Gå til innhold

Kellin

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kellin

  1. Hei!

    Er det noen som vet når i studieløpet man får sikkerhetskurs til skytevåpen? Jeg har nemlig lyst til å bli med i en pistolklubb, men før en kan starte trenger man selvsagt våpenopplæring. Det koster litt å ta kurset gjennom en klubb, så hvis jeg kan spare de kronene er det flott. Men man får kanskje ikke våpenopplæring før i B2?

     

    Takker på forhånd for svar :)

  2. Gjør noe som gir deg 60 studiepoeng på et årsstudium. Da gjør du deg en bjørnetjeneste til senere opprykk i gradene. Hva du gjør spiller mindre rolle.

     

    Lykke til!

    Han/hun gjør vel seg selv en tjeneste ved å oppnå 60 studiepoeng, ikke en bjørnetjeneste. Det er vel ingenting negativt med å få 60 studiepoeng mtp på opptaket? ? Det er jo gode tilleggspoeng

  3. Da var også egnethetsvurderingen overstått! Selve intervjuene var egentlig bare hyggelige, og ikke så skummelt som jeg trodde på forhånd. Derimot så sitter jeg med ekstremt blandede følelser på hvordan det gikk. Noen andre som er i samme båt? Nå i ettertid har jeg jo kommet på bedre svar på spørsmålene enn det jeg svarte på selve intervjuet... Blir ordentlig kjipt å eventuelt få den mailen i starten av juli. Håper ikke den dukker opp :hm: Hvordan gikk det for dere andre?

    Ja jeg er også i samme båt. Men slik tenker jeg det alltid vil være. At man kommer på ting i ettertid en gjerne skulle ha fått sagt. Men jeg har også blandede følelser om hvordan det gikk. Svarte greit på det meste, men i likhet med en del andre her inne sitter jeg igjen med følelsen av at jeg ikke fikk uttrykt så veldig mye av hvem jeg er og mine verdier.

     

    Man må jo på en måte svare når spørsmålene blir stilt, men i ettertid har jeg kommet på en del ting som ville vært bedre å bruke som eksempler på noen av spørsmålene. Men det var ikke alltid like lett å kjapt huske på alle situasjoner en har vært i når du sitter der.

     

    Det blir spennende å se hvordan det går!

  4. Jeg kommer til å pendle ca. 40 min. i B3 selv. Det er jo gull å kunne bo så billig som mulig som student! Det eneste minuset tenker jeg er at det er vanskelig å få vært med på alt. Nå er det ikke alt det er nødvendig å få med seg, men jeg tror man får det mye bedre som student på PHS om man er med på en del av det sosiale. Min opplevelse er at man som PHS-student fort blir en sammensveiset gjeng, og da er det kjedelig å havne utenfor.  Dette burde gå fint om man prioriterer riktig til tross for litt pendleravstand. Vil anbefale å være med så mye som mulig i fadderuka, der legges mye av grunnlaget for det sosiale. Kanskje finne et sted å sove i Oslo den uka f.eks. Lykke til :-)

    Ja jeg har tenkt litt på det samme. Men jeg har vært veldig aktiv og engasjert i studentmiljøet i løpet av den bacheloren jeg tar nå, og planlegger å være det samme på PHS dersom jeg kommer inn der. Jeg tenker god planlegging og prioritering er nøkkelen, så skal det nok gå fint. Har også noen venner og venninner som bor i Oslo der jeg kan låne en sofa eller dusj ved behov :) Takk for godt svar!

  5. Takk for gode svar dere.

    Jeg har selv Oslo på førstevalget. Jeg har mulighet til å bo gratis i Drøbak, og tenker å benytte meg av det. Jeg vet det er et stykke i fra Oslo, men slik jeg har forstått det er det ca. 40 minutter med ekspressbuss. Det blir litt mye reising osv, men tenker det kanskje er verdt det mtp. hvor mye penger det er å spare. Er det noen som har erfaring eller tanker om å bo såpass langt utenfor Oslo?

