det til. Har selv kjoert RC2 siden den kom ut, og merker ikke noe spesiell forskjell i batterilengde fra XP til Vista.

     

    Edit 1:

    Får mer og mer lyst på OSX, ikke pga funksjonalitet og brukergrensesnitt, men ytelsen...

     

    Mulig jeg tar feil, men har hoert OSX er tregere en OS9. Noen som kan bekrefte/avkrefte dette?

     

    Uansett saa har alltid nyere Windows vaert tregere en de gamle. 2000 til XP, NT4 til 2000, 98 til ME og 95 til 98... Samme greia hver gang. Vet ikke helt hvorfor folk fremdeles er overasket over dette.

     

    Edit 2:

     

    Forresten, dersom du vil ha kjapp og responsiv Windows saa leste jeg et sted at Windows 2003 skal vaere knallkjapp. Minimum specs er 133MHz CPU eller no i den dur, og det kan fint konfigureres til og brukes som workstation. Usikker paa hvordan der er med spill og driverstoette dog.

  9. er det bare jeg som syns at 25 poengs regelen hortes bra ut for OEM,

    men ble heilt odelagt med denne begrensningen Hvis man bytter ut et fungerende hovedkort, defineres dette som ny maskin og en ny Windows-lisens kreves. ?

     

    for jeg bytter MoBo ca 3-4 ganger i aaret og det betyr for meg 4 OEM lisenser,

    Nei blir nok Retail paa meg i mars-april et sted

    7857145[/snapback]

     

    Syns den begrensingen er helt grei jeg da men...

     

    Definisjonen paa Windows OEM er vel noe saant som at "den er billigere fordi den tilhoerer en ny bygget PC, og er bundet til denne PC'n". Naar grunnen til at Windows er under halvparten av vanlig pris fordi den er bundet til en PC, saa syns jeg det er greit at de faktisk sier at den kan bare brukes paa den PC'n, og ikke paa andre.

     

    Hvor en ny PC begynner og en gammel slutter er et definisjonsspoersmaal. Microsoft har valgt aa definere en PC ut fra hovedkort, og det syns jeg er en grei avgjoerelse med tanke paa at de har sagt du kan skifte alt annet i PC'n saa mange ganger du vil og det er fremdeles den samme PCn (dog du maa kanskje ringe og faa den reaktivert).

     

    Tror det er mange som glemmer at dette er en rabatt versjon, og ikke fullverdig pakke. Det er en grunn til at den er saa "billig".

  10. Du kan svare noe slikt som:

     

    "Tror du har rett... Kommer nok ikke til aa fungere uansett..."

     

    Les hva LiZt skrev en gang til. Hun har saa rett, saa rett. Glem denne jenta og finn deg en ny. Saann som det holder paa naa saa hoeres det ikke ut som om det kommer til aa gi seg med det foerste. Herremann, er over en uke siden det foerst begynte og hun oppfoerer seg enda som en "prinsesse" som vil ha alt og alle.

     

    Hvis du tror det er ille naa, aassen tror du det kommer til og bli dersom dere _blir_ sammen igjen. 6 maaneder sammen, og du har sannsynligvis mer hodepine da en du har naa.

     

    Kutt henne ut, og finn en ny pen snill jente. Finnes nok av dem der ute.

  11. Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    Google for å finn ut hva en TCM brikke er. (Også kalt Fritz brikke. Utviklet av Trusted Computing Group). Denne identifiserer hvert hovedkort med en hardkodet nøkkel som blandt annet brukes til DRM og bitlocker, m.m.

     

    Dette gjør at dersom du bruker bitlocker så blir harddisken din ubrukelig (dvs, du mister alle data på den) dersom hovedkortet ryker og du må bytte det. TCM og DRM kan sørge for at musikk og film som lastes ned kun kan spilles av på den pc'en (det hovedkortet) du har lastet det ned med. Du får for eksempel ikke til å spille av en DRM beskyttet CD eller nedlastet iTunes låt på vista med mindre lydutgangen din støtter DRM kryptering... Dvs, du kan spille den av, men det vil ikke komme noe lyd ut av høytalerne dine... eller ikke noe bilde for filmen du lastet ned (eller kjøpte på HDDVD/bluray) på skjermen som er tilkoblet med DVI uten HDCP kryptering. Restriksjonsmulighetene er mange... Spillet du kjøpte i butikken virker kun på den første pc'n du installerer det på og slutter å virke dersom du prøver å installere det på en annen PC... Slike ting blir virkeligheten med vista.

