Gå til innhold

Cheaper

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Cheaper

  1. Ble det noen god løsning på denne saken? Jeg har kommet opp i samme, hvor jeg får tilnærmet samme svar om først "bekreftelse", så "beklager .. produkt utfaset, erstatningsproduktet vil koste deg ..".

     

    Jeg unnlater å skrive inn navnet på bestillingsstedet fordi jeg først og fremst er interessert i hva loven sier, ikke om hva en evt representant fra bestillingsstedet kan komme hit å skrive om saken.

     

    Etter hva jeg har lest (og deretter tolket) så:

    Når man mottar en bekreftelse fra selger om en bestilling, så er kunde(meg) og selger bundet til en avtale om et produkt til en bestemt pris. Da hjelper det lite å komme i ettertid (det skal sies at det "bare" er snakk om 2 timer etter bestilling var bekreftet) å si at de ikke kan levere varen til den prisen, men at jeg kan bestille erstatningsproduktet til for eks 15000 (slik som i saken til trådstarter).

     

    Hvilken lov kommer "dekningskjøp" under? Er det slik å tolke at bekreftelsen trådstarter fikk (ligger i starten av tråden) faktisk er en bekreftelse som gjør at selger er bundet til avtalen?

    8007954[/snapback]

     

     

    For min del fikk jeg to alternativ, enten vente på tilsvarende PC over et langt tidsrom, eller vente på en tilsvarende, litt bedre maskin et litt kortere tidsrom. Sistnevnte med litt tillegg i prisen, da jeg var avhengig av maskin raskest mulig tok jeg den siste løsningen.

     

    Jeg har noen venner som studerer juss, så jeg skulle egentlig få en av de til å se på saken min, men den løste seg heldigvis såppas raskt. Kan likevel høre etter om ønskelig, men det ser ut som om Christian86 har litt peiling. Som forbruker blir man fort usikker når selger i forretning eller pr. mail gir utrykk for at man som kunde står der uten noe man skulle ha sagt, med lua i hånden.

  2. Datakjeden annonserte i forrige uke for "lagersalg" av datamaskiner. Da jeg var i markedet for en ny datamaskin tok jeg en titt, og falt straks for en maskin fra ASUS med modellnummer A8Js.

     

    På datakjeden.no kunne jeg se at maskinen var på lager.

     

    Maskinen ble bestilt onsdag 14.02.07 ca. kl. 20:30 og jeg fikk følgende bekreftelsesmail;

     

    Bekreftelse på bestilling av varer fra Datakjeden Trondheim AS.

    Dette er informasjonen vi har mottatt fra deg:

     

    Navn : L**** M******

    Adresse : ************

    Postnr : 70**

    Poststed : Trondheim

    Tlfnr : 45******

    Varsling : SMS

    Epostadresse : ****@****.no

     

    Kunde ønsker herved å bestille:

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    Antall : 1

    Artikkelnr : A8JS-4S009P/NOR

    Varenr : 326670

    Varenavn : ASUS A8Js 14" WXGA+,NVIDIA Go7700,Core 2,

    Duo T7200,1 GB,120GB,DVD±RW,WLAN/BT,X...

    Pris : 11 500 kr

    Samlet pris : 11 500 kr

     

    --------------------------------------------------------------------------------

     

    Total pris : 11 500 kr

     

    Kunde ønsker bekreftelse på SMS. 

    Kunden ønsker varen(e) tilsendt.

     

     

    Er det noe av dette som ikke stemmer, så svar på denne mailen så fort som mulig.

    Du vil få beskjed på SMS så snart varen(e) er klare for henting/sending.

    Takk for din bestilling! 

     

    Med vennlig hilsen 

    Datakjeden Trondheim AS

     

    Da skulle bestillingen være i orden, jeg svarte ikke på denne da alle mine opplysninger var korrekte.