  6. Skal på opptak nå til neste uke og jeg merker skikkelig godt på nervene. Er veldig nervøs for at det skal gå dårlig og at jeg ryker ut. Noen som har noen gode råd å komme med til å stresse ned? Er første gang jeg er på opptak. Har testet svømming på tid, løping på tid og styrke tester jeg regelmessig og det har gått bra, men jeg har dog ikke testet meg på tid de siste ukene. Jeg er også litt nervøs for å gjøre det nå før opptak i tilfelle jeg skulle gjøre det dårligere enn forventet og få en skikkelig knekk. Mulig det høres litt dumt ut, men :tease:

    Ellers vil jeg si at dersom du har testet og klart alt på forhånd er det ingen grunn for at du ikke skal klare opptaksdagen :) De aller fleste presterer bedre på opptaket enn egentrening. Så jeg tror ikke du trenger å stresse alt for mye. På dagen fokuserer du på en og en øvelse. Husk på de gangene du har klart det før, og tenk at du bare skal gjøre det igjen. Slik tenking hjalp i alle fall meg på opptaket, og roet nerevene mine betraktelig :)

     

    Lykke til!

    • Liker 1
  7. Hvordan er det på pullups og benkpress? Er jente, men jeg får vell ta strake pullups (guttekrav) om jeg ønsker det? Tar man så mange man klarer eller stopper de deg på 4 stk? Både pullups og benk

    De stopper deg når du har bestått minstekravet. Om du får gjennomføre krav for gutter er jeg usikker på, men jeg tviler kanskje litt. Siden de har egne gutte- og jentelister som de følger, og rent praktisk blir det vanskeligere. Det har jo heller ingen hensikt, for klarer du de mannlige kravene klarer du vel også de kvinnlige

  8. Noen som vet om man får tid til noe oppvarming før svømme/løpetesten begynner?

    Det er felles oppvarming før øvelsene starter. I alle fall i Bergen, men det er vel likt for alle nå ?

     

    Edit: Vi hadde også litt fritid i bassenget før bassengøvelsene. Så der var det mulighet for oppvarming

  9. Tusen takk for svar! Det er godt å høre at de hjelper, var kanskje et litt teit spørsmål, men jeg blir så nervøs av tanken at jeg ser for meg det verste. Men ja, kan absolutt se for meg at adrenalinet har begge effekter, kjente i dag da jeg trente at jeg var ekstra sliten fordi jeg stresser litt mer under øktene nå som det er så lite tid igjen mot opptaket og jeg ikke har nådd alle målene. Har opptak den 28. mai - svømmingen går bra i forhold til dykk og undervannssvømming, men 100 meteren sliter jeg ennå med. Jeg prøver å veksle mellom crawl og vanlig bryst, men to lengder tar meg i underkant av 1 min og 20 sek (som er alt for tregt mener jeg i og med at runden på rygg tar litt tid), og på benk klarer jeg 2 (litt svake) repetisjoner av 32,5. 

    Når det gjelder svømming har du fremdeles litt tid til å finpusse teknikken. Vet ikke noe om hvordan teknikken din er, men hvis du trener på skikkelig crawlteknikk er det nok litt å hente. Ellers er det verdt å nevne at det er veldig energikrevende og ganske ineffektivt å endre fra bryst til crawl midt i vannet. Vet ikke hvordan du gjør det med vekslingen. Men hvis du skal veksle fra bryst til crawl ville jeg gjort det etter en vending f.eks. :) Det er også lurt å øve inn akkurat hvordan du skal svømme, og finne det som funker best for deg. Eksempel er 2 lengder crawl, 1 lengde bryst og siste rygg. Bare et eksempel, finn det som er best for deg, men det er veldig lurt å ha en plan.

    Håper det hjelper, og lykke til!

    • Liker 1
  10. Hvordan trener dere ukene før opptak for å yte best og for å få riktig mengde restitusjon før testene? =)

    Ukene før opptak trente jeg ca 4-5 ganger i uken. Dette inkluderte styrke, svømming og kondisjon. Jeg trente med opptakskravene i fokus, og utførte øvelsene jevnlig. Jeg tok helt fri tre dager før opptaket. Da følte jeg meg godt restituert, og det gikk kjempefint på opptaksdagen. Hva som er best varierer vel fra person til person, og jeg er ingen ekspert, men det var slik jeg gjorde det i alle fall :)

     

    Masse lykke til!