    7853879[/snapback]

     

    For det første er du langt off-topic. Hva har dette med Vistas OEM regler å gjøre? For det andre gjør du en stor feil i å knytte TPM (Trusted Platform Module) mot Microsoft og Vista Spesifikt.

     

    Her er en liste over alle medlemene som inngår i Trusted Computing Group: Link

     

    Et lite utvalg:

     

    AMD

    Hewlett-Packard

    IBM

    Infineon

    Intel Corporation

    Lenovo Holdings Limited

    Microsoft

    Sun Microsystems, Inc.

     

    I følge HavarN og et utvalg Linux Disipler med Richard Stallman i spissen, er alle disse selskapene 'slemme' og bare ute etter å begrense din frihet.

     

    Det er riktig at BitLocker som følger med de dyreste utgavene av Windows Vista bruker TPM chipen. Hvis du ikke er trygg på mulige konsekvenser av å kryptere diskene dine, bør du heller la være. Denne funksjonen er heller ikke beregnet på den vanlige forbruker.

     

    Jeg vil tillegge at TPM chipen og interaksjon med trusted hardware også brukes i det allmektige Linux, bl.a i 'The Enforcer'. Dette er en sikkerhets modul som er designet for å forbedre integriteten til datamaskiner som kjører Linux, ved å forhindre endringer i filsystemet.

    7854219[/snapback]

    Hvor har du det fra at jeg har sagt dette? Du må ikke legge ord i munnen på meg nå... Dette er dine ord, og det får du stå for selv. Men du har rett i at som en følge av den mye omstridte avtalen mellom novell og microsoft så skal novell utvikle en bitlocker-aktig krypteringsteknologi for linux som også bruker TPM brikken ja.

     

    Det var heller ikke off-topic, siden noen spurte om hvordan det er mulig for microsoft å oppdage at du bytter hovedkort om du skifter til samme merke, type og revisjon. Svaret er TPM.

     

    Men jeg legger ikke skjul på at jeg misliker DRM og måten det blir gjennomført på. Det er en grunn til at det har fått pseudonymet Digital Restirictions Management.

     

    Du trenger heller ikke å fortelle meg at jeg burde holde meg unna bitlocker. Jeg har såpass vett. Jeg var betatester for vista også, men jeg kommer ikke til å kjøpe det. Det var rett og slett et veldig skuffende operativsystem som ikke tilførte meg noe ekstra nytte overhodet iforhold til XP. - Heller motsatt, det var mye som fungerte i XP som ikke fungerte i Vista.

     

    Uansett, når det gjelder aktivering, reaktivering og gjenkjøp av lisens så må vi vel bare vente å se hvordan det utspiller seg for de som ikke har vett nok til å holde seg unna...

    7855723[/snapback]

     

     

    Eeeh... Hoeres ut som du ikke helt har fattet hva Bitlocker egentlig brukes til. Hva er du saa redd for egentlig?

     

    Bitlocker er en krypteringsteknologi utviklet for bedrifter og personer med sensitiv informasjon paa PC'n. Det her ingenting med DRM og gjoere.

     

    Tenk deg at du har en bedrift med ansatte som har baerbare PCer fulle av sensitiv informasjon (personnummer, medisin journaler, etc). Det siste du trenger er en PC som blir stjaalet og all informasjon er vid aapen til aa leses. Med Bitlocker er all informasjon stengt for lesing med mindre du har passordet, selv om du flytter harddisken over til en annen PC og installerer den som en ekstra disk. Dette er for aa beskytte sensitiv data.

     

    Ja, dersom du bruker Bitlocker paa din Vista installasjon og glemmer passordet saa har du mistet all informasjon du hadde paa PC'n. Dette er hele poenget med Bitlocker. Paa den annen side saa dersom du er saa jalla i hodet aa installere og bruke Bitlocker uten aa tenke deg om saapass, saa kanskje du fortjener og miste alt du har.

     

    At du ikke liker Vista og ikke vil bruke det er helt greit, men tenk deg om to ganger og gjoer litt research foer du slakter ting som ikke er ment for den hverdagslige mannen i gata. Du sier du har nok vett til og holde deg unna Bitlocker, men hoeres mer ut som du burde holde deg unna Bitlocker fordi du _ikke_ har nok vett.

