Gå til innhold

SunsetMafia

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av SunsetMafia

  1. Hei, takker for flere svar :-) Tror nok det blir kybernetikk og robotikk valget faller på. Tusen takk til Iverfix for å gi meg mer innsikt i forskjellene på studiene, og påpeke dette med interne overganger. Spesielt takk til Ifm for å være såpass klar på hva han ville gått. Trengte virkelig noen som kunne si litt klart hva jeg burde gå, ut ifra mine interesser, siden jeg ikke har klart å bestemme meg :-) (Men det er et selvstendig og gjennomtenkt valg, så ikke frykt for at dere har påvirket meg til å velge feil)

    • Liker 1
  2. Hei, takker for svarene :-) Tror jeg må ta tipset fra Vardark, og se mer på hvilke spesialiseringer de to linjene har, og prøve å finne ut hva som vil passe meg best. Det er likevel det jeg fortsatt synes er vanskelig å finne ut av, men synes nye teknologier er spennende, og synes det er gøy å utvikle, og føler jeg har programmeringsgenet som Vardark snakker om. Sånn sett vil nok datateknologi studiet passe meg bra. Samtidig vil nok Kyb gi flere muligheter, som Salvesen sier. Får vel ta noen runder med meg selv, og prøve finne ut hva jeg egentlig vil ;-)

  3. Hei, det begynner å nærme seg fristen for å ikke kunne gjøre om prioriteringen på søknaden hos samordna opptak. For min del er det Kybernetikk og Robotikk, eller Datateknologi (på NTNU), som er de to studiene jeg har kommet fram til at jeg har mest lyst å studere, men jeg vet ikke hvilket studie jeg bør velge.

     

    Personlig er jeg veldig glad i programmering, både det å tenke ut hvordan man vil at «strukturen» til prosjektet skal være, og det å implementere det i praksis, og ikke minst se at det du kodet, faktisk fungerer. Siden jeg fikk min første datamaskin da jeg var rundt 10-11 år, har jeg vært veldig nysgjerrig på å finne ut mer og mer om hvordan datamaskinen fungerer, og jeg har programmert mye. I det siste har jeg f.eks. drevet å lage kode i C++, som skal kunne brukes til å lage neurale networks, og dette lærer jeg både C++ og matte av, og jeg synes dette er kjempegøy. Har altså hatt mange hobbyprosjekter innenfor programmering, og føler at det kanskje er her jeg har størst potensiale.

     

    Samtidig er jeg dog interessert i det meste som har med matematikk, fysikk, programmering og teknologi å gjøre. Programmering har vært gøy når jeg har hatt det som en slags hobby, og drevet med det på fritiden, etter mine egne premisser. Det jeg frykter er dog at en arbeidshverdag som en slags type programvareutvikler (eller liknende), skal bli utmattende (noe jeg har hørt folk på diverse forum si), og at arbeidsoppgavene ikke skal bli så spennende som man kanskje hadde håpet på, og at man derfor kan bli lei av å tilbringe mye av dagen foran datamaskinen.

     

    Derfor vurderer jeg sterkt å søke Kybernetikk og Robotikk, som jeg også tror vil passe meg godt. Her har jeg inntrykk av at man lærer en del programmering, men også utvikler/(jobber med) fysiske "gjenstander", i større grad enn på datateknologi? Har også inntrykk av at man får et sterkere grunnlag matematisk her?

     

    Så spørsmålene mine blir egentlig:

     

    • Er det stor sannsynlighet at en arbeidshverdag etter endt studie på datateknologi kan bli utmattende og/eller kjedelig, og at man etterhvert blir lei av at man (kanskje) bare utvikler ting som finnes på en datamaskin? (Selv om jeg liker godt å programmere på hobbybasis)

     

    • Er det derfor bedre å gå Kyb, der man også lærer mer om utvikling av fysiske "gjenstander", slik at man har denne retningen mer åpen? Man lærer kanskje nok programmering på Kyb, til at man kan jobbe i typiske datateknologirettede jobber likevel?

     

    • Burde det ha betydning for valget mitt, at jeg føler at jeg kan mye programmering fra før, og at jeg derfor føler at jeg har et større potensiale her, eller har dette lite å si?

     

    • Hvordan tror dere arbeidsmulighetene i framtiden vil være for disse studiene?

     

    • Hva ville du valgt selv, og hvorfor?

     

    Takker på forhånd for svar ? (du kan selvfølgelig svare på bare ett eller noen av spørsmålene (ikke alle nødvendigvis))

     

×
×
  • Opprett ny...