Gå til innhold

pecla

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pecla

  1. Vanskelig å si noe særlig når det som gis ut av informasjon er såpass vagt, men jeg har inntrykk av at nyvinningene til Nammo i stor grad består av miniatyrisering.

     

    Ramjet-motorer har som tidligere nevnt vært brukt i en rekke missiler tidligere (typisk overflate-til-luft-missiler), men de har gjerne vært ganske chunky saker. Ramjetmotoren i seg selv er ganske omfangsrik, så selv om du slipper å bære med oksidant, så er det ikke gitt at totalpakken blir noe nevneverdig mindre eller får lengre rekkevidde.

     

    Men hvis de faktisk er i stand til å lage noe som har ca. samme formfaktor som en AMRAAM men med betraktelig lengre rekkevidde (som er spesielt viktig når den avfyres fra bakken), så er det klart en forbedring.

     

    Meteor er vel omtrent på størrelse med AMRAAM.

  2.  

    Ut i fra artikkelen kan man bli forledet til å tro at ramjet er noe helt nytt. De første operative våpen med ramjetfremdrift var imidlertid tyske V-1 missiler som i store mengder ble avfyrt mot London på slutten av verdenskrig. Så noe helt nytt er det vel ikke.

    Det hadde hjulpet argumentet ditt noe hvis du faktisk hadde valgt et ramjet-drevet eksempel (som f.eks. Bristol Bloodhound eller RIM-8 Talos, begge fra femtitallet).

    Du mener V-1 IKKE var drevet av ramjet?

×
×
  • Opprett ny...