Gå til innhold

ipconfig

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ipconfig

  1. Har jobbet som konsulent i 20 år og har sett mye rart. Det er endel som sitter og venter på "kurs" mens det flyter over av kurs på nettet. Mye er billig og det er bra kvalitet men du må yte for å komme opp på dette nivået. Dersom du ber om penger til litteratur, kurs (f.eks. Udemy) og sertifisering så bør ikke ha problemer med dette.

    Selv har jeg holdt på med sertifiseringer i mange år (Citrix, Microsoft) og har de siste årene jobbet med å teste opensource software som gir meg ekstremt god kunnskap om hvordan forskjellige løsninger fungerer. 

    Det må da være mulig å få lese/lab-dager om en ikke kan ta kurs? Dette er noe du må ta opp i medarbeideravtalen med nærmeste leder. Lederen peker rettning på hvor leveransene skal være og du må finne ut hvordan du skal levere kompetansen og lage en plan. 

    Selv har jeg ofte fått bonus for å ha gjennomført en sertifisering eller forståelse av hvordan ting fungerer. Så bygger man kompetanse over tid som kunden vil kjøpe


    Hjelp til lokale idrettslag med effektive it-løsninger så får du en annen erfaring. Wordpress, Joomla, SuiteCrm, NextCloud, Alfresco etc har mange gode tilpasninger som kan hjelpe på med konsistent dokumentlagring og bra publisering av innhold. Da vil du ha en formening om hvor lang tid det tar når kunder kommer og ber om veiledning.

    Spesielt folk i drift (ledere og ansatte) ser ikke "penger på gata" når det gjelder forbedringsforslag til kunder som kan leveres som tjenester. 

    • Liker 1
  2. Når du flytter en database fra en sql server til en annen så kan du benytte sp_help_revlogin til å liste ut brukerene på den gamle serveren. Du kjører da output av sp_help_revlogin inn på den nye og brukerene med samme passord blir opprette. Brukeren ligger med en sid i databasen.Når du restorer databasen vil brukeren automatisk mappes opp.

    Har du ikke fått ut brukeren så lager du ny bruker (med samme navn) og kjører sp_change_users_login 'update_one','usrname','usrname'

    Da kan du logge på. Dersom ikke catalog parameter er satt på klienten som kobler seg opp må du sette "default database" til databasen brukeren skal koble seg opp mot.

  3. Du kan sette opp replikering. Jeg er usikker på hvilke versjoner du tenker å bruke lokalt men har du Standard så har du alle muligheter.

    Har du managed database eller managed instance? For managed instance så setter du opp replikering slik: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/sql-database/replication-with-sql-database-managed-instance 

    "Kontinuerlig synkronisering" - her velger du Transactional Replication. Du vil da ha databasen din som lokalt som subscriber og Azure databasen som publisher.

  4. Det du ønsker er et CRM system. Disse systemene er laget for dette formålet. Jeg har sett selv på SuiteCRM og Dolibarr pga jeg trengte en prosjekt software. Jeg valgte SuiteCRM.

     

    Du ønsker muligens å dele en kalender så dersom dere har Exchange så finnes Shared Folders og Shared Calendars. 

     

    Alternativt så har du NextCloud som kan være en løsning for deg. 

     

    Skal du ha det på app og samtidig være tilgjengelig inne og ute så er det enkleste å kjøpe det som et abonnement. 

     

    Av kommersielle så har du mange Norske tilbydere (bl.a. SuperOffice). 

  5. Hei. Jeg har hatt S-Max i 7 år. Har en 2.0 140HK Aut, 7seter, Titanium. Fantastisk bil  og akkurat passe stor. Har også vurdert 4x4 (den nye) men etter jeg kjøpte nye (vinter) dekk satt den som klistra på vinteren (Goodyear). Har hatt 3 barneseter og hele pakke (har ikkje bikkje) men kan absolutt anbefale bilen.

     

    Jeg har ikke hatt noen problemer. Jeg er forresten 1.87 cm og har ikke setet i bakerste hakk så det er litt å gå på. God plass til de bak. 7-seter bruker vi jevnlig. 

     

    Skal du se på noe alternativ så er det stort sett VW Sharan. Vurderer å selge min men ville gjerne hatt hybrid S-Max men dette finnes ikke. Prøvde den nye og den var liksom "grei". Savner ikke noe i bilen min nå så jeg kan bare anbefale.

     

    Skal du ha automat så ville jeg sjekket at olje er skiftet på automatkassen.

     

  6. Skal du kjøre 40.000 i året så er det en ting som gjelder - komfort! Du sitter svært mange timer i året. Jeg hadde først testa biler som gjør at du sitter godt og har riktig motor for ditt bruk. Så kan du kikke etter et godt kjøp.

