Gå til innhold

imgaerion

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av imgaerion

  1. Det er typisk at antivirus bruker en form for "hunningkrukke" eller hva du vil kalle det.

    Norman antivirus har hatt dette innebygd på sitt antivirus i en årrekke, men har på¨grunn av dette blitt kategorisert som et av de trege og fæle antivirusene, men for sikkerhetens del har det vært et veldig godt antivirus inntil windows 7. Norman sin verjson ble/blir kalt "sandbox" hvor potensielle virus blir åpnet i et fanget virituelt system hvor antiviruset ser på handlingene før det eventuelt blir rapportert som en trussel eller godkjent programvare.

    • Liker 1
  2. som nevnt, har opera hadd muligheter for "drakt" , eller temaer som det heter nå, veldig lenge. Skiftet drakt på opera for 7 år siden, lett som en plett, og det var mange hundre å velge i, siden opera legger ut verktøy for å lage slike selv.

     

    Ellers er det alltid moro med en ny "helversjon". Mon tro om de har kommet nå lenger på html5 standaren, eller om det fortsatt er 329 i score på html5test.com? må testes :-)

     

    Elsker opera, det faktum at den er norsk, gjør at det er enda mer moro å bruke den!

    • Liker 1
  3. Tror alle disse folka at alle familier har 1 pc som bruker nettet? Ser heller for meg 1 som spiller, 1 som streamer tv, og 1 som streamer musikk samtidig 3 kvelder i uka, og roper om bedritent internett. Men mye kunne vært spart om de hadde investert i skikkelige rutere som de sender ut til hvermansen. Det er ofte der det kneler hos mange, hvor ruteren går bingo med mer enn 2 aktive brukere på en gang.

  4. Tja Niklas det er vel på tide du blir kvitt frykten for terminalen nå?

     

    Skjønner hva du sikter til med innlegget ditt, og forstår at du vil at folk skal kunne åpne øynene for terminal.

    Men! Hvis linux SKAL kunne sammenlignes med windows og osX, og prøve å gjøre linux lettvint og forståelig for folk flest, som heller ikke vet hvordan man åpner kommandolinjen i windows, skremmer man bort de aller fleste, om man sier " da må du bare åpne terminalen og skrive blablablabla".

     

    Mulig dette er enkelt for en minoritet, men fra første stund, så vet ikke en emigrant fra et annet os hvilke kommandoer som en gang fungerer, og ender gjerne opp med å søke på nett og lese forum noen timer før den personen skjønner noe som helst hva som skal foregå i terminalen. Dette er ikke noe som frister for en som skal bruke maskinen i en travel hverdag, men mindre interesse for hvordan det fungerer, men vil bare at det skal fungere!

     

    Når man først kan terminal, er saken grei, det er sant, men som sagt, ikke alle vil lese en brukerhåndbok på 350 sider, eller lese seg fram i 10 forskjellige forum.

    • Liker 5
  5. heeuumm

     

    Er kommer et NoOb spørsmål ang powerline:

    Je bor i et hus fra 1983 og har et zyxel multimodem nere i kjellern. kan jeg da sette det opp slik:

    zyxel > ethernetkabel > homeplug( eller hva f.. det heter) > gjennom 2 kurser > homeplug > trådløs router opp ei 1. etg?

     

     

    Hei, lenge siden du skrev, men:

     

    Ja, det vil nok fungere! du vil kanskje ikke få 200Mb eller 500 Mb som annosert maks evne på produktene, men du vil nok ligge langt over en eventuell trådløs kapasitet. Så lenge strømnettet er i samme hus så skal det fungere. Jo flere kurser unna,jo mer mister man, men er de svært nære, går det fint.

  6. Hehe, på skolen min er det fullt mulig å kjøre shutdown på alle PCr på hele nettverket. Har sagt fra til en lærer som er "IT-ansvarlig" om problemet og som de har prøvd å fikse før (uten hell selvfølgelig).

     

    Hahaha, jævlig komisk! En klassekamerat av meg oppdaget at de kun brukte gamle hub'er på skolenettverket der jeg gikk på skole før. Så han klarte å sniffe opp administrator passordet for skoledomenet. Med det kunne han bruke en rekke kommandoer for å sende "net send" beskjeder. Men han klarte å endre avsendernavn osv i beskjeden. Så han sendte en hel rekke flaue meldinger til læreren! Haha. Vi kunne se skjermen til læreren og så at han fikk meldingene. Men han bare klikket de vekk i stillhet. LOL.