  11. Takk for svar dere! Hvordan har det vært med frafall på opptakene deres? Har det vært en del som ikke besto eller består alle?

    Kan ikke svare for alle, men i min pulje var det ikke så mye frafall. De fleste kom seg gjennom :) Av de 30 vi var i puljen, var det rundt 4-7 stk som var uheldig såvidt jeg vet. Fikk ikke med meg alt til enhver tid så er ikke sikker på nøyaktig antall.

  12. Gratulerer :) i fjor startet vi i alfabetisk rekkefølge, gjøres det slik i år også? Jeg er gira på å bli fort ferdig uten å måtte vente noe særlig.

     

    Vi hadde ikke i alfabetisk rekkefølge nei. Jeg vet ikke hvilket system de hadde men den var i alle fall ikke alfabetisk hos oss. Kan også henge meg på de andre og si at jeg ble ekstremt tørr i munnen på løpingen. Dette vil kanskje variere fra sted til sted utifra luften osv. Ellers er bassenget på Haakonsvern i Bergen 25 meter, til forskjell fra Oslo sine 12,5 (hvis jeg ikke tar feil?), bare til informasjon :)

  13. Har hatt fysisk opptak i dag, og det ble bestått!  :green: 

    Kan meddele at det også i Bergen var først styrketester, etterfulgt av løp, og til slutt undervannsvømming, dykk og 100 m svømming. Det var hyggelige folk blant både instruktører og søkere, og et fint tempo på gjennomføringen. Hvis noen har spørsmål er det bare å spørre i vei :)

    Ønsker alle masse lykke til!

  14. Man får kun beskjed om man ikke er funnet egnet. Uavhengig av når du har intervju så sender phs ut e-post til søkere som ikke blir funnet egnet ila første uken i juli.

    Personlig så synes jeg man kunne fått beskjed så fort som mulig, da det er lenge og vente for de slm har intervju i midten av mai.

    Avgjørelsen tas så vidt meg bekjent av nemda samme dag egnethetsvurderingen finner sted.

     

    Takk for svar! Ja jeg skal sannsynligvis ha intervju i midten av mai hvis jeg kommer så langt. Det blir en nervepirrende halvannen måned må jeg si  :hmm:

  15. Hei! Er det noen som har gode tips å komme med? Jeg sliter veldig med svømming, jeg kan rett og slett ikke svømme. Har vært på 5 svømmekurs, hvor av 2 var på PHS. Har og vært hos psykolog, men ingenting hjelper meg! Har brukt flere tusen på kurs, men null resultat. Vurderte nesten å bli politi i Sverige og jobbe her, men det er altfor usikkert☹️. Har nesten druknet 2 ganger og er derfor så redd for vann.

     

    Uffda! Det var kjedelig å høre. Jeg har nok ikke noe bedre tips enn profesjonelle instruktører. Men du nevner at du er redd vann, så det kan jo være lurt å prøve å overkomme den frykten i første omgang. Trene på vanntilvenning, samtidig med å fortsette hos psykolog dersom det er en mental sperre. Ser for meg at der er vanskelig å få noe god progresjon i svømmeferdigheter dersom man er i konstant frykt så lenge man er i vannet. Jeg vet at PHS har noen øvelser som er ment for vanntilvenning i forbindelse med dykk og undervannsvømming.

     

    Jeg vet ikke om dette var til noe hjelp, men jeg ønsker deg i alle fall masse lykke til! 

  16. Hei!

     

    Jeg har akkurat oppdaget denne tråden. Jeg søker for første gang til PHS og venter spent på fysiske opptak 15. mai :) Men jeg lurer på, med forbehold at man består fysisk. Når får man vite om man er funnet egnet eller ikke egnet? Er det noe man får svar på samme dag som intervjuene foregår eller er det en vurdering som går over lengre tid? Noen som vet?

    Ellers vil jeg ønske alle søkere lykke til med opptaket!

×
×
  • Opprett ny...