Gå til innhold

araziel

Medlemmer
  • Innlegg

    1 397
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av araziel

  1. Uten å ha gått i detalj på specs i forhold til om ting er tilpasset hverandre, så syntes jeg det ser ut som en bra maskin du har satt sammen. Bare sørg for at den SSDen du betiller er av den nyeste typen med SATA 6Gb. Om du har penger til det så ville jeg kanskje doblet størrelsen i tillegg. Det er deilig å kunne putte favoritt-spillene inn på SSDen.

    Lurer på om jeg muligens venter med SSD en stund enda. Vil jo helst ha 120+GB, men synes fortsatt det koster litt mer enn ønskelig. Er vel vertex 3 som en kongen på haugen når det kommer til flaggskipene nå right?

     

    Kabinettet er egentlig det samme som jeg kunne tenkt meg selv....veldig pent diskret, og langt mer ehh...kone-vennlig enn det jeg har per idag. Bare husk og sjekk om det faktisk er plass til skjermkortet inni der. Ihvertfall lurt å sjekke. De nyeste og kraftigste skjermkortene er jo oppimot 32cm lange, og en god del av Midi-towerne har ikke mer enn akkurat eller for liten plass. spesielt dersom de har de ekstra strømkontaktene helt i bakkant av kortet. Trur riktignok ikke dette er noe problem lenger, men verdt å sjekke.

    Indeed ;) Nå har jeg andreetasjen mer eller mindre for meg selv, men har fortsatt alltid likt diskrete kabinetter best.

    Var dette eller Obsidian 700D. Fractals har bedre støydemping og tar mindre plass og supre temperaturer, samt får du 2.5 fractals for ett stk Obsidian ellerno :p

    Eneste er at Obsidian har aftermarket USB 3.0 addon panel, men jeg er ikke helt ukjent litt modding. Er sikkert mulig å bare snike en USB 3.0 inn på forsiden på et vis.

    Har sjekka mtp plass og skal være greit med både cpu kjøleren og skjermkortet iflgm. tester.

     

    Ser du har med en svær luft kjøler til cpu, hvorfor ikke bytte denne med en corsair vannkjøling? H50, H60 eller H70? monterte selv en H60 i går og den var lett og monter og tar liten plass i forhold til vanlige luft kjølere.

    Tenkte på det, så på det, og hadde jeg enda tenkt å kjøpe 700D er det mulig jeg ville kjøpt full custom vannkjøling. Likevel ser det ut for meg som om NH-D14 slår eller er like god som H60/70 på temp, og ærlig talt driter jeg i hvor mye plass ting tar så lenge alt snurrer og går :p

    Ellers så er det gode deler du har valgt ut. Godt hk og skjermkort fra Asus er alltid en vinner.

    Jau, bra erfaringer med Asus selv, og virker som om 1155 hk'ene deres er up there mtp ytelse.

     

     

    XFX Black Edition 750W er en PSU som konkurrer med Corsair AX 750W og blir kun virkelig slått av Seasonic X-760. Ellers ser alt meget bra ut. HP-skjermen må visstnok kalibreres for å få et virkelig godt resultat, men ellers er alt meget bra.

     

    750W er også nok til å kjøre GTX 570 SLI, uten at det gir noen mening for deg med det monsterkortet du har valgt.

    Hehe, men er det seriøst det? Drar ikke ett 570 alene liksom 350ish watt? Tenkte som sagt å være litt futureproof og kanskje kjøpe SLI next gen, noe jeg antar vil dra litt mer.

    PSUen er forsåvidt innenfor 80+ standarden hvis du leser reviews, bare ikke sertifisert. Grunnen til at jeg tok den over Corsair AX 750 var at dustin hadde kampanje på den så de kostet det samme. Så da tenkte jeg 250W mer for samme pris, pyttsann! Nå er kampanjen over, men de ligger fortsatt nært i pris.

