Gå til innhold

Yommt

Medlemmer
  • Innlegg

    150
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yommt

  1. Spotify har egentlig ikke forandret seg i det hele tatt på mange år, bortsett fra bittesmå justeringer her og der.

     

    Det begynner å bli på tide med økt kvalitet på lyden(båndbredden er ikke så viktig). En innebygd EQ, kanskje noe annet fancy for å fidle med lyd også. En funksjon som kan «importere» YouTube lister etter beste evne, innebygd i programmet. En timer som automatisk stopper musikken(spesielt på mobil), for de av oss som gjerne sovner med musikk. Flere temaer for utseende. Kanskje en YouTube link til musikkvideoer av sanger osv.

     

    Mye morsomt og nyttig de kan gjøre uten å gjøre UIet så mye vanskeligere. Det går bare på viljen.

     

    Som de winamp pluginsa... Kommer sikkert til å koste men kanskje de endelig kan tjene seg noe overskudd

  2.  

    Må ha minst 144 HZ hvia man er en gamer så disse høres bra ut men 32 tommer er for stort beste er 27 tommer mener nå jeg :)

     

     

     

    - Det der med "Hz" og "Visible-Screen-Size" er høyst subjektivt.

     

    F.eks...

    Selv synes jeg at "Visible-Screen-Size" bør gå i målestokk etter hvilken oppløsning det er snakk om.

     

    Men ikke alle deler den tanken.

     

    Når det kommer til "Hz" så vil jeg påstå at det kommer an på hvilke spill man spiller.

    For ikke å nevne skjerm-type.

     

     

    Når det kommer til Hz så er 144 en magisk grense som de fleste gamere med 3D utstyr helst vil over

  3. Markedet for slikt er vel bygd på den økte paranoiditet som har utviklet seg i samfunnet. Behovet for å overvåke både husdyr og barn sine bevegelser.

     

    Før var barn fint ute, uten mobil, så fikk alle mobil og man følte økt kontroll.

    Nå er ikke mobil nok for noen, GPS sporing i tillegg....

     

    Vil vel heller si dette faller under kjekt å ha..

    Det kan være nyttig å vite hvilke områder katten ferdes i.

    Og hvor favorittplassene er, slik at den er lettere å finne når den ikke har bånd..

  4.  

    Det er ingen som har klart å fortelle med hvilke hobbyer disse håndholdte laserne brukes..

    Og hvorfor det er så viktig å ha en laserpeker på mer enn 1 mW..

    Og til de som ikke skjønner poenget med forbud og påbud, det har med samfunnsøkonomi å gjøre..

    Det er veldig samfunnsøkonomisk å påby bilbelte, redningsvest osv osv..

    Og det er veldig samfunnsøkonomisk å forby laserpekere, hvis det sparer oss for en flystyrt så er det verdt det ! Ja hvis det sparer et eneste menneske for skader på øyet så er det flott og har spart oss for masse penger..

    Hva har samfunnet å tape på det egentlig ??  Det var det samme med raketter.. fulle folk og idioter klarte ikke å håndtere de og det førte til massive skader på folk.. så da ble det forbudt ! Enkelt og greit !!

     

    Jeg forklarer dette her: https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1672585&p=22609495

     

    Bare fordi du ikke forstår det betyr ikke at gleden lasere skaper ikke er reell. Dette er frihetsberøvelse og eneste grunnen til at du støtter det er at det ikke rammer deg personlig. Jeg blir faktisk voldsomt provosert av slike holdninger som du har, der du sitter å snakker ned til laserentusiaster som om du har moralsk overlegenhet, selv om du ikke vet en dritt om det.

    Jeg stillte spørsmål, hvordan mener du at jeg kan vise en dårlig holdning til hobbyen din samtidig som jeg ikke vet noe om den ??

    du motsier deg selv..  jeg snakket ikke ned noen og viste ikke noen moralsk overlegenhet om din "hobby".. 

    hvis du er såpass ustabil og klikker i vinkel over et spørsmål så må jeg stille meg spørsmålet om jeg syns du er stabil nok til å håndtere et slikt våpen.. svaret er nei..  samme mener jeg om at du kan la deg fasinere gang på gang av en fargestrek i lufta.. det viser at du trenger hjelp..  er du autistisk eller noe ?? 

     

    Nå derimot viste jeg dårlig holdning ovenfor hobbyen din, snakket ned laserentusiaster og viste moralsk overlegenhet !!

     

    Hadde du vært seriøs med denne hobbyen din ville du kjøpt en komersiell laser for bruk på diskoteker o.l. Den er ikke håndholdt og kan gi deg mye mer glede enn en liten håndholdt en.. så du kan fortsatt sitte å stirre på en strek og klappe le sikle og kose deg i timesvis..

     

    Og til de som ikke skjønner poenget med forbud og påbud, det har med samfunnsøkonomi å gjøre..

    Det er veldig samfunnsøkonomisk å påby bilbelte, redningsvest osv osv..