     

    Selv venter jeg paa min OEM versjon av Vista, og har tenkt aa bruke Bitlocker dersom min TPM 1.1 brikke stoetter det. Dog jeg er ogsaa smart nok til aa brenne backup av filer jeg vil beholde til CD uten kryptering, i tillfelle det vaerste skulle skje (i hvilket tilfelle det er sannsynligvis tapt Bitlocker eller ikke).

  12. Avioniker og flymekaniker (flyfag) tjener den samme loenna. Starter paa 30% av full fagarbeiderloenn. Etter 6 maaneder gaar man opp til 40%, etter enda 6 maaneder faar man 60% og de siste 6 maanedene faar man 80% av full fagarbeiderloenn.

     

    Full loenn er rundt 23000, saa du tjener cirka (brutto loenn) per maaned:

     

    0 - 6: 6900kr

    6 - 12: 9200kr

    12 - 18: 13800kr

    18 - 24: 18400kr

     

    Da jeg var laerling var der ogsaa noen borteboer tillegg de foerste 18 maaneder dersom man bodde saa og saa langt fra foreldrene sine, mener og huske det var cirka 1700 kr per maaned.Dog jeg er usikker paa hvordan disse reglene er naa, er en stund siden jeg var laerling.

     

    Der er ogsaa noen meget gode skatteregler dersom man er borteboer. Jeg fikk 12000kr tilbake paa skatten per aar jeg var laerling. Dette er ikke spesifikt for flyfag laerlinger, og kan utnyttes av alle saavidt jeg vet.

  13. Ja det er nok ingen dum ide. Mitt tips er aa vente noen dager uten aa sende noen meldinger eller ringe. Ta det rolig noen dager, proev aa tenke paa andre ting. Heng med kompiser eller noe for aa ta tankene bort. Er torsdag i dag, saa kanskje send henne en melding paa soendags ettermiddag/kveld og spoer hvordan helgen hennes var, eller noe i den dur. Ikke noe press om aa moetes eller henge sammen, men bare "interessert i hvordan du har det" prat paa en maate.

     

    Selvfoelgelig dersom hun sender deg en melding foer det saa for all del svar, ellers blir hun nok litt skuffet :p Men som sagt... Proev aa gi henne litt avstand for noen dager iaffal.

  14. Uff jeg var litt redd for det...

     

    Ang. "prinsesse" jenter, saa er det ofte greit i begynnelsen men etter en stund saa blir det fryktelig slitsomt. Jeg sier ikke at man ikke skal ta hensyn til den man er sammen med, og vise at man faktisk bryr seg... Men aa alltid staa paa pinne for den minste ting, det blir du til slutt skikkelig lei av og da er du ofte oppe i en mye verre situasjon en den du er i naa (hus, bil, barn, +++).

     

    Det er trist og hoere at hun har blitt behandler daarlig tidligere, dog det forklarer kanskje hvorfor hun er slik hun er naa. Jeg syns det er fryktelig synd naar kjekke snille personer blir paavirket av ting. Paa den annen side, saa kanskje hun var slik fra foer og at hennes versjon av"ikke godt nok" er det andre ville kalt for "vanlig".

     

    Jeg syns du skal tenke deg skikkelig godt om og se om du syns det er verdt det. Saa faar du ta det deretter. Det er hardt aa gjoere det slutt med noen og det tar (noen ganger) lang tid aa komme over det, men jeg tror du kommer til og vaere glad til slutt at du gjorde det.

     

    Edit: Hoeres definitivt ut som at hun ikke vil vaere sammen med noen akkurat naa. Tror nok det er litt sannhet i det Mirann sa tidligere. Hun vil nok ha litt tid til og tenke over hva hun faktisk vil, og saa bestemme seg for om hun faktisk vil satse paa aa vaere med deg.

     

    Haaper det gaar bra til slutt. Jeg maa dessverre loepe, er ferdig paa jobb maa hjem aa spise middag (bor i Canada). Lykke til!

  15. Windows Vista kommer med innebygget stoette for dette naar det kommer ut om en ukes tid. Dog det koster penger aa kjoepe, mulig hun maa oppgradere PC, etc.

     

    Tok et kjapt soek paa download.com og fikk foelgende treff:

     

    http://www.download.com/3120-20_4-0-1-0.ht...=49&dlsize=&ca=

     

    Ser ut som det finnes nok av ting du kan teste ut. Jeg ville proevd og startet med PC Sitter Lite, som er halveis ned paa listen cirka. Jeg har ingen erfaring med akkurat det programmet, men der hoeres ut som det er noe ala det du er ute etter.

