Gå til innhold

lolokaa

Medlemmer
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lolokaa

  1. Hadde budsjettet vært 15k, så kunne det være vits i å vente til "ryzen 3000" som kommer i mellom Juli-september (Q3)

     

    Siden det er ny generasjon, så er det alltid litt "premium pris". Dermed kommer det nok ikkje til å passe inn i et budsjett til ca 10k uansett.

     

    De slipper i første omgang budsjettmodellene, hvor hele poenget er å legge konkurransen død, så det er vel litt feil.

    Til TS: Vent til Computex i det minste (27 mai). Mye mulig vi blir positivt overrasket over prisene.

  2. Hvor har du det fra? At AMD har forbedret/tweaket minnekontrolleren kan tenkes, men DDR4 4600 var vel litt for optimistisk.

     

    Navi er optimistenes generasjon :cool: Bare håper :)

     

    "TUM_APISAK, a very well respected leaker in the hardware scene, has tweeted the alleged specifications for AMD's upcoming Ryzen 3000-series 16-core processor,"

    https://www.tomshardware.com/news/amd-ryzen-3000-series-16-core-cpu-specs,39304.html

     

    Nytt i går :new_woot:

  3. Min opprinnelige plan var å bare kjøre på med det beste av det beste, men må nok være ærlig med meg selv og innse at jeg ikke trenger mer enn et 2070-kort. Som du sier, 12-15 000kr for en GPU er rett og slett ikke verdt det for denne gang. Kanskje neste generasjon dog, må nok bare vente og se ;)

     

    Jeg har en del tidligere erfaring med tweaking og optimalisering i BIOS, men minnebrikker er noe jeg har viket unna annet enn enkel XMP-klokking og Maximus Tweak Mode seleksjon (Asus IX Hero). Bort fra dette streiker kunnskapen.

     

    2070/(vurder Radeon VII)med Ryzen 3000-serie CPU, og se hvilke minnefrekvens X570 kortene støtter og velg RAM deretter. i9 funker, men vil tro du får mer ut av styrken rundt multi-threading til Ryzen for ditt behov. Har en liten mistanke om at X570 kortene kanskje vil støtte 4600 ;)

  4. Nizzen på forumet her om du lurer. Angående slikt stoler jeg på Nizzen. Han er ganske oppdatert. Igjen, 4K random read @ QD1 er ganske viktig, og her er SX8200 raskere i følge Nizzen.

     

    Stoler på de tusenvis av testene og sammenligningene både kunstige benchmarks og real world tests som er tilgjengelig for alle på hele internett :) Og i dette tilfellet har jeg erfaring med begge produktene. 4K random read er viktig, og begge SSDene har sammenlignbare verdier der. Når det kommer til resten, er 970 generelt sett bedre. For prisen er SX8200 Pro bedre. Men det er det. 

     

    Her er et eksempel på SX8200 Pro sin høye random read

    https://imgur.com/VlNSnCq

    Det betyr ikke nødvendigvis at det overgår 970 Evo på andre områder. Jeg tar de 10% styrkene alle andre steder enn den marginale random read forskjellen.

     

    Edit: @Nizzen Hadde vært kult å se testene dine mellom disse SSDene :thumbup:

  5. En 9900K liker høy minne båndbredde, derfor de 3600C15 brikkene. Jeg kunne foreslått disse, men de er enda dyrere.

     

     

    I følge Nizzen er SX8200 Pro raskere enn 970 EVO på 4K random read ytelse, og den ytelsen betyr mer enn sekvensiell ytelse.

     

    Har ikke sett testene til Nizzen, men SX8200 Pro har høyere write speeds, der 970 outperformer på så og si alt annet. Betydelig lavere feilmargin og jevnt over et mer solid og produkt av høyere kvalitet. Derav den stivere prisen på 970. Tror det er det TS er ute etter. Edit: Mener på ingen måte at SX8200 Pro er et dårlig m2. Snakker man pris/ytelse er det et konge SSD.