     

    Skjermen synes jeg så fabelaktig ut. Litt skeptisk til S-IPS fordi jeg er knallfornøyd med min nåværende TN-sak, men da blir jeg vel sikkert bare positivt overrasket.

     

    Hva tenker folk om HD 6950 (forutsatt at jeg unlocker shaders/6970 mod) mot GTX 570?

    ASUS GEFORCE GTX 570 DCII

    http://www.dustinhome.no/pd_5010550662.aspx

    ASUS RADEON HD6950 2GB DCII

    http://www.dustinhome.no/pd_5010575455.aspx

     

    6950'en er jo 300 spenn billigere, er bare at på alle benches jeg ser så slår jo 570'en 6970 på de aller fleste spill.

     

    Takk for feedback så langt btw!

  2. Tiden har endelig kommet for å gå til anskaffelse av noe nytt. Farvel til 1280x1024 oppløsning E6400 og xfire 4770's, wehoo! :thumbup:

     

    Lurte på om noen hadde innspill på komponenter. Pris er ikke så utrolig viktig, men liker å kjøpe bang for the buck når det er en mulighet.

    PSUen var meg fullstendig ukjent, men har lest reviews på den og virka veldig kjekk. Planlegger å evt oppgradere når kepler midranges kommer (kanskje dual) derfor litt ekstra watt.

     

    Det jeg lurer mest på er SSD egentlig, ingen peiling på hva som yter best av de små. Alle reviews gjøres jo på utsendte toppmodeller.

    Skjermkort er jeg vel litt i tvil om. Vil ha et som kan dra det meste på max i 1600x1200 og er stille, ellers er det ikke så viktig. Mulig jeg kan gå for noe billigere her?

    post-52433-0-75875800-1306630325_thumb.png

     

    Durp, så ut som SSD'en ikke ble med der.

    En Agility 60gb var planen.

  3. Hepp,

     

    har sett meg litt rundt, men er en smule rusten når det kommer til hardware, da spesielt i bærbare. Det viktigste er selvsagt god ytelse/kr. Den bør ha mulighet til å drive enkle spill selv om det ikke skal spilles crysis.

    PCen brukes som de-facto stasjonær replacement som stort sett står på samme sted og ikke flyttes rundt mye/brukes uten ladder, men den bør kunne holdes på fanget uten å få brannsår.

     

    Bruksområder er stort sett surfing/video/enkel spilling (monopol/puzzle quest/oasis etc).

     

    Pris i området 6-8000,-. Dette kan dog økes dersom det finnes noen skikkelige kupp i en høyere prisklasse.

     

     

    Viktige ting:

    god skjerm (vant til 15.noe" 4:3 skjerm, så bør være passelig stor mtp høyde)

    godt tastatur

    stille

    ikke varm

    utseende (helst ikke shiny finish/flekkmagnet/ikke 100% plastic fantastic)

    hdd (helst 500gb+)

     

    Ikke så viktige ting:

    spillytelse

    batterilevetid

    tilkoblingsmuligheter

    størrelse/vekt

     

     

    Så langt er vel nærmeste jeg har kommet et valg: http://www.dustinhome.no/pd_5010412012.aspx

    Vil gjerne ha en del alternativer som hun kan velge mellom.

     

    På forhånd takk.

  4. *Husker du den tingen du gjorde for 3 år siden som jeg ble sur for? Jeg kom på den nå, og nå er jeg like sur igjen!*

     

    *Jeg drømte at du var utro med ei i natt, så jeg kommer til å være sur på deg resten av dagen*

    Klassikere.

     

    *På kjøpesenter*

    J: Du trengte jo sokker, kan vi ikke gå på H&M og kjøpe noen?

    G: Javel.

    *Gutt går inn på H&M, plukker opp en pakke sokker, går til kassen*

    J: Kom hit og se på denne!

    J: Tror du denne hadde blitt fin på meg?

    J: Kjenn på stoffet på denne!

    J: Oi oi se her!

