Gå til innhold

Hjemmestrikka

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hjemmestrikka

  1. Trær trenges som karbonlager. De trenger ikke å sages ned fordi de skygger for sola i de strøkene av landet der sol er mindre vanlig, som her på vestlandet. Solcellepaneler bruker alt lys, selv om sol gir høyest effekt. På båten min lader de klokka ti om kvelden.

    For å "trykke" solkraft inn i byggebransjen hadde det beste vært å kreve det i alle nybygg, integrere teknologien i alle nye tak. Problemene med den nasjonaløe elektriske infrastrukturen hadde blitt mindre, kriseberedskapen hadde blitt bedre, privatøkonomien og klimaeffekten likeså. En vinn-vinn-vinn-vinn-situasjon. Få rævva i gir, myndigheter!

    • Liker 1
  2. Reagerer litt på opplysningen om at svarte solcellepaneler er mer effektive enn andre. Høyere temperatur svekker effekten, og svarte overflater blir varmere enn andre. Solfangere derimot er nok best om de er svarte og matte.

    Ellers så må det jo sies at solceller virker også uten sol, altså i overskyet vær, og da er det jo omtrent ett fett hvilken vei de vender. Effekten er selvfølgelig best om sola står rett på, men hvor ofte gjør den det? Sjelden her på vestlandet hvor jeg bor, i alle fall. Likevel er eiere av solcellepaneler temmelig fornøyde, ser det ut for.

    En kjekk ting med solceller er at der ikke er noen bevegelige deler. Da blir det lite vedlikehold og lang levetid. Den fordelen forsvinner om man har mekaniske innretninger som skal snu på panelene i løpet av dagen.

  3. Integrer Brønnøysundregistrene og Skatteetaten bedre! Jeg fikk slettet AS'et mitt i fjor. Likevel får jeg krav om forskudsskatt for 2020. Hvorfor tror Skatteetaten at et nedlagt AS har aktivitet? Og hvordan har de tenkt å inndrive kravene fra et AS som ikke kan saksøkes fordi det ikke finnes lenger? Jeg måtte fylle ut skjema om å søke å få nedsatt forskudsskatten, der var ingen vei utenom. Dette burde være unødvendig.

×
×
  • Opprett ny...