Gå til innhold

9900K

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 9900K

  1. On 10/29/2020 at 8:25 PM, aomt said:

    Eg ønskjer å si at eg har ikkje noe imot muslimer per se. Tvert imot, 3 av mine 4 beste venner er muslimer (Pakistansk, Indisk, Albansk).

    Før eg begynner... Er dette den typiske " Eg har ein venn som er svart.... Så eg kan ikkje vere rasistisk" argumentasjonen?

    On 10/29/2020 at 8:25 PM, aomt said:

    Litt off-topic, men det er vel 8 av 10 Somalierer som sitter uten jobb selv etter 10 år i Noreg

    Det kan då vel vere at arbeidsgjevar diskriminerer innvandrerer pga feil etternavn og difor har det vanskeleg med å få jobb ? Som faktisk har vist seg til å vere sant.

    On 10/29/2020 at 8:25 PM, aomt said:

    Alle som kommer må kunne identifisere seg med pass. Det skal ikkje gå an å kaste passet sitt og starte fra blanke ark.
    Det bør bli opprettet gruppe innen Euro-pool som skal sjekke alle som kommer om de var involvert i noe form for ekstremisme. Om det blir oppdaget, så blir de konfrontert/kastet ut.

    Så du ønskjer eit samfunn som underbygger ein allereie ekisterande bias mot innvandere.. Mange har ikkje pass fordi ein ikkje har eit fungerande byråkrati i det landet dei kjem frå. Korrupsjon fører ofte også til at ein ikkje får passet sitt dersom ein ikkje betaler ein sum under bordet. Menneskje som allereie ikkje har mykje peng frå før av har det vanskeleg å betale dette.

     

    On 10/29/2020 at 8:25 PM, aomt said:

    Alle flyktninger bør plasseres i leier på greske øyene (sponset av EU/EØS). Folk skal gå gjennom leier-systemet.

    Slike leir har ofte så dårlege sanitære forhold at dei strider med menneskerettigheiter. Det beste er at desse får bu i landa dei søkjer asyl i.

    Det er mykje meir eg er ueinig i. Det eg er mest ueinig i er kanskje det underliggande menneskjesynet som ligger til grunn i innlegget.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  2. On 11/21/2019 at 5:16 AM, lada1 said:

    Jeg har fått med meg at at den nye læreplanen i grunnskolen skal legge mer vekt på kreativitet og kritisk tenkning i bl.a. språkfagene. Dette mener jeg kan skape flere tapere. Språkfagene bør fokusere på et minimum av tekniske ferdigheter og en bør nøye seg med dette. Jeg ønsker meg en skole der flest mulig kan bruke språk til å kommunisere med og kanskje bruke som verktøy for tenkning. Det bør ikke settes graderte karakter i denne sammenheng. Det har ingen mening. Enten kan kan kommunisere rimelig bra på f.eks. engelsk - eller så kan man det ikke.  Dvs karakteren bør være "bestått" eller "ikke bestått" i tekniske språkferdigheter der greia er å kunne kommunisere og forklare lett forståelige ting - også overfor grupper ("presentasjoner"/foredrag).

    En kan gjerne drive med "kritisk tenkning", samarbeid, diktanalyse, literatur-forståelse etc i skolen, men dette bør ikke komme i veien for å få med seg et minimum av tekniske ferdigheter.  Enkelte er altfor umodne til å få noe ut av forsøk på å vanne ut f.eks. engelsk-undervisningen med "kritisk tenkning" og de blir nå helst henvist vil f.eks. youtube og splillaktiviteter på gutterommet for å få med seg litt engelsk på egen hånd - og skolen gir svært lite. 

    Enkelte klarer heller ikke å få noe ut av gruppearbeid i ung alder. De får nå lettere en dårligere skole. Sitter du i rullestol så har man fulle rettigheter til tilpasset undervisning. Man setter ikke rullestol-brukere på gåtrening før en skal lære seg f.eks. teknisk engelsk. Tilsvarende tilpasser man også undervisningen for unge med ordblindhet. De blir ikke satt til å terpe på lesing/skriving for å rette på sin dysleksi.  Imidlertid, de som har utfordringer med å samarbeide i grupper blir systematisk satt utenfor undervisningen. Jeg ser for meg en skole-skandale om noen år når en begynner å forstå at enkelte av fastlåste grunner er for umodne for gruppearbeid - eller at de andre i aktuelle grupper er for umodne og ødelegger.