     

    Mitt andre tips vil vaere og selge PC'n og ikke kjoepe en ny foer de har vokst seg litt eldre og laert aa dele ting litt bedre...

     

    Lykke til :)

  16. Uten å vite sikkert, godt mulig du ble den hun "brukte" til å prøve å komme over eksen.. Det har vel gjerne et navn jeg ikke husker helt nå.

     

    Rebound? Vet ikke om ett norsk ord for det...

     

    Uansett saa er det en trist historie, og det er aldri lett og si hva man burde gjoere i en slik situasjon. Jeg var i en lignende situasjon for noen aar tilbake, og det tok meg lang tid foer jeg var tilbake der jeg var foer vi ble sammen.

     

    Jeg vil ikke spekulere i om hun er sammen med eller holder paa og bli sammen med eksen, men mitt raad til deg er at du proever aa legge det bak deg. Det er sinnsykt vansklig, og det er gjerne ikke det man vil, men i din situasjon saa tror jeg at det kanskje er den beste "loesningen".

     

    For meg saa hoeres det litt ut som hun er den typen person som kanskje aldri blir helt "fornoyd" med ting. Ikke helt vet hva hun vil. Nesten som at dersom hun kommer tilbake til deg naa, saa om ett par maaneder saa er det liksom litt paa 'an igjen. Saann berg-og-dalbane forhold paa en maate. Det er ikke noe morro heller.

     

    Naa vet jeg forsaavidt ingenting om henne utover det du har sagt, saa jeg sier ikke at hun er en slik person, men det er en tanke aa ha i bakhodet. Men du vet hvordan det er, kjaerlighet gjoer blind, saa man ser ofte ikke annet en det man vil se.

     

    Ellers saa dersom du ikke vil gi slipp, saa kan jeg ikke si stort annet en det som har blitt sagt tidligere. Sett deg ned og prat med henne, vaer aerlig og forklar hvordan du foeler det akkurat naa.

     

    Haaper det gaar bra til slutt.

  17. Jeg støtter anbefalningen ovenfor av Foxit Reader, som bare blir bedre og bedre. Det er så utrolig mye raskere enn Adobe sin versjon, og tar mindre plass.

     

    LEste at Vista, tross av at Microsoft lovet EU det, ikke har støtte for Adobe sitt pdf format(!). Istedet har de støtte for sitt eget format (husker ikke benevnelsen, men det sluttet på x). Ganske vanvittig emm, pdf er jo så utbredt. Blir spennende å se reaksjonen på det.

    6899306[/snapback]

     

    Var vel strengt tatt snakk om den nye Office pakken... Saavidt jeg husker truet Adobe med rettsak dersom Microsoft la til PDF stoette. De vil nok ha noe penger fra Microsoft for at Office skal faa lov til no saant... Saa leste jeg for noen dager siden at EU naa truer med rettsak mot Microsoft dersom de IKKE inkluderer stoette for PFD... Virker som de gaar i motbakke uansett hva de velger :dontgetit:

     

    Takk til de som anbefalte Foxit Reader. Denne skal installeres og brukes. Er lei av aa vente en halvtime paa at Adobe skal starte...

  18. Det er på tide at slike kommer på markedet nå. Og så bør det være fullt mulig med høyere hastighet ved "paralellkobling" av brikkene.

     

    Forøvrig blir det bra når bærbare blir stillere, raskere og får lengre batteritid av flash-disker.

    6894623[/snapback]

    Helt til du installerer Windows Vista med tilhørende pagefile, hiberfil og system restore som til sammen tar halvparten av disken. Skjønner ikke hva alt går til, selv om WFP sørger for at du har dobbelt opp av alle systemfiler skulle Vista ha færre og bedre API.

     

    Men jo fler som blir tvunget til å oppgradere jo fler PC'er selges jo mer selger Microsoft så de liker vel å bloate.

     

    Jeg trenger ikke masse gjennomsiktighet og pixel shaders og svære skygger på skrivebordet, bare vektor basert GUI som flyter rundt i hardware accellerated heaven som xgl. Prøvd å resize et IE eller Explorer vindu i Vista? det tearer og lagger og tar CPU som aldri før. So much for floating around in hardware accelleration heaven :)

     

    litt off topic beklager

    6905629[/snapback]

     

     

    Dersom du paa doed og liv skal slakte Microsoft og Vista, kan du ikke gaa til en annen traad som iaffal handler om Vista og gjoere det?

