Gå til innhold

Solaris

Medlemmer
  • Innlegg

    2 035
  • Ble med

Innlegg skrevet av Solaris

  1. Noe slik:
    - E18 forbi Sandvika, så Vollen-Slemmestad-Nærsnes-Sætre-Filtvet-Tofte-Holmsbu-Hyggen. Retur om Sætre eller via Lier.
    - Liertoppen-Sylling-Sollihøgda og/eller Vikersund (Fv285/fv284).
    - Gamle Mossevei. Fiskevollen-Tyrigrava-Svartskog-Ingierstrand
    - Nesodden rundt.

  2. Vanskelig å si seg uenig i at prisen for Nøgne DH6 er relativt frisk!

    La meg likevel dra opp et tre momenter som kan forklare hvorfor, og at det i et større perspektiv kanskje ikke ser *så*ille ut.

    • DH6 har ligger mer enn to år på eikefat. Av tidligere DH-varianter har *kun* DH4.5 vært fatlagret, mens DH1, DH2, DH3, DH4 og DH5 ikke var. DH4.5 kom også på 0.33-flasker, og prisen var 299,-.
    • Jeg er fra flere hold, deriblant Põhjala, informert om at det er eikefatene og liggetiden på disse som drar prisen mest opp. Slik jeg forstår er det et stort internasjonalt marked for brukte eikefat, og man må betale dyrt for de beste fatene. Så koster både lagringsplass og oppfølging av fatene en del når årene går. Noe større svinn må de også regne med.
    • DH-serien har stor internasjonal anerkjennelse, og konkurrentene er ikke priset særlig ulikt.
    Smakte DH6 på Håndverksølfestivalen i juni, og jeg skal definitvt kjøpe noen flasker i november. :)
    • Liker 2
  3. Finner det merksnodig at et stort boligområde på Torshov/Åsen/Sandaker (Oslo) er sone rød. som som følge av Kriminalomsorgen - Oslo overgangsbolig Torshov avdeling,

    Droner er altså større sikkerhetsrisiko mot en åpen soningsanstalt i en ellers helt vanlig boligblokk, enn de er mot helikoptre ved Ullevål sykehus..

    HMMsJHg.png

    Flyging er derimot tillatt over hele Ullevål sykehus...

  4. Dette blir særs spennende!

    I tre år har jeg gremmes over hvor dårlig tilbud Oslo bysykkel har levert. Tilnærmet aldri en ledig sykkel å finne utenfor Ring 2, og de få gangene man maktet å finne en gjentok kampen seg for å finne et ledig stativ å sette den fra seg i sentrumsområdet.

     

    Har stor tro på virtuelle stativ og at brukerne betales for å ta vare på sykler om natten og sette de ut på definerte steder om morgenen.

  5. Vika hadde vært ideelt. Rett i sentrum. Massevis av transportmuligheter, lett å parkere. (Dvs. akkurat nå er det helt jævlig da de har revet ned hele kvartalet... :) ) Storo ligger jo langt utenfor sentrum. Kunne like gjerne hatt det i Lillestrøm.

    Like mange transportmuligheter ved Storo som ved det for lengst nedlagte i Vika. Tog, t-bane, trikk, flybuss og buss innen 5 minutter gange. ? Parkering i kjelleren.

    Det ligger endatil i indre by, dog ikke i sentrum og på ingen som helst måte så «usentralt» til som Lillestrøm...

     

    Oslo City er i såfall midt i sentrum, og ble også +ØL på torsdag. Løp og kjøp! ?

    • Liker 1
  6. Hva er galt med Storo kontra andre lokasjoner i Oslo? Ligger rett ved Ring 3, enkelt å parkere der samt T-bane, trikk og buss i fleng. Skjønner ikke hvor dere mener det hadde vært så ekstremt mye bedre...

     

    For min del ikke noe galt med Storo, tvert imot.

    Det jeg reagerer mest på er at Vinmonopolet etter å ha brukt minst 4-5 år på leting etter nytt lokale til å åpne dedikert ølutsalg i Oslo, visstnok uten hell, plutselig snur om og går for å bygge om to av de eksisterende butikkene (Storo og Oslo City). Det kunne de fint gjort i 2013 og fortsatt letingen etter "bedre" lokaler..

     

    Det har ikke hengt på greip at Oslo tilbys under halvparten av ølutvalget i LANGT mindre byer som Ålesund og Bodø. Jeg har ettertrykkelig gjort dette klart for Vinmonopolets distrikssjef, og han har selv erkjent at de har underlevert, uten at det har gjort noen forskjell.