     

    Siden jeg ikke hadde hørt noe enda bestemte jeg meg i går (19.02.07, 14:25) for å sende en e-post til Datakjeden;

     

    Hei! Jeg lurer bare på bestillingens progresjon, ettersom jeg har litt dårlige

    erfaringer med postens utlevering av pakkelapper og ikke har brukt SMS-varsling tidligere lurte jeg

    på om dere kanskje hadde et pakkespor-nummer etc for leveransen?

     

     

    Vennlig hilsen M****** L****

     

    Hvorpå jeg idag (20.02.07, 10:30) fikk følgende e-post;

     

    Hei. Denne modellen er nå faset ut av Asus. Ny modell er

    ASUS A8Js 14" WXGA+,NVIDIA Go7700,Core 2, Duo T7200,1GB,160GB,DVD±RW,WLAN/BT,VHP

    Varenr.: A8JS-4S041C/NOR / 331666

    14 995,-

     

    Leveres i midten av mars.

     

    Mvh. B**** O***

    Datakjeden Trondheim AS

    Fjordgata 46, 7010 Trondheim

     

    Dette kunne ikke uten videre godta, så jeg tok straks turen til Datakjedens lokaler.

    Der fikk jeg beskjed om at;

     

    *At Asus hadde faset ut modellen

    *De var tomme for den

    *De hadde tatt inn dobbel lagerbeholdning(??)

    *At ny tilsvarende modell ville koste meg 15.000kr

     

    Det var altså lite kundevennlighet fra Datakjedens side. Det gikk nesten en uke uten at jeg hørte noe fra butikken, hvorpå jeg kontaktet de.

     

    Datakjeden har altså ingen intensjon om å levere produktet jeg bestilte og har fått bekreftet levert. Det må her sies at flere som bestilte i samme tidsrom har fått sitt produkt, mens jeg står på bar bakke. Forskjellsbehandler Datakjeden sine kunder?

  3. Hei Tusen takk for innlegget. Det var nyttig informasjon. Men hvordan vet du at Asus`en har bedre skjerm enn den fra Acer? Og hva er det som gjør at den er bedre?

     

    Vet du om Asus A6T er lik Asus A6ja i utseende eller om dette er en ny type?

    6867671[/snapback]

     

    Heisann. Ja, jeg ble glad selv når jeg fant testen. Endelig litt håndfast fakta.

     

    Når det gjelder skjermene er det ikke synsing men opplagte fakta. Begge testmaskinene hadde 15.4" og 1280x800 oppløsning. Acer'n hadde en knapt lyssterkere skjerm, men kontrasten på 386:1 er milevis unna Asus'ens 850:1. I tillegg er responstiden på Acer'n 14.8millisekund mot Asus'ens 11.2 - lurt om man har lyst å se medieinnhold (DVD) eller spille litt innimellom.

     

    Når det gjelder designet er jeg straks mindre sikker, så da må jeg utføre en bedre begrunnet gjetting. Målene er identiske (354 x 284 x 35.2 Bredde Dybde Høyde) og disse bildene skulle tyde på at vi har det med de samme modellene å gjøre, henholdsvisA6T og A6ja, i tillegg er begge i samme serie (A6) så det ville være naturlig å anta. Correct me if I'm wrong.

  4. Asus A6T , noen her som har den og som kan gi svar på hvordan den er med tanke på støy, varme og batteritid?

    6866311[/snapback]

     

    Hei, det synes å være dårlig med respons på ASUS-maskiner på dette forumet! Men jeg fant en tysk test jeg kan tyde litt for deg om du vil.

     

    Testen

     

    Der ble den sammelignet med Acer TM 4262 WLMi, en modell som meg bekjent ikke leveres i Norge.

     

    Når det gjelder dine spørsmål så vinner Acer'n overlegent på støy "8:2" med en verdi på 1.8 mot Asus'ens 2.2, både ved hard og lav belastning er Acer'n gjennomgående stillere.