     

    1. Windows XP har ogsaa pagefile, hiberfile og system restore. Ser ikke poenget ditt her... Uansett saa er 32GB nok til Vista og det meste av hva du maatte bruke av programvare/spill. Selv har jeg bare 23GB paa min Vista partisjon og jeg klarer meg fint. Flash disker er ikke ment for massiv fillagring enda.

     

    2. Microsoft selger ikke PC'er, saa ser ikke poenget ditt. Hvis du har en jalla PC og ikke vil oppgradere til Vista for aa faa en sikker PC (kontra 98/ME), installer Windows 2003. Kan fint omgjoeres til en arbeidsstasjon som kjoerer det du trenger av programvare/spill, og minimumskravet er P133MHz med 128MB RAM.

     

    3. Det er ingen som tvinger deg til og ha gjennomsiktige vinduer. Det er faktisk fullstendig mulig og slaa dem av, tro det eller ei. Ja det hoeres kanskje vanvittig ut, og det er kanskje til og med foerste gangen du hoerer om dette... Men det er FRIVILLIG. Foeroevrig kjoerer jeg Vista paa en laptop med et skjermkort som er mindre en minimumskravet, og jeg har ingen "tearing", "lagging" eller "unormal CPU bruk" naar jeg resizer mine vinduer med Aero paa.

     

    4. Slutt aa syt.

     

    <ontopic>

     

    Jeg er rimelig happy at noen tar opp konkuransen med Samsung naar det kommer til NAND disker. Jeg liker forsaavidt Samsung, men det er alltid godt og ha alternativer for aa presse priser og utvikling. Jeg ser for meg at min neste PC har NAND disker og quad-core om et par aar naar jeg er ferdig med studier og har raad til og bruke penger paa morsomme ting igjen.

     

    Flash disker har enormt potensiale tror jeg, ikke bare paa grunn av hastighet men ogsaa pga. driftsikkerhet og varighet. Ingen bevegelige deler = jippi!

     

    Noen som har hoert noe om levetid paa disse diskene kontra Samsung sine? Sist jeg hoerte fra den kanten laa de paa rundt 50000 timer for NAND chippene, kan det stemme? Det er forsaavidt over 5 aar med kontinuerlig bruk noe som vel er rundt det man kan forvente i snitt av en konvensjonell disk i disse dager... Men kunne vaert artig om de greide aa oeke denne levetiden.

  19. Finnes det et sted der jeg kan lese om de forskjellige versjonene? Altså hvorfor de har så stor pris forskjell på seg. :)

    6816488[/snapback]

    http://www.microsoft.com/windowsvista/

    6816532[/snapback]

     

    Allerede sett der, fant ikke noe spesielt. Vil helst ha en tabell (noe i likheten av en change logg)

    6816602[/snapback]

     

    Denne artikkelen fra Paul Thurrott's Winsupersite.com har en meget fin sammenligning mellom alle de kommende Vista versjonene. Anbefaler deg aa ta en titt paa den.

  20. Foerst og fremst, beklager for at alle "matematiske" utrykk er paa engelsk. Har ikke tatt matte paa dette nivaaet paa norsk, saa har ikke snoering paa hva de forskjellige tingene heter.

     

    Anyway, har hatt 4 maaneders utplassering og begynte paa skolen igjen i forrige uke. Jeg var saa smart at jeg la fra meg matteboekene i hele den perioden uten aa kikke paa de en gang, saa naa naar vi begynte paa igjen og gikk kjapt over hva vi gjorde i vaar, saa sliter jeg litt med og huske hvordan ting gjoeres. Har tre oppgaver jeg trenger litt hjelp med. Alle oppgavene er 'Implicit Equations', og svaret finnes ved og ta derivativet av begge sider, og isolere y' (dy/dx) til en side av ligningen.

     

    Oppgave 1:

     

    (x - 3y)^2 = x - y^2

     

    Etter aa ha tatt derivativet paa begge sider faar jeg:

     

    (2)(x - 3y)(y' - 3y') = y' - 2yy'

     

    Som et endelig svar faar jeg:

     

    y' = (1 - 2x + 6y) / (20y - 6x)

     

    Noe jeg tror skal vaere riktig...

