Gå til innhold

dopamine3

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dopamine3

  1. Synes det siste vedlegget er vanskelig, fordi vedkommende snakker kun om sine egne tanker. Det er ingen handlinger som er begått, foruten som at det virker som at hun selv vet at hun har syndet. Jeg har funnet klare trekk ut av temaet; konflikter og undertema; grupper i alle de andre tekstene foruten om det siste vedlegget. Hva tenker dere?

  2. Jeg synes at det er vanskelig å knytte det siste vedlegget (vedlegg 5.) opp mot de resterende. Det er jo åpenbart at de fire andre vedleggende knytter som opp mot gruppetilhørighet og gruppekonflikter. Vedlegg 5. føler jeg er en relasjonskonflikt mellom datter og foreldre som oppstår som en konsekvens av holdninger og verdier i Jehovas Vitner. Det er bemerkelsesverdig at Christina føler på usikkerhet og uro utover problemstillingen hun står ovenfor. Hva skjer mellom henne selv og foreldrene dersom hun bryter ut av sekten?

     

    Selvom hele sekten, Jehovas Vitner, kan defineres som en gruppe og Christina som enkeltindivid som evt. blir utstøtt av gruppen - føler jeg likevel at konflikten her dreier seg mer om to parter? Nemlig Christina på den ene side, og hennes foreldre på den andre?

    Innvendinger anyone?  :ohmy:

  3. Temaet er visstnok Konflikter. Hva tenker folk om det? :)

     

    Det er mange vedlegg å forholde seg til! 3 av dem skal brukes aktivt under eksamen? Etter å ha lest vedleggene vil jeg si essensen her er mellommenneskelige konflikter i grupper (mobbing, utestenging, ensomhet og i dag: hvordan sosiale medier påvirker dette). Det blir tatt opp et par teorier i artiklene og ny forskning. Dette er jo relevant og kan kanskje kobles opp mot eller finne eldre teorier/studier som kan støtte opp mot de oppdaterte. 

     

    Noen forslag til poenger/teorier/forskning som kan være relevant for temaet? Hvordan tror dere strukturen på eksamen blir? Og hva kommer de til å spørre om?

×
×
  • Opprett ny...