    *Gutt følger etter Jente i 2 timer med en stk klam sokkepakke i hånda mens hun tar og løfter på hvert enkelt plagg i hele butikken og prøver utallige outfits*

    G: Skal du ha noe eller?

    J: Nei, jeg bare ser.

     

    2 dager senere

    J: Du gidder jo aldri være med på klesshopping!

  5. Hjelper Nav med å betale sånnt da? Trening og/eller psykolog? Trodde ikke man hadde krav på noe i Norge om man ikke har hatt jobb før.

    Joda. Ordningene er litt så-som-så for studenter som ikke har vært i jobb, og du må nok finne deg i å ringe/mase litt før ting går gjennom, men du har krav på en del. Du kan lese mye om hva og hvordan på nav.no. Om de betaler trening tror jeg neppe, men dersom du kun mottar minimumsbeløpet nå burde du søke om rehabiliteringspenger så snart du begynner behandling hos psykolog. Psykolog og legebesøk skriver du på et egenandelskort fram til du har møtt egenandelsgrensen, så søker du om frikort som i praksis betyr at videre behandling i kalenderåret som går på kortet er gratis.

     

    Psykolog blir du lettest sendt til ved å ta kontakt med fastlege (husk å få egenandelskort i skranken når du betaler). Si hva du sliter med og at du gjerne vil bli henvist til psykolog så fikser han/hun det.

  6. Har nok aldri snakket med noen om følelsene mine i RL, jeg har en veldig fjern familie, vi snakker aldri med hverandre bortsett fra usaklige ting, vet ikke om jeg hadde turt å dra til psykolog, sånne ting blir sett veldi hardt ned på i min slekt, alle skal være som de andre og holde kjeft ellers, og ingen skal snakke om hva de føler, om jeg hadde sagt feks "jeg er glad i deg" til noen i familien hadde jeg nok blitt kastet ut, ikke engang mor min får si sånt.

    Søk om tilbud og gå. Det skader ikke, og vedkommende kan sannsynligvis hjelpe deg å finne ut hva du kan gjøre framover. Ingen får jo noensinne greie på det dersom du ikke selv forteller det, så at andre evt. skulle se ned på deg på grunn av det er ikke noe å tenke på.

    Å være hos psykolog er ofte ikke "å snakke om følelser" i ett sett heller. Det er stort sett mye mer praktisk anlagt enn som så. Du kan få hjelp til helt normale ting, som hvor/hvordan du skal søke på skole, hvilken utdanning du kanskje passer til, og bare praktiske tips til hva du selv kan gjøre for å komme deg ut av depresjonen. Dersom du selv ikke føler noe behov for å snakke om følelsene dine ovenfor moren din så er det ikke noe krav at du skal legge ut om det heller.

  7. Det å gå skule en større plass hørest ut som himmel i forhold, så jeg får vel sjekke ut hva krav jeg har på skule, men i følge rådgiveren på ung.skulen har man bare krav på 3 år vidergående, og om det er sandt så har jeg brukt opp kravet, og kommer neppe inn på noen skule.

     

    Vet heller ikke hvordan det er med tanke på stipend/studentlån, noen her inne som har peiling? Jeg fikk 3 år med fullt stipend når jeg gjikk vidergående pga foreldrene mine er ganske fattige, jeg har vel kansje ikkje rett på mer?

    Hvis du har kontakt med NAV kan de som oftest være behjelpelige med å gi deg videre utdanning, kjenner de som har fått dekket privatgymnas for å forbedre karakterer osv.

    Er NAV klar over at du sliter psykisk? Er du i kontakt med helsevern?

    Hvis ikke, få avgårde søknad til offentlig helsetjeneste så du får psykologhjelp. De er som oftest interesserte i å gi deg et eller annet å gjøre, og kan ofte hjelpe deg å få støtte til e.g utdanning. Har du fått diagnostisert psykisk sykdom/er under behandling er også NAV mer innstilte på å dekke evt. studie e.l for å få deg på beina igjen.

