Gå til innhold

Stigma2K

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Stigma2K

  1. Her har du en mye bedre maskin til under 13000kr.

    [email protected]

     

    Ja, jeg vet at det mangler mus og tastatur, men da ble det over 13000kr. Grunnen til den store strømforsyningen er at du kan oppgradere til SLi (men da burde du kjøpe en med doble PCI-e kontakter og det blir igjen litt dyrere) Men hva enn du velger å kjøpe, kjøp det fra WWW.SHG.NO. Der er ALLE prisene lavere og du kan få dette systemet m e d mus (MX500, sikle sikle) for 13000kr.

    Så, sjekk ut www.shg.no.

     

    (Redigert) Det jeg gjorde nå var at jeg tok alle de samme varene, bortsett fra skjermkortet og annen psu, hos shg.no og kjøpte skjermkortet hos komplett.no. Da fikk jeg lagt til MX500 og Logitech tastatur for tilsammen 12807kr.

  2. Shitt, den pakka var damn billig! Gå for den du:) Harddisken er forsåvidt bra, men personlig ville jeg gått for Western Digital. AOpen lager bra kabinett og strømforsyninger de, men 300W er nok i minste laget. Antec er kjent for å lage bra kabinett, og deres Lanboy kabinett ser temmelig bra ut, bare installer (med mindre det følger med) en 120mm vifte i fronten så skal det var lagt til grunn for god kjøling:) Hvis ikke dét falt i smak så er også Antec Sonata kabinettet et godt valg. Her følger det også med en 380W strømforsyning. Hvis du går for Lanboy kabinettet kan jeg anbefale denne strømforsyningen http://www.netshop.no/aspx/prdinfo.aspx?plid=14774. Den har kabelstrømper og alt mulig:)

  3. OmG! Jeg er så 1337! Jeg sitter og ser på den casen og unders over hvilken psu det er. 520W virker litt overkill, og jeg konkluderte nesten med at det sikkert var noe dritt. Men så ser jeg et lite klistermerke på ene vifta. Jeg kunne ense noe som ligna på arma til en snøkrystall, og jeg tenkte meg litt om og huska Silverstone. Og så er det det og vettu! Jiisez jeg er skilled!

  4. Når en først skal bruke 20k på data ville jeg (her refererer jeg til oppsett nr. 1 på 1. side) heller gått for en 4000+ og et Lian Li kabinett. Og marc91, Thermaltake er noe man kjøper første gang en bygger en data fordi en ikke vet bedre... No offence, men det der er kanskje det teiteste gamingoppsettet jeg har sett...

     

    Her derimot har jeg satt sammen det beste av omtrent alt:)

     

    AMD 4000+. Den beste AMD prosessoren, uten at det koster skjorta (eller buksa, eller hva det heter).

     

    Gikk for MSI HK pga god kritikk og Creative lydbrikke (ok, et sikkert mye bedre Audigy lydkort koster bare 500kr, men men). Det har såklart støtte for SLi, så hvis du i fremtiden (eller nå, virker som om du har god råd) har lyst til å trøkke inn en ekstra GPU er det mulig.

     

    Gikk for MSI 7800GTX, fordi MSI er den produsenten av nVidia baserte skjermkort som yter best (hvertfall i de lavere segmentene, eks: 6600GT). Men hvis du er ute etter det sykeste (som for tiden er 7800GTX) burde du heller vente til ATi kommer med sin R520 brikke i August. Basert på tidligere år, så kommer sikkert ATi til å slå nVidia i år også på ytelseområdet. De kommer også med Crossfire, som trolig utnytter kortene enda bedre enn SLi. Men hvis du er en sann nVidia fan, og aldri kunne tenke deg å kjøpe ATi, så burde du også vente litt, helt til merkene dropper referansedesignet til nVidia, og kommer med høyere klokka kort med bedre kjølere og (ja, jeg vet det er teit men fortsatt!) annen farge på PCB'en. Grønt liksom... hvordan kom de på det? Hæ?

     

    Såklart tok jeg Plextor SATA brenner. Litt ekstra kroner, men i tillegg slipper du de stygge/feite IDE kablene.

     

    Tok seff en WD 10krpm drive for litt ekstra juice på bootup (har det selv, og merker forskjell fra 7.200rpm)

     

    Såklart, litt lagringsplass må vi jo alle ha (er selv strålende fornøyd men min 80GB Samsung) men til deg la jeg til en 200GB WD (SATA seff)

     

    Nå har Tagan kommet med ganske knæsje cablefree PSU'er, som jeg personlige finner ganske stilrene (skjønner meg liksom ikke på de som absolutt må ha de KREMT* j a l l a Hiper OVERKILL-wattwise PSU'ene). Med 530W er det nok til å drive et nokså lite kraftkrvende kort som 7800GTX (kun 110W faktisk bruker det).

