Gå til innhold

automagiker

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av automagiker

  1. Hei!

     

    Jeg har søkt https://www.ntnu.no/studier/bielektro/automatisering-og-robotikk til høsten. Jeg snakket med en faglig veileder på studiet som sa at de ikke hadde noen utvekslingsavtaler (som f.eks HVL har: https://www.hvl.no/eau/ for tilsvarende studie), men han kunne ikke svare meg på hvordan dette påvirket et eventuelt erasmus-stipend og de som kunne svare meg var på ferie.

    Slik jeg har skjønt det er det utdanningsinstitusjonen som søker om stipend som du kvalifiserer til, for deg. Og for å kvalifisere til erasmus-stipendet må institusjonen ha en utvekslingsavtale med universitetet du vil utveksle til. Men det jeg ikke har skjønt er om det holder at NTNU har en generell avtale om utveksling med f.eks universitetet i Bologna eller om NTNU i tillegg må ha en spesifikk avtale om det studiet man søker utveksling til, altså i mitt tilfelle bachelor i elektro med spesialisering i automasjon.

     

    Er det noen som vet? Kan jeg få erasmus-stipend for utveksling til studiet jeg har søkt på til alle universiteter (ca. 600) som NTNU har avtale med, så lenge fagene er relevant?

     

    Er det forresten noen som vet om eller har erfaring med å utveksle et helt år på bachelor? Er det mulig?

  2. Hei.

    Jeg må omprioritere studieønsker innen 1. Juli og sliter med å vite hva jeg skal velge. Fra før av har jeg gått i lære og jobbet som automatiker og fyller nå i sommer 26. Jeg er ikke fra Trondheim.

     

    Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg vil velge elektroingeniør med spesialisering i automasjon og robotikk (https://www.ntnu.no/studier/bielektro/automatisering) eller en siv.ing. (elsys eller kyb). Dersom jeg går bachelor er jeg interessert i ta en master i på ntnu evt. I utlandet senere.

    Noen som har erfaring med en av disse tre veiene (siv.ing., bachelor + master på ntnu, bachelor + master i utlandet)?

     

    En av hovedbekymringene mine ved å gå siv.ing. Er alderen min og det sosiale. Slik jeg har hørt vil jeg mest sannsynlig være den eldste og det vil ikke være mange som er oppi den alderen. Jeg er en ganske sosial type og et av ankepunktene mot å flytte fra hjembyen min for å studere i Trondheim er å flytte vekk fra etablerte sosiale bånd og familie.

    Er det noen som har erfaring med dette? Vil jeg bli gående alene på studie og må finne det sosiale utenom? For å komme inn har jeg tatt de fleste vgs fag på nett (askundervisning) og matten kun med lektor thue. Jeg kjenner jeg er rimelig lei av å sitte og jobbe alene..

    Er litt redd for å komme i en sånn evig ond sirkel hvor jeg ikke treffer noen å knytte bånd til via studier, må jobbe alene, har ikke tid til å knytte bånd via hobbier osv.

     

    En annen ting jeg lurer på er hvor hardt er egentlig siv.ing. ifht. En bachelor? Hvor mange timer i uken kan man regne med dersom man vil legge seg på en C eller bedre i snitt? Jeg søker 23/5 regelen og av realfag har jeg tatt R1 (5), R2 (4), FY1 (5) og KJ1 (6) og stresser litt med om jeg burde hatt FY2 og jobbet bedre med matten i forkant i tillegg til å ta KJ2 (som mange som studerer på allmenn gjør).

  3. Hei!

     

    Jeg har et lite dilemma angående veien videre med jobb/utdanning.

     

    Her må alle gjerne bidra, ung som gammel, setter pris på alle råd.

     

    Til info er jeg en mann på 25, fagbrev som automatiker, jobbet som automatiker siden læretiden var ferdig. På fritiden har jeg de siste årene tatt opp vgs. Fag for å få generell + spesiell studiekompetanse da jeg har lyst å studere videre.