     

    Det er snakk om å kanskje vente på Ryzen, da kan det være bedre med 4xxx 16CL brikker for eksempel, helt avhengig av verdiene X570 kommer til å støtte. Inntil det er avklart, har 3200mhz CL14 bedre ytelse enn 3600mhz CL15 som du ser på charten over. Tror det er det TS er ute etter :)

  6. Ser bra ut :)

     

    - Bytt ut RAM brikkene med disse. Husk sett riktig minne profil i BIOS.

    - Bytt ut SSD med denne eller denne. Sistnevnte er raskere, og derfor dyrere.

     

    Edit: Med 3200mhz 14CL er du sikker på at du får Samsung B-Die. Med 16CL får du det mest sannsynlig ikke. 

     

    Noen grunn til 3600mhz 15cl over 3200mhz 14cl? 

    https://www.overclock.net/forum/attachment.php?attachmentid=109825&d=1520811203

     

    Intel 660P og SX8200 Pro er raske og kost effektive SSDer, men trådstarter er ute etter best mulig ytelse og har et solid budsjett, så jeg vil tro han blir mer fornøyd med 970 Evo. 

  7. Takk for svar!  :)

     

    Det er ikke ofte jeg investerer i PC (har for øyeblikket ingen), så når jeg først lar lommeboka gråte vil jeg gjerne ha det beste jeg kan få innen budsjettet slik at det iallefall holder meg i mange år framover. I forhold til GPU kommer jeg til å redigere/rendre 4K video, samt spille eSport-spill på høyt nivå med 240Hz monitor. Jeg kommer også til å investere i neste generasjon VR-hodesett etterhvert, hvor jeg har lyst å benytte meg av supersampling ++ etc, så jeg tipper at Ti-kortet blir handy til slikt!  :ninja: (eller holder det med 2080 med tanke på dette?)

     

    Jeg leste nylig at Intel ikke kommer til å oppgradere til 10 nm prosessorer før i 2022 tidligst (selv om hva som helst kan skje), så da tenker jeg at det blir å hoppe på i9900k i stedet for å vente på neste generasjon. Tror du det kan lønne seg å vente på AMD og se om prisene eventuelt dropper? Lurer også på om det er lurt å vente til sommersalget for å spare et par kronarser?

     

    Builden din ser veldig bra ut! Kan jeg spørre hvorfor du går for Pro-versjonen av Samsung mot f.eks Evo Plus?

     

    2080 holder etter min mening, disse kortene er egentlig en "midlertidig" greie til Nvidia slipper deres neste next-genkort. I mellomtiden vil AMD utkonkurrere Intel og i9 9900K med sin nye 7nm 3000-serie. Med andre ord kan vi forvente prisreduksjoner, og dersom du vil ha det beste av det beste kan Ryzen (når det releaser) være et bedre alternativ frem til Intel kommer med sine saker (2021-2022).

     

    Er du skikkelig glad i ray-tracing osv. må du utelukke AMD enn så lenge. Man kan forvente deres svar på ray-tracing når de slipper høyeste-tier Navi GPU neste år. Jeg ville anbefalt å se etter de nye Ryzen-CPU/GPUene, og parre det opp med 2080/Ti/Navi om du vil, men som nevnt over ville jeg prioritert de ekstra lappene andre steder enn Ti. Du går ikke glipp av noe med 2080 istedet for Ti i dag. Eller de neste par årene for den saks skyld.