    Eg meinar at læreplanen bør balanserast slik at ein både har rom for kreativitet, kritisk tenking og 'teknisk kunnskap'. Graderte karakterer er greit i fag der ein faktisk har moglegheit til å måle 'det tekniske'. Til dømes har eg aldri forstått kvifor gym skal ha gradert karakter. Frå personlige erfaringer har det heller gitt demotivasjon, og reint teknisk sett har vel ikkje læraren tid til å få med alt eleven gjer i timane. Så det opplevast ein skreiv fordeling i måten karakterer blir satt.

    Håper at intensjonen med den nye læreplanen er å få til litt meir vide mål formuleringar, slik at læraren kan til ein viss grad vurdere sjølve kva klassa treng å jobbe med. Her er sjølvsagt antakelsen at læraren veit kva klassa treng.

    • Liker 1
  3. 22 hours ago, Magician16 said:

    Dette er en elendig og egoistisk tankegang, like ekkelt hvis ikke verre enn kommunisme.

    Jeg forstår utifra det du skriver at det handler ikke for din del om å redde kloden, men heller å nekte folk luksus som de har tjent med hardt arbeid fordi at du mest sannsynlig ikke har råd til disse luksus "tingene".

    Denne konklusjonen kom jeg frem til etter din påstand om at folk vil flytte lenger vekk fra sentrum og istedenfor for å foreslå en bedre løsning "f.eks kollektiv", så vil du styre og bestemme at alle skal bo klint inntill hverandre i sentrum. Det er ulike grunner til at folk vil flytte vekk fra sentrum, ikke kun luksus.

    Du kan starte med å fjerne alle TVene dine, padene, PCene, spill konsoller, ingen nettbestlling og frakt, ingen transport av ungene til skolen, ingen nye klær, ingen nye sko osv.. hvis du skal redde verden.

    Practice what you preach.

    Det eg leser utifrå det han skriver, er at ein bør gå over til ein meir minimalistisk tilnærming. Som også i utgangspunktet kan hjelpe i spørsmålet om korleis ein klarer å skape meir miljøvennlige samfunn. Eg vil ikkje sei at dette direkte er kommunisme men ok.

    Det innlegget også  påpeiker  er at ein må jobbe med haldningar. Til dømes; når kan ein bruke kollektivtilbodet, istadenfor bilen.

    Eg håper at ein klarer å få til kollektivtilbodet i utkanter slik at ein har moglegheit til å reise meir miljøvennlig.

     

  4. Tenkjer måten det blir gjort på idag er ganske greit. Og tenkjer det er foreldre i lag med barnet som tar valet.

    [...] Det er skattekontoret som fatter vedtak om endring av juridisk kjønnsstatus og tildeler nytt fødselsnummer i Folkeregisteret. [...]

    [...]

    Personer som har fylt 16 år søker selv om å få endre sitt juridiske kjønn. Barn og unge mellom 6 og 16 år må søke sammen med sine foreldre. Dersom bare én av foreldrene samtykker, kan Fylkesmannen i Oslo og Akershus likevel innvilge søknad om å endre juridisk kjønn dersom dette er til barnets beste.

    Barn under 6 år kan bare få endret juridisk kjønn dersom de har en medfødt usikker somatisk kjønnsutvikling. Tilstanden må dokumenteres av helsepersonell.

    [...]

    - https://helsenorge.no/rettigheter/endring-av-juridisk-kjonn

  5. 10 minutes ago, Slettet-wbFCx2dJiX said:

    [...]Litt som 9900K over her, "har du ikke gjort noe galt, så har du ingenting å frykte".. Definer galt.. Kan ikke uttrykke godt nok hvor mye jeg forakter slike svake,  taperaktige mennesketyper.[...]

     

    Interessant at du har denne tolkinga utifrå det eg skreiv. Forøvrig litt usikker kva du eigentlig vil utpå.  Grunnleggande misnøye med heiles systemet? er det eg leser?

    • Liker 1
  6. Ny henvising blir gjort når behandlinga er/ blir registrert som "avslutta".( Slik eg har opplevd det) Så lenge den pågår så kan du flytte timen uten å vere redd for å måtte gå gjennom heile opplegget på nytt. Forklar kva situasjonen er så tenkjer eg dei er villige til å hjelpe deg. 

  7. At nettsider aktivt går inn og sletter innlegg som dei meinar innholder feilinformasjon er bekymringsverdig. Som allereie tidelegare sagt av enkelte, er det ikkje lesaren sjølv som bør avgjere dette? Det som derimot hadde vore ein løysing å opplyse brukaren om kvifor nettsida meinar innlegget inneholder feilinformasjon, slik at lesaren sjølv kan vurdere om kjelda påliteleg. 

