Gå til innhold

databingo3000

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av databingo3000

  1. Kan ikke kommentere forskjellen, men vil si at X Pro er en veldig bra maskin og til denne prisen er den et veldig godt kjøp nå. Skjermen er helt konge, 3000x2000 oppløsning er genialt, fikk meg til å innse hvor uegnet 16:9 formatet er til praktisk brukt.  Touch screen er suverent over mus endel ganger, f.eks gestures til zoom og trykke på pop-ups. Tastaturet er utmerket, samme med musepadden og fingeravtrykksleser. Alt virker solid og gjennomtenkt. 10 gen intel er iallefall en god oppgradering fra 8.gen mtp strøm og effektivitet. 

    Jeg ville dog heller hatt en litt tyngre og tykkere laptop, med litt mer cpu/gpu-kraft. Det er nok ikke lang tid til denne er ganske foreldet i forhold til en M1 mac eller amd-basert x86. Ut fra det perspektivet kan det være greit å kjøpe den billigste og legge differensen i en oppgraderingspott i halvnær fremtid. 

  2. Mulig merkelig spørsmål som ikke passer helt i noen av kategoriene...

    Jeg skal ha lyd til tv og musikk, og skal kjøpe alt nytt. Hadde tidligere en Yamaha receiver kjøpt på megasalg en gang for ~10 år siden, og noen Klipsch gulvhøytalere, jeg koblet bare optisk kabel fra tv til forsterker, og så ferdig. Spiller musikk på spotify gjennom Chromekast og tv-fjernkontrollen (Samsung) styrer også volumet på receiveren. Funket perfekt for meg, eneste minuset er at tv-en ikke klarte å slå av/på receiveren på egen hånd. Ikke audiofil og uinteressert i film/surroundlyd, har en B&W senterhøytaler + noen bakhøytalere som har vært på to flyttelass uten at jeg gadd å koble opp. Har en tv-boks fra Get, men den er heller aldri koblet opp (kollektiv avtale), så mediakildene kommer gjennom Chromecast eller fra appene på tv-en. Kanskje jeg skaffer meg en ps5/xbox en gang. 

    Men jeg ser at receivere har masse hdmi in og ut, så tydeligvis meningen å kjøre alle signalene gjennom receiveren først. Og selvfølgelig masse kanaler og dilldall, bluetooth, smart-styring osv.

    Går jeg glipp av noe ved bare å bruke optisk kabel i 2020?
    Er det noe vits for meg å kjøpe en receiver over en 2-kanals forsterker?
    (annet enn at det ser ut som større tilbud av receivere enn forsterkere i lav prisklasse)
     

  3. stabil på 5.0 Ghz 

     

    Har du lyst på en utfordring, kan vi bytte CPU-er?  :rofl:

     

    Sliter stort med å unngå BSOD/heng på min, og kjørte til slutt Intel sin Performance Maximizer, som etter 45 minutters reboot og testing kom frem til her er beste OC 50-50-49-49-49-49-49 med -2 avx og vcore 1,359. Så det er jo bare litt over stock, med masse ekstra spenning. 

     

    (jeg overlever fint på stock-settings, men hadde jo håpet på litt mer. Håper det blir en kald vinter med lave strømpriser hehe)

  4. Jeg fortsatte med min nybegynner OC på 9900k. Fant etterhvert noen settings som var ok-ish (5.0, -2 avx offset, vcore 1.320 og stort sett alt annet på auto), var vel 3-4 BSOD mens jeg jobbet meg opp i volt. Sikkert ikke helt stabilt, men smalt iallefall ikke cinebench eller intel xtu test (som jeg fortsatt bruker som først testrunde, siden det går så fort), makstemp 85 grader.

     

    Men så blir plutselig windows mega treigt og uresponsivt, bruker etterhvert resetknappen. SÅ vil den ikke boote, enten henger den etter bios-skjermen (trykk del for å setup osv), noen ganger kommer det "attampting rapair", ser ut som windows, men bare spinner. Klarte heller ikke boote linux fra en USB, hadde en ferdig med Clonezilla. Klager på SD6 cache feil eller noe.

     

    Tar ut m2-driven, så booter linux USB fint. Prøver en annen m2-port, like dødt. Prøver så m2-driven i min gamle pc, hvor den var bootdrive frem til fredag. Ubootbar her også, Bios ser den, men bare henger. Drive heller ikke listed i Windows når booter fra den vanlige bootdriven.

     

    Er selvfølgelig litt nervøs for at forsøkene på CPU OC kan ha vært en faktor, men får det ikke til å stemme helt. Husker også at M2-driven var "outstanding, 94 top prosentil" på userbenchmark, men de siste gangene har den sagt "performning under expectations, 11th laveste prosentil", sånn cirka, dette før jeg kjøpte 9900k forrige uke.

     

    Så den har vel bare konket ut på egen hånd?