     

    Chenbro Gamingbomb 2, et kabiss som komplett tok inn etter at jeg etterlyste det (kewlt:)). TRO meg, det er noe helt annerledes enn GamingBomb 1, her snakker vi Lian Li standard, både på finish, byggekvalitet og... ja... najshet sånnsett!

    Jeg nevnte vel ovenfor at jeg selv ville ha gått for Lian Li, noe som jeg faktisk har lagt til i oppsett nr. 2.

     

    Vet egentlig ikke hvorfor jeg la til 2GB minne (tror jeg ble litt påvirket av de andre... pokkers lømler!). Såklart, spiller du krevende spill, som BF2 og lignende, trenger du kanskje så mye. HVERTFALL! Har lagt til det beste minnet som er å oppdrive, nemlig Corsairs prisvinnende TWINX3200XL, med 2-2-2-5-1 timings. Men jeg lager et oppsett til med 1GB minne og heller 2 GPU'er.

     

    Åja.... åsså la jeg til en liten søt SUNY® bigfloppdickdrive, bare for KOS:)

     

    SNARVEI TIL HANDLELISTE NR. 1: <<<[email protected]>>>

     

    SNARVEI TIL HANDLELISTE NR. 2: <<<[email protected]>>>

     

    Gamingutstyr får du nesten velge ut selv (kan anbefale Logitech, fUnc og Sennheiser). Hvis du skal gå for 7800GTX, bør du sjekke i prisguiden her på først, da komplett.no ikke er billigst der. Satt sammen en maskin på PCutstyr, eller PSdata elns, de har jo sucky sucky utvalg, men det ble billigere enn hos komplett. Når du først skal bruke så mye så kan det også være en idé å kjøpe wasserkühl... meeeen når du spør etter "bra gaming PC til 20000kr" på et forum, misstenker jeg at du ikke har erfaring innenfor feltet, og jeg vil nødig utsette så bra utstyr for en lekkasje...

     

    Hvis noen lurer på hva jeg selv ville ha kjøpt, så har jeg det her: Hva Big SturL ville ha hatt!

     

    Egentlig ville jeg ha gått for PowerColort GPU, men jeg lurer på om PCB'en på Sapphire kortene er blå, og det "matcher" (::::::))))))) ASUS hovedkortet. Hos meg så MÅ ting passe fargemessig, hvis ikke blir det stygt.

  5. De råeste kabbinettene bygger du selv, og for og få det til er jo microplex.no et greit sted og begynne.

    For og være ælig syntes jeg at lianli kabinettene er gørr kjedelige og rett og slett stygge. har tatt en kikk inni et slikt et, og det var ikke noen bedre løsninger en det er i mitt chieftec matix kabinett, men det koster 2 til 5 ganger så mye :no:

     

    Og mistenkelig likt raidmax sitt cobra.
    , stemmer det, bygger akurat en pc inni et slit ett, og det er faktisk godt nok, kansje ikke det mest stødige men døra er bra og det veier ganske lite.

    V1000B, har du sett inni det? Eller kjent på byggekvaliteten?

  6. Jeg leste et tråd om at Lian Li hadde dårlig reklame for komplett.no på sine sider, dette visstnok forårsaket av at komplett.no selger Lian Li kabinetter altfor "billig".

    Deretter leste jeg at Lian Li muligens har skrevet dette fordi de har fått tips fra microplex.no, og at microplex.no har sperret alle IP'er fra komplett.no.

     

    Er det noe som foregår mellom mine to favoritt nettbutikker eller?

     

    (Note: nå er også databutikken.com blant mine favoritter:))

  7. Kan man kjøre Crossfire med kort som allerede er ute da? Og ergonomisk høyrehendt mus? Er 518 det? Jeg har en MX510 på en av mine andre maskiner. Synes ikke den virker særlig ergonomisk, hehe. Hvertfall ikke sammenlignet med en del andre ergonomimus.

     

    Dagens kort kan kjøres på crossfire, men du må også kjøpe et masterkort som kommer fra ATI i tillegg. Men et ekstra skjermkort må du ha livel om man skal ha crossfire. På testen på hw sto det at den var ergonomisk.

