Gå til innhold

SagaPer

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SagaPer

  1. TIL ETTERTANKE: Etter mye frem og tilbake i denne historien sitter jeg igjen med følgende konklusjon: Det er kanskje en grunn til at Canal Digital satelitt kun tilbyr en type standard CAM for Smart-TV. Det handler antakelig om at det ikke er mulig å håndtere 2 stk krypterte kanaler inn på TV samtidig med 1 stk CAM selv om CAM har mulighet for dekryptering av 2 kanaler samtidig.

    Dette handler selvsagt om å se på en kanal mens man tar opp en annen kanal. Jeg har lest gjennom tidligere svar fra Samsung support ang dette og de sier noe sånt som at "...man kan kun håndtere en ukryptert kanal og en kryptert kanal samtidig på deres Smart-TV'er".

    Sammen med alle rundene jeg har gått med testing så vil jeg tro at dette faktisk er det som er mulig å oppnå pt.

    Jeg fikk returnere Neotion Dual CAM Non-Pairing til Computersalg A/S da de innrømmet at jeg hadde fått CAM som var beregnet til kabel-TV. Vet ikke om dette hadde noen betydning da CAM fungerte akkurat som CD sin CAM.

    Noen flere synspunkt på dette?

  2. HISTORIEN FORTSETTER ETTER NOK ET TILBAKESLAG:

    E-post til Computersalg A/S i Danmark 12.05.2020: 

    "Hei, jeg har mottatt den bestilte varen fra dere. Se vedlagte bilder. Er dette riktig produkt og er dette en DUAL CAM slik som jeg bestilte?
     
    Etter råd fra STRONG.DK i Danmark så handlet jeg dette produktet hos dere. På nettsiden deres er det referert til «Producent: Maximum» og «Model-nr.: MAX-8037». Jeg finner ingen av disse referansene på selve produktet (se bilder) men kun på innpakning (pose).
     
    Dette er produktet jeg mottok med teknisk beskrivelse av egenskaper: https://www.dvbmarket.com/consumer-cams/neotion-conax-cam.
     
    STRONG.DK skriver dette i epost til meg i dag: «Kender ikke Neotion CAM da vi aldrig har forhandlet CAM fra den Producent. Men for at kunne afkode 2 kanaler af gangen skal det være Dual CAM. Men vil anbefale dig tage kontakt til hvor du har købt dit CAM samt evt. Canal Digital om de har en løsning der kan afhjælpe problemet.”"

    Svar fra Computersalg A/S 13.05.2020:

    "Tak for din mail. Du har fået det produkt du har bestilt. Men det kort du har købt bruges til kabel-tv og som du selv skrive så skal du bruge det til satellit-tv. Så jeg tror det er derfor du har problemer med at få det til at virke. Jeg har oprettet en retur-sag så du kan sende den i retur hvis du ønsker."

    Så da er det tilbake til start i dette prosjektet etter retur av Neotion Non-Pairing Dual Cam til Computersalg A/S.

    Er det noen av dere som har forslag til annen CAM med Dual Encryption for satelitt (som først og fremst fungerer med Canal Digital)?

    Neotion Non-Pairing Cam fra Computersalg 01.jpg

    Neotion Non-Pairing Cam fra Computersalg 02.jpg

  3. OPPSUMMERING:

    • Samsung Q70R 55 2019 modell Smart-TV med 2 satelitt-tunere
    • Canal Digital satelitt-abonnement med Single Cable LNB
    • Splitter fra Single Cable til begge tunere inn på TV
    • Neotion Non-Pairing CAM, dual decryption (Max-8037)
    • Se på en kanal og ta opp annen kanal fungerer kun med opptak på ukryptert kanal
    • Skal man ta opp en kanal og se på annen kanal må man bruke CD dekoder-boks
    • Prosjekt avsluttet etter utlegg på kr 750 for ny CAM, humøret er i behold
    • Takk for alle kommentarer og innspill i et forsøk på å løse utfordringen.
  4. mobile999 skrev (3 minutter siden):

    Det du beskriver er så dårlig at jeg ikke skjønner poenget med to tunere.

