Gå til innhold

Salazar

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Salazar

  1. Knut Erik_370616 skrev (9 timer siden):

    Det er fordi den kommunale "Min side" som du ser der kun er en front for et dokumentarkiv som er felles for alle kommuner som bruker KS sin løsning SvarUT. Kommunene har ikke tilgang til dokumenter på tvers av kommuner. Det er det bare du som har.

    Og det tenker kommunene er innenfor personvernlovgivningen? Hvis kommunen tilbyr en Min side hvor jeg kan logge inn og se mine dokumenter (som selvfølgelig er helt verdiløst siden jeg allerede har fått dokumentene i min postkasse), da er kommunen behandlingsansvarlig. Men hvem er behandlingsansvarlig for de dokumentene jeg ser fra de andre kommunene? Bare sånn for å stille et av veldig mange relevante spørsmål...

    • Liker 1
  2. Fantastisk at en fellesløsning har gitt over en milliard i gevinst for offentlig sektor. Jeg vil mye heller ha dokumentene mine samlet et sted en at jeg må hente mine egne dokumenter i alskens portaler. Spesielt kommunene er håpløs dårlige, min kommune har en Min side hvor jeg får frem dokumenter som ANDRE kommuner har sendt meg. Det er jo helt spinnvilt, hvor er Datatilsynet? Det at de i det hele tatt bruker penger på å lage en Min side hvor jeg må inn og hente dokumenter som de allerede har sendt meg i Digipost er jo også sløsing av skattepenger.

    • Liker 2
  3. Som om Altinn som meldingsboks løser noe som helst. Helse sender fortsatt post til helsenorge. Kommunene presterer å kjøpe Min side tjenester fra KS hvor de gir innsyn i de samme dokumentene de allerede har betalt KS for å formidle. Skal man komme noen vei med meldingssystemene så får vi gjøre som Danmark og innføre en lov om digitale postkasser.

  4.  

    Dette er jo på en måte agurknytt. Et statlig foretak får nå bot for å bryte loven som storttinget har ratifisert. Straffen er å betale penger til staten i form av bot. Penger som de i utgangspunktet har fått fra staten.

     

    Det er jo ingen straff.

     

    Godt poeng. Bøter fra kommuner burde feks. vært betalt inn til et statlig organ som deler ut pengene til gode formål, feks barneidrett eller annet. Nå vil de vel bare bli brukt til å betale for byråkrati ett eller annet sted i systemet.

    Det å flytte penger mellom offentlige virksomheter har liten effekt. Da er det bedre å gå på de ansvarlige, la de finne seg en annen jobb. Oslo kommune har som kjent lite trykk på informasjonssikkerheten. Den sentrale avdelingen i finans har vel en snittalder på 60 år.

  5. Mange slike utfordringer i kommunene. Her er en større utfordring: de fleste kommunene bruker en felles meldingsformidler som heter SvarUt. Hvor mange kommuner har fått med seg at når de sender et dokument med sensitivt innhold til en innbygger, så sender de fleste kommuner en link til dokumentet, og at selve dokumentet da blir lagret forever i SvarUt? At SvarUt nå lagrer millioner av dokumenter? Kommunene burde tatt det opp med KS (Kommunenes sentralforbund), men hvem leverer SvarUt? KS.

×
×
  • Opprett ny...