    Monopolismen i ett nøtteskall...

  7. Noen bilder fra Storo, som i dag åpnet som +ØL-butikk med 547 sorter. :)

    Et massivt steg fremover fra tidligere, og nå gjelder det å benytte seg av tilbudet slik at det vedlikeholdes eller endatil utvides.

     

    Overblikk:

    AIaZBWZ.jpg

     

    Bakladet kjølevegg for IPA, hveteøl og lager:

    9C99tIT.jpg

     

    4 kjøleskap for Saison og Pale Ale.

    Zz8QHrr.jpg

     

    Stouts, porter, belgisk, m.m. står i hyllene på gulvet. Sur- og juleøl er plassert utenfor bildene.

    • Liker 1
  8. La oss ikke glemme at Vinmonopolet slapp over 210 juleøl for kun en drøy måned siden, og ytterligere 45 sorter uken etter det igjen.

    Morgendagens slipp når ikke opp til disse. Kan vi dog forvente det så nært etter hverandre..?

     

    Jeg støtter 'Vice' på at Avery Uncle Jacob's Stout og Founders Backwoods Bastard er "klasse". Dersom noen ikke synes de er spennende blir det mer på oss andre. :cool:

     

    Aller mest gledes jeg over at Storo (og Oslo City) nå blir +ØL. Noe som gir betydelig økt utvalg, og ikke minst kjølevegg/skap for korrekt oppbevaring. Hovedstaden har vært sulteforet på dette i en årrekke og endelig tar Vinmonopolet grep!

    • Liker 1
  9. Ser virkelig frem til dette! :)

    Trikkekapasiteten i Oslo har vært fullstendig sprengt i en årrekke. I 8-10 timer hvert døgn er det stadig kamp om plassen, og man blir jevnlig frakjørt. Så ille er det at antall reisende faktisk har sunket de siste 3-4 årene, hvor t-bane og buss har hatt årlig vekst opp mot 10 %.

     

    Lurer på om disse vil bli like effektive "veiknusere" som dagens trikker?

     
    Svært lite trolig!
    Ref: https://www.tu.no/artikler/oslo-velger-spanske-trikker/439596

    I forhold til de såkalte Italiatrikkene, SL 95, vil SL 18 veie hele 20 tonn mindre. Litt under 43 tonn. Det vil gi en vesentlig mindre belastning på skinnenettet.

  10. Hva er favorittene innen belgiske tripler/quads?

    Trippel: Tripel Carmeliet og Gouden Carolus Tripel

     

    Quad: Rochefort 10, La Trappe Barrel Aged og Bernardus ABT12. Nøgne Quadrupel og Westvleteren 12 blir ei heller feil. Firestone Walker Stickee Monkey er super, Dog langt søtere enn den typiske quad.

  11. Joa, men han jeg snakket med på polet på Oslo City i går pekte hvor de skulle utvide og det var snakk om 2-3 reoler til. Og det er fremdeles godt under halvparten av arealet de har varer. 

    Det er rimelig ille når utvalget i bibelbeltet er vesentlig bedre enn i hovedstaden!

     

    Ja, de må virkelig øke areal og mengde for å komme på høyde med de 8 ØL+-butikkene utenfor Oslo. Lite skeptisk som det altså - men tenker de må få litt slakk til å faktisk vise oss hva de kan (eller ikke kan).

    Å tilby kun 400 ølsorter i Oslo med 680.000 innbyggere, mot 630 ølsorter i Molde med 26.000 innbyggere er et hån. En statlig monopolist kan ikke holde på slik!

    • Liker 1
  12. Var innom Oslo City i går, var ikke rare greiene.

    De skulle fortsette å utvide ølseksjonen, men hadde inntrykk av at når det var ferdig var det fortsatt rundt 30% av butikken som ville bestå av øl... 

    Etter å ha handlet øl på polet i Oslo i noen år så blir man vant til skuffelser, jeg hadde faktisk troa på at dette skulle bli bra, men ser ut som om de fortsetter i samme spor. Helt sjukt hvordan de gang på gang underpresterer på ølfronten. Som øl er tydeligvis fortsatt "andrerangs" for Vinmonopolet, i hvert fall i Oslo.

     

    Om de fra la oss si januar 2019 ikke har 5-600 sorter på hverken Storo, Oslo City eller Aker brygge er det på'n igjen med klage. Det forventes at de leverer på lik høyde med alle de andre spesialbutikkene for øl.

     

    Jeg deler mening og skepsis med deg.