    Spørs om det er slik at Samsung produserer apparater for mange markeder rundt omkring i verden og at 2 tunere kan ha noe for seg i enkelte markeder. Av en eller annen grunn som ikke jeg kjenner til. Jaja, jeg skal nok klare meg med oppsett som det er. Det er bare litt spennende å prøve å finne ut av ting. ?

  5. mobile999 skrev (57 minutter siden):

    Nei, Disse ser ut til å være ukryptert:

    Sky News International
    Aljazeera English
    Visjon Norge
    Visjon Sverige
    Kanal 10 Norge
    Gospel Channel Scandinavia

    og muligens

    SperantaTV
    CGTN
    CGTN Documentary

    NY TEST: Satt på opptak på Sky News International, gikk til Programguide (advarsel om begrenset visning), valgte NRK1 HD i guiden, klikket OK og så på NRK 1 HD. Opptak på Sky News gikk til dette ble stoppet. Sjekket og ok. Så opptak på ukryptert kanal mens man ser på kryptert kanal fungerer. Det motsatte fungerer ikke.

    Prøvde også å sette Tuner 1 spornummer til 1 og Tuner 2 spornummer til 1 og sporfrekvens på begge til 1210 MHz (sto tidligere til spornummer 1 og spornummer 8 med tilhørende sporfrekvenser. Dette så ikke ut til å påvirke funksjonalitet eller funksjon for opptak samtidig med å se på annen kanal.

  6. Og dette fører oss videre til følgende: Hva er poenget med 2 satelitt-tunere og 1 UHF/VHF-tuner i TV'en når man ikke kan utnytte satelitt-tunerne fullt ut. Jeg har som tidligere nevnt Canal Digital Satelitt med den flate parabolen med 3 utganger. Har 3 kabler inn i huset til 3 ulike rom. På 2 rom står det en CD-dekoder med splitter bak som leverer signal til begge tunere i boksen. Da kan man ta opp en kanal mens man ser på en annen kanal. På den nye Smart-TV'en (Samsung) så tenkte jeg at det skulle klare seg med CAM. På denne TV'en er det også koplet en kabel på splitter som leverer signal inn på de 2 tunerne.

    BREAKING NEWS: Fikk akkurat svar fra Neotion support angående dekryptering i CAM-modulen jeg har anskaffet. Se under.

    "The module can descramble two services. But the two services must be in the transport stream you are tuned on. In other words, the two services must be available at the same frequency. I do not know your network so I would advise you either:

    • to check on your own the content of each frequency by navigating in the menu of your remote control unless the TV info banner displays it when you press on the Info button
    • to contact Canal Digital to have the list of the transport streams and the related services ; you may find this list on their website

    Dere er velkommen til å tolke dette og oversette innholdet til informasjon som kan føre til noen flere gode svar på gåten. ?

    Selfsat antenne H22dCSS3.png

    samsung-series-6-qe82q60rat-208-m-82-4k-ultra-hd-smart-tv-wi-fi-black.jpg

  7. mobile999 skrev (11 minutter siden):

    Ja, men fungerer det å ta opp og samtidig se på en kanal dersom den ene eller begge kanalene er ukryptert? Hvis ikke, hva er poenget med de to innebygde tunerne?

    Evt. fungerer timeshift + opptak samtidig slik som det antydes i sitatet fra manualen? Dette må også testes med en eller begge kanalene ukryptert.

    Ok. Er NRK-kanalene NRK 1, NRK 2 og NRK 3 ukrypterte? Er det disse jeg i tilfelle skal teste med?

    Har testet mellom NRK 1, NRK 2 og NRK 3. Akkurat samme stopp-ordre som i alle de andre testene.

  8. mobile999 skrev (23 minutter siden):

    Kan du gjøre samme test der en eller begge kanalene er ukryptert?

    Forøvrig fant jeg følgende i manualen:

    Jeg tolker dette slik at det skal være mulig å bruke Timeshift ("pause inntil 90 minutter og fortsette å se på en kanal") og ta opp en kanal samtidig. Det står riktignok ikke noe om kanalen(e) må være ukryptert. Kan du teste dette?

    Det er kanskje en ide å kontakte Samsung support og få avklart hva som menes med sitatet.

