Gå til innhold

Whitestar

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Whitestar

  1. Takk for innspill.

    Beklager, jeg skulle ha spesifisert at jeg skriver ut forholdsvis lite. Det er derfor jeg vil ha en skriver som starter raskt, slik at jeg slipper å sitte og vente når jeg først vil skrive ut noe.

     

    @Nautica: Det er mulig oppstartstiden varierer blant Canon-skriverne. IP 5200 er i hvert fall treg når den har stått av noen dager.

     

    For en del år siden hadde jeg en HP Deskjet ett-eller-annet. Den var klar til å skrive ut nesten med en gang.

     

    @tow: Vet du noe om hvor billig en laser er i drift? Er toneren dyr, og hvor lenge varer toner i forhold til blekk? Skal sjekke prisen på fargelasere.

  2. Min erfaring er at dette kan skje når man bytter USB port eller når man har koblet til noen andre enheter i det siste og man har feks hatt printeren slått av.

     

    Hmmm, når du sier det, så kom jeg til å tenke på noe. Jeg mistenker nå at dette problemet begynte etter at jeg koblet til enda en G700-mus på maskinen. Batteritiden er så svak på de musene at jeg kjøpte en ekstra. Så nå har jeg to koblet til. Og det fungerer jo, men kanskje nevnte problem er en slags bi-effekt.

     

    Lurer på om det er den nye musen som også fører til et annet problem jeg har hatt i det siste, nemlig at nettverkskontrolleren av en eller annen merkelig grunn slår seg av enkelte ganger (men ikke alltid) når jeg slår på maskinen. Så jeg må gå inn i nettverksinnstillingene og "enable" den. Høres kanskje litt søkt ut, men det begynte omtrent da jeg hadde fått den nye musen, mener jeg å huske.

     

    Jeg må sjekke dette når jeg kommer hjem. Takk for tips! :thumbup:

  3. Jeg har nå en Canon Pixma IP 5200, som jeg har vært veldig fornøyd med til foto- og CD-utskrifter.

     

    Men det jeg lenge har irritert meg litt over, er at når det går et par dager siden sist jeg skrev ut, så bruker skriveren ca. halvannet minutt til å kalibrere/rengjøre seg før jeg kan skrive ut. Dette er ganske irriterende når jeg bare vil ha en kjapp utskrift.

     

    Så jeg leter etter en ny skriver som jeg vil skal være billigere i drift (Canon-blekkpatroner for 5200 tror jeg koster i overkant av 500 kroner) og dessuten kunne skrive ut nær sagt umiddelbart etter å ha stått av noen dager.

     

    Jeg skriver nesten aldri ut bilder lenger, så den trenger ikke være god på det. Men har lyst på farge, for jeg skriver ut grafikk av og til, og det kan være greit å ha muligheten til å lage flotte innbydelser, presentasjoner osv.

     

    Bør jeg velge laser? Hva må jeg i så fall opp i rent prismessig, og hva koster toneren? Blir det billigere enn IP 5200 på sikt?

     

    Eller bør jeg velge blekk og multifunksjon, for eksempel HP Photosmart 550?

     

    Eller andre merker kanskje (Lexmark, Epson)?

     

     

    Innspill mottas med takk, og husk de viktigste punktene:

    - Rask oppstart (klar til å skrive ut med en gang den er slått på)

    - Billig i drift (eller i hvert fall noenlunde rimelig)

    - Mulighet for farge (men trenger ikke være god på foto)

  4. Wow! Dette skjedde faktisk meg også, så sent som i går.

     

    Dvs. hvis det er samme problemet da. Her er mitt problem: Når jeg kobler til skriveren, så kommer beskjeden "USB device not recognized" i en boble nede i systemfeltet til høyre. Det begynte plutselig å skje nå. Sist jeg brukte skriveren, var vel for en uke siden eller noe sånt, og da funket den helt fint.

     

    Under Device Manager så vises akkurat den USB-enheten som et utropstegn, men under Devices and Printers så ser alt bare fryd og gammen ut. Står at driveren fungerer som den skal.

     

    Har googlet litt, men ikke blitt noe særlig klokere av det jeg har funnet. Noen sier det er driveren, andre sier det er hovedkortdriverne (for USB da, antar jeg).