     

    Forøvrig mange gode råd her, og som folk sier, kom deg vekk asap. Ny plass, nye mennesker og nye opplevelser er ofte det som skal til for å få deg ut av ditt eget hode og skape lyst til å gjøre ting igjen.

  8. Hvordan kan det da bidra til økt vekt?

    Det er, så vidt jeg vet, ikke gjort noen store studier på mennesker, men rotter som får i seg kunstige søtningsstoffer legger på seg mer enn de som spiser vanlig kaloriholdig sukker [Swithers].

    I tillegg kan man jo lese her: http://en.wikipedia.org/wiki/Sugar_substit...e_health_issues om diverse testresultater, hovedsaklig på rotter. I store mengder gir mange søtningsstoffer kreft i rotter.

     

    Selv holder jeg meg unna alt av kunstig søtning ganske enkelt fordi jeg ikke har noe behov for brus etc. Om man absolutt må innta slikt tviler jeg på at et lite inntak har noen som helst effekt på helsa uansett hva det skulle være slags søtning. Raffinert sukker er iallefall minst like farlig som de fleste alternativene.

     

    Og nei, insulin blir ikke til fett, men kunstig søtning og forhøyede nivåer insulin er korrelert til insulinresistens og dermed diabetes 2. http://messageboards.ivillage.com/n/mb/mes...&msg=6330.1 (fikk ikke direktelinken til artikkelen til å fungere)

  9. Støymålinger kunne vært aktuelt selv om kjøleren ikke leveres med vifte. Samme vifte vil ha svært forskjellig støyprofil ut fra hva slags kjøler/ribbedesign den plasseres på, samt hvilken festemetodikk leverandør bruker.

    Samtidig hadde det jo vært kjekt å se resultater, eller iallefall en kommentar, på ytelse ved forskjellig plassering av vifte. Push/pull, eller en på hver etc.

  10. Så. Bestemte meg for å slipe ned IHS på e6400en samt bunnen på TT big typhoon min i sommervarmen da temperaturene begynte å bli uholdbare. Overklokket til 2.6 for daglig bruk, kan gå langt videre, men har ikke gidda å se hvor det stopper etter at jeg installerte ny RAM for en stund siden :p

     

    Kjølepastaen er AS5. Ved måling før nedsliping hadde den kjørt i sikkert 4-5 måneder, måling etter er 5 min etter montering så denne faller sikkert et par grader. Brukte 400-600-1200 sandpapir.

     

    post-52433-1245682156_thumb.png

    Er ekstremt fornøyd med resultatet. Trodde egentlig hele greia var litt urban-myth jalla, men tenkte what the heck. Sandpapir hadde jeg liggende, så det er egentlig en gratis mod i dette tilfellet.

     

    post-52433-1245682102_thumb.jpgpost-52433-1245682118_thumb.jpg

    post-52433-1245682111_thumb.jpgpost-52433-1245682129_thumb.jpg

    Driter som dere ser i mirror finish, det er fullstendig unødvendig, og så mye tålmodighet har jeg ganske enkelt ikke.

     

    Må rydde opp før fruen kommer hjem :>

    post-52433-1245682136_thumb.jpg

  11. Jeg syns dette er litt merkelig, i og med at einstein vel sa at lyshastigheten er lik selv hvor den observeres fra (altså at den er relativ til observereren uavhengig av hvilken hastighet denne observereren beveger seg i forrhold til lyskilden eller i forrhold til andre observatører eller objekter).

    Men husk da også at romtiden er knyttet sammen, tid vil oppleves forskjellig for en observatør som beveger seg med 90% av lyshastigheten, og vil gjøre at lys som e.g skinnes forover beveger seg med lysets hastighet selv da.

     

    Hvordan kan da lyset stoppe pga for stor unslippelseshastighet? vil ikke lyshastigheten også da være relativ til "tyngdekrafthastigheten/aksellerasjonen" og dermed vil lyset aldri stoppe opp?