     

    Om x800 pro

    Skjermkortet er et utrolig bra et med 16 pipelines

    Dette kommer sikkert som et skjokk, men x800pro har bare 12 pipelines.... skaff heller x800xl med 16, oops du valgte kanskje VIVO utgaven siden du har AGP hk, det finnes ingen VIVO utgave til pci-e noe jeg trodde du kanskje var lur nok til å velge

    Crossfire kommer ikke før juli eller august og er kun kompatibel med pci-express (regner jeg med). Razer detter sund etter 2 måneder. Ja, jeg hadde tok feil på pipelines, men det er TV-out, noe som han selv ville ha...

    Og hva mener du med at det ikke finnes pci-e vivo? (Det gjør det).

     

    Og ja, hvor waste er det ikke å kjøpe fra to steder. Enten komplett.no eller netshop.no eller databutikken.com anbefaler jeg.

  8. Ser heftig ut, men verken epox eller Msi er kvalitets produsenter på hk spør du meg, kjøp Asus så veit du hva du får  :yes:  Det ville jeg ha gjort.

    Quoten over og

    "Den Qpad Pro Gaming pakka er bortkastede penger hvis du ikker hyper-nerd-pro-gamer. Selv da mener jeg det er bortkastede penger. Det følger med en MX510 mus, kjøp heller en MX518 utenom det settet."

     

    LOL!

     

    Det er tåpelig å kalle Epox og MSI lavkvalitetsprodusenter, da disse stiller i samme kvalitetsklasse som ASUS (faktisk anbefaler komplett.no MSI og Abit fremfor ASUS).

     

    De eneste forskjellen på MX510 og MX518 er: justerbar dpi (ubrukelig, da 1600dpi er totalt unødvendig og, unnskyld uttrykket, jævlig (blir altfor sensitiv)), fargen (who cares), lettere (jaja, greit) og selvsagt prisen. Begge musene har samme bildeprosessering (5.8 megapiksler/sek). Hva skal en vel med en optisk gaming mus uten pad? Og uten glides? Da kan han like så godt kjøpe MS 1.0 kulemus.

     

    Jeg har drevet på innenfor databygging og gaming en god stund, og vet nokså mye om hva en gamer trenger.

     

    Her er en maskin jeg planlegger å bygge for en jeg kjenner, og jeg kan love deg at her er det najs speccs:)

    [email protected]

     

    På kabinett siden har jeg lagt vekt på lav temperatur og stilrenhet, fremfor fjortisfaktor og dårlig byggekvalitet. Valgte 754 fremfor 939, siden prisen var lavere og det er AGP slot, som passer til X800Pro kortet som er på tilbud for tiden. La til ny kjølepasta, da den medfølgende ikke holder mål. La til Qpad gaming pakken, da jeg vet av erfaring at den er utrolig bra. La til Icemat Siberia; kanskje ikke beste headsettet men sitter godt (kan kanskje byttes ut med Sennheiser Pc150). Jeg regner med at 200GB er nok. Personlig hadde jeg kjøpt en raptor og en 80gb (det har jeg vel faktisk selv:)). Skjermkortet er et utrolig bra et med 16 pipelines, og får 10000-12000 poeng i 3dmark 03. Minnet er Corsairs beste, med 2-2-2-5-1 timing. Og for crying out loud, ingen trenger 580W. Det er det kun de med Sli, dual opteron og Vapochill som gjør... 400W holder i lange baner.

  9. Hadde J E G vært deg, så hadde jeg bare spart og kjøpt meg en helt ny maskin. Du har sikkert klart deg en god stund med den der, så hva er vel noen måneder til?

    Nå er det sommer uansett, og ikke tid til å sitte inne foran skjermen (med mindre du er en hardcore gamer, noe som jeg tviler på når jeg ser hva du har i maskina).

     

    Rett etter jeg skrev dette, så jeg at du hadde satt opp en maskin selv. Mine kommentarer:

     

    Gå for socket 754, da sparer du penger både på hovedkort og prosessor. Skal du kjøpe 1GB minne, er minstepris 1500kr... Kjøp for all del IKKE minne til under 1200kr. Kjøp deg Beantech Igloo kabinett. Kjøp 6600GT, minne er ikke alt...

     

    Og hva du enn gjør, IKKE waste 200-300kr på en 500W PSU. Til dét systemet trenger du ikke mer enn 350W, personlig anbefaler jeg 400W for å være på den sikre siden.

     

    Åja, kjøp fra komplett.no.

  10. Hva skal du egentlig med så mye minne? Med mindre du skal kjøre tunge filmredigeringsapplikasjoner så er 1GB mer enn nok.

