Gå til innhold

Madame Butterfly

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Madame Butterfly

  1. Om kirkebranner i Frankrike har nyhetsverdi eller ikke kommer an på motiv, omfang, etc.

     

    Knuste butikkvindu i Berlin i 1938, er med rette blitt å se på som en historisk begivenhet.

     

    Om det som skjer i Frankrike har nyhetsverdi eller ikke, kommer an på omfanget, og hvem som står bak, og deres motivasjon.

     

    Når vi har sett slike blemmer som for eksempel Der Spiegel og ZDF som i Tyskland gikk ut å beklaget at de hadde holdt tilbake å dekke nyttårsfeiring i Køln. Det var jo bare en rekke mindre episoder?

     

    Akkurat slik som grooming skandalen i Nord-England, det var lenge bare mange enkeltstående voldtekter, helt til en journalist “connected all the dots”. Aller helst skulle jo politiet ha gjort det, men det viser viktigheten av en fri presse, som er sitt samfunnsansvar bevisst.

     

    Noen i Frankrike bør grave og finne ut hva som skjer, er det uavhengige episoder, eller er det et organisert mønster i det hele. Så slipper man spekulasjoner, slik som det er nå. Journalistene som til nå skriver om det, ser ikke ut til å ha gravd nok til et fullstendig bilde.

  2. Tror det er en del i lokalpolitikken, hva det er i rikspolitikken vet jeg ikke.

     

    Hvem som vinner anbud på å bygge den nye gymsalen og svømmebassenget? Hvem som får regulert jorda si til camping plass, leie kontrakter etc. Tomteselsksper, transport, renholdstjenester, lakseoppdrett, produksjonslokalet. Hvem, hva, og hvor.

     

    Det var utformet en rapport om korrupsjon i Norge, og det ble konkludert om at det var mye og det var fritt frem, for ingen tror det finnes.

     

    Liten avsporing fra USA, og selvsagt mye mindre skala, i form av beløp.

  3. Klart det er viktig å kunne grammatikk, å uttrykke seg korrekt.

    Klart det er viktig å ha god setningsoppbygg, og et presist språk.

    Det skrives i de fleste jobber, i alle fall i de stillinger som krever en høyere grad. Vi utreder, analyserer, rapporterer, refererer. Det gjelder også i de fleste andre stillinger, hvor det ikke kreves høyere utdanning.

     

    Klart det er viktig å kunne dra essensen ut av både en tekst, og en situasjon. Det å foreta en analyse. Det er praktisk logikk.

     

    Klart det er viktig å ha kunnskap om kommunikasjon, både for å forstå, så vel som å selv kunne kommunisere.

     

    Tenk på alt hva vi lærer av skjønnlitteratur, man lærer refleksjon, empati, moral, etikk, man lærer om livet. Det er ikke slik at det bare er kvinner som leser skjønnlitteratur, eller jenter som gjør det bra i norsk faget.

     

    Klart det er viktig å lære om språket, hvordan det er bygget opp. Å kunne foreta en setningsanalyse, kjenne ordklassene. Det gjør det lettere å tilegne seg fremmedspråk.

     

    Jeg var ikke spesielt flink i norsk, fikk 4 på gymnaset. Jeg er ikke spesielt flink i norsk nå heller, men ser allikevel verdien av faget.

     

    Jeg forstår ikke denne motviljen mot kunnskap som her kommer til uttrykk. Språk er viktig. ?

×
×
  • Opprett ny...