Gå til innhold

Dan Hansen

Medlemmer
  • Innlegg

    2 317
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dan Hansen

  1. Ok, ser jeg er nødt til å roote telefonen for å få dette til. I den anledning dukker de topp et par spørsmål til.

     

    1) Hvis jeg rooter telefonen, hvilket språk og OS vil den da få? Slik jeg forstår det sletter jeg vel rubb og rake på telefonen? ( http://androidfan.hubpages.com/hub/howto-root-samsung-galaxy-y )

     

    2) Jeg vurderer å installere "FolderMount" da dette visstnok skal være et godt program for å flytte mapper og lignende. Må jeg inn og endre i denne hver gang det installeres et program, eller er det noe man gjør kun én gang? ( http://whatswithjeff.com/move-apps-external-sd-card-android-phone/ )

     

    3) Har eller tatt full backup av alt som lå på telefonen og resatt den i dag ( *2767*3855# ). Er det andre måter å gjøre dette på?

  2. Joda, går jeg inn i Innstillinger -> Programmer -> Administrere programmer, så kan jeg velge mellom å se alle nedlastede programmer, alle programmer og alle programmer på SD-kortet. Velger jeg så alle programmer på SD-kortet, kan jeg se dem, og velge om jeg vil flytte dem fra SD-kortet til telefonen. Velger jeg å se alle programmer, og finnet er som ligger i telefonens internminne, kan jeg ikke velge å flytte det til SD-kortet. Det valget er tonet ut ...

  3. Jeg lurer på hvor vanskelig det er å tjene penger på blogg og hva skal egentlig til for at man tjener penger?

     

    - Hvordan fungerer det faktisk i praksis å tjene penger på blogg. Med tanke på hvor går pengene hen/hvor kommer pengene fra?

    Alltid lurt på dette.

     

    Jeg har tenkt å bruke tid på dette her.

     

    Spørsmålet er , hvem side blogg burde jeg velge.

    Jeg er ute etter det norske markedet/ samt skandinaviske.

    Er da blogg.no en riktig vei å gå eller fins det andre sider som jeg burde velge?

     

    Hvis det stemmer det at annonsører gjerne vil kjøpe seg inn på siden om den gjør suksess, er det da lettere å få norske annonsører på en blogg.no side? eller er det like god sjanse for at man kan få de på andre blogg sider også?

     

    Jeg har lite oversikt over det praktiske og spør dermed dere som kan dette.

    Kanskje noen av dere har tjent noen kroner på blogging?

     

     

     

    Du bør sjekke ut webforumet (www.webforumet.no). Der er det mange som driver med slike ting som kan svare deg ... :)

     

    Mvh Dan

  4. Nja, det er jo det vi prøver å unngå. Gutta bruker telefonene hovedsaklig til spill, og har fått hvert sitt 16GB SD-kort. Når jeg ser tilbake på det nå, var det en tabbe å kjøpe telefoner med bare 160MB internminne, men det visste vi jo lite om den gangen, dessverre ...

  5. Ja, det er internminnet som er fullt, men sist jeg klundret med dette var det ikke mulig å legge noe over på SD-kortet ut over musikk og filer man lastet ned. Det gutta trenger er mer plass til spill og programmer, og de kan ikke flyttes (så vidt jeg vet i hvertfall) uten å tydeligvis måtte roote telefonen ...

  6. Tja, si det du. Jeg har nå uansett testet det (nysgjerrig som jeg er), og klart fint å installere programmet under Win7Pro (32-bit) på en Acer Aspire One med bare 1,6GHz CPU, 1GB RAM og 1024x600 skjermoppløsning.

     

    Riktignok er programmene (HRD er en programpakke satt sammen av flere mindre programmer som kjører sammen) en lidelse å starte opp, men straks de har startet er det tut og kjør. Alt virker tilsynelatende.

     

    Har også installert programmene på en Acer Aspire V5 med 6GB RAM og 1366x768 skjermoppløsning og Win8Pro, og det er helt klart at sistnevnte definitivt er å foretrekke.

     

    Konklusjon; minimumskravende er ikke minimumskrav, men veiledende ... :)

  7. Nei, det er ikke det.

     

    Altså, hvis HRD 6.1 kan kjøre på 1GB RAM og 15GB harddisk i WinXP-SP3, er det lite logisk at det krever 4GB RAM og 50GB harddisk i Win7/8 da disse fint klarer seg med 1GB RAM og 20GB hardisk i 32-bit versjonen (2GB RAM i 64-bit).

     

    Satt på spissen, hvorfor krever HRD 6.1 3GB mere RAM i Win7 enn i WinXP? Og 30GB mer harddisk?

     

    Selve HRD programmet tar ikke mer enn mellom 250 og 300MB plass på disken installert ...

  8. Har et litt pussig spørsmål til alle it-guruer der ute

    Jeg sitter og vurderer å gå til anskaffelse av et radioamatørprogram (HRD 6.1), men stusser veldig over systemkravene som stilles.

    "Minimum system requirements are as follows:

    Windows XP/SP3, 1GB RAM, 15GB unused hard drive storage, Pentium 5 (P5) Processor, 1024x768 256 color display.

    Windows Vista, 3 GB RAM, 15 GB unused hard drive storage, Pentium 5 (P5) Processor, 1024x768 256 color display

    Windows 7 & 8, 4GB RAM, 50GB unused hard drive storage, Dual Core Processor, 1920x1080 Hi-Color display"

    Det jeg finner besynderlig er at installerer jeg programmet på en datamaskin med WinXP-SP3, krever programmet betraktelig mindre ressurser enn hvis jeg installerer det på en datamaskin med f.eks Win7/8. Dette forstår jeg simpelthen ikke. Hvorfor krever HRD 6.1 tre ganger så mye harddiskplass i Win7/8 som i WinXP, og hvorfor krever det betraktelig større oppløsning på skjermen? Dessuten er det vel ingen logikk i at man skal ha fire ganger så mye RAM i Win7/8 som i WinXP, for hvis programmet kjører med kun 1GB RAM, burde det vel holde i Win7/8 også, så lenge Windows har fått det som det trenger (f.eks ved 2GB RAM?)

    Er jeg helt på vidda med dette resonnementet, eller gir det mening?

    Har spurt de som lager programmet, men de henviser bare til at sånn er det ...

  9. Ser ut som om det kan ha hjulpet med tipsene. Likevel mister jeg forbindelsen, det tar bare lenger tid mellom hver gang.

     

    Prøv også dette;

     

     

    Windows 8 has a default feature to turn off the wireless adapter card to save power. To disable it :

     

    1. Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change Adapter Settings
    2. Right click on the connected wifi connection -> properties
    3. Clicks “Configure…” button -> select “Power Management” tab
    4. Uncheck this “Allow the computer to turn off this device to save power
    5. Ok and restart Windows

     

    Ref; http://www.mkyong.com/computer-tips/windows-8-keeps-dropping-wifi-connection/

     

    Jeg hadde også problemer på et par datamaskiner med Win8, men etter å ha gjort disse endringene forsvant problemet helt. Lykke til :)

     

    Mvh Dan

  10. jepp

     

     

    Er et kjent problem i Windows 8. Det har med strømsparefunksjonen å gjøre.

     

    Husker ikke hvor jeg fant den fulle beskrivelsen, men du kan jo prøve dette;

     

     

     

    1. Open Power Options by swiping in from the right edge of the screen, tapping Search (or if you're using a mouse, pointing to the upper-right corner of the screen, moving the mouse pointer down, and then clickingSearch), entering Control Panel in the search box, tapping or clicking Apps, and then tapping or clickingControl Panel. In Control Panel, enter Power in the search box, and then press Enter.

    2. Next to your current power plan, tap or click Change plan settings, and then tap or click Change advanced power settings.

    3. Double-tap or double-click the Wireless Adapter Settings section, and then double-tap or double-click thePower Saving Mode section.

    4. If the setting is currently anything other than Maximum Performance, tap or click it, and then select Maximum Performance.

     

    Hentet fra: http://windows.microsoft.com/en-US/windows/network-connection-problem-help#network-problems=windows-8&v1h=win8tab2&v2h=win7tab1&v3h=winvistatab1&v4h=winxptab1

  11. Hei

     

    Jeg hjelper en skole med IT-systemet deres, og trenger noen innspill og råd rundt en problemstilling som er dukket opp.

     

    Saken er at de har et datarom med 18 datamaskiner som kjører WinXP, og alle disse maskinene skal nå skiftes ut med noen nyere modeller som kjører Win7.

     

    De gamle maskinene er satt opp på en slik måte, at hver gang de starter opp, så "nullstiller" de seg. Det vil si at alle endringer tilbakestilles, alle dokumenter slettes, og alle besøkte hjemmesider forsvinner fra loggen og så videre.

     

    Dette ønsker vi å få til på de nye maskinene også, men vi er neimen ikke helt sikre på hvordan det gjøres. Det snakkes om et program som heter "Deep Freeze", men da den tidligere nettverksadministratoren ikke er å få tak i lenger og ikke kan hjelpe oss, står vi litt fast her ...

     

    Noen tips?

     

    Mvh Dan

  12. Hei

     

    Vet ikke om dette er rette stedet å spørre, men jeg forsøker nå.

     

    Saken er at guttene mine fikk hver sin Nintendo 3DS til jul, og selvfølgelig en dertilhørende stabel med spill. Etter allerede å ha brukt adskillig tid på å lete etter et av dem allerede, slo det meg at kanskje det var lurt med en sikkerhetskopi de kan bruke, sånn at originalen alltid ligger hjemme, trygt forvart i skuffen.

     

    Er dette mulig? Og hva trenger jeg eventuelt av kort, kortleser og software?

     

    Mvh Dan

  13. Hei

     

    Jeg kjøpte for et års tid siden en HTC Incredible S, og så langt har den virket ganske greit.

     

    I dag derimot, skulle jeg ringe ut med den, og valgte nummer som jeg pleier, men stusset på jeg ikke kunne høre noen "ringelyd" (summetone?) med mindre jeg skrudde på høytalerfunksjonen. Har jeg på den relativt lavt, kan jeg bruke telefonen som normalt, men skrur jeg av høytaleren og vil bruke den interne høytaleren, er telefonen stum som en østers. Har også prøvd med høretelefoner, og det virker også fint.

     

    Finner ingen innstillinger som tilsier dette ikke skulle virke, og det fungerte fint sist jeg brukte telefonen.

     

    Noen tips, anyone?

     

    Mvh Dan

  14. Hei

     

    Guttungene her har hver sin Samsung Galaxy Y, og nå kan den ene ikke lenger hverken sende eller motta SMS'er, laste ned oppdateringer eller programmer, eller ta bilder på sin lenger, fordi telefonen forteller den er "full"(!) Hvilket den ikke burde være, da det nylig er satt i et 16GB SD-Kort i den. Dog ser jeg det er "Internal Phone Storage" som er fullt, og da blir spørsmålet; hvordan flytter jeg ting fra selve telefonen til minnekortet, og hvordan gjør man det permanent?

     

    Har prøvd å google, men får ikke opp noen ordentlige svar. Noen som vet?

     

    Mvh Dan

  15. Takker for svarene.

     

    Når det gjelder #3 er visst dette et java-problem. Jeg får google litt nærmere (eller installere WinXP).

     

    #4 - spørsmålet her dreier seg om å bruke en konto på flere datamaskiner. Eksempelvis, hvis den ene guttungen spiller på min datamaskin, får han ikke opp de samme "verdenene" på sin egen, og vice versa.

     

    Har ellers funnet litt om det her; http://www.minecraftforum.net/topic/109160-how-to-move-world-to-new-computer/

     

    Når det gjelder "egen server", er det en virtuell server, eller må man ha fysisk hardware stående?

     

    Mvh Dan

  16. Hei.

     

    Ungene her (to gutter på 7 og 9 år) har fått helt dilla på Minecraft, og så langt boltrer de seg på en side som heter "MineCraftForFree", en side så vidt jeg kan forstå, er gratis å spille på.

     

    Dog har jeg forstått at Minecraft egentlig er et spill som er tiltenkt å skulle kjøpes, og det vurderer vi forsåvidt å gjøre nå. Koster jo ikke all verden, men likevel er det et par ting vi lurer på:

     

    1) Hva kan man i den betalte versjonen man ikke kan i den gratise?

     

    2) Hvordan håndteres to kontoer (de må jo ha hver sin) på samme datamaskin?

     

    3) Av en eller annen grunn kan de ikke spille MineCraftForFree på sin egen datamaskin, som kjører Linux Mint 11 32-bit. Maskinen er en litt eldre type, og de får bare opp et hvitt skjermbilde. Det er ikke noe problem å installere, så hva det er aner vi ikke. Vil dette løse seg med en betalt versjon?

     

    4) Hvordan stiller det seg hvis man spiller på flere datamaskiner - følger spillene spilleren eller datamaskinen? Tenker da på alt de bygger etc. Har forstått det slik at de ikke får det samme opp på min datamaskin som på konas.

     

    5) Hvordan er det med multiplayer? Har googlet litt rundt dette, og mitt inntrykk er at det er tilnærmet umulig for to sånne småtasser å kunne bli medlem på servere hvor dette er mulig. De fleste servere krever medlemskap med tilnærmet samme betingelser som for medlemskap i frimurerlosjen ...

     

    Mvh Dan

×
×
  • Opprett ny...