    Men bør vi ikke denne gang gi de sjansen til å bygge om og vise hva de makter før vi slakter de?

     

    Både Oslo City og Storo-polet skal bygges om med kjølevegg/rom, og planen er at dette skal skje i november. Vi har absolutt grunn til å kunne klage på Vinmonopolets leveranse til ølentusiaster i Oslo, så langt, men nå er det dog håp om at noe positivt skjer.

     

    Jeg har fått følgende info av Vinmonopolets fagsjef for øl, gjennom deres kundeservice:

    Vi har vært så geme å fordele nyheter fra spesialutvalget til disse butikkene flere måneder før de egentlig skal ha varer fra spesialutvalget. Som en slags forsmak på hvor bra ølutvalget skal bli her.

    De varene som ikke er fordelt til City og Storo, er fordelt til Aker Brygge (som har hatt øl fra Spesialutvalget i 4 år). Det var ikke nok tilgjengelig av disse varelinjene til å fordele til flere Oslo-butikker, og dette er pr i dag den eneste butikken i Oslo med kapasitet til å ta imot et slikt antall varer."

    De håper å få åpnet som ØL+ butikk i løpet av november. Ombyggingen tar ca. 2 uker, det skal inn et stort kjølerom og litt mer, så det kan være ting som går galt og evt. blir forsinket. Så vi har ingen fast dato, men prøver da å få åpnet butikkene i løpet av november.

    Antall ølsorter per i dag:

    Oslo City - 238

    Oslo Storo - 279

    Oslo Aker brygge - 408

    Tromsø Langnes - 633

    Kristiansand Lillemarkens - 639

    Bodø City Nord - 639

    Molde - 640

    Ålesund Moa - 676

    Bergen Storsenter - 709

    Trondheim Bankkvartalet - 725

    Sandnes Kvadrat - 757

     

    De har mye å gå på, og jeg forventer at de følger opp!

    Blir spennende å se hvordan de leverer på juleølslippet 2. november, og ikke minst etter ombyggingen er over og hyllene forhåpentlgivis fyllt opp. Jeg gir de litt "slakk" til nyttår, og kaster meg på igjen dersom de ikke gir Oslo like bra tilbud som de andre byene.

    • Liker 1
  13. Oslo City ble lansert som ØL+ pol i går, men tror dere de fikk all ølen fra spesialslippet nå, nei da....

    Alt skal være så halvveis med Vinmonopolet i Oslo...

    I xls file om slippet så står det at de skal få Westvleteren 12, men det gjorde de ikke, det samme gjelder flere av de andre også.

    Ja, jeg vet, og 1 flaske på Storo.

    Ikke så viktig for meg akkurat den, var mer frustrerende over at de aldri klarer å gjennomføre noe ordentlig, blir konsekvent halvveis.

    Nå hadde de den gyllen muligheten til å lage litt blest rundt lanseringen av den ØL+ butikken på City og Storo, men dengang ei...

    Vinmonopolet gjør vanvittig slett jobb i Oslo. Utrolig frustrerende! :grumpy:

    I snart 3 år har de etter sigende lett etter egnet lokale til dedikert ØL+-butikk, med null resultat. Nå virker de til å ha skrinlagt prosjektet, og skal bygge om Storo og Oslo City for at de skal trå til sammen med eksisterende Aker Brygge. Det store spørsmålet er om noen av de får de 5-600 ølsortene butikkene i Trondheim, Bergen, Sandnes, Ålesund, osv. har? Jeg tviler!

     

    Storo og Oslo City skulle få ta del i septemberslippet, men selv der gikk Vinmonopolet halvhjertet ut ved å tilby null Eclipse. Får satse på at de kliner til når kjøleveggene er på plass og de offisielt er spesialbutikk for øl - november er sagt.

     

    • Liker 1
  14. Det er oppsummert noe i dette innlegget her.

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=673652&p=24363385

     

    Der er det også kontaktinfo til distriktssjefen, så vil anbefale å sende han en mail.

    Jo flere som gjør det jo større sjanse er det for at de får fokus på det.

     

    Takk for påminnelsen. :)

    Har nettopp sendt ham en ny e-post.

     

    For et par uker siden sa en av de ansatte i Nydalen at Storo skal ombygges med kjølerom/skap og få betydelig styrket satsning på øl. Planen er at dette skal skje i år.

    Om det betyr at Storo blir ØL+ utsalg er uvisst, men forhåpentligvis skjer det endelig noe.

    • Liker 1
  15.  