     

    Varmen kan jeg ikke si noe om.. men da jeg ymtet frampå at Asus'ens AMD-prossesor kanskje brukte mer strøm og hadde kortere batteritid ble jeg raskt satt på plass av en annen bruker. Vel, hva skal jeg si? Jeg hadde rett. Begge bruker 48watt fra lysnettet. Men med normal Windows-bruk er Acer'n med Centrinoens 25watt forbruk hele 10watt sparsommere enn Asus'ens Turion-X2. Dette betyr at ved fullbelastning konker Acer'n etter 1time og 35min, mens Asus'en gir opp etter 1time og 10min. Ved "idle"-bruk klarer Acer nesten fire timer, 3t 54min mot Asus'ens 3timer og 3min.

     

    Totalt vinner Acer'n denne testen, jeg hadde alikevel valgt Asus'en pga av 64-bits teknologi. Men ikke minst pga av en LANGT bedre skjerm og en LANGT bedre finish. Detaljer som er viktigere for meg. Jeg handler nok A6T en av de neste dagene, må bare prøve å påse at de virkelig leverer 8-cellers batteriet og ikke det på 4.

  5. Akkurat dette med 64-bit har jeg også tenkt på.. sånn sett vil det lønne seg for meg å kjøpe Asus A6T med AMD-prossesor som jo støtter 64-bit, kontra å gå for en dyrere løsning som bare har Intel's 32-bits prossesor.

     

    Det eneste jeg er skeptisk til er batteritiden. Minimum 2 timer, men allerhelst 3-4.

  6. Ja, hvordan er det egentlig med batteritiden og "alt det der". Noen mener jo AMD-prossesorene sluker strøm, sånn sett skulle jo A6Ja kommet bedre ut enn A6T.

     

    Flaks at jeg så denne posten btw. Jeg var allerede på god vei til å kjøpe Dell Inspiron 6400 i "topputførelse" jf. specs'ene på nettsiden deres.

     

    Men ASUS tilbyr jo tilsynelatende et langt kraftigere grafikkort (X1600 kontra X1400) og foruten en noe mindre HD (120GB vs 100GB) og batteri (man kan velge 80 hos Dell) en langt mer komplett pakke med både mus og bæreveske.

     

    Det eneste som skulle holde meg bort ifra å kjøpe noe annet enn Dell måtte være batteritiden. Kan maskinen klare flere timer som i6400? Sett at den klarer rundt 3-4timer hadde jeg allerede vært fornøyd, og hvordan er det med oppløsning? For omtrent samme pris hos Dell får jeg jo 1600x1050.. jeg er ingen oppløsningsfreak, så vil jeg savne en så høy oppløsning på en 15.4"

     

    (for å gjøre trådkiddnappingen komplett):

     

    Hvilke alternativer finnes det i denne prisklassen med kraftige grafikkløsninger (typisk X1600 ,GF7600) med opptil 15.4" og batteritid typisk noen timer? Jeg er vel dum hvis jeg går for Dell

  7. Det er de eneste to "testene" jeg har funnet også, men han som skriver mest om PC'en er også han med minst erfaring/ekspertise. Det sier han jo selv.

     

    Han GenTech fyren virker som om han har mer peil (han selger jo PC'en så det skulle bare mangle...) Men han er mer opptatt av benchmarks og bilder... Dessverre..

     

    Om noen finner tester av denne svært interessante PC'en, så er jeg interessert :)

    6757776[/snapback]

     

    Enig, jeg er også veldig keen på å få litt info om denne maskinen. Trenger ny student-laptop og selv om jeg strengt tatt ikke gamer noe særlig lenger vil egoet mitt ikke bli avspist med noe grusomt integrert som Intel 950 eller X200 eller hva de nå heter.

    Mitt alibi er at jeg vil være sikker på å kjøre Vista Aero i god kvalitet.. men batteritiden er litt essensiell for meg, "forelesningsminimum" = 2timer batteritid hadde vært ønskelig iallefall, haddet håpet prisene hadde falt noe ytterligere også.. :)

     

    Spørsmål litt på siden, KAN man i heletatt bytte komponenter på bærbare (unntatt HD for det vet jeg er mulig). Det ble jo snakk om at man skulle kunne bytte grafikkort etterhvert.. men så ble det stille.