    Jeg har en 320Gb disk i USB-kabinett koplet til TV i uttaket som er merket HDD. Opptak fungerer utmerket. Det ser ut til at ca 60 minutter programopptak opptar ca 1,7Gb diskplass. Så det er godt med plass på disken. Jeg kan godt skrive til Samsung kundeservice igjen og spørre dem om det er noe i programvaren i disse TV-modellene som hindrer bruker å se på en kanal mens man tar opp en annen kanal.

    Da jeg var i kontakt med Samsung support 28. april 2020 så svarte de (og dette er vel egentlig svar og løsning):

    "Vi förstår vad du menar och beklagar att du upplever problem med detta. Men nej det kommer inte att fungera dessvärre. Detta eftersom din tv använder Cam-kortet och kan sedan inte visa en annan kanal på samma gång.

    Detta oppset som du har tillåter bara att du ser på en kodad kanal åt gången. Man kan bara se fria kaaler som inte brukar cam-modulen på samma gång man ser på en kodad kanal.

    Detta eftersom att du bara har en Av-kodningsplats och inte två. Du har dubbla tuners men inte dubbla kortläsare. Lösningen i så fall är ett kort i er tv och ett annat i en Digitalboks. För det kommer dessvärre inte fungera på annat sätt än så här."

  9. NULL skrev (1 time siden):

    Hvor gammelt er dette kortet? Hvis det er et eldre kort, som vel fortsatt kan brukes uten pairing (men mulig ikke enkelte premium-kanaler er mulig med det), så kan det også være at kortet er såpass gammelt at kun en sesjon støttes?

     

    OPPDATERING 12.05.2020 kl 18.15: Samtale med Canal Digital support. De opplyser at det ikke er noen endringer på det vanlige "kredittkortet" som brukes i CAM (de siste 10 årene). Så du mener at jeg burde få tilsendt et nytt kort fra CD som antakelig (kanskje) støtter dekryptering av 2 kanaler samtidig? Jeg kan godt gjøre det.

    Samtidig så har jeg 2 andre kort i huset, så kanskje jeg skal teste de 2 andre kortene også og se om de oppfører seg på samme måte? Resultat av test: Alle kort oppfører seg på samme måte. Ser på en kanal, setter på opptak, prøver å bytte kanal (gå til programguide), da får jeg melding om at jeg må avslutte opptak. Annet eksempel: Ser på en kanal (eks NRK HD1), går til programguide, velger TV2 HD, velger opptak, ved exit fra programguide så havner jeg på kanalen jeg startet opptak for.

    Er det den såkalte Timeshift-funksjonen fra Samsung som dukker opp her? Du kan starte opptak i programmet og så ta igjen resten av programmet senere. Dette blir jo strengt tatt det samme som vanlig opptak og man får heller ikke bytte kanal uten å avslutte opptak.

    Man havner egentlig i en slags tech-loop her da hverken Samsung, Canal Digital, CAM-produsent eller andre kan svare på hva som må til for å kunne se og ta opp to kanaler samtidig. Dette fungerer selvsagt med dekoderen til CD men altså ikke med CAM. Noen andre ideer som kan føre til en lykkelig slutt på denne historien?

  10. mobile999 skrev (16 minutter siden):

    Kan du teste om du får feilmelding fra tv'en dersom du setter den opp til å ta opp to kanaler samtidig? La den gjerne også gjennomføre opptakene dersom du ikke får feilmelding.

    Er det også mulig å starte avspilling av det ene opptaket mens opptakene foregår?
    Kan begge opptakene spilles av etter at de er avsluttet?

    Ikke mulig å ta opp mer enn en kanal. Ved forsøk på opptak av neste kanal kommer melding om å stoppe det første opptaket.

  11. mobile999 skrev (På 8.5.2020 den 22.00):

    NRK er kryptert på satelitt.

    Hvordan blir det med pairing med denne?

    Da er ny CAM i hus og montert i TV. Desverre med samme resultat som for CD sin CAM. Ser ikke ut til å være behov for pairing med CD-kundekort. Ringte CD og spurte om ny CAM burde paires med kundekortet. Han svarte JA, men etter å ha lagt inn serienummer så fant han ikke CAM i systemet sitt. Men alt fungerer i TV. Bortsett fra å kunne se på en kanal mens man tar opp på en annen kanal.

    Er det da noen av dere som kan opplyse oss andre om hva veien videre kan være? Er dette en CAM som kan fungere?