    Jeg installerte de nyeste chipset-driverne, men fremdeles samme problem. Lurer på om jeg må til med en BIOS-oppdatering.

     

     

    Jeg har bygd massevis av maskiner og har mye erfaring med alle mulige slags problemer i Windows, men dette har jeg aldri opplevd før.

     

     

    Her er detaljer:

    Canon Pixma IP 5200 med Windows Vista-driver (Skal være korrekt. Windows 7-driver finnes ikke)

    HK: ASUS P67 Deluxe med nyeste chipset-drivere

    Windows 7 64-bit

     

     

    Beklager hvis dette var et helt annet problem enn det du har, OP. I så fall har jeg delvis kidnappet tråden din, og det er ikke meningen.

  5. Hvis man har enchantet noe med en enchantment også unlocker perket med to enchants. Kan man ikke legge til den andre etterpå? Evt. ved hjelp av console, mod eller noe sånt.

     

    Jeg enchanta alt daedric gearet mitt med en enchant, fordi jeg trodde jeg kunne adde den andre etter jeg fikk perken. Litt kjipt hvis jeg må lage alt gearet på nytt.

     

    Hvis man finner den boka in-game som forklarer om denne perken, så står det faktisk at man utfører dobbelenchantingen ved at man vever to enchants inn i objektet samtidig, så det går nok ikke, nei.

     

    Husker ikke hvor den boka ligger, men tror det er i et tårn med en Forsworn Briarheart som boss.

     

    Jeg lurte litt på om dette gikk an også. Takk for info. Blir vel å lage nytt Daedric-utstyr igjen. Må bare vente til Ebony-årene i

    Gloombound

    blir fylt (respawned) på nytt, noe som ser ut til å ta evigheter. Skal liksom bare ta 30 in-game-dager, men virker som det har gått mye lenger tid. Jeg leste at respawn-tiden blir nullstilt hvis man titter innom der før det har gått 30 dager (o' skrekk!), men jeg mener bestemt jeg har lagret hver gang før jeg kikket.

     

    Det skal liksom være 5 Ebony-årer i

    Blackreach.

    Noen som har funnet disse? Jeg fant bare den ene utenfor

    lab-en til Sinderion.

     

     

    Kan selvfølgelig gå rundt og kjøpe Ebony-barrer (ingots), men det blir f*kkings dyrt i lengden.

  6. "Verify integrity..." har hjulpet for mange ja. Andre ting å prøve i tilfelle noe lignende skjer igjen:

     

    - Fjern absolutt alle mods. Dobbeltsjekk at du har fjernet de du har hatt installert før. Dette gjelder spesielt hvis noen av dem krever SKSE. Gammel versjon av SKSE kan nemlig føre til krasj når ny patch kommer, fordi den versjonen av SKSE du har installert, ikke er kompatbel med den nye patchen. Derfor må du ...

    - ...alltid passe på å ha oppdaterte mods og SKSE som er kompatible med den nyeste versjonen (patchen) av Skyrim.

     

    Du finner versjonen ved å trykke Esc inni spillet og kikke nede til venstre på skjermen (har ikke testet dette selv).

     

    Den enkleste måten å fjerne Bethesda-oppstartslogoen/filmen på, er å slette bik-filen under Video-mappen på Steam. Da kommer du rett inn i spillet. Trenger ikke mods for det.

  7. Det sikreste er å kjøpe fra Enthir i College of Winterhold.

     

    Hvis du spiller på PC, og han ikke er i rommet sitt om natten, og alle kriteriene for at han skal kunne selge dem er oppfylt, kan du stå i rommet hans om natten, åpne konsollen (ved å trykke på tasten like under Esc) og skrive følgende:

     

    prid 0001C1AA(trykk Enter)

    moveto player(trykk Enter)

     

    Etter det jeg har erfart, blir bare dialogalternativet for salg tilgjengelig når han står inne i rommet (og muligens bare om natten). Han har ALLTID 2 Daedra Hearts til salg, og minst én Black Soul Gem.

     

    Hvis du er på Xbox 360 eller PS3, og han ikke er der, bør du sjekke om du er i gang med en eller annen quest som gjør at han ikke dukker opp, eller som gjør at du ikke kan kjøpe fra ham. Ta en kikk her: http://elderscrolls.wikia.com/wiki/Enthir.