  8. Tabbelars.. Merce og Siemens? Fanken, håpet mere på LG/SE/Samsung  :p

    Hvis du er så hipp på Samsung eller LG kan du gå til anskafelse av Kia eller Hyundai.. eller Daewoo, bor i du regionen kan du faktisk kjøpe Samsung bil også.

     

    Jeg gleder meg over å se at Mercedes-Benz også benytter seg av Siemens som mobil-leverandør. Som det blir nevnt er det slett ikke selfølgelig at dette skjer, VW benytter seg eksempelvis av Nokia, tidligere var Motorola favoritten hos samtlige.

     

    Renault har bl.a. satset på Siemens, i tillegg til BMW som utstyrer 7-serien med trådløstelefon (som self. bruker mobilnettet) fra Siemens!

  9. Hmm.. du må gjerne gå over til Nokia igjen, er liksom flere som går andre veien.. men men :p

     

    Husk at Siemens gir gratis oppdatering til alle da, så stikk innom ditt nærmeste verksted og sjekk om de utfører slike oppgraderinger (Siemens betaler, så de sier som oftest ja!).. Zodiac er et slikt verksted som 100% sikkert oppgraderer for deg, gratis! Et annet selskap som bl.a. befinner seg her i Trondheim heter noe med KT... med blå bokstaver, husker ikke navn, uansett telefonen bør gies en sjangse til.. hvis ikke; Lykke til med din 5140 :!: :tease:

  10. Det blir jo dyrt!

    Fikk ikke med noen garanti, siden jeg kjøpte den brukt!

    Om du går til et verksted kan de se på klistrelappen under batteriet om telefonen fremdeles har garanti eller ikke. Tror normen er 10 uker etter produksjonsdato eller noe sånt. Du trenger da ikke kviteringen.

    Hjelp! Bare 10uker! Ja, bare sverg til S&E dere... :roll:

     

    Du får håpe du slipper å betale for reparasjonen av telefonen da (som egentlig skulle ha vært en selvfølge).. lykke til.

  11. Deilig å endelig lese en god test ja! (i motsettningen til den meget ELENDIGE testen på itavisen.no, til å grine av..)

     

    Tenkte bare jeg skulle føye på at telefonen ikke er fullstendig utestengt for PTT for framtiden. Det vil nemmelig komme javaapplikasjoner som gjør samme nytten som støtte fra fabrikk, så dette er egentlig ikke noe stort minus :cool:

     

    Jeg er fornøyd med telefonen (den blir faktisk bedre å bedre!), og testen var også meget godt gjennomført.. de synspunktene jeg har av den ble ganske greit gjennspeilet av testen :thumbup:

  12. Jeg kom på å si at også nyere JAVA telefoner med GPRS teknologi kan bruke PTT. Det vil komme javabaserte programmer som antagelig gir like stor funksjonalitet som PTT fra fabrikk. Den som venter får se..

     

    Oppgradert ja.. CX70 har gitt meg til å tenke på SL45, som ble etterfulgt av SL45i litt senere. Dette gjør at jeg faktisk vil tro at brukere av CX65 vil kunne, med eller uten kostnad kunne oppgradere sine telefoner til CX70 (slik som også Ericssons T68->T68i).

     

    Det er også verdt å merke seg at Siemens lanserer en 66-variant for USA som har støtte for 3D spill, mobilen har ikke hardwaremessige forskjeller som skulle tilsi at våre eu-65 modeller ikke ville takle det samme. Jeg håper da inderlig at Siemens implementerer 3D-støtte i senere versjoner/oppgraderinger i 65-serien også :yes:

     

    Jeg for min del vil ikke ha kjøpt et produkt som er utdatert (M65) ved at Siemens lanserer oppgradert versjon like etter.. men man vil sikkert også tilby gode upgrades til denne også.

  13. Funker DENNE til M65?

     

    Kan jeg også flytte over bilder etc til og fra mob/pc med den?