     

    Når det gjelder verditap så kommer du til å ha stort verditap uansett (mange km, steinspurt osv). Hva du velger så hadde jeg valgt en modell som var siste årgang. F.eks Volvo V50 (2004 - 2011) så ser du på 2010-2011 modeller. Kjenner flere som kjører like mye som deg og de gjør forskjellige ting. En kjører bilene helt ut.  Han har en Volvo V50 som er gått 280.000 og er helt fin. Servicene er ikke så dyre heller. 

    En annen skifter hvert 2.år men det blir mye dyrere. Selv om han har mer "restverdi" så er verdifallet svært stort.

    Selv har jeg hatt en Honda Civic i 10 år (2004 mod). Det har vert 1 stans (måtte skifte ecu) som kosta 20.000. Utenom det har det bare vert vanlig vedlikehold (skifte bremser, olje, håndbrekksvaier). Har ført regnskap og bilen har kosta meg kr 2000/mnd med verdifall. Drivstoff forsikring osv er utenom. Kun kostnad med verdifall, dekk og service.
     

  7. Stillingstittel: Senior Konsulent 

    Erfaring: 15 år

    Arbeidsoppgaver: DBA, Feilsøking, oppfølging av leverandører ifbm tuning og feilsøking, applikasjonsforvaltning feilsøking og rådgivning om implementasjon (AD, DNS osv), arkitekt, Integrasjon, Technical lead i prosjekter.

    Utdanning: Bachelor Economics, MSc IT. Ca 30 sertifiseringseksamener (MCSE, MSITP, CCEA)

    Goder: mobil, pc, internett, telefon, hjemmelab etc

    Lønn: 765 + bonus

    Sted: Rogaland

    • Liker 1
  8. Sharepoint dekker opp alle funksjonene du spør etter og er forholdsvis enkelt å sette opp.

     

    Nå er Sharepoint et dokumenthåndteringsverktøy og ikke ment for å håndtere denne type filer eller arbeid. Det er

    mer Git/Team Services i Visual Studio som er mer i tråd med hva IBTB tenker på. 

     

    Tingo sine råd er gode. Det er en fin guide her til forskjellige tjenester: https://blog.profitbricks.com/top-source-code-repository-hosts/ 

  9. Har ikke sett på Azure løsningene pga vi har noen sirke og remote nettverk og da er ikke Azure/AWS løsninger noe for vårt scenario. Vi har vert pusha av leverandøren vår men de er fullt klar over at produktet er sykt dyrt i forhold til hva du får igjen.

     

    Ja Biztalk støtter http/s men hva med FTPS/SFTP. Noe så enkelt har de ikke lagt inn? Hva med litt mer features i file-adapteret? Listen er lang og de legger ut mat til partnere som kan drive innovasjon på deres plattform. Men "out-of-the-box" så er produktet skrapet for å si det mildt. 

     

    Vi har bare 1 EDI løsning men jeg har satt opp diverse andre jobber. F.eks. noe så enkelt å laste ned filer à la wget? 0-byte files etc. Listen er lang over ting de kunne ha forbedret til den prisen. 

  10. Fikk ikke noe svar men har funnet ut litt da. vTiger og Odoo (denne er helt fantastisk) går mot at den opensource er en nedskalert versjon av produktet. vTiger har også hatt avhengighet til php 5.3 (funker ikke på 5.4) og denne er ikke lenger supportert av PHP. 

     

    Har en kunde som bruker ZoHo og de er godt fornøyd. De hadde lyst å skifte og trodde gresset var grønnere på andre siden men for 3 personer var funksjonaliteten de var ute etter ikke noe bedre men heller dyrere så de fortsatte med versjonen og sendte en person på kurs i custom workflows så fikk de det som de ville.

     

    Har du funnet ut noe?

  11. Biztalk er generelt knotete å drifte og ribbet for adaptere. En adapter er f.eks Navision driver/plugin og Sharepoint plugins. Du må kjøpe disse utenom. Utrolig irriterende. Slike småting kommer i et banka kjør. 

     

    Jeg har en annen løsning som heter BlueIntegrator (www.blueintegrator.com). Denne er enklere å sette opp og MYE billigere, flere adaptere osv. Prisen har vert 25.000 for lisens og det er per server, ikke per 2-core. Biztalk er svindyrt. 

     

    Du kan også sjekke Apache Camel. Det er flere andre gode leverandører WSO2. Jeg har vert igjennom en evaluering selv og har frarådet å bruke Biztalk pga pris, kompleks installasjon (beror på interne trasige prosedyrer vi har) og halvgjort gui. 