    • Liker 1
  8. Jeg har nylig skaffet meg musa Logitech G700 og den fungerer utrolig godt trådløst.

    Finnes det noen tastaturer (helst ikke mekanisk) som fungerer like bra trådløst?

     

    Det skal brukes mest til spill, men også som generelt tastatur til å ha i stua. Trenger ikke være noe fancy bakgrunnsbelysning og shite, men gjør vel ikke så mye om det er det. Kan også gjerne være ekstra makrotaster. Det viktigste (i tillegg til trådløsegenskapene) er at WASD-tastene og mellomromstasten føles bra. Altså tastene generelt. :)

     

    Hadde også vært en fordel om det lar seg lade via vanlig strøm (skjønt jeg vet ikke om det går an).

  9. «Avstemming»? Du mener vel «avstemning»?
    "Avstemming" er korrekt norsk rettskriving!
    Mener at det er valgfritt, -ning er mer "bokmålsk" enn -mming, som er med "nynorsk" om det går ann å forklare det slik. Om jeg husker rett fra min norsklærer, vel og merke.Til artikkelen: har faktisk gått å undret litt på hva alt oppstyret gjalt (ja, er visst slapp nok til ikke å gjøre ett google-søk). Veldig bra skrevet - informerende, dekkende og klar :)

     

    Det er ikke valgfritt. Bokmål er "avstemning" og nynorsk er "avstemming". Så i denne artikkelen, som er på bokmål, blir det feil med to m-er. Kilde: http://nob-ordbok.uio.no/

  10. Hva er den beste og enkleste måten å tjene penger på? Tips til løp og bil hadde vært fint. Sesongløpene virker som de beste å vinne penger på, men jeg synes det er vanskelig å finne et løp jeg klarer å vinne med god sikkerhet(Andre og tredjeplasser gir riktignok også OK gevinst).

     

    Disse 10-20 millioner bilene ser ikke ut til å kunne vinnes noe sted så da må jeg bare tjene opp penger.

     

    Du kan vinne Jaguar XJ-13 Race Car i Indy 500 endurance. Den koster 20 millioner i butikken.

     

    Ville nok som feggy sier kjørt Ferrari Challenge (seasonal) på banen Circuit de la Sarthe. Med 200 % kommer du i ca. 336 000 hvis jeg husker rett. Kjøp en Enzo Ferrari og tune den til ca. 920 hp. Og bruk Racing Soft-dekk. Hvis du vil jukse, kjører du bare rett over sanden i sjikanene på den lange flaten. Da burde det gå greit å vinne.

     

    Hvis du fremdeles sliter, så husk at jo mer du repeterer banen, jo bedre husker du den. Du kan jo prøve å slå på kjørelinjen som viser hvor du bør ligge i veibanen til enhver tid. Kan være litt å lære der, spesielt hvordan du best mulig skal ta svingene.

  11. Kjøpte PES11 i år faktisk. Bedre enn PES10, men jeg synes liksom det ikke er så gøy å spille som PES5, som er det beste fotballspillet jeg noensinne har spilt. Selvfølgelig var det ikke perfekt, men jeg synes de etterfølgende PES-ene ikke har vært så gøy å spille som det.

     

    Det er noe med responsen på spillerne som har blitt verre, og så er det så lett å tape ballen bare en motstander går i deg og knuffer litt. Grusomt frustrerende! Det er sikkert mer realistisk, men det betyr ikke at det blir gøyere å spille. Animasjonene er heller ikke så bra. Ofte ser det rart ut når spillerne treffer ballen. På det punktet er sikkert FIFA bedre.

     

    Spilte demoen av FIFA10 og det virket veldig bra, men det var liksom noe med banespillet som ikke var så gøy som i PES. Kanskje det var noe med variasjonen i situasjonene som oppstod. Dessuten var jeg ikke helt fornøyd med ballfysikken. Virket som om gravitasjonen var litt for stor. Eller kanskje jeg bare er vant med PES.

     

    I år skal jeg i hvert fall stille med åpent sinn og teste begge demoene grundig før jeg tar en avgjørelse.