    Det hadde vært meget, jeg understreker MEGET samfunnsøkonomisk (i tillegg til mange andre aspekter) å totalfrby alkohol og tobakk, religion, lov å bygge bolighus i treverk ad nauseum. I tillegg til ekstremsport, motorsykkel-og bilkjøring hvis kollektivtransport er tilgjengelig, diverse forbud mot motoreffekt (f.eks. kunne alle biler begrenses med 50HK), fartssperre på absolutt alle kjøretøy etc.

    Å ha tilgang til og bruke alle disse tingene har ingen ren praktisk fordel, men masse ulemper som faktisk enten dreper eller skader mange mennesker hvert år, faktisk så dør mesteparten av disse grunnene.

     

    Hovedproblemet og temaet her er laserpekre, eller rettere sagt bruken av disse. De har masse bruksområder, og akkurat som alt annes skal brukes aktsomt. Å innføre noe forbud, og å tenke at en klistremerke og en annerledes bryter skal erstatte ordentlig oppdragelse av diverse unger som foreldrene gir blanke f'en i, eller stoppe visse mennesker fra å utsette andre for fare for deres egen fornøyelse blir ikke endret med denne loven.

     

    Ja du har rett i at mye burde vært forbudt som alkohol og tobakk.. men mennesket har en lang historie med mye tradisjon.. relgion er hva det er pga uvitenhet og undring i mange år.. Ja også må demokratiet ta mye av skylda.. Ja til teknokrati ! Og fartsperrer finnes faktisk på kjøretøy som kan oppnå 250 km/t..

    50HK på alle kjøretøy er ikke samfunnsøkonomisk.. og biler må man ha, selv om det går buss det er ikke alle som kan ta buss.. en elektriker på jobb feks.. så alle eksemplene dine ang. motorkjøretøy har de en meget praktisk fordel.. det er derfor de finnes..  Noen kun for motorsport under lisenser osv.. men de er likevel underlagt et lovverk..

    Det er mange regler for kjøretøy, blandt annet at det ikke skal være skarpe kanter som kan skade fotgjengere unødig mye feks..

    Syns du at påbudet om frontlys og bremselys er tullete også da ?? det får liksom være opp til hver enkelt om de føler seg ansvarlige nok ??  Biler dreper ikke, det er det førerne som gjør.. og bilene er konstruert for å skade minst mulig.. og ved riktig bruk går det bra..

    slik burde også en laserpenn være..  

    Hva er galt med trehus ?? at de kan brenne ned eller ?? Da kan jeg fortelle deg at det er kjempebra ! Folk kommer seg som regel ut av et brennende hus.. det er derfor det er lovpålagt å ha røykvaslere og brannslukkere og rømningstiger.. Det er bra for økonomien.. det får folk til å kjøpe forsikringer og det hjelper pengene til å sirkulere..

    en samfunnsøkonom vil fortelle deg at kriminalitet er bra for samfunnet fordi det skaper arbeidsplasser og hjelper pengene til å sirkulere..  En boligblokk derimot bygges ikke i tre.. der er det betong, brannisolert stål og gips som gjelder.. fordi det kan gå skikkelig galt om det tar fyr..  det finnes så mye forskrifter som passer på sånne ting.. og det er på bakgrunn av blandt annet en kost-nytte analyse..  hvor mye koster det oss ?? vs. hvor mye nytter det oss ??  Og i en slik analyse kommer håndholdte laserpenner over 1mW veldig dårlig ut..

  5. Det er ingen som har klart å fortelle med hvilke hobbyer disse håndholdte laserne brukes..

    Og hvorfor det er så viktig å ha en laserpeker på mer enn 1 mW..

    Og til de som ikke skjønner poenget med forbud og påbud, det har med samfunnsøkonomi å gjøre..

    Det er veldig samfunnsøkonomisk å påby bilbelte, redningsvest osv osv..

    Og det er veldig samfunnsøkonomisk å forby laserpekere, hvis det sparer oss for en flystyrt så er det verdt det ! Ja hvis det sparer et eneste menneske for skader på øyet så er det flott og har spart oss for masse penger..

    Hva har samfunnet å tape på det egentlig ??  Det var det samme med raketter.. fulle folk og idioter klarte ikke å håndtere de og det førte til massive skader på folk.. så da ble det forbudt ! Enkelt og greit !!

     

    Men på samme måte som at man kan sende ut nabovarsel, og ha fest så lenge man vil(2 ganger i året?), så kan man godkjenne og søke om å få lov til å ha sterke lasere, så det er jo ikke noe problem for de som har det gøy uten at det er farlig eller ubeleilig for andre...

     Du tar nok feil ang. nabovarsel. Det skal være stille etter 23.00 uansett ifølge norsk lov.

    I mange borettslag er det også en regel at det skal være rolig etter 20.00.. Et nabovarsel kan man bruke for å varsle om støy iforbindelse med oppussing eller fest etter kl 20. men all støy skal opphøre kl 23.00 uansett! Da skal det være stille og det er ikke noe carte blanche med et nabovarsel.  I byer er det ofte støyende arbeider på natten men de får ikke lov til å begynne før etter kl 01.00 da 23-01 regnes som en innsovningsperiode. Og det er kun kommunen som kan gi lov til slikt arbeid i særskilte tilfeller.. Så festing etter 23.00 gjøres på byen !!

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...