     

    Ville vel heller ikke gått for Club3D, da disse kortene er de billigste på markedet, og som regel de som kommer dårligst ut i tester.

     

    Utfra det jeg har lest på diverse hardware sider, så har Seagate de beste harddiskene.

     

    Her er en handleliste som jeg anbefaler:

     

    AN8 Abit AN8 Socket 939 Hovedkort

    - nForce4,PCIe x16,SATA,LYD,GbLAN,FW,USB Fjernlager 1-3 dager

    15 1 1 089,- 1 089,-

    ADA3500BPBOX AMD Athlon 64 3500+ 2.2GHz HT Socket 939

    - 512KB Cache, Boxed, "Venice" Ubekreftet

    25.05.05 1 2 341,- 2 341,-

    99.L1C72.ASE BenQ 17" LCD Monitor, FP71G Sølv/sort

    - 1280x1024, 12ms, 0.264, TCO-03 100+ 1 1 990,- 1 990,-

    99.B5C15.2F3 BenQ DW1620 PRO 16X DVD±RW Dual SORT

    - IDE/ATAPI, intern, Bulk Ubekreftet

    01.06.05 1 525,- 525,-

    967415-0108 Logitech Media Keyboard

    - PS2 tastatur med ledning 100+ 1 194,- 194,-

    931179-0914 Logitech MX510 Performance Optical Mouse

    - RØD Wheel, USB/PS2/Mac 100+ 1 344,- 344,-

    PDC1G3200+XBLK Patriot XBL 1024MB DDR PC3200 DUAL KIT

    - 512MB x 2, 400->533Mhz, 2-2-2-5->3-4-4-8 20+ 1 1 895,- 1 895,-

    11053-00-40 Sapphire x800XL 256MB Skjermkort

    - PCIe 16x, 256BIT, DDR3,CRT+DVI,TV,RETAIL Ubekreftet

    06.06.05 1 2 689,- 2 689,-

    ST3200822AS Seagate 200GB Barracuda 7200.7 SATA HDD

    - 7200RPM, 8.5ms, 8MB cache, Serial ATA150 Fjernlager 1-3 dager

    100+ 1 888,- 888,-

    MPF 920 E121 Sony Diskettstasjon 3.5" 1.44MB SORT

    - Floppy 100+ 1 97,- 97,-

    ICE1003 SteelPad 4S Musematte SORT

    - Musmatte i Sort Aluminium 20+ 1 291,- 291,-

    TG420-U01 Tagan Black 420W Strømforsyning

    - 20+24pin, ATX, SATA, fra 21dbA 6 1 684,- 684,-

    VB1000BWS Thermaltake SOPRANO Midi Kabinett SORT

    - ATX, Uten power, USB+FW+Audio, Vindu 12 1 725,- 725,-

     

    Miljøavgift: 0,-

    Fraktforsikring: 0,-

    Frakt inkl. evt. gebyr: 310,-

    Totalt: 14 062,-

    Herav mva.: 2 812,-

     

    Beklager dårlig oversikt, men jeg orket ikke viske ut... Jeg regner med at du skjønner. En enkel måte å finne igjen disse produktene på mpx, er ved å søke på produktnummeret.

     

    Jeg kan også anbefale at du titter innom både komplett.no og netshop.no for kankje å finne et bedre tilbud.

  11. Selv har jeg dette kortet 6600GT 128mb 1,6ns "GLH" GS. Det er liksom highend versjonen av 6600GT serien, liksom "the best". Med det kortet får jeg 7950 3Dmarks i 03 versjonen, omtrent det samme som jeg får med 9800XT på en annen maskin.

     

    På 6600GT kunne jeg kjøre DOOM3 i high graphics på 1280x1024 uten merkbar lagg (og tro meg, jeg spiller cs og jeg merker framedrop). Mens derimot på HL² så måtte jeg ha på low for å ikke droppe (mulig at det var fordi jeg kjørte en mod og ikke selve hl2).

     

    På 9800XT som fikk like bra score i 3Dmark, kunne jeg kjøre HL² i high graphics og på 1280x1024 uten lagg.

     

    Så det varierer litt... Men skal maskinen brukes til CS så er nok dét kortet egnet til det. Kan anbefale å kjøpe ny kjøler da vifta er helt hinsides infernalsk.

     

    Men dude, seriøst, ikke kjøp Twinmos lowend shittyass jallaminne. Gå for Corsair istedet (og ikke value serien).

×
×
  • Opprett ny...