     

    Siden vi har gode folk på Powershell, VBScripting osv falt valget på BlueIntegrator som også fint kan kjøres på SQLExpress (du må da sette opp backupjobbene i Scheduled Tasks). 

  12. Vaskemaskinen vår ula som et fly og etter litt leting på Youtube så fant jeg ut at det var kulelager som var gåent. Jeg bestilte nye kulelager + et plastikklager fra Elektrolux/AEG. Dette kosta ca 600.

     

    Under demontering så tok jeg masse bilder slik at montering ikke skulle være noe stort problem. Da du tar av topplokket (2 skruer bak) så ser du innmaten. Hos meg måtte jeg demontere nesten hele greia. Fikk hjelp av far, bror og 2 naboer (ikke alle sammen) ved å demontere og montere.

     

    Det gikk ganske greit å få ut kulelagerene (noen kan sitte hardt så man må ikke ødelegge kassen). Det var verre å få i det første. Jeg brukte en stang i pipesettet mitt (en slags forlenger) og klarte å ødelegge det ene lageret. Dette var lørdag morgen. Jeg måtte vente til mandag før jeg kunne kjøpe ett nytt (kosta 230). Da jeg endelig fikk nytt lager var det hjem etter jobb og fikk banka det nedi. Denne gangen kjøpte jeg en meisel på Biltema til 49. 

     

    Først tok jeg det gamle lageret og la oppå det nye og dunka rundt på kanten til jeg fikk lageret nedi hullet. Så videre tok jeg meiselen og dunka rundt ytterst på kanten og lageret gikk nå fint nedi.

     

    Etter at begge lagerene var på plass smurte jeg inn hullet og gummipakningen (som skal inn på slutten) med grease(fett) som kom med lagrene fra AEG.

     

    Så var det montering. Dette gikk tålig greit men vi måtte være 2. Hos meg var det skikkelig stress å få på trommelen pga det er en betongelement fremme på trommelen som jeg ikke fikk av. Vi var 3 menn for å få på fjørene som trommelen henger i. Ellers var det vanskelig å få på plass gummislangen som går fra der vannet kommer inn og skyller ned vaskepulveret i trommelen. Kona fikk det til med litt mindre hender enn det jeg har og vi fikk skrudd på plass en klemme. Pass på å dra til denne klemma skikkelig ellers så hopper slangen av. Det gjorde den med meg under første vask så denne må strammet hardt.

     

    Vet ikke om jeg hadde gjort samme jobben igjen. Maskinen vår var helt fin men hadde et dårlig lager. Jeg/vi brukte ca 5-6 timer på å bytte. Husk at det er svært mye rengjøring når du setter igang så alt er ikke demontering. Vår maskin var 6 år og vi hadde aldri åpna den.

     

    Så med nye lager og litt ekstra verktøy som er kjøpt inn har jeg brukt litt i overkant av kr 900 på å skifte lager i maskinen. Får håpe den varer ei stund til nå.

    • Liker 1
  13. Følg rådene til Kjetil_HP! Selv har jeg 15 år i bransjen og de første årene kan være svært tøffe for å komme opp på et nivå som kreves. Siden du er ung vil jeg anbefale deg å ta MS ITP sertifiseringen. Jeg tok 2-3 sertifiseringer i halvåret de første årene (leste på kveldstid) og kom meg i mål (jobbet 50-70 timer i uken totalt). Når du får erfaring samt lese deg opp så blir du etterhvert svært dyktig. Jeg har tilsammen tatt ca 30 sertifiseringer (MCSE/MSTIP på NT4, WIndows 2000, Windows 2003 og Windows 2008, Citrix Enterprise Architect osv). Droppa Windows 2012 men skal ta Windows 2016 når den kommer neste år.

     

    Etter MS ITP sertifiseringen bør du kunne et script språk. Powershell er jo i vinden og svært kraftfullt så dette bør være aktuelt. Du bør også ha jobbet med applikasjonspakking (på msi format) pga dette øker din forståelse hvordan applikasjonene fungerer (registry, filrettigheter osv). Sjekk ut guru'en Mark Russinovich. Inviter noen kollegaer på øl og se på Channel9! Da blir det skikkelig geek møte. 

     

    Karrieremessig kan du føle at du stagnerer og ikke kommer så langt som du hadde håpet (lønnsmessig og kompetansemessig). Det kan da være lurt å skifte arbeidsgiver til f.eks. et konsulentselskap. De kjører prosjekter for flere kunder og du kan samle erfaring innenfor flere teknologier og plattformer. Bemanningselskapene har som mål å leie ut "hoder". Konsulentselskapene gjør dette også men de utvikler også kundeforholdet med valg av teknologier. 

     

    Lykke til!

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...