    Som sagt, «avrundet». Det korrekte blir 11 måneder, fratrukket 4/26 virkedager. Så mer korrekt rett oppunder 58.000 i feriepenger.

     

    Enkelt!

     

     

    Enkelt å regne ut feriepengene, kanskje, men det er jo ikke de som blir utbetalt.

     

    Med mindre jeg blir behandlet forskjellig fra alle andre, så får ihvertfall jeg lønn + feriepenger som så blir fratrukket 25 feriedager, som gjør at den faktiske utbetalingen for min del i fjor ble litt over 6000 lavere enn feriepengene.

     

    Uansett er dette litt på siden av påstanden om at man gjennomsnittlig fikk 70-90k ekstra å spare i ferien, som jeg tror alle kan være enige om er feil, etter som summen det opereres med er for høy, samt at den ikke tar høyde for at pengene kommer istedenfor, og ikke i tillegg til månedslønn.

     

     

    Det totale regnestykket - lønn, skattetrekk, feriepenger, m.m. - er naturligvis langt mer komplisert. Men nå var det størrelsen på feriepengene for den gjennomsnittlige nordmann jeg kommenterte, og ikke noe mer.

    Snittet er relativt klart. Ikke 70-90k, men snarere rundt 58k...

     

    Uansett, å bruke noen av disse til å bygge egenkapital er et godt tips.

     

    Gratulerer med dagen, alle! :fun:

  16.  

     

    Gjennomsnittlig person, 70-90k i feriepenger? Neppe.

    Han tar i noe, men ikke så alt for mye...

    Ifølge SSB var gjennomsnittlig månedslønn i 2017 kr. 44.310. De fleste har også avtalefestet 4 ekstra feriedager, til totalt 5 uker ferie, som igjen betyr 12 % feriepenger. For enkelhetsskyld runder vi av til 11 månedslønner i året.

     

    44.310,- x 11 x 0.12 = 58.489,- i feriepenger.

     

    https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnansatt

    Det blir litt for enkelt, når du har 5 ukers ferie blir du også trukket for de ekstra dagene utover en måned som den 5. uka utgjør.

     

    Jeg har godt over 44310 i månedslønn, og feriepengene er fortsatt noen tusen under 58489.

     

    Edit: Blir godt mulig over i år, men var ihvertfall rundt 55k da jeg hadde 47k i månedslønn.

    Som sagt, «avrundet». Det korrekte blir 11 måneder, fratrukket 4/26 virkedager. Så mer korrekt rett oppunder 58.000 i feriepenger.

     

    Enkelt!

  17.  

     

    Gjennomsnittlig person, 70-90k i feriepenger? Neppe.

     

    Han tar i noe, men ikke så alt for mye...

    Ifølge SSB var gjennomsnittlig månedslønn i 2017 kr. 44.310. De fleste har også avtalefestet 4 ekstra feriedager, til totalt 5 uker ferie, som igjen betyr 12 % feriepenger. For enkelhetsskyld runder vi av til 11 månedslønner i året.

     

    44.310,- x 11 x 0.12 = 58.489,- i feriepenger.

     

    https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnansatt

     

    Skatt?

     

     

    Hva spesifikt tenker du på?

    - Feriepenger opptjenes av bruttolønn.

    - Feriepenger er trekkfrie (som absolutte hovedregel).

  18. Gjennomsnittlig person, 70-90k i feriepenger? Neppe.

     

    Han tar i noe, men ikke så alt for mye...

    Ifølge SSB var gjennomsnittlig månedslønn i 2017 kr. 44.310. De fleste har også avtalefestet 4 ekstra feriedager, til totalt 5 uker ferie, som igjen betyr 12 % feriepenger. For enkelhetsskyld runder vi av til 11 månedslønner i året.

     

    44.310,- x 11 x 0.12 = 58.489,- i feriepenger.

     

    https://www.ssb.no/arbeid-og-lonn/statistikker/lonnansatt

  19. Gleder meg enormt og heier på Sporveien! :)
    Dagens situasjon er uholdbar, hvor trikkene  er smekk fulle 8-10 timer i døgnet, og antall reisende er nedadgående trend. Det kommer til å bli enda mer kaotisk neste 2-3 årene, særlig grunnet oppgradering Storgata og Thorvald Meyers gate, men så forhåpentligvis en langt bedre hverdag fra 2020-21.

     

    Oslo har vært trikkeby i 143 år, og det vil den heldigvis fortsette våre i fremtiden. Der folk har valget foretrekker de trikk over buss.

    • Liker 5
×
×
  • Opprett ny...