Gå til innhold

ChrisJon

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ChrisJon

  1. mobile999 skrev (9 timer siden):

    Mistanken går i retning:

    -Fuel injection fault
    -Engine management system fault
    -Low cylinder compression

    Ja nå misstenker jeg at det er dieselpumpen i tanken som har ryki.. Det summer ikke lengre når jeg vrir om tenningen, så skal sette strøm på den å se.

  2. Hei! Jeg har en Bmw 320d E46 som er utrolig tungstartet! Her idag byttet glødeplugger men enda like tungstartet. Kan kinne bilen opp til 10 ganger før den starter, men med stsrtgass kommer den med engang. Ingen forskjell på varm eller kald bil.. Ingen forskjell når den står i oppåverbakke eller unnabakke.

    Hva kan være feil? Noen som har opplevd det samme?

  3. Denne trenger du ikke ha i funksjon i forhold til en EU. Det er heller ikke slik at den må virke når den står der. Det er en multiplugg på selve varmeren som kan draes ut, eller du kan få den programmert ut med hjelp av en PC/"kodeleser", men ikke alle kodelesere finner denne enheten, godt mulig du må til et Opel-verksted for å få de til å programmere den bort. Får du / noen tak i selve multipluggen er det helt greit, vil ikke lage problemer på noe vis, ei heller feilmelding på displayet i bilen.

    Takk for det :)

  4. Ahh, ja men da er du sikker at det er den. Du kan få den utkoblet permanent (enkleste løsning), eller du kan få den reparert/byttet. Du må ikke ha denne varmeren i funksjon, men den kan være grei på de kalde dagene. At de ryker som dette er et nokså kjent fenomen, og ser mye mer dramatisk ut enn det egentlig er. Det er ingen eller svært liten fare for at den skal kunne gjøre noe skade, annet enn at det lukter død og begravelse av selve røyken..

    Ja det lukter heeelt jævlig! Vet du hvordan jeg kan koble den ut? Må jeg ha den i koblet eller fikset før eu?

  5. Ja, det var derfor jeg spurte om utetemperatur, men tenkte at 15 grader er noe høyt for at den skal virke. Om det er varmeren som tøyser så skal du se at eksosen kommer ut fra et rør midt under bilen, et lite stykke bak torpedovegg/frontruten, og ikke ut eksosrøret bak på bilen.

    Ja eksosen kommer ut bak torpedoveggen, helt korrekt! Trekker også veldig inn i bilen hehe.. Dama ble meget redd, hun trodde bilen tok fyr, så hun stoppa bilen, tok med seg ungen å gikk ?

  6. Hei! Min opel vectra c går normalt når den er kald, så fort den blir varm så ser det ut så biln tar fyr.. Ryker hvitt og blått over alt!.. Så stopper jeg bilen og starter, da går den normalt litt, så begynner den å ryke igjen.. Hva kan være galt?

  7. https://www.yourmechanic.com/article/obd-ii-trouble-code-malfunction-indicator-lamp-mil-control-circuit-malfunction-by-parker-hill

     

    P0650 ser ut til å være at motorlampa ikke virker. Men hvis den lyser så gjør den jo tydeligvis det. Kan være gammel kode.

     

    U2106 ser ut til å være feil med kommunikasjon med girkassemodulen. Evt. at kontrollmodulen er defekt.

     

    Automatgir? Kanskje lekkasje i oljekjøler til girkassa?

     

    Edit: Jeg gjetter stort sett. Du må nok til verksted for å få nøyaktig diagnose.

    Automatgir ja, skal sjekke litt ikveld :)

  8. Da må du få koblet til en feilkodeleser og hente ut koder. Lekkasjen må du nesten bare lete etter manuelt. Kan være kjølevæske, olje, drivstoff eller AC-gass. Olje og drivstoff ville luktet veldig tydelig og hadde AC-systemet lekket ville du fort mistet AC-en.

    Vet du hva dette står for?