    Det er en mastergrad i kybernetikk og robotikk på NTNU jeg har siktet meg inn på og tror jeg kan klare å komme inn til neste år, altså studiestart høst 2020.

     

    Nå har jeg fått et tilbud om en internasjonal service jobb som automatiker, i olje & gass næringen. Dette er en jobb som inkluderer rundt 150-160 reisedøgn i året, mye selvstendig arbeid, gjerne arbeid hvor man leder og koordinerer arbeid ute på anlegg/rigger og en lønn på +/- 1 million.

    Jeg vil få mye fri til å kunne jobbe med fag og dyrke hobbier, god lønn, god erfaring fagmessig, gjerne en del ledelseserfaring og ser for meg at det vil være god vekstmulighet, sånn personlig messig. I tillegg styrker jeg bakgrunnen min betraktelig erfaringsmessig, både for å ha noe å falle tilbake på samt å ha noe å bygge videre på (teknisk innsikt).

    Dersom jeg tar denne jobben ser jeg fortsatt for meg kyb, men da med studiestart høst 2021, slik at jeg får 1.5 – 2 år i den nye jobben.

    Til info ønsker jeg meg via utdanningen egentlig litt vekk i fra oil & gas segmentet og kan se for meg å jobbe innenfor forskning, fornybar energi, medisinsk teknologi o.l, i hvert fall noe som er mer fremtids- og miljørettet. Kanskje ledelse i det lange løp, da mer på den tekniske siden.

     

    Men jeg føler på valgets kvaler, som kan kategoriseres slik:

     

    Karriere

    Hvordan vil en sånn jobb påvirke (negativt/positivt) videre karrieremuligheter med en siv.ing i kyb, evt. En annen liknende siv. Ing? Det er jo ikke tvil om at ingeniører med fagbrev og praktisk bakgrunn er noe som er positivt, men vil ikke dette bare være til en viss grad?

    Burde jeg bare komme i gang med utdanningen så fort som mulig? For hvert ekstra år som går før jeg starter på graden er jo ekstra år hvor jeg ikke jobber direkte mot det jeg vil oppnå med en grad egentlig.

     

    Alder

    Dette er to-delt.

    Sosialt: Jeg føler litt på at jeg vil være "gammel" når jeg starter på studie. Dette får meg til å ville skynde meg i gang. Jeg har en overbevisning om at jo eldre jeg er, jo vanskeligere vil det være å ha det bra sosialt i studietiden. Dette er en viktig ting for meg og jeg er redd for å gå glipp av den fantastiske studietiden med alt det gøye og sosiale alle snakker så mye om.

    Hva slags erfaringer har dere på forumet med dette?

    Karrieremessig: Med overnevnte start, vil jeg være enten 31 eller 32 ved fullført studie. Risikerer jeg å rett og slett være litt "utdatert" ifht. Mine mye yngre medstudenter i en ansettelsessituasjon? Yngre personer vil jo ha flere år på å fordype seg i feltet på enn jeg. En av mine største frykter er å satse på et studie for å så komme ut av dette uten å få jobb i etterkant..

    Jeg vil jo ha en god bakgrunn i ryggen (jeg har jo ikke sittet og ikke gjort noe før studie akkurat), men hvor mye har dette å si? Bakgrunnen min tilsier jo at jeg skal fortsette i oil & gas segmentet og at det gjerne er der jeg evt. kan høste fordeler av å ha jobbet før, men det er jo ikke der jeg vil tilbake til.

    Jeg klarer ikke å vurdere om denne service jobben vil bidra positivt eller negativt her. Hva hjelper det liksom at jeg har jobbet x år som automatiker og hatt en del ansvar og vil være flink med selvstendig arbeid etter service tiden min, dersom jeg skal jobbe på et sykehus med medisinske maskiner?

×
×
  • Opprett ny...