     

    AMD har sin Radeon VII som er en så vidt verdig konkurrent til RTX2080, så man har all grunn til å forvente at AMD sitt nye flagship vil overkjøre både VII og 2080, og evt. konkurrere mot Ti. For første gang på lenge har vi ordentlig konkurranse mellom AMD og Intel, så nå begynner valgmulighetene å vise seg. Det er generelt sett ikke veldig hensiktsmessig å vente og vente når det kommer til komponenter, men nå er vi rett rundt hjørnet på en generasjonsovergang så kanskje det ikke er så dumt å vente og se likevel :)

     

     

    970 Pro over Evo fordi stortromme  :wee: Har 970 Evo i en annen PC så blir Pro i neste build :dribble:

     

    Edit:

    Uoffisielle spec "leaks": https://www.techpowerup.com/255099/possible-listings-of-amd-ryzen-9-3800x-ryzen-7-3700x-ryzen-5-3600x-surface-in-online-stores

    Ryzen 3000 vs i9 9900K https://www.youtube.com/watch?v=Jc7lqFaTvPo

  8. Hadde heller gått for oppsettet ditt :thumbup: Hva med å kutte et par lapper på 2080Ti, kjøre en 2080 som er mer enn tilstrekkelig nok, og gå for ROG Swift PG279Q (IPS) eller PG278QR (TN) istedet? Arguably de beste monitorene for gaming med 144hz+ og lavest total lag, og uslåelig fargereproduksjon på IPS panelet med slike hastigheter. Har selv hatt begge disse monitorene og hadde valgt PG279Q pga bildet, da ytelsen er det samme som PG278QR (til og med en smule lavere total lag) og du får et MYE bedre og mer korrekt bilde.

     

    Ville også sett etter 3200mhz 14CL minnebrikker når du først slår på stortromma :) Helt enig med Evo over Intel p. Dersom du skulle finne rom budsjettmessig kan jeg anbefale RMx1000x 1000W. Du trenger ikke så mye, men med 1000W PSU vil du unngå at vifta kicker in selv under tung belastning. :ph34r:

     

    Lykke til.

     

    Edit: AMD slipper sin nye CPU-line om ikke så lenge, som etter all formodning antas å gi Intel skikkelig konkurranse frem til Intel sin neste line kommer. Hvis du ikke har dårlig tid kan det være lurt å se etter :) High-end (2080Ti konkurrent) Navi GPU kommer en gang neste år. Enn så lenge har man Radeon VII som et alternativ til 2080, men igjen blir det litt svakere.

     

    Edit2: Jeg bygger nytt rundt samme budjsett i løpet av året selv og kommer til å vente på nye Ryzen 3000-serien og kombinere det med Radeon VII. Så oppgraderer jeg til high-end Navi GPU når det kommer neste år  :xmas: (meshify c, asus x570, rmx1000x, g.skill trident z 32gb 3200 14cl, 970 pro, 7 3700X/9 3850x/radeon vii, noctua nh-d15 cpu kjøler og 6 noctua vifter) 

  9. Tipper Ryzen utkonkurrerer Intel i første omgang og dermed tvinges Intel sine priser ned. Spørsmålet er hvor lenge den nye 3000-serien holder førsteplass, til Intel kommer med sitt svar til next-gen. Det er uansett gode tider for de som ønsker et high-end AMD build uten å måtte kompensere noe særlig på ytelse.. annet enn VII som er en midlertidig greie til høyeste tier Navi kommer.. 

  10. For å hype opp et produkt som de kan tjene penger på. Dra flere kunder til butikken. Du må ikke glemme å lese internett med en bøtte med salt :p

     

    Når det er sagt, så håper jeg virkelig at Ryzen 3000 blir bra! Da blir det nok en Ryzen 3700X eller 3800X på meg også :)

     

    Ja, det ville jeg forventet fra mindre kjente butikker. Ikke godt etablerte- vil tro de har mer å tape på løgn enn sannhet i lengden. De risikerer nok ikke hele businessen på ett produkt ;) 

  11. Har du link/bilde til disse specs'a? Er umulig å tolke faktisk ytelse kun utifra å lese specs. Jeg har mine tvil på at AMD kommer med noen prosessorer i Ryzen 3-serien som kan slå 9900K i spillytelse, men jeg tror de vil komme veldig nærme til en mer overkommelig pris. Er mulig du kan få 9900K-ish ytelse til Ryzen 5-priser, hvor da den eneste fordelen Ryzen 7 har er flere kjerner. Er det som alltid har vært Ryzen sin ting, pris kontra ytelse. 

