Gå til innhold

Hunte

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hunte

  1. Kurdos skrev (9 minutter siden):

    Hei!

    Hvordan har forskjellene i poenggrenser til egnethet vært 1-3 år tilbake i tid? Er det markant forskjell? Finner kun poenggrensen i 2020.

    Tidligere har det vært poenggrense til fysisk opptak, og ikke til egnethetsvurdering da denne vanligvis kommer etterpå. Snittet for fysisk opptak var på 42 eller noe rundt det i 2019 tror jeg! Har vært lavere snitt til dette enn det nå har vært direkte til egnethet, da det har vært flere opptaksplasser til fysisk pga en viss prosent faller av allerede da. 

    • Liker 1
  2. Ballemann1 skrev (14 minutter siden):

    Tror 53,5 vil holde i massevis hvis du har søkt bodø. Har 51,4 selv og begynner å tvile litt på at det ikke kommer til å gå i år heller..

    Jeg har 53,5 nå og har fortsatt to privatisteksamener til (målet er 56), men siden innkallingen går på snittet man hadde i mars når man søkte, så fikk jeg ikke innkalling, siden snittet ble 50,6 og jeg hadde 50,5 da.. 

  3. Rookie phs skrev (18 minutter siden):

    Hvordan har du klart å få 3 + i snitt på 2 eksamener? Det er jo vilt bra! Regner med du har 23/5 regelen hvor du får 0,7 poeng for hver karakter du går opp? 

    Jeg fikk 6, så gikk fra karakter 3 til 6 på begge eksamenene, og gikk dermed opp 1,5 poeng på hver av de to 😊 Søker ikke med 23/5 regelen nei, søker med vanlig vitnemål, så får som vanlig 0,5 poeng for hver karakter jeg går opp. Og tusen takk!!

  4. Rookie phs skrev (9 minutter siden):

    Må bare spørre siden jeg føler det er så mange som tar opp 3-4 fag på ett semester. Har dere 100% jobb ved siden av? Jeg tok opp 2 fag i vinter og det gikk akkurat ved siden av 100% jobb. Veldig stressende!

    Jobber tilnærmet 100% ved siden av ja. Tar opp 5 eksamener denne våren og leser selv. Går såvidt, men da har det kun gått i jobb og lesing.. og ekstremt sliten! 

  5. Rookie phs skrev (10 minutter siden):

    Det er vel på tirsdag vi får innkallelse til intervju eller beskjed om at vi er ute. Har 50,8 nå og tror det skal gå bra. Håper bare så inderlig at 51,2 eller 51,6 (kommer ann på eksamen om et par uker), vil holde til å komme inn i Bodø. :((

     

    https://www.politihogskolen.no/nn/bachelor-politiutdanning/informasjon-sokere-bachelor/

    Uff, gruer meg! Hadde 50,5 i mars, så er det jeg søker med til intervjurunden og håper inderlig det holder.. Har 53,5 i snitt nå etter to privatisteksamener og fortsatt to eksamener igjen. 

  6. Rookie phs skrev (Akkurat nå):

    Noen som vet når hovedopptak-snittet blir sluppet? Det snittet vi må gjennom for å komme videre til intervju. I fjor var den på 48,8, men vet ikke hva den var i 2019 (mtp på sammenlikning). Noen som vet?

    Årets blir sikkert informert om ca til samme tid som i fjord antar jeg.

    I 2019 var det normalt opptak, så da ble ikke noe sånt publisert. Da var det jo også innkallingen til fysisk opptak, hvor 15% faller av, så lurer på om grensa for å bli innkalt var 40-42 eller noe lignende. Grensa de satt i fjord direkte til egnethetsvurderingen var vell ut i fra hvor mange som vanligvis ville kommet videre etter fysisk opptak osv.

  7. Rookie phs skrev (1 minutt siden):

    Jeg tenker jo at de som søker på bakgrunn av at det ikke er fysiske tester i år (som de kanskje ville strøket på om det ville blitt fysiske tester), heller er mer akademiske, og har dermed relativt høyere snitt. Men ja, blir jo bare spekulasjoner. 