    Og dessuten så er vel fotonene til lys masseløst, og dermed skulle det vel egenklig ikke påvirkes av tyngdekrefter/aksellerasjonskrefter?[/size]

    Lyset vil aldri "stoppe opp", men for observatører på utsiden kan det virke sånn.

    Alt lys blir påvirket av gravitasjon, t.o.m av solen og galakser (gravitational lensing), man kan se dette på flere bilder der galaksehoper/store stjerner nært oss bøyer av lyset av ting i bakgrunnen. Dette er pga bøyen på romtiden som masse skaper. Lyset følger da egentlig fortsatt en rett vei, men selve rommet lyset beveger seg i blir bøyd, når det kommer til svarte hull er bøyen så kraftig at lyset blir fanget.

    post-52433-1244747255.jpg

    • Liker 1
  12. Har noen spørsmål, muligens naivt formulert siden min kunnskap ikke er enorm på området. Si at et svart hull er en rest av kjernen til en eksplodert kjerne. Denne har en ufattelig høy massetetthet og trekker til seg stort sett alt i en omkrets. Hvordan kan vi definere denne omkretsen og "dabber" tiltrekningskraften av jevnt jo lenger vekk vi går slik at ting som er svært langt unna blir saakte trukket mot dette hullet, eller finnes det en grense der det sier "svupp" og man forsvinner inn i hullet?

    Vi definerer flere forskjellige horisonter opp mot et svart hull og punktet der noe innenfor horisonten ikke kan påvirke utsiden eller unnslippe kalles event horizon. Du vil lenge før dette være fanget av det svarte hullets gravitasjon dog, som sådan fungerer det som alle andre store objekter, du kan i teorien fint gå i bane rundt et svart hull. Dette har vi e.g observert blant stjerner i melkeveiens sentrum. Og ja, tiltrekkningskraften dabber av akkurat som alle andre objekters gravitasjonsfelt gjør.

     

    Og hva med massetettheten i hullet etter som fysisk masse blir trukket inn? Får hullet en sterkere tiltrekningskraft etter som det "bygger seg opp" mer masse?

    Ja. Jo mer masse hullet spiser, jo mer massivt blir det. Er det svarte hullet i et område med flere stjerner vil det etterhvert konsumere disse og da også få sterkere tiltrekkningskraft etc.

     

    Kan dette forklare bevegelser i universet på et høyere plan? Kan vår oppfatning om at universet ekspanderer med akselerende hastighet skyldes svarte hull lenger ute.

    Det stiller jeg meg sterkt tvilende til da all tiltrekkning som sådan har en begrensning i rekkevidde. I tillegg er det mange som mener at dannelse av store svarte hull vil være umulig i universets tidlige fase da det krever opphopning av masse på et lite område. I starten var masse såvidt vi vet fordelt jevnt før gravitasjonen begynte å klumpe ting sammen sakte men sikkert.

     

    Men jeg har egentlig ikke peiling :p

  13. Har selv en TX1250 og synes den fungerte veldig greit til studentarbeid.

    Fjernkontrollen var gull når man måtte fram og gå igjennom en artikkel. Faktisk så endte det med at alle gruppene kom til meg med deres powerpoint filer og ville bruke min laptop til framføringen. :-p

     

    Synes fortsatt at touch-delen er for dårlig. Bruker den veldig skjeldent (greit når man skal tegne noe kjapt).

    Skulle gjerne ha Win XP eller en linux distro som støtter touch-display istedet, fordi jeg synes vista går småtreigt på den.

    Bortsett fra litt bedre hardware ser TX2 og min gamle tx1250 omtrent like ut. Samme tilkoblingene, samme musepekerflate.

     

    Edit: Ser de har flyttet fingeravtrykkslesern fra venstre til høyre side.

    Du kan få tx1X serien til å funke fint med Windows XP, litt jobb er det, men hu-hei for en forbedring.

    Arvet en tx1000 med knust skjerm for et halvt år siden eller så, tror ikke det er noe jeg ville kjøpt selv, men fikk tak i en ny skjerm på ebay for litt over 1000,- og satte inn.