  12. Du sliter jo faktisk med 2560x1600 uten AA / AF så er jo de fleste spill helt i grenseland til hva som kan bli sett på som akseptabel FPS og flyt? Hvordan er det med micro stuttering og dette kortet? Føles det som bilde flyter dårligere sammenlignet med single-GPU løsninger med samme FPS? Er det noe tegn til synkroniseringsproblemer? Opplevde endel problemer med mitt tidligere GTX295 og spesielt Lord of the Rings Online som gjorde at jeg helle falt tilbake på et GTX285!

     

    Jeg har spilt Crysis en del med 5970. Spilt gjennom Island-levelen (den første levelen i spillet), og nå har jeg kommet til den andre levelen (tror den heter Village eller noe sånt). Jeg spiller på High, 1280x1024 og ingen AA. Men har testet med 4xAA også. Var ikke noen særlig reduksjon i fps.

     

    Jeg vil si at på ca. 80 % av Island-levelen var det helt SILKEGLATT fps. Dvs 60+. Enkelte steder sank den til ca. 50-55 %, og da kunne man se antydninger til små hakk, men ikke noe som kan beskrives som microstuttering (ja, jeg har lest om og er klar over hva microstuttering er). Bare "naturlig" hakking som skyldes litt lavere enn 60 fps. Altså fremdeles veldig bra flyt. Og når jeg sier hakking, så høres det litt feil ut. Man kan knapt nok se det selv om man ser etter det.

     

    På Village-levelen var det også helt silkeglatt, helt til man kommer opp til huset øverst i fjellskrenten. Der hvor man finner Precision Rifle og en RPG og man kan se ned på landsbyen gjennom kikkertsiktet på et av de nevnte våpnene. Her sank fps til ca. 40, og det bler litt mer hakkete. Når jeg så gikk ned til landsbyen og stod på sjøsiden og så innover, sank fps ned til 36-40 fps. Da ble det omtrent samme hakking som oppe i fjellskrenten.

     

    Jeg husker ærlig talt ikke hvordan flyten var på mitt gamle 8800GTX akkurat her, men jeg synes ikke akkurat det var noe mindre hakking på 5970 når fps-en var rundt 40. Fikk umiddelbart inntrykk av at det kanskje var litt mer hakkete på 5970. Om dette skyldes AFR-synkroniseringsproblemer (microstuttering) er jeg ikke sikker på. Kanskje det bare skyldes at jeg driver og ser etter microstuttering og tror at alt jeg ser er microstuttering. :-) Jeg må nesten sammenligne med et kort med én GPU på, og det har jeg ikke tilgjengelig for øyeblikket. Jeg tror mye av grunnen til at jeg la merke til hakkingen var at spillet for det meste gikk HELT glatt, og så plutselig ikke. Skjønt, i kampens hete legger man jo ikke så mye merke til denne hakkingen. Jeg la nok kanskje bare merke til det fordi jeg så etter det.

     

    Uansett tror jeg det bare er Crysis og noen få andre spill dette vil være "problematisk" i, om jeg skal bruke det ordet. Dette kortet vil jo holde fps-en godt over 60 i de fleste spill, til og med med AA og høy oppløsning. Det vil nødvendigvis bli en litt "ujevn" opplevelse når fps-en ligger litt over og litt under 60 fps, for der går grensen for hva som oppleves som "helt glatt". Men som sagt, mesteparten av levelene føles helt smooth, og det er helt fantastisk å oppleve skogene, palmene og strendene i 60+ fps :-). Skal gi ytterligere kommentarer når jeg har spilt enda lenger i spillet. Noen senere leveler vil sikkert være enda mer belastende på kortet.

  13. Jeg spurte en på Netshop om når man kunne forvente 5970. Her er svaret jeg fikk: "Hei. Det er umulig å si noe som helst om levering på dette kortet. Det er ikke mulig å fremskaffe noe sted hele verden. Ingen produsenter kan si noe om når de kan levere."

     

    Det ante meg at dette kom til å skje, gitt problemene med produksjonen av brikkene. Lanseringen av 5970 luktet papir lang vei. Mye vits å skryte på seg verdens raskeste kort hvis det ikke går an å oppdrive.

     

    Relatert artikkel: http://www.digitimes.com/NewsShow/MailHome...=PD&seq=213

     

    Se også: http://www.fudzilla.com/content/view/16686/65/

×
×
  • Opprett ny...