Gå til innhold

j0x7be

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av j0x7be

  1. Nei, ser den, kjedelig å måtte kjøre debugging i lange tider for å feilsøke det, men det er nok den beste sjansen du har for å få noe mer "kjøtt på beinet" i forhold til problemet.

    Jo, DHCP for ipv6 er uavhengig av ipv4, bare en forhastet antagelse om at de kjører på samme host. Selve DHCP-server-funksjonaliteten er rimelig utprøvd og relativt enkel mtp. konfigurasjon, så en annen antagelse er at det mest sannsynlig er problemer relatert til infrastruktur eller maskinvare som er feilen.
     

    Når avbruddet varer, har du forsøkt noe som kan utelukke eller minske sannsynligheten for at det er cisco-ruteren, som å restarte den helt (og se at feilen stadig er der), eller kanskje prøvd originalruteren når nettet er borte? Sjekket Telenor for aktuelle driftsmeldinger i området når det står på? Blir mye synsing, men jeg tenker kjapt at du bør prøve det du kan for å avgrense mulige feilkilder. 

     

    Det med lease-tiden virker som lite sannsynlig at byr på noe problemer, og er satt til standard. Alternativet er å sette en statisk ip, noe som mulig kan være behjelpelig i feilsøkingen når nettet forsvinner.

  2. Velg intel-prosessor! Android-emulator sliter med å kjøre på AMD-baserte systemer, så første bud er å gå for en intel-maskin. Feilmeldingen er muligens noe om at emulatoren ikke er kompatibel med CPU-en?

    I forhold til øvrige spesifikasjoner vil det meste fungere greit til koding med en ny maskin. Vel og merke med Windows, ville styrt klar av Chromebook for ditt bruk.

    Når du bruker Android Studio, Visual Studio, Eclipse og lignende så vil det være merkbart å gå for en maskin med 16 GB RAM kontra 8, SSD fremover HDD og lignende.

    Intel i3 eller dårligere, og mindre enn 8 GB minne ville jeg dog ikke gått for. Kort sagt, en i5 med SSD og 8 GB RAM vil sannsynlig fungere helt fint for deg.

    Skjermkort har du ikke behov for basert på det lille du skriver om bruken - med andre ord, "integrert GPU" er greit.

    For å ha litt mer plass å boltre seg på (jeg bruker blant annet VS fast), så er absolutt en skjerm med 2560x1440 eller høyere oppløsning å foretrekke, men ikke noe "must".

  3. Hei.

    Jeg er spent på hva routeren sine logger avslører om/når feilen skjer igjen. Det er vanskelig å si hva som forårsaker dette uten mer informasjon. Kort sagt virker det noe merkelig, da interfacet skal bli stående i RENEW-state en stund om du ikke får adresse. Har du observert det skje, tar det i så fall lang tid før du kan få adresse etter du mister den?

     

    At du mister IPv6 er helt naturlig, da adressen der også kommer via DHCP.

    Når du skrur interfacet av og på sender routeren ut DHCP DISCOVER, og prosessen med å finne server og be om adresse begynner på nytt, og ja, det blir omtrent det samme som å ta kabelen ut og inn igjen.
     

    Hyppigheten på fornyelse av IP fra DHCP blir definert på server-siden, og kan justeres med 'ip dhcp client lease'. 10 minutter (600 sekunder) er vanlig, og er standard 'lease time' med for eksempel ISC dhcpd, så ja, det pleier å være så ofte.

  4.  

    Denne brukes nok for feilsøking, eller for å enkelt kunne legge inn ny firmware på enheten om den opprinnelige skulle feile.

     

    Ikke ofte (nesten aldri) man trenger annen kontakt enn Eth porten. Og dersom denne er defekt så er det egentlig ikke noen grunn til å feilsøke på levaranseobjekter. Kunne jo vært for ren utvikling, men litt søkt det også.

    Etter å ha åpnet en god del forskjellig utstyr er konklusjonen at det faktisk er vanlig å ha en port for fabrikk-kalibrering, feilsøking. firmware og lignende. Det som oftest dukker opp er en seriell-port.

     

    Både NAS-er, sensorer, rutere, kameraer og mye annet utstyr har hatt dette, ofte i form av punkter på et kretskort, men også som pinner og porter.

  5. det stemmer det batteri

    kan bli varme, men det krever

    en ytre påvirkning som

    sollys || lading på samme tidspunkt

    rc helikopter med lipo batteri

    -langtids lading så holder batteri i 10år

     

    Mulig batteriet må lades for at det skal gå varmgang i det - lading er dog noe som de fleste gjør når batteriet går tomt for energi.

     

    RC-helikopter med batterier har vesentlig mindre vedlikehold enn de som går på for eksempel bensin.

×
×
  • Opprett ny...