    La in XP, 4GB RAM og RMclock. I forhold til vista er det en sabla forbedring, og alle knappene/fingeravtrykksleser og snarveier fungerer i XP med noen tweaks. Med RMclock undervolter du glatt prosessoren såpass at den ikke støyer i det hele tatt.

     

    Om noen skulle være interessert er dette en veldig utfyllende tråd på hvordan man setter opp XP: http://forum.tabletpcreview.com/showthread.php?p=86955

     

    Ingenting som slår tablet om du liker å lese tegneserier og sånt på pcen, stort sett det jeg bruker min til :p

  14. Crossfire trengs jo strengt tatt ikke om vedkommende ikke skal spille, 4770 drar jo de fleste spillene som enkeltkort selv om du da må sette ned grafikken noen hakk. Er jo også unødvendig å kjøpe 2 stk hvis planen er å handle nytt(nye) skjermkort etterhvert.

     

    Intel i7 920 er den eneste det er verdt å bruke penger på for øyeblikket hvis du er ute etter ytelse pr kr, klokk den opp litt når du setter opp maskina så yter den så det suser.

     

    Angående RAM er det heller små forskjeller i reell ytelse, selv om du kan se forskjeller på throughput, jeg ville sagt gå for 1600, men usikker på hvordan det ser ut i framtiden.

     

    Antec p18x er forøvrig et genialt valg, tror jeg har bygd 3 pcer i de selv til venner/familie nå og alle er like fornøyde.

     

    Hovedkort får noen andre komme med, har ikke peiling :p

  15. har sett talken hans på ted.com, ja, men har ikke lest boka.

     

    har du lest the paradox of choice i samme slengen? den beviser det du sier om at jo færre valg, dess lykkeligere er vi. hvis du ikke har lest den, så kan du jo kjøpe den. for all del, ikke last den ned illegalt fra sider som btjunkie og sånt, sånn som mange andre gjør for tiden. hehe!

    Ikke lest, men har den ja, og har planer om å lese den. Og nei, laster ikke ned bøker :p

    Er det en ting jeg ikke gjør på pcen så er det å lese bøker.

  16. Saa det har ingenting med mekanismen bak evolusjon aa gjere, f.eks. naturleg seleksjon. Derfor kan ein vel ganske enkelt seie (kanskje litt naivt...) at dersom ein kan observere "mikroevolusjon" har ein grunnlag for aa seie at mekanismen bak det heile er paa plass, og fraa det foelgjer det at makroevolusjon og er mogeleg... Sidan det daa ikkje er nokon betre forklaring (saapass har eg forstaatt) er det daa ingen grunn til aa skilja mellom bevis (meir presist "evidence"...) for makro/mikro.

    Går du med på at jorden er mer enn 6000 år gammel, så ja, skjer mikroevolusjon (noe vi bruker den dag i dag i forskningslaboratorier overalt for å syntetisere RNA/DNA og bakterier) så skjer makroevolusjon hvis du gir det lang nok tid.

    Mekanismen er i bunn og grunn den samme, og naturlig utvalg fungerer så snart noe blir selvreplikerende, mao helt ned på enkeltstående RNA nivå.

  17. jeg tror vi er deppa fordi vi er bortskjemte drittunger som propper i oss alkohol og dårlig mat, og strever etter ting vi tror kommer til å gi oss lykke. vi er svært dårlige til å forutse hvordan vi kommer til å reagere i framtidide situasjoner, og derfor også ikke særlige flinke til å vite nøyaktig hva som gjør oss blide.

     

    This. Vi suger til å predikere hva som gjør oss lykkelige, og jo færre valg vi har, jo lykkeligere er vi.