    Det samme har jeg tenkt.. Syns det var dumt at de gikk ut med den infoen såppas tidlig, til og med før man kunne søke. Burde først blitt informert om etter søknadsfristen, slik som i fjord (at fysisk opptak ble avlyst).

    • Liker 1
  8. Student2000 skrev (33 minutter siden):

     

    Hei!

    Tror dere inntakskravet for å komme inn på politihøgskolen i f.eks. Bodø vil synke i år? Vet det blir kun spekulasjoner da man ikke kan vite dette.

    Ser snittet fra 2018 var på 49.1 og på 49.2 i 2019. 
    2020 hadde et enormt hopp til 49.8.

    Tror dere det vil være like my pågang i år?

    Har 49.5 og det irriterer meg at jeg mangler 0.3 poeng...

     

    Hilsen nervøs søker til PHS2021.

    Den større økningen i 2020 skyldes nok kuttet på 150 studieplasser - da øker det fort. Blir bare spekulering, men antar at snittene vil ligge på nogenlunde likt som i fjord, da det er likt antall studieplasser i år som det ble i fjord. Blir spennende å se! 
     

    Forstår det er kjipt! Havnet i akkurat samme situasjon selv i fjord, så da ble venteliste. Krysser fingrene 🤞🏼

    • Liker 1
  9. Cleo skrev (17 minutter siden):

    Samme her :) Manglet egentlig spirometri, men så sto det at man ikke trengte den om man var lungefrisk/aldri hadde hatt astma, så da slapp jeg å styre med det☺️

    Hvor står det? Har ikke sett noe om det.

    * Åja, ser det nå.. Legekontoret mitt gjorde det egentlig ikke pga smittevern, men siden vi måtte ha det til legeerklæringen så lot de det gå.. Burde vell bare sende den inn da? Selvom jeg ikke har lungesykdom/astma.

  10. alfabravo skrev (På 1.2.2021 den 13.47):

    Hei alle!

    Jeg er en jente på 23 som har drømt om å bli politi siden barneskolen, og nå skal jeg endelig gå inn for å få det til. Gikk studiespesialisering på videregående og etter det tok jeg et år på folkehøyskole i Stavern, på blålyslinja. Der tok jeg samtidig vekterutdanning, og har siden jobbet som vekter, både på senter og utrykning. Grunnen til at jeg har ventet så lenge med å søke er rett og slett fordi jeg ville bli litt mer moden først, og skaffe litt relevant erfaring via vekteryrket. Nå er jeg så motivert til å komme inn i år at jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre dersom jeg ikke kommer inn. Begynner å bli stygt redd for at karaktersnittet mitt ikke kommer til å holde når jeg ser her hva folk har i snitt, og med tanke på at det ikke blir fysiske tester kommer det vel til å gå mer på karakterer enn det har gjort tidligere. Snittet mitt ligger på 52,4 og jeg håper på å komme inn i Bodø. Nå sitter jeg og skal sende inn søknad, og lurer litt på om jeg skal sette opp et årsstudium i et eller annet nederst på lista i tilfelle jeg ikke kommer inn på PHS. Tenker kanskje PT kunne vært noe, men lurer på om det er noen her som har andre tips til hva som kan være lurt å gjøre, et annet årsstudium som kan være relevant til PHS for eksempel?

    Krysser fingrene for at både jeg og dere kommer inn, og at vi snakkes til høsten, men alltids lurt å ha en backup-plan! Håper på svar 🤞

    Ps. hvis det er flere søkere med lavere snitt enn typ 57 her, så gjerne skriv det slik at man kan roe nervene litt 😂

    Jeg har 50,5 i snitt nå, men skal ha 6 privatisteksamener denne våren for å prøve å lande på rundt 56, da jeg helst vil bli i Oslo. Vil tro snittet ditt holder for Bodø 😊

×
×
  • Opprett ny...