Gå til innhold

Kaliopi

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kaliopi

  1. Og pga. slike personer er det ikke rart det er dyrt på verksted. Hvis verkstedene må dekke slitasjeskader som skjer på gamle dyngebiler. :(

    En ti år gammel velholdt bil hører ikke hjemme på dynga. Hvis du har lest saken så ser du at verkstedet ikke ville dekke hele kostnaden med å skifte ut ledningene, så ansvaret for det høye prisnivået på bilverkstedene tar jeg ikke på meg.
    • Liker 1
  2. Er ikke mulig å stramme noe ledninger, kanskje greit å finne ut hva som er ødelagt før legge skylden på noen.

     

    Hvis dem har fjernet/løftet døra så er jo det rimelig oppsiktsvekkende.

     

    Er det ikke mulig å stramme ledninger? Jeg vet ikke om det er det som har skjedd, men er en teori. Er ikke ute etter å stemple verkstedet som syndebukker, men jeg ønsker at de skal ta ansvar. Jeg leverte bilen med vindusåpner som fungerte, når jeg henter den noen timer senere er den defekt.
  3. Oftest gir de deg bare en mangel uten å utbedre noe som helst, der sparte de deg for kostnaden med etterkontroll..

    Ellers ser jeg på det som ekstremt usansynlig at ett brudd skal komme av noen form for feilsøking. Kabler skal ikke ryke av at man flytter på de om de ikke allerede i praksis er ødelagte.

     

    Kan jo være at det nesten har vært ett helt brudd, så har de fått flyttet kabelen så vidt slik at den har blitt brutt helt av nå i stedet for om en måned..

    Som sagt var det ikke bare feilsøking de gjorde, de demonterte også pærer og sikringer på lyktene.

    Normalt når apparater blir slitt begynner de å fuske, skru seg av og på, og virke sporadisk før de til slutt tar kvelden. Jeg har aldri hatt noen problemer med vindusåpneren tidligere, og jeg anser det som usannsynlig at det var bruksslitasje som førte til at ledningen røyk tilfeldigvis akkurat mens den var på verksted, men at den ble utsatt for en mer akutt belastning under arbeidet.

  4. Oftest gir de deg bare en mangel uten å utbedre noe som helst, der sparte de deg for kostnaden med etterkontroll..

    Ellers ser jeg på det som ekstremt usansynlig at ett brudd skal komme av noen form for feilsøking. Kabler skal ikke ryke av at man flytter på de om de ikke allerede i praksis er ødelagte.

     

    Kan jo være at det nesten har vært ett helt brudd, så har de fått flyttet kabelen så vidt slik at den har blitt brutt helt av nå i stedet for om en måned..

    Da de ringte meg opp fikk jeg to valg:

    1) Skrive mangel og gjennomgå mer feilsøking og en dyr reparasjon og etterkontroll

    2) Fjerne lyktene helt

    Jeg valgte det siste alternativet, da jeg ville ha bilen godkjent på dagen.

    I følge Kjøretøyforskriften kan bilen ha tåkelys, men den må ikke ha det. I biler hvor dette er montert må lampene fungere, men det er lov å demontere lykter som ikke virker.

  5. De fikser ikke feilene du får på EU-kontroll, får de ikke tåkelysene til å fungere, så får du evt mangel på det, de fjerner ikke lysene.

    De kan heller ikke røske så hardt i ledningene i fronten av bilen at de river av kabler i døra, om de så har demontert lysene. Det finnes absolutt ingen grunn til at de skal fjerne døra under en EU-kontroll, eller for å fjerne lys.

     

    EU-kontroll er bare en sjekk av bilen, ikke en reparasjon av noe som helst..

     

    Dette hadde skjedd når som helst uansett, verkstedet tar så klart ikke ansvar for at utslitte/nesten ødelagte deler ryker under EU-kontroll.

    Om en kompis av deg hadde åpnet døra og ledningene hadde røket, hadde du krevd at han reparerte det fordi han ødela ledningene?

     

     

    Vær takknemlig for at de er med å fikser den, de fleste andre hadde nok krevd full betaling for alt,

    Nei, det stemmer ikke, de fjernet selve lyktene. Jeg ble oppringt under kontrollen, og de sa at under den feilsøkingen de hadde gjort hadde de ikke greid å finne ut hvorfor tåkelysene ikke virket. Det ville blitt en mangel hvis lyktene fortsatt sto i bilen uten å virket, men hvis man fjernet selve lampene var det godkjent. Merkelig regel, men slik er det visst.
  6. Takk til dere som har kommet med konstruktive svar!

    Om de jobbet på selve døren vet jeg ikke, men under EU-kontrollen fikk de ikke tåkelysene til å fungere. Det er visstnok ikke påbudt med tåkelys, men lampene må da demonteres. De må jo ha vært borti noe elektronikk da de fjernet tåkelysene, så det kan hende de «røsket» borti noe da?

  7. Hei. Jeg hadde for en tid tilbake min ti år gamle bil på EU-kontroll. Da jeg hentet bilen oppdaget jeg at den elektriske vindusåpneren på førersiden ikke virket, men tenkte ikke så mye over det. Da dette vedvarte begynte jeg å skjønne at det kunne ha en sammenheng, og dro tilbake til verkstedet for å be dem undersøke det.

     

    Bilen ble undersøkt i dag, og det viste seg at feilen var at noen ledninger i døra hadde røket, sannsynligvis da de hadde løftet av døra (?) under EU-kontrollen. De kalte det et tretthetsbrudd, og mente at dette var noe som uansett kom til å skje med ledninger før eller siden. Det måtte bestilles en ny ledning fra leverandøren, denne måtte jeg selv betale, men de kunne hjelpe meg med å montere denne.

     

    Er ikke verkstedet ansvarlig for å dekke hele kostnaden?

×
×
  • Opprett ny...