    Neotion Non-Pairing Cam fra Computersalg 01.jpg

    Neotion Non-Pairing Cam fra Computersalg 02.jpg

  12. Historien fortsetter.

    1. Fikk telefon fra OK Elektriske som hadde mottat en epost fra meg ang problemstillingen i denne tråden. Den hyggelige mannen hadde sjekket med 1. linje og 2. linje-support hos CD og de mente at kryptering av flere kanaler samtidig burde fungere (merk at de ikke fastslo dette). Så status her var vel at man ikke kan anta at standard CAM fra CD krypterer flere enn EN kanal samtidig.

    2. Kommunikasjon med STRONG i Danmark som svarer slik: "Hej, med mindre CD har ændret i deres krav til deres CAM så kan deres ikke afkode mere en kanal af gangen. Du skal have fat i enten Dual CAM eller et ProCAM. Ved dog ikke om disse er tilgængelige ved nogle forhandlere i Norge pt. Men prøv evt. her: https://www.computersalg.no/i/5050595/conax-ci-cas7-cam-dual-cam."

    Så da bestilte jeg 1 stk Conax CI CAS7 DUAL CAM til kr 734 inkl frakt med varenr: 5050595, produsent: Maximum, model-nr: MAX-8037, EAN: 5706998024893. Så får vi se om dette produktet løser utfordringen med å SE på en kanal mens man TAR OPP en annen kanal samtidig.

  13. mobile999 skrev (33 minutter siden):

    Jeg tror jeg var litt rask. Det skulle vært "CD sin cam støtter ikke to kanaler samtidig". Om tv'en ikke støtter to kanaler samtidig fra cam-modulen vet jeg ikke. Jeg var ganske sikker på det fordi det vil være overraskende om den ikke klarer det slik som set top bokser klarer det.

    Ja, det finnes conax cam-moduler som klarer to kanaler samtidig. Jeg vet ikke om de vil fungere med cd-kort.

    Forslag: Ta kontakt med OK Elektriske og spør om Neotion Conax Cam kan dekode to kanaler samtidig og om den fungerer med programkort fra CD Satelitt. Du kan også spørre om de har erfaring med om det virker med to kanaler samtidig i tv'er med to innebyggede tunere.

    Takk for tips om OK Elektriske mobile999. Jeg har sendt en epost til selskapet og spurt om de har CAM som kan fungere slik som jeg har beskrevet i denne tråden. Så får vi se hva de svarer. Om det er CAM som løser problemet så er jeg fornøyd med utviklingen i dette prosjektet. ?

  14. mobile999 skrev (10 timer siden):

    Det er cd sin cam som ikke støtter to kanaler samtidig.

    Hm. Betyr det at det finnes andre CAM-moduler som kan brukes i dette oppsettet med Canal Digital Parabol og Samsung TV'en? Har du mer info om alternativ for CAM-modul? Så vidt jeg forstår så krever ikke CD at CAM-modul leveres av dem eller har en ID som er knyttet til CD. Det er kun programkortet som må være aktivt og gyldig. Det hadde vært interessant å prøve en annen CAM i dette oppsettet. ?

  15. Kjell Olaf Winther skrev (15 timer siden):

    Jeg har hatt Canal Digital parabol siden 1998, og Viasat siden 2002. Og x-antall bokser med innebygget harddisk.

    Det har fungert flott i alle år, uten nevneverdige problemer. Det er den beste og enkleste måten å gjøre opptak på.

    Hvorfor knote med en harddisk som kun kan spilles av gjennom din TV. Har du noe du vil samle på, så kan du spille det av fra en gammel boks på hvilken som helst TV. Bytter du TV eller hvis den går i stykker, så får du ikke spilt dine opptak.

    Dagens bokser tar op to kanaler samtidig, hvor du ofte kan se på en tredje kanal, litt avhengig av hvilke kanaler du tar opp.

    Opptakene er prikk like som sendingene.

    Med en cam i TV blir du låst til den ene kanalen.

    Et up to date hode med en ledning fra parabol til en splitter, kan gjøre 4 opptak samtidig på to forskjellige bokser, som jeg gjør.