     

     

    haha :D episk! vi hadde også en i klassen som var linux og programmeringsguru. Så hadde vi "EDB" på ungdomskolen i 1996-99. Husker han løp fram med en diskett ( med en trojaner, vil jeg tro) og satt den i pcen som læreren brukte, mens han var ute på vift(satt oss i gang med noe, og bare gikk, hver eneste gang). Når han kom tilbake, satt kompisen min bak sin egen pc og tastet noen få tastetrykk, og vips!

     

    det kom en liten boks opp med tittelen "Hei hei!" hvor det sto "har du kontroll?" hvor eneste alternativ var "NEI" som svarboks. så begynte cd-rom'en og gå inn og ut, konstant. Alle i klassen så dette på projektoren, og pc'n sto slik at cd-rom'en kom ut i profil. Først så alle forbauset ut, så når læreren gikk ut av rommet mer eller mindre panisk, brøt hele rommet sammen i latter!

  7. Haha, har ikke sett denne tråden før nå.

     

    MEN, mitt sykeste minne fra lan-party, må være et hjemme hos meg!

     

    etter 1,5 døgn i våken tilstand, tåler tydeligvis ikke kroppen særlig mer. Jeg skulle fikse grandis, og gikk og tok ut pizzan...i bare fingrene! hele jækla plata! brente fingra en del, men det værste var vel at jeg normalt nok rykket til noe jævlig og endte med pizzan opp ned på LÅRENE. Heldigvis var jeg rask og vrengte av meg joggebuksa, da 225 grader varm ost hadde klint seg utover.

    I all forbausenheten kom selvfølgelig 2 kompiser og lurte på hva alt det jævla bråket og skrikene var, og gjett om de lo når de ser meg stående med buksa på anklene, en pizza på gulvet med pizzafyll i 1 meter radius, stekebrettet på golvet, og jeg med et WTF-uttrykk i trynet, og hendene vendt opp mot ansiktet! Berget med 1-grads på hendene, kunne gått værre!

     

     

    et annet minne må være da den absolutte grensen for å være våken i strekk ble nådd, for min del.

    Etter 2 døgn sa jeg til kompisene at jeg ikke klarte mer, og MÅTTE legge meg. Å spille var ren tortur, og tankegangen var ikke til stede. Jeg hadde gått på stua for å sove på sofan, da det lå folk over alt i alle senger og sov. Når jeg kom til sofaen(e) så jeg at det var fult der også. Husker jeg tenkte, "hva faen gjør jeg nå?" så bare våknet jeg 6 timer senere, PÅ SOFAN, og husket ingen ting...jaja, tenkte jeg.

     

    Gikk tilbake på rommet der vi hadde pc'ene, og så til min forbauselse at alle ryggputene til sofaen på stua hadde havnet i senga mi! Jeg spurte kompisen min, "hvem har gjort det der, og hvorfor???" Da så han på meg, og lo seg skakk!

     

    Det viste seg at fra den tiden jeg ikke husker noen ting, hadde jeg sittet på en kjøkkenstol og sovet, helt til (1/2 time) en av de som sov på sofaen hadde våknet og gikk for å spille. Da hadde jeg gått frem og tilbake i søvne med absolutt alle sofaputene og lagt de i senga mi, for å så sutre om at jeg "faen ikke gidder å spille mer!" og gått og lagt meg på sofaen!

     

    2 timer etter jeg våknet, skulle jeg dusje. Vegg i vegg med badet er det et lite toalett. Der fant fetteren min ut at han skulle sovne, sittende på dritern! Vi lot ham sove for å sjekke hvor lenge det gikk før han våknet...6 timer!! han låste heller ikke døra, så en kompis av meg rev opp døra, og pekte på ham mens han lo. Han så forbauset opp på ham, med tidenes rødsprengte øyne, før han så seg rundt, og begynte å rulle av dasspapir av rullen! det ble bokstavelig talt ROFL!

     

    etter det har jeg trappet ned på døgning på LAN en hel del, begge disse partiene var nok for minst 7-8 år siden :-)

     

    redigert: leif

    • Liker 7
  8. hei, jeg bruker BitTorrent ganske mye, til alt mulig egentlig for det pleide å være mye kjappere. men så tok jeg en recovery av pcen min så den ble så god som ny og etter det har jeg ikke kunnet bruke bittorent lenger pga elendige nedlastningsfarter.

    jeg får ikke mer enn 1KB/s - 50KB/s jeg pleide å ha 400KB/s - 600KB/s

    nå får jeg også høyere opplastingsfart enn jeg får nedlasting noe som er veldig rart.