    • Liker 1
  8. Du får endre det under instillinger -> apper og varsler -> apper -> spotify -> varsler->  sørg for at tillat varsler er aktivert -> Playback og spotify music må vere aktivert ( Men rekner med at det blir aktivert når du skrur på "tillat varsler")  -> Gå inn på playback og vidare innpå låseskjermvarslinger, velg skjerm.  (Det same gjer du med spotify music). Då burde du få opp spotify på låseskjerm, når programmet er opna og musikk blir spelt.

  9. Problemet er at disse menneskene kommer fra voldskulturer der det blant annet er akseptabelt å mishandle barna sine både fysisk og psykisk.

     

    Når et lite barn lærer at grov vold er en grei måte å løse ting på (fordi foreldrene har utsatt det lille barnet for grov vold under oppdragelsen), er det virkelig rart hvis det lille barnet vokser opp til å bli en voldsforbryter? Hvordan tror man dette lille barnet vil møte verden som voksen? På den måten vedkommende lærte av foreldrene sine: Med fysisk og psykisk vold!

     

    Jeg mener at hele debatten er på villspor. Ja, det handler på en måte om integrering, men ingen snakker om det viktigste integreringstiltaket: Nulltoleranse for både fysisk og psykisk mishandling av barn!

     

    Er einig at dette også er noko som skal bli inkludert i integreringsdebatten. Men er ikkje einig i at andre poeng som blei nevnt tidelegare ikkje er like viktig. 

  10. Det ER lagt til rette.

    Det er vanskelig å legge til rette enn det som er i Noreg/Europa nå for tia. Skal ein mate alt med sølvskei? Individer som ønskjer å integrer seg må vel gjør LITT de også?

     

    Meinar ein kan gjere meir for at integreringa er vellykka. Vi er i alle fall einig i at dei som ønskjer å integrere seg også må gjere litt. 

  11. Trur multikulturelle samfunn fungerer når ein avklarer kva forventingar som blir lagt til grunn. Altså kva forventar samfunnet at nye deltakere i samfunnet skal forholde seg til. Dette bør då ikkje vere slik at ein må legge frå seg kulturen. Det beste er at ein klarer å forholde seg til samfunnet ein lever i men på same tid holder på kulturen sin. Kultur mangfald er viktig for få ulike perspektiv på samfunnsdebatter, og kanskje betre forståing for kvarandre på individ nivå(?) 

     

    Tenkjer utforming av krav til dei som kjem til Noreg kan føre til auka integrering. Dei som kjem til Noreg må få  krav om språkopplæring, slik at dei då kan kome raskare ut i arbeidslivet. Dette krevst også at ein gir innvandrarar den kompetansen som trengst.  Gjennom arbeidslivet får dei bygge nettverk, samt gi noke tilbake til samfunnet som heilskap. I arbeidslivet vil ein også få innblikk i kva verdiar og kultur som ligger til grunn. Då gjerne også at innvandrar kvinne aktivt deltar i arbeidslivet. 

     

    Lågare terskel for at innvandrarar kan delta i organisasjonar(idrett, andre frivillige organisasjonar osv.)  kan også hjelpe. Terskelen blir lågare dersom innvandrar kan språket og har kunnskaper om lokalsamfunnet. Her krevst det også at lokalsamfunnet viser integreringsvilje, gjennom aktivt legge til rette for at innvandrarar skal kunne delta i organisasjonen. Med andre ord sørgje for eit inkluderande miljø. 

     

    Sjølv om at innhaldet i "Norsk Kultur" er stort så vil ein ha noken felles trekk i befolkninga. Kanskje norsk kultur legger verdiar som, ytringsfridom, likestilling og rettsvern til grunn. Men her vil vel folk ha ulike meiningar. 

     

    Størrelsen på innvandringa bør ta utgangspunkt i korleis systemet klarer å handtere innvandring. Så her er eg usikker på akkurat størrelsesorden. Alt med måte...

  12. Det er ikkje bare samfunnet sitt feil nei. Innvandrarar sjølv har også ansvar for at integreringa fungerer. 

    Det er rett at enkelt ikkje ønskjer å integrere seg. 

     

    Det er viktig at samfunnet legger til rette for betre integering, på same tid krevst sjølvsagt at innvandrarar ønskjer det. Dette forutsetter også at ein setter krav til dei som kjem til Noreg. Dei må vere realistiske og ikkje basert på fordomar. 

     

    Dei som utfører kriminelle handlingar må bli straffa.  Så kan ein håpe at rehabiliteringa fungerer. 

    • Liker 3
  13. Eg ser det du skriver og eg er einig i noken deler av det du skriver. Islamsk ekstremisme er framleis ein reel trussel mot demokratiet, som ein ser i trusselvurderinga til PST; 

    "[...]Den mest alvorlige terrortrusselen i 2019 vil fortsatt komme fra ekstreme islamistiske grupper.[...]"