     

    https://www.techpowerup.com/255099/possible-listings-of-amd-ryzen-9-3800x-ryzen-7-3700x-ryzen-5-3600x-surface-in-online-stores

     

    Er flere uavhengige kilder som bekrefter at de lister med reelle specs. Kan være løgn, men ser ikke helt hvorfor store, etablerte nettbutikker hevder de har specs fra produsenten uten å kunne stå for det.

     

    Det blir god ytelse for pengene som alltid med AMD, men denne gangen vil nok serien overgå konkurransen inntil konkurrentene kommer med sine next-gen saker. 

     

    Ryzen vs i9 9900K  

    https://www.youtube.com/watch?v=Jc7lqFaTvPo

  12. Takk for input :) Det man vet utifra specs fra offentlige butikker som har listet 3000-serien er at det vil overgå i9 9900K. Mulig Intel svarer med knyttet neve etter hvert, men det er nok å regne med at 3000-serien tar over inntil videre. 

     

    Navi ser ikke like lyst ut, da de slipper mid- og lower-tier kortene i serien. Flagship Navi-kortet som etter all formodning vil ta over etter Radeon VII (ser VII som et lite stykk godteri for å holde oss on-track) kommer en gang neste år, så da vil det faktisk være realistisk å sette sammen et pure high-end 7/7 AMD build som i tillegg overgår sin konkurranse (Nvidia/Intel) enn så lenge. Iallefall til vi hører noe mer om Nvidia/Intel sine planer for deres neste serier.

     

    Ryzen ga markedet et etterlengtet rist og det ser ut til at AMD har en god finger med i spillet nå :) 

  13. Hei alle sammen,

     

    Jeg skal bygge ny PC i år og lurer på om jeg bør vente på AMD sin nye Navi og CPU-line (Ryzen 3000).

     

    Maskinen skal brukes til gaming og "workstation" formål hvor budsjett er "high-end". 

     

    Jeg vurderer for øyeblikket disse komponentene:

     

    Meshify C - Dark TG 

    Noctua Vifter

    ASUS X570 FORMULA (modell vil avhenge av specs ved release, ser etter høyeste tier)

    RM1000X 

    Samsung 970 Pro 512GB

    G.Skill Trident Z 3200mhz 14cl 2x16gb (kan endres (3200/4xxx) avhengig av X570 specs og begrensninger) 

    AMD Radeon VII/RTX 2080

    ..og til slutt Ryzen 3rd gen 7nm 3700X.

     

    Edit: Det blir 7/7nm build, Radeon VII(inntil flagship Navi kommer neste år) og Ryzen 7 3700X som kommer om et par mnd :dribble:

     

    Tvilen ligger i valget mellom en "7/7" AMD build vs. et RTX2080/i9 9900K eller eventuell fremtidige release av NVidia. Etter hva jeg har forstått vet vi ikke for sikkert specs til AMD sin kommende Navi line og CPU-line Ryzen 3000. 

    Radeon VII imponerer ikke mot sin konkurrent RTX 2080 og det er lave muligheter for at Navi linen outperformer Radeon VII. 

     

    Så det jeg lurer på er, hva gjør jeg? Jeg ønsker å bygge det mest solide luftkjølet single-GPU future-proof top-tier buildet man kan i "dagens" marked/2019.

     

    Er det å forvente at Ryzen 7 3700X vil ta over tronen som kraftigste gaming CPU fra i9 9900K, eller vil vi se en Intel release utkonkurrere AMD nok en gang? Vil det være mulig at Navi overgår Radeon VII og kan vi få en verdig konkurrent mot RTX2080/TI? 

     

    Har hatt AMD og NVidia om hverandre i årevis så kribler etter å kjøre et "fullt" build. 7/7 eller hva?

     

    All input verdsettes!

     

    Edit: satt inn fargepatroner :D

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...