    En stund siden jeg var aktiv på moblifronten.  :)

    Ja, den burde fungere, det er iallefall denne jeg bruker selv, kjøpte den for over ett år siden til M55 (noe litt over 100kr hos en tysk mann med gunstig tilbud) så den burde virke ypperlig. Noen sier den andre kabelen skal være hakket raskere, ikke vet jeg. Jeg får iallefall uten problemer overført bilder, lyder etc uten problemer, egentlig alt jeg vil (bare det er plass til det på telefonen), så du vil nok kunne ha god nytte av den ja. FW-update burde også gå bra :)

     

    (jeg glemte kanskje å pressisere at jeg nå bruker den til M65 og at den er 100% kompatibel med denne)

  14. @Hoax: Bra kommentar.

    Nå skal man være misfornøyd, og det skal man være slik at det også smitter over på de andre.

     

    Som sagt, jeg håper vedkommende bytter ut sin M65 til 5140 og blir storfornøyd etter det. Man må regne med noen småfeil i starten, t.o.m fra Siemens, når man da altså kjøper en helt ny telefon, t.o.m fra en helt ny serie er det noe man må leve med..

     

    Siemens har t.o.m nå sendt ut datakabel til en som ønsket en SW-update!

     

    Ja, nei, jeg synes kanskje moderator kunne endret titel på topic, da det ikke har noe med faktisk tilfellet å gjøre, da M65 ikke er en "dritt-telefon".. men det gjelder ett enkelt eksemplar med feil..

  15. Det mest merkelige er jo at vedkommende prøver å henge ut Siemens som "dritt" (hoho :!:), når merket har de mest tilfredse kundene både faktisk og objektivt!

     

    Jeg har nå hatt min M65 i flere uker (dvs noen mnd), å har som en her før her nevner hatt noen småproblemer, men hva gjør Siemens? Jo de legger ut gratis update på nettet som lar deg upgrade telefonen raskt og enkelt. Som om ikke det er nok, er du for grådig til å kjøpe deg datakabel, eller ikke har råd, kan du gå gratis til en av Siemens's partnere og oppdatere telefonen der.

     

    Nei i det store å hele er jeg fornøyd å vår familie bestitter en stor andel Siemens telefoner (blir for mange å nevne her nå), og jeg har aldri hatt store (ei heller små!) problemer med disse.

     

    Det virker ikke som om du har prøvd ut servicen engang, da hadde du nemmelig opplevd denne på en annen måte! Nei, gå over til Nokia igjen du, å ikke kom å klag til oss over at de nekter å erstatte din fuktskadete 5140 (eller hvilken annen telefon du måtte kjøpe).. :thumbdown:

  16. Oppsan, trodde tråden min hadde tørket ut jeg, så beklager at jeg ikke har fulgt med på en del timer. :blush: Takk så mye for respons! :thumbup: Når jeg tenker etter så er jeg helt enig med Gauty om at det er dumt å binde seg opp i abb. Men Zemeckis fastslår at det ikke så enkelt å fjerne bindingen på ST 6x0. Noen venner av meg overtalte meg i kveld til å gå for Siemens St 55 med Netcom kontantkort.:dontgetit: Den går nå for kr 500 m 100 kr ringetid inkl. Dette er en strippet telefon uten radio og tastene er små, men bortsett fra det skal det visstnok være et bra kjøp. Selv om jeg aldri har hatt en mobil i hende før tok det meg få min å finne ut av menyene.

    Ja ST55 var en av de få (om ikke den) telefonen i de ok prisklassene som hadde best display og slikt når den ble lansert, og henger vel bra med enda.

     

    Jeg vil tro at du blir mer enn fornøyd med en slik en :thumbup:

  17. Men hvor fant du tilbudet??

    Et 2 mannsselskap som averterer over "Torget" på finn.no solgte ett parti av denne på 30stk, disse var i utgangspunktet utsolgt, men man hadde nå iplutselig ett stykk igjen..

     

    Jeg vurderte å kjøpe denne selv, men da jeg ønsker en stille og rolig PC, med bedre grafikkytelser enn denne (les spill) er ikke denne aktuell..