     

    Oppgave 2:

     

    x ln(y) = sin(x + y)

     

    Etter aa ha tatt derivativet paa begge sider faar jeg:

     

    y'(x / y) + ln(y) = cos(x + y)(1 + y')

     

    Som et endelig svar faar jeg:

     

    y' = [cos(x+y) - ln(y)] / [(x / y) cos(x+y)]

     

    Noe jeg ogsaa tror skal vaere riktig...

     

    Oppgave 3:

     

    x(e^y) = tan^-1(xy)

     

    Etter aa ha tatt derivativet paa begge sider faar jeg:

     

    xy'(e^y) + e^y = (xy' + y) / (1+x^2y^2)

     

    Og stort lenger en det kommer jeg ikke paa denne oppgaven...

     

    Dersom det er noen som er en racer paa derivativer og implicit differentiation, saa hadde jeg satt stor pris paa om de kunne gitt meg en haand med disse oppgavene. Sliter litt med aa huske/forstaa, og trenger og faa dette helt paa plass foer vi begynner og bygge videre paa det.

     

    Takk saa meget!

  21. Maa faa lov og si at om jeg hadde hatt den PC'n som du har hjemme hos meg, saa hadde jeg gaatt for PC #1. Hadde ikke giddet spille noe paa en laptop dersom jeg hadde hatt en saapass oppegaaende maskin tilgjengelig.

     

    Jeg gikk for en maskin med Radeon 9600 kort saa jeg kunne spille paa den naar jeg var hjemme (og litt i lunsjen paa skolen) siden jeg ikke har en PC utenom. Men hadde ting vaert annerledes og jeg hadde en PC hjemme saa hadde jeg kjoept meg den minste og letteste 12" laptoppen tilgjengelig. Du blir fort lei av aa drasse paa et stort beist av en PC og en haug med boeker.

     

    Som m-kane sier er serviceavtalen ogsaa et veldig godt poeng. Dersom du kjoeper en PC utenom skoleavtalen, og den dauer... Da sitter du med skjegget godt plantet i postkassen dersom du er avhengig av laptop paa skolen hver dag. Det aa faa en PC tilbake fra reparasjon tar fort noen uker.

  22. Finnes en haug med forskjellige Thinkpad modeller saa aa si hva det er basert paa specs er ganske vansklig. Dog vil jeg tippe at det er en R51 maskin, da disse er mer rettet mot studenter.

     

    Har selv en Thinkpad og er fornoeyd med min, dog jeg har en T42. Den er litt mindre en en R51 (dersom det er den du har blitt tilbudt) og mer rettet mot forretningsmarkedet.

     

    Grunnen til at prisen virker litt stiv i forhold til hardware du faar er fordi Thinkpads er _dyre_ maskiner. De er ikke laget for aa vaere spille pc'er slik mange andre produsenters baerbare er, men for aa vaere stabile jobbedingser. Det jeg alltid har hoert om Thinkpad er at de er bygget bedre og varer lengre en andre billigere "tilsvarende" modeller. Jeg har ikke eid noen andre baerbare, men jeg er _veldig_ imponert over hvordan min T42 har motstaatt all den julingen som jeg har gitt den over det siste aaret. Har knekt av en liten bit av plastikk paa ene hjoernet, men bortsett fra det saa kan du knapt legge merke til at den har blitt lagt i en ransel og drasset rundt 10 timer til dagen. Jeg har enda til gode og hoere noen knirkelyder komme ut av den.

     

    Er ikke helt sikker paa hva sammenligningsforholdet til Pentium M er i forhold til P4 og Athlon sine prosessorer, dog jeg husker fra da jeg kjoepte min for ett aar tilbake at en 1.8GHz tilsvarte cirka en 3.0GHz P4 (uten HT) naar det kom til og kjoere spill. Hvorvidt dette faktisk stemmer er en helt annen sak. Jeg har forresten 1.8GHz Pentium-M'en i min maskin, og f.eks. Half Life 2 og Battlefield 2 kjoerer greit. Dog er det nok skjermkortet som er den store flaskehalsen i mitt system, og spesielt i de to systemene som du har faatt tilbud om.

     

    Mitt raad er, skal du bruke den til bare skole stasj, gaa for tilbud #1. Den kommer til og taale whatever av juling du maatte gi den, og vil kjoere alt av programvare du maatte trenge til skole.

     

    Dersom du vil bruke den som en spille PC i tillegg til skole PC, kjoep noe annet. Du finner nok neppe noe som varer like lenge, men det faar mer (hardware) bang for the buck.

×
×
  • Opprett ny...