    Jeg kan i grunnen si meg enig i innlegget ditt. Oppsettet mitt var litt test av hva som er mulig med kombinasjonen Samsung Smart TV med 2 tunere og Canal Digital parabol. Etter en del frem og tilbake med Canal Digital kundeservice (som ikke kunne svare skikkelig på dette) og Samsung support så satt jeg igjen med svaret som er at man ta opp program på den kanalen man ser på eller planlegge opptak til et tidspunkt der man er borte og TV er avslått. Nå tar jeg ikke opp noe særlig så dette var vel mest en nerdegreie. ? 

    Det du nevner om at opptak på HDD er knyttet til akkurat den TV'en opptaket er spilt inn på er et viktig poeng. Da er det bedre med tuner fra CD med opptak som fungerer uavhengig av TV. Hva skjer hvis tuneren med HDD havarerer? Er opptakene da borte også?

  16. Jeg kan svare på denne saken selv etter å ha testet det meste rundt oppsett av TV etc og snakket med Canal Digital. Her kommer svar fra Samsung support via Messenger 27.04.2020:

    "Vi förstår vad du menar och beklagar att du upplever problem med detta. Men nej det kommer inte att fungera dessvärre. Detta eftersom din tv använder Cam-kortet och kan sedan inte visa en annan kanal på samma gång.

    Detta oppset som du har tillåter bara att du ser på en kodad kanal åt gången. Man kan bara se fria kanaler som inte brukar cam-modulen på samma gång man ser på en kodad kanal.

    Detta eftersom att du bara har en Av-kodningsplats och inte två. Du har dubbla tuners men inte dubbla kortläsare. Lösningen i så fall är ett kort i er tv och ett annat i en Digitalboks.

    För det kommer dessvärre inte fungera på annat sätt än så här."

    For egen regning kan jeg legge til at tidsstyrt opptak på natten når TV er i standby (står AV) fungerer (til USB HDD).

  17. Hei, jeg har en ny Samsung Q70R 55 tommer tilkoplet Canal Digital parabol (flat type, Selfsat H22dCSS3) med uttak for 3 separate kabler. Det står 2 CD tunere i huset samt Samsung Smart TV med 2 tunere integrert (splitter fra singel kabel til inntak på Sat Main og Sat SUB på TV). Denne kabelen fra parabolen har tidligere stått tilkoplet CD HD-box Smart og har fungert helt fint med mulighet for opptak på en kanal mens man  ser på en annen kanal. Til TV har jeg koplet til ekstern HDD via USB for opptak av TV-program.

    Jeg har konfigurert Kringkastings-menyen i TV riktig med Tuner 1 og Tuner 2. SatCR/UniCable står PÅ, Spornummer (Tuner 1) står til 1 med sporfrekvens 1210 MHz, mens Spornummer (Tuner 2) står til 2 med sporfrekvens 1420 MHz. Plasseringsenhetsinnstillinger (Plasseringsenhet) står AV. Når jeg starter opptak på en gitt kanal og ønsker å se på en annen TV-kanal samtidig så får jeg feilmeldingen "forvrengt signal".

    Skal jeg ikke kunne ta opp et program og se på et annet program samtidig? PS: Har lest e-manual ang oppsett og søkt på nettet etter denne problemstillingen men finner ingen god informasjon om feilsituasjonen. Har også snakket med Canal Digital og sjekket at CAM-modul og abonnementskortet skal fungere i det beskrevne oppsettet. Det går selvsagt an å kjøre opptak fra satelittkanal og så se på annen TV-kanal på Canal Digital appen.

    Noen synspunkter og gode råd i denne saken? Er det jeg som misforstår noe her eller skal dette oppsettet bare ikke fungere?

  18. Vil heller ha mulighet for samtaleopptak...

     

    Samtaleopptak er nå med i appen Sync.ME og fungerer meget godt både direkte med telefonmikrofon/høyttaler og med blåtann handsfree. God lyd fra begge parter. Opptak aktiveres ved start av samtalen i display for samtale eller du kan aktivere auto opptak for alle samtaler (krever proversjon av app, kr 109 pr år). Sync.ME har mange andre gode funksjoner som spamfilter for innkommende samtaler, søk av nummer i hele verden og kopling mot sosiale medier.

     

    Appen med samtaleopptak brukes på en NOKIA 9 PureView med Android 9.0 (Pie).

×
×
  • Opprett ny...