Gå til innhold

cane

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cane

  1. De vil ikke sende faktura hvis de ikke kan identifisere hvem som kjører bilen. Jeg har fått stor flash 7-8 ganger, men aldri motatt bot da jeg alltid kjører med løsskjegg og solbriller. Om politiet ringer sier jeg bare at vi er et studentkollektiv som deler bilen og at jeg derfor ikke aner hvem som kan ha kjørt den på det tidspunktet :) Full gass!

    Jeg er klar over muligheten å kverulere på at man ikke kjørt bilen, men i mitt tilfelle kan jeg ikke tenke meg annet enn at det ble krystallklare og tydelige bilder. Været og alt lå nemlig til rette.

     

    Ellers frister det svært lite å kjøre rundt i løsskjegg og solbriller - da kjøper jeg meg heller en enkel GPS som kan minne meg på hvor kameraene står oppført. :-)

  2. Hvor mye over kjørte du og hvor lenge er det siden?

     

    Kan jo hende at bildet ikke ble bra nok, da sendes de ofte ikke ut noe.

    Siden det var 80-sone og gjennomsnittsmåling vil jeg tro at jeg havnet på rundt 95-105 km/h i gjennomsnitt. Dette var cirka en uke siden, men det er mulig jeg også fikk noe på meg tidlig i april da jeg kjørte samme tur.

     

    Jeg kan selvfølgelig håpe på at kameraet tok dårlige bilder, men det tror jeg ikke er tilfelle - da håper jeg heller på at gjennomsnittsfarten ble lavest mulig. :-)

  3. Jeg ble tatt i fotoboks en gang, det tok 8 måneder før jeg fikk fakturaen.

    8 måneder var i overkant lenge. Jeg hadde håpet på at politiet måtte melde ifra ila av en gitt tid, f.eks før 3 mnd.

    Hvilket politidistrikt gjaldt dette, og cirka hvilket år?

     

    Slike utsagn er mangelvare her på forumet.

     

    Etter å ha lest endel innlegg har jeg begynt å miste trua, så takk til deg :)

    Jo takk for det - er jo fortsatt lov å ha en smule selvinnsikt opp i det hele. :-)
  4. Kjørte nettopp Oslo-Gjøvik-Oslo. På veien hjem, cirka 20 min før Nittedal, kjørte jeg forbi en strekning hvor kameraer måler gjennomsnittsfart. Siden jeg ikke var klar over dette og derfor valgte å gjøre en omkjøring fikk jeg oransje lys på lampen rett bak siste kameraet.

     

    Så til spørsmålet mitt: er det noen som vet når jeg kan forvente å få brev fra politiet? Takknemlig for erfaringer på dette området. På forhånd takk!

  5. Jeg har en lignende utfordring med min iPad2. Den kommer lett og kjapt opp på nett, men etter at den ikke vært i bruk på et par minutter så må jeg deaktivere/aktivere WLAN for å komme på igjen. Alt annet av pc-er og iPhone som er koblet til samme router fungerer strøkent.

     

    Utrolig irriterende! Og jeg tror det hele oppstod etter siste oppdatering for 2-3 uker siden.

     

    Noen som opplever dette og har en løsning?

  6. Hei folkens!

     

    Jeg er ute etter et godt HD-kamera og får ikke bestemt meg for hvilket jeg skal satse på.

    Håper dere kan gi meg noen tips!

     

    Behovet i prioritert rekkefølge ("must have"):

    1) Full HD

    2) God vidvinkel

    3) Kameraet skal takle svakt lys og selvsagt ta opp flott video

    4) 5.1 lyd

     

    Bruken:

    Primært baby og familiefilming

     

    Pris:

    Under 10 000,-

     

    Foreløpige kandidater jeg kan se:

    1) Sony HDR-CX550VE

    2) Versjoner av Panasonic HDC-TM700-serie

     

     

    På forhånd tusen takk for alle tips og kommentarer!

  7. Jeg hadde holdt meg langt unna kjøp av elektronikk på Gran Canaria - og spesielt kamera/utstyr. Jeg bodde på øya i 1996-1997 og har både hørt og erfart at mange har blitt lurt av det som først kan gi inntrykk av å være seriøse selgere.

     

    Klassikeren, og den jeg husker best, er salg av foto/videokamera til skikkelig nettopris. Men når handelen er over kommer det frem at det mangler essensielt tilbehør som f.eks lader/objektiv/batteri/ledninger. Og skal du ha det inkludert er prisen plutselig langt høyere.

     

    Lykke til uansett hva du velger å gjøre! :)

  8. Hva tenker dere om dette kameraet? http://www.elkjop.no/product/foto-video/videokamera/HDRCX550V/sony-hdr-cx550v

     

    Om dere ikke liker det, hva er bedre og hvorfor?

    Jeg har ikke så mye verdiøkende å si om dette kameraet mer enn at jeg vurderer det sterkt sammen med Panasonic HDC-SD700. Foreløpig har jeg ikke bestemt meg for hvilket jeg skal satse på, men jeg ser en klar fordel i Sony-kameraet pga vidvinkelen.

  9. Det gjelder 2-3 st, og klemmeringene ser for meg helt uskadet.

     

    Ellers fikk jeg et skikkelig godt og behjelpelig svar fra leverandøren (Thorn) i dag:

    "Hei

    Denne er utgått (i 2002), og vi har verken brosjyrer eller datablad på den.

    Mvh Trine", så da er jeg like langt. :nei:

    Men ikke no problem - jeg skal be min venn som er elektriker til å se på dette. Det er mulig han kan trylle. :)

  10. I forbindelse med maling av tak har jeg tatt ut alle downlights i stuen. Og nå som jeg skal sette dem tilbake på plass har et par klemmeringer (se bildet) gått ut fra sitt spor.