     

    faren min nevnte noe om at han hadde opgradert internettet vårt med det dobbelte, men jeg vet ikke om det er derfor at det går saktere (noe som ikke gir mening) eller pcen min etter recovery.

     

    PS: jeg er den eneste som bruker internettet under nedlastning.

     

    Vil bare minne om å sjekke instillingene på torrentprogrammet ditt! Fikk samme problemet en gang, og gikk rundt og kjeftet, rev meg i håret, testet linjer, ringte leverandøren et par timer, og gikk til slutt inn på instillingene på programmet, hvor det automatisk hadde blit satt til 3(!) KB sek download, men uploaden sto fortsatt som den skulle. Dette har i ettertid skjedd hos meg med flere pc'er, men kun med programmet uTorrent(bruker et annet nå, for å si det sånn).

     

    Ellers kan pc'en din ha fått ny lokal ip fra ruteren etter du fresha opp pcn :-) Dette skjer ofte, siden pc'en ofte "husker" ip'en fra ruteren og får den samme stort sett hver gang. Dette kan ha endt med at du sliter med upnp-protokollen, og ikke får tilgang på porten du har på torrent. prøv å skifte port i programmet, eller bare koble fra strømmen på ruteren en stund. Det finns også nettsider som sjekker om pc'n din er åpne for forskjellige porter, er bare å google.

  9. Har radiobredbånd i nordland hvor vi har feriehus, hvor vi har koblet opp et eget trådløsnettverk over halve øya ved hjelp av mønemonterte antenner, sammenkoblet til linksys wrt54gl-rutere med dd-wrt firmware( www.dd-wrt.com ). Det fungerer helt fantastisk, er ikke mer enn en 2/2 Mbit linje, men er stabil som bare det året rundt, og DER kan det være værhardt. Har på det meste vært 18 tilkoblede på en gang, og alikevel klarte nettet seg greit for surfing.

     

    Teknologien der ute er nok ikke wimax, siden den ble koblet opp for rundt 4 år siden, men det funker veldig godt uansett!

  10. Vanligvis kan du nå begge subnettene fra den siste ruteren, altså linksysen i 2. etasjen i ditt tilfelle. Det jeg mener er at hvis linksysen har 192.168.0.1 så skriver du bare det i adresselinja på browseren. Jeg har også nett fra altibox, hvor deres veggmonterte box har en fast ip 84.*.*.noe , hvor man da kan prøve å nå den med samme ip bare 1 til sist. Har du en annen ruter nede, kan du sikkert nå den på dens ip, på 192.168.1.1 eller noe..

     

    Vil du ha tilgang på ett enkelt nett, hvor alle er under samme subnett, må du ikke koble kabelen via wlan på linksysen, og slå av dhcp, NAT, og slå på RIP. Etter det må du kanskje trekke ut strømmen på begge ruterene en gang. Funker det ikke, får du bare resette linksysen for å få tilgang igjen ( den kan virke "død" etter du slår av NAT og DHCP, da den i utgangspunktet bare fungerer som en switch).

  11. det går også an å sette opp den siste ruteren som WDS repeater. Da vil du kunne ha 2 forskjellige navn på nettverkene, men de må være koblet "sammen" og bruke de samme kanalene.

     

    Dette er vel mest egnet om du ikke har mulighet til å bruke home plug, da ruterne snakker helt og holdent sammen over trådløsnettet.

    Ikke alle rutere støtter WDS heller, selv om det har blitt vanligere.

     

    Har gjort dette på hytta, fra onkelen mitt sitt hus, hvor det er 300 meter i mellom husene. brukte 2 stk linksys wrt54gl med dd-wrt firmware ( www.dd-wrt.com) som har guidet oppsett av WDS. Kjøpte noen små rundtantenner som sender inntill 2 km og satte på mønet på hytta og onkelen sitt hus, ble dritfett :-)

  12. 4j718m.png

    Dette er det jeg får som svar når PC-en jeg testa på var tilkoblet via Linksys-routeren.

     

    Om jeg har koblet feil? Jeg har bare fulgt flere instrukser som jeg har funnet på nettet, som f. eks denne. Kan godt sitere den aktuelle delen som du lurte på:

     

    7. Connect an ethernet cable from a numbered LAN port of the first router to a numbered LAN port of the second router. Do not use the Internet/WAN port on the second router!

     

    Redigert: Fant faktisk ut av problemet, etter du skrev her tenkte jeg at jeg skulle sjekke.

    Linksys rutere av en nyere dato må konfigureres før de fungerer som en switch!