     

    Er forumsfavoritten Adata sx8200pro 1tb, brukt i 2-3 uker. ble mye knot med denne nye PC-en gitt heh

  5. Flere nybegynner-spørsmål her... 

     

    Hva slags program bruker man til å se vcore under last?  Driver og fikler med min 9900k, og blir nok litt lurt av min egen bios (MSI ACE), sitter og ser på cpu-z mens jeg kjører ulike tester. Har fått BSOD og heng, særlig når jeg tester Intel XTU eller aida stresstest. Prøver å finne gode settings, peller litt på vcore og llc i bios, og står nå med 1.37 fixed vcore og LLC6. CPU-z viser da 1.363 i spenning når "idle", men så fort jeg begynner med noe last, så ramler den til 1,305 (Cinebench) og 1,334v på XTU bench, så fort ferdig spretter den opp til 1.363v. Temperaturene var 10-15 grader lavere enn forrige run med (som hadde lavere volt men LLC4), mens idle-temp er 6-8 grader høyere enn "normalt". Alt dette er helt logisk, det er vel bare LLC som trekker alt nedover, men det jeg lurer på er om CPU-z er til å stole på?  Er det noe bedre å bruke, f.eks. HWINFO64? 

     

    Er det også slik at BSOD og heng typisk skyldes for lite volt?  Så hvis jeg har temperatur "ledig" så må jeg skru opp volt litt? Om ikke universelt, så grei hypotese?

     

    Jeg apet etter youtube fra MSI, men tydelig at min CPU ikke var så villig til leke på 5ghz, iallefall ikke med XTU og avx. 

    • Liker 1
  6. Jeg burde selvfølgelig lese gjennom hele tråden og google til fingrene blør, men er det noen enkle råd til minnekjøp for en 9900k? 16gb, og gjerne i lav prisklasse, men budjsettet har flex hvis røverkjøp. Ser det er prat om Samsung B-die, og G.Skill, men det er vel sikkert en spesiell modell eller to som gjelder da?

     

    (har tenkt mild overklokking uten å kåle for mye)

  7. Jeg kjøpte dette KFA2 2080 Ex kortet forleden. Tenkte at det er ok gpu for pengene i forhold til en 2070 super, som var det jeg egentlig hadde tenkt.

     

    Den har en bios-basert begrensning på power (11,6% oppover), men jeg fikk satt på overlock til 2070 mhz, og under last ligger den rett i underkant av 2000 mhz, i spill hvor ikke alt er maxed kan den holde 2055mhz. Temperatur under 70 grader, mitt tidligere 1070 lå 5-8 grader høyere. KFA2-en trekker maks 237 watt og er power-limited per GPU-z. Sannsynligvis hadde det kunne gi litt mer juice hvis det ikke var en powerlimit i bios, men hadde vel fort truffet begrensning på kjøling og non-a chip-kvalitet.

     

    Samsung-rammen klokker, så vidt jeg kan forstå, veldig bra, kjører på 8325 mhz, i marketing regning (opp fra 7000 mhz). Er ikke ekspert.

     

    Xtreme tuner app som følger med er ræva, bruker hellter MSI Afterburner. Fant ut at viktig ikke å kjøre flere programmer samtidig som kåler med innstillinger. Greit å verifisere med gpu-z.

     

    Kortet virker også solid bygget, med skikkelig kjølefinner.

     

    Men jeg har lite å sammenligne med, både fysisk og på benchmarks. Skulle iallefall tro at den gode minnehastigheten oppveier for litt svak chip/power, og da er det jo et veldig godt kjøp, selv om nok kommer noen gode 2080-tilbud fremover med lagerdumping.

     

    Veldig interessert i å høre andres erfaringer!

  8. Veldig nyttig tråd dette, tenker selv på en AMD-oppgradering og hadde en tentativ innkjøpsliste veldig likt Alchemist. Hovedforskjellen er at jeg tenker et (billig) x570 MB, fordi jeg ikke orker noe kål med bios-flash og fordi jeg har tenkt å levere tilbake 3700x såfort 3900x kommer på lager, og forstår det slik at hovedkortet kan bli en flaskehals med masse kjerner og strøm til CPU. Jeg har ikke sett noen klare anbefalinger eller sammenligninger på de ulike kortene, så ser på billigste kort som har intel NIC og gode VRM specs. Så har foreløpig Gigabyte X570 Aorus Elite og en ASrock på lista. Hadde vært interessant å se anbefaling på og begrunnelse for et low-end x570 kort.

     

    jeg hadde også valgt ut dyrere ram, 3200 CL14 uten at jeg helt vet hva det betyr i praksis, bare generelt angst mot å kjøpe en ok X570, 3900x og så introdusere et unødvendig svakt ledd i kjeden med treig ram. Blir jo litt høyere pris, men jeg har allerede hd og tenkte et billigere kabinett.

     

    Har også en liten vurdering på 2070s vs. 2080, hvis sistenevnte faller i pris med 2080super og kryper ned mot 6000, så kan det være ok valuta for penga kontra billigste 2070super til 5500.

     

    Hele AMD3000 + 570x virker jo litt beta enn så lenge, så jeg tenker både pris og stabilitet går riktig vei jo lenger man venter.

×
×
  • Opprett ny...