     

    Men her er det mykje vi i felleskap kan gjere. At slike ekstreme haldingar kan utvikle seg har kanskje litt med at samfunnet ikkje er flink nok til å nå alle samfunnsgrupper. Dermed vil det også vere noken som vel tilhøyre til den meir ekstreme retninga. Slike grupper kan ofte presentere seg som eit felleskap, der alle er velkomne. Det er gjerne ikkje før etterpå at ein realiserer kva ein eigentleg har blitt med på. Vi må tar ein diskusjon på kva ein kan gjere for å nå mest mogleg, for å nettopp unngå at enkelte vel  ekstremismen.  

     

    Vidare er det viktig med gjensidig forståelse for kvarandre sine religionar. Det betyr ikkje nødvendigvis at du er einig med innhaldet i religionen, det trenger ein ikkje å vere, men det handlar om å vise respekt(så langt det lar seg gjere, sjølvsagt). Prøv å forstå, så trur eg ein kan kome langt. Men igjen sjølvsagt skal ein ikkje akseptere alt. viktig å presisere at ikkje alle er slik. 

  14. Om du bør forsøke å ta opp igjen kontakten er veldig opp til deg sjølv. 

     

    Eg tenkjer du må stille deg nokon grunnleggande spørsmål før du kjem til konklusjonen. Kva utbytte har du har hatt av det vennskapet? Då gjerne knytt til det du beskriver, låg sjølvbilete og med til tider stygge kommentarer. Har personen vore der når du trengte det ? 

     

    Eit viktig spørsmål blir også kva har du bidratt med i vennskapet? For å vedlikehalde vennskapet krevst det kommunikasjon, og det eg legger merke til utifrå det du skriver, er at du valgte å trekke deg unna vennskapet. Då er det ikkje rart at ein til slutt mister kontakt og ønskje om å opprettholde vennskapet. Men to be fair, ho har tydeligvis framleis, i alle fall til ein viss grad ønskje å ha kontakt med deg. Då er håpet framleis der at det er eit vennskap ein kan bygge på.

     

     

     

    "Føler ikke at hun vil, men at hun bare fortsetter fordi hun vet at jeg ikke har noen å være med nå som hun har flyttet "

    Du veit ikkje det før du har snakka med ho.

     

    Vidare trur eg at ein får løyst mykje med å avklare kva forventingar som ligger til grunn. T.d at du gjer det tydeleg at du ikkje ønskjer å få slike kommentarar og forklarer korleis du føler deg når ho seier slikt. Vennskapet kan ikkje alltid bestå av overfladiske samtaler, ein må kunne seie kva ein følar og meinar.  Avklarer du dette når du bestemmer deg for å ta kontakt igjen, vil eg tru at vennskapet kan holde lenge. Vær ærlig med deg sjølv og personen du samhandlar med.

     

    Eg er klar over at mykje det eg skreiv er lettare sagt enn gjort. Og at terskelen for å faktisk gjere det kan vere høgare. Ta små steg og prøv deg fram, så vil det gå bra. 

     

    Håpar at du får jobbe med sjølvbilete og at du møtar  dei retta personar som kan hjelpe deg på veien. Du har mange år igjen på den fine jorda og eg er sikker på at du vil møte dei retta personar å vere med. Lykke til med livet, eg heia på deg ! :D

    • Liker 1
  15. Jeg tenker at først må man være mer konkret på hva et "uferdig" produkt er. Er alle spill som i dag får patcher og innholdsoppdatering uferdige produkter? Da har du i såfall definert all programvare som gis ut i dag som et "uferdig produkt".

     

    EGS fungerer helt flott hos meg. Jeg savner ikke features som mangler en gang for spillene jeg har der. Kjekt når det kommer. Men det viktigste for meg er at det er dønn stabilt og kjører klokkerent hos meg.

     

    Spill som launches med så mye bugs at det nesten eller er gamebreaking er et "uferdig produkt" i mine øyne. At features og innhold legges til over tid "gratis" er ikke uferdig.

     

    Så jeg vil gjerne utfordre dere på hvorfor det er så uferdig når det fungerer godt og gjør jobben helt fint.

     

    EDIT:

    Og selv om jeg ikke er enig i alt man skriker opp om så er jeg på ingen måte en anti-forbruker. Geez

     

    Eg vurderer produkt opp imot allereie eksisterande produkt. Når eg ser EGS sine funksjonar opp mot allereie eksisterande game launchere, så er det i mine auge eit uferdig produkt. Altså at utviklar ikkje klarer å møte allereie eksisterande standarda. 

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...