     

    1.koble sammen ruterne via LAN porter, ikke WAN

     

    2. Gå inn på siste ruter, linksysen. slå av DHCP og NAT, og slå på RIP. Ikke lagre før du har krysset av alle disse. Etter dette, kan det hende du må "resette" dit eget nettverkskort/trekke ut kabelen, og starte den første ruteren på nytt en gang. Gi det noen minutter, så kan du begynne og koble til igjen.

     

    Etter dette fikk jeg IP adresser til de tilkoblede enhetene fra den første ruteren, og alt var i samme subnett!

     

    -------------------------------------------------------------------------------------------

     

    old:

     

    var borti dette problemet selv, av en eller annen grunn vil ikke min linksys 350n heller fungere som "switch".

    Du ser også i bildet over at du får jo respons fra en helt annen ip enn den du prøver å pinge.

    Dette er som regel et resultat av at du ikke får ip via noen dhcp, så pc'en din lager et nettverk selv. Det jeg måtte gjøre med min konfigurasjon, var at jeg ble nødt til å plugge den i WAN, så konfigurere den _siste_ ruteren helt åpen. Altså, jeg hadde på DHCP, og fylte inn DNS serverne selv( slik slipper du å å route et par ganger og sparer kanskje 1 ms), slo av brannmur, og til sist så åpnet jeg for all trafikk til linksysen på den FØRSTE ruteren ( satt ip adressen til linksys ruteren som DMZ host.) Jeg får trolig 1 ms ekstra ping på grunn av dette, men det er det eneste som funker. For meg er det viktigste at jeg får GBit LAN på det kablete nettverket!

  13. heisann. Har fiklet uhorvelig mye med ps3, torrents og ps3 media server selv, og i det siste med 2 rutere etter hverandre.

     

    Vet ikke hvor mye du har fiklet med ting her, og hvor mye peiling du har, men for ordens skyld starter jeg fra "scratch" med mine erfaringer :-)

     

    Når du kjørte linksysten som trådløst accesspunkt, ville brannmuren( og dhcp, unpnp, osv) være slått av, slik at ingen konflikter vil oppstå. Hvis du kjører den som "router" vil sjangsen for at du kjører dobbel brannmur ganske stor.

     

    1. Slå av brannmur på siste router, gjerne på begge 2.

     

    2. bruk DMZ host på ps3'en.

    DMZ vil si at ps3'en er helt åpen for all trafikk, og ruteren blokkerer ingen ting til den spesifiserte adressen.

    Først låser du ps3'en til en fast lokal ip-adresse ved hjelp av MAC adressen på ps3'en, så setter du DMZ til den faste adressen du har gitt ps3'en.

     

    andre muligheter er å slå modemet ditt til "passiv" modus(husker ikke nøyaktig hva det heter), slik at ruteren din foretar "oppringingen", da vil det kun være ruteren som stenger og åpner porter. Jeg anbefaler alikevel å ha ps3'en i DMZ.

     

    Om du har disse instillingene, og trådløsen fortsatt "dør", kan du prøve noe så enkelt å skifte kanal for trådløsnettet manuelt, da det kan være andre trådløsnett eller andre ting på 2.5Ghz bandet som påvirker.

     

    Om du tror ruteren din er gåen, kan du jo prøve å legge inn DD-WRT firmware på linksys ruteren din. Denne programvaren er kjent for å gjøre wrt54g/wrt54gl til fantastisk gode rutere. les mer om dette her: http://www.dd-wrt.com/site/content/about

     

    følg instruksene til hvordan du gjør det til prikke, er ikke værre enn å oppgradere en vanlig firmware stort sett.

     

    Når det gjelder DNSene dine, skifter du ut de i ps3-instillingene, eller på ruteren? om du gjør det på ps3'en, prøv å gjør det i modemet i stedet.

     

    Jeg gikk lei trådløsen, og har benyttet meg av LAN over strømnettet i stedet: http://www.devolo.com/consumer/5_dlan-200-avplus_starter-kit_product-presentation_1.html?l=en

     

    etter det streamer jeg full HD og laster ned i full kapasitet konstant.

     

    En trådløs forbindelse blir ikke bedre enn den totale trafikken over trådløsnettet, så om du laster ned på en pc, surfer på mobilen, og prøver å streame hd på ps3 samtidig, kneler trådløsnettet veldig fort. 54 Mbit trådløs delt på 4 enheter med kaotisk random mengder data overføring, blir hardt. Jeg gikk til innkjøp av N-standard trådløs(300Mbit), og til og med den kneler etter mye spredt trafikk.

     

    lykke til!

×
×
  • Opprett ny...