     

    Å få klemringen på plass i begge spår virker akkurat nå totalt umulig - og som en helt umenneskelig oppgave. Jeg har sikkert brukt 1,5 timer i dag og har kun endt med å ødelegge glasset på pærene.

     

    Pærene er både fra IKEA og OSRAM, og jeg har prøvd med begge typer siden selve anlegget ikke er levert fra IKEA. Er det noen som har klart å feste disse klemringene på plass, og hva er i tilfelle hemmeligheten?

     

    På forhånd tusen takk!

    post-52557-1278885119,9016_thumb.jpg

  11. I huset ditt har du IT 230V nett. Det vil si att du har 230V i stikk kontaktene, og 230V i trefas stikk kontakt, som du har i kjelleren (3 faser +jord = 4pinner)

     

    Kaffemaskinen din er produsert for et TN 400V nett. Dette har tre faser med 400V, en nøytal og jord. altså 5 pinner. Du kan på ingen måte koble opp denne mot den blå trefas 230V kontakten du har.

     

    Det kan være mulig å koble om maskinen til 230V. Dette må du ha en elektriker til å gjøre. Men hvis varmeelemten osv er laget for 400V og ikke er koblet mot nøytal i maskinen, så lar ikke dette seg gjøre.

     

    IT 230V er utbredt i hele Norge. De aller fleste e-verk går nå over til 400V TN på nye byggefelt, osv.

     

    TN400V er mye brukt i resten av europa, og i industri her hjemme.

    Takk for alle svar!

    Det er riktig som du beskriver comsy. Det er 230V i veggen, ikke 380V som jeg skrev først.

     

    En servicetekniker fortalte meg i dag at han kan koble om espressomaskinen slik at den støtter 230V. Det var tydeligvis bare for han å endre på noen brytere og ledninger på hovedkortet, og derette endre til et blå støpsel. Problem solved! :thumbup:

  12. Jeg har en espressomaskin som ønsker 380V via en rimelig tjukk ledning som har rund stikkontakt med 5 "pinner" (en av dem er større enn de andre).

     

    Nå ønsker jeg å teste maskinen i kjelleren hvor vaskemaskinen er koblet til med en lignende kontakt, men hvor det kun er 4 pinner (en av dem er større enn de andre).

     

    Så spørsmålet mitt er om jeg kan koble espressomaskinen til kontakten som i dag brukes av vaskemaskinen. Jeg blir veldig takknemlig for alle tips! :thumbup:

  13. Hei!

    Jeg drar utenlands når påskeferien kommer, nærmere sagt til Riga. Samtidig trenger jeg ny mobil og har veldig lyst på iPhone. Så mitt spørsmål er: Er det mulig å kjøpe iPhone u/ abonnement i utlandet for så å sette inn SIM-kort?

    Har mildt sagt ingen erfaring rundt telefoner, så jeg håper noen kan hjelpe.

    Yes, det kan jeg fortelle. Jeg har ikke vært i Riga, men derimot i Roma. Der kunne jeg i februar 2009 kjøpe ulåst iPhone 3G 8GB til 490 euro. Jeg vet ikke om det er stor vits sammenlignet med norske priser, men det klarer du sikkert å regne på selv.

  14. Ok, da tenker jeg at det blir en tilstandsrapport likevel. Og skulle jeg ikke få pengene tilbake, får jeg bare se på de pengene som det jeg måtte offre for å komme i mål. Thx!

     

    Btw...jeg savner en nettside som man kan bruke for å legge ut info om dårlige håndverkere. Dette kunne vært til stor hjelp for unngå at andre folk går i samme fella. Har lest et sted at det blitt brukt en god web-løsning på dette i Sverige, så nå leker jeg med tanken om å lage en likedan.

  15. Håper at noen kan gi meg et tips vedr. en klage jeg nå skal sende inn til Forbrukertvistutvalget (FTU).

     

    For å ta en lang historie kort så gjelder det en reklamasjon på totaloppussing av baderom. Selskapet har ikke følgt våtromsnormen på flere punkter (bl.a på fall til sluk, og mangler i "rør-i-rør-systemet"), og jeg har derfor sendt to klager gjennom Forbrukerrådet. Etter flere purringer og manglende svar, har Forbrukerrådet avsluttet saken og henvist meg til FTU.

     

    Jeg er trygg på at jeg stiller sterkt i min sak da jeg hatt en fagmann på besøk som muntlig har bekreftet mine misstanker. I tillegg har selskapet utrolig nok gitt meg dokumenter som bekrefter at våtromsnormen er fulget.

     

    Så til mitt spørsmål: når jeg nå innbringer saken til FTU, bør jeg da legge ved en tilstandsrapport fra takstmann eller kan dette vente til det eventuelt blir behov for det? Jeg vet at tilstandsrapport stiller sterkere, men det koster meg ca. 5000 kr - penger jeg ikke får tilbake.

     

    På forhånd takk for tips!

  16. Sadshit: kort sagt handler det om hva ditt behov er, og hvilke egenskaper på pc-en som du vektlegger mest. Mitt tips er at du tester ut flere modeller i butikk før du lander på noe.

     

    Og skal du ha en mini-pc, noe jeg fått inntrykk av, anbefaler jeg at du tar en titt på HP 2133. Den har relativt god spekk for å være en mini-pc, hvertfall når man jamfører med andre mini-pc-er under 9-10".

×
×
  • Opprett ny...