     

    Irriterende at Toshiba ikke utstyrer PC'ene med bedre grafikkort, da utseendesmessig disse PC'ene er noe av det peneste som finnes! :blush:

  18. Hmm, litt dårlig i halsen idag jeg også.. *host host* CX65, eller hvis du er litt glad i ting som er robuste gjør du som meg M65..

     

    Men tilbake til ditt spørsmål, jeg tror også C62 bare blir tatt inn i grå/hvit farge i Norge. Jeg så de andre fargekombinasjonene i Tyskland og lyseblå var i allefall ikke noe å lengte etter, rød var ok.

     

    Det er en gjenganger at enkelte telefoner kommer i begresende fargealternativer, A50 og A55 kom også bare i stusselig blå.

     

    Når det er sagt er C62 helt klart den mest høyverdige telefonen i den gunstigere klassen, en telefon som ser mer luksuriøs ut i denne klassen skal du lete lenge etter, jeg synes også telefonen har akseptabel respons, om enn ikke den aller beste, min M55 var f.eks. heller også tregere, en enkel A55 derimot er hurtig som et lyn på SMS, og stikker vel ut såsi alle nye telefoner idag på det området..

     

    Men om du har lyst på C62, go for it :yes:

  19. ¨Megapixelkamera med 1,3 megapixel :yes:

    ikke dårlig med 1.3 megapixler nei...

    Men hvor mange megapixler har k700 da?

     

     

    Edit: Blir det mye bedre bilder med S65?

    K700i har 0.3 megapixler

    jepp VGA kamera, samme som på 6600 og sx1

    .. og CX65 og min kule har'ing M65 :cool:

     

    Hadde jeg hatt penger å bruke ville jeg valgt S65 i tillegg, en MP3-spiller koster ikke mye, og radio kan du antagelig få med et enkelt radio headsett også, altså full score for S65 :thumbup:

  20. Den eneste Mac'en som kunne komme i nærheten av å koste så mye ny er eMac, nå koster den vel omtrent den prisen wh1te oppga, om ikke under der.

     

    Jeg anbefaler også å høre om hvilket OS de bruker på skolen, jeg tror også majoriteten bruker Mac, men jeg vil tro at riktig sammensatte PC'er er et vel så godt alternativ.

     

    Har nyttet både Mac og Windows-baserte maskiner til mediaproduksjon, og i dette tilfellet var eplet mer stabilt, men det kan like godt være PC'ens 98 eller Pinnacle som gjorde det litt ustabilt.

     

    Kjøp iallefall en ekstra, vanlig mus, enknapps-musa og jeg ble ikke venner med det første :!:

     

    Vi får håpe at noen tar til mote å utvikler gode mediaprogrammer (os) til PC også. Zeta skal visstnok være bra, har ikke testet det selv.. nei nå ble det litt OT her..

     

    Hold oss oppdatert på valget da, vent gjerne til du har begynnt, slik får du også innblikk i hva som ligger deg best. :yes:

  21. Jeg hadde valgt C65 da du da kjøper en Siemens, og dermed et produkt du lenge vil glede deg over, og med en utrolig god holdbarhet og servicegrad andre selskap ikke greier å matche, iallefall ikke her i Norge.

     

    I tillegg virker enheten C65 på meg som et bedre alternativ enn T630, da C65 er en helt ny telefon fra bunnen av, samtidig som du har mye mer minne til rådighet enn i det andre alternativet. Dette setter du først pris på når du har personifisert telefonen din etter egne ønsker, å fortsatt har minne til overs for flere hundre bilder, eller andre ting.

     

    Jeg har prøvd begge to, og som molna sier er det bare BT du ikke får i C65.

    T630 har også en svak prosessor, ikke bare sammenlignet med C65, men mot samtlige telefoner lansert i den siste tiden.

     

    Tross alt, T630 er ikke en dårlig telefon, det vil jeg ikke si. Men Siemens C65 er bare bedre.

     

    Jeg er ikke i tvil hva jeg ville valgt, nå må bare du velge :cool:

×
×
  • Opprett ny...