    - P0650 Malfunction Indicator (MI) Control Circuit High C-36

    - P0650 Malfunction Indicator (MI) Control Circuit Open C-36

     

    - U2106 CAN-BUS no Communication with TCM B-05

  9. Da må du få koblet til en feilkodeleser og hente ut koder. Lekkasjen må du nesten bare lete etter manuelt. Kan være kjølevæske, olje, drivstoff eller AC-gass. Olje og drivstoff ville luktet veldig tydelig og hadde AC-systemet lekket ville du fort mistet AC-en.

    Får opp feilkode; U2106 og P0650.

    Når jeg drar hånda over kondensern, så er det vann/kjøleveske som ligger der.

  10. Ja den skal bli varm når AC er på. Det er tegn på at AC'n faktisk funker. Men det burde ikke ryke av den. Med mindre det er noe annet som lekker på den. Radiatoren f.eks.

    Radiatoren står tett inntil, er litt søl på utsiden av kondensern.. Røyken som kommer ut svir meget når du får det på øynene. Kan det være lekasje på noen slanger? Motor lyset lyser og har mistet litt effekt på bilen.

  11. Sikker på at det er intercooler? Så vidt jeg vet går det kun luft gjennom den så den skal ikke kunne ryke. Hvit røyk er som regel damp. Du har ikke noe annet som lekker ned på den? Eller om det er radiatoren eller kondenseren (AC).

    Ser nå når jeg søkte på delenr så er det en kondenser.

  12. Dynamoene blir laga for å passe til flere biler så ofte har de kontakter som ikke er i bruk.

     

    Poenget med batterilampa er at noen biler har et "genialt" design hvor feltspenninga går via batterilampa. Ryker pæra eller det oppstår dårlig kontakt elelr brudd i denne så vil ikke bilen lade, og siden pæra da ikke fungerer vil du heller ikke få noe varsel om det. Merk at dette kun er på noen biler. Det er ikke sikkert det er slik på din.

     

    Så mål på D+ når ladespenninga synker neste gang. Har du spenning der men fremdeles bare 12V på B+ så er dynamoen gåen.

    Skal prøve å måle dynamoen når jeg kommer hjem. Skal også ta av kontaktene, klemme litt på dem å sette dem på igjen + bytte batteri.. Kommer tilbake om det ikke funker hehe!

  13. DFM skal sansynligvis ECU. Men det er ikk sikkert den er i bruk på din bil.

     

    Edit: Du kan også sjekke at du har spenning på D+. Som nevnt over kan dårlig kontakt her gjøre at den ikke lader.

     

    Edit2: Lyser batterilampa før du starter bilen? Den skal lyse helt til bilen har starta.

    Hadde ikke DFM på den gamle dynamoen. Skal sjekke.

  14. Sikker på at det er til jord? De pleier å være jorda via godset. Mål spenninga mellom minus på batteriet og godset på dynamo. Evt. på jordtilkoblinga hvis du er helt sikker på at det er til jord. Du skal ha tilnærmet 0V. Husk å skru på alt som kan bruke strøm når du måler. Fjernlys, setevarmere, kupévifte, varmetråder etc.

    D+, B+ pg DFM har jeg på denne

  15. Kanskje en eller flere dioder er gåene i dynamoen så du får vekselspenning ut på batteriet? Det vil du ikke måle med multimeteret satt til DC.

    Ser nå at når bilen går normalt på turtallet det minuttet så lader dynamo med 14,4v.. Når bilen plutselig hopper opp over 1000 omdreininger på tomgang, så synker ladingen på dynamoen til 12.7.

  16. Mål igjen, ev. skift batteri i multimetret ditt og mål igjen. Jeg har holdt på med bil siden begynnelsen av 90-tallet og aldri sett et 12V batteri ha en hvilespenning på 16V. Høres ut som batteriet ditt har tatt kveld, kan du ha 1,6V hvilespenning?

    Batteriet ble flatt etter forrige dynamo døde, lada det opp og det var grønt.. så satte inn denne dynamoen og batteriet, så ble batteriet grått.

×
×
  • Opprett ny...