    Du har ikke lest Stumbling on Happiness by any chance?

    http://www.ted.com/index.php/talks/dan_gil...e_we_happy.html

  18. Det sier seg ikke selv. Hvorfor de har det verre enn det jevne kjæledyr begriper jeg ikke.

    Et vanlig kjæledyr blir ikke fraktet rundt i bil hit og dit hele livet, ei heller blir det tvunget til å stå i et lite bur mesteparten av tiden. For ikke å nevne at de fleste sirkusdyr er det nettopp fordi de er eksotiske og på ingen måte er avlet til menneskelige formål, som e.g huskatter og hunder.

  19. Kan nokon forklara ein stakkar som ikkje er biolog grunnen til at ein brukar uttrykk som mikro- og makroevolusjon? Saa langt eg kan forstaa er det ikkje noko som helst som skulle tilsei at ein har forskjellege formar for evolusjon. Sjoelve prinsippet er jo at ein gaar steg for steg...

    Prinsippet er det samme, og makroevolusjon er mikroevolusjon over lang nok tid. Den eneste forskjellen er kvantitativ, ikke kvalitativ.

    Makroevolusjon studerer variasjon mellom arter (over lange tidsrom) mens mikroevolusjon studerer variasjon innen arter (over kortere tidsrom).

    Det er en form for klassifisering, noe vitenskapsmenn er glade i, og ikke noe annet.

  20. Oi, hvilken boble lever du i?

    Har du misforstått wikipediaartikkelen om Tsjernobyl kanskje? :)

    Har du tilgang til alle papirer hos tidligere Sovjet? Har du tilgang på de papirene som har blitt borte?

     

    Og har du tilgang på litt sunn fornuft og kunnskap om klimatiske systemer og nedfall, vil du selvfølgelig innse at selv den dag i dag er det folk og spesielt barn som dør pga Tsjernobyl. Kanskje vi har hatt krefttilfeller i Norge som egentlig kunne blitt tilbakeskrevet på Tsjernobyl, det er ingen som kan si noe fram eller tilbake i den saken.

     

    Så kan du "usubstanierte" deg hele veien til Ukraina og dra på barnehjemmene der.

    Infoen var faktisk fra en dokumentar jeg så dagen før som het noe som disaster at chernobyl på discovery. De quota den forskningen som var gjort, og viste til studier av FN. I slutten gikk de også inn på hvor feil den daværende strålingskurven trolig er, der man antar at det er en lineær sammenheng mellom strålingsdose/dødelighet. Det ser faktisk ut som om man, ved å bli utsatt for små doser stråling bygger seg opp immunitet mot større doser, og at små doser under 50 mSv ellerno kan være heller positive.

     

    Og ja, barnehjemmene i Ukraina var blant eksemplene på usubstansierte skrekkhistorier jeg ville fram til.

    2006 Press Release by

    International Atomic Energy Agency (IAEA)

    World Health Organization (WHO)

    United Nations Development Programme (UNDP)

     

    As of mid-2005, however, fewer than 50 deaths had been directly attributed to radiation from the disaster, almost all being highly exposed rescue workers, many who died within months of the accident but others who died as late as 2004 ... Dr. Burton Bennett, chairman of the Chernobyl Forum and an authority on radiation effects ... "This was a very serious accident ... however, we have not found profound negative health impacts to the rest of the population in surrounding areas, nor have we found widespread contamination that would continue to pose a substantial threat to human health, with a few exceptional, restricted areas." ... An estimated five million people currently live in areas of Belarus, Russia and Ukraine that are contaminated with radionuclides due to the accident ... 4,000 cases of thyroid cancer, mainly in children and adolescents ... survival rate among such cancer victims, judging from experience in Belarus, has been almost 99% ... "Two decades after the Chernobyl accident, residents in the affected areas still lack the information they need to lead the healthy and productive lives that are possible," explains Louisa Vinton, Chernobyl focal point at the UNDP ... Dr Michael Repacholi, Manager of WHO's Radiation Program ... "the health effects of the accident were potentially horrific, but when you add them up using validated conclusions from good science, the public health effects were not nearly as substantial as had at first been feared."

    - http://www.ibis-birthdefects.org/start/cac...rue%20Scale.